• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Arapske revolucije

Started by Anomander Rejk, 22-02-2011, 18:20:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

A pritisak mi je porastao posle čitanja ovog teksta: http://english.aljazeera.net/news/americas/2011/03/201131819555419413.html
Čitam i ne verujem koja doza arogancije.  :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

pa jebote, pa Obama is undermining global peace!  :idea:

Obama može da bud eu pravu što se tiče Gadafijevih unutarpolitičkih stvari, ali u odnosu na međunarodni sistem Obama je taj koji ga narušava, mada tu nema ništa novo što se američkog intervencionizma tiče...

nego za Sarkozija

lilit

Quote from: Fata Životinjka on 19-03-2011, 21:18:59
pa jebote, pa Obama is undermining global peace!  :idea:

Obama može da bud eu pravu što se tiče Gadafijevih unutarpolitičkih stvari, ali u odnosu na međunarodni sistem Obama je taj koji ga narušava, mada tu nema ništa novo što se američkog intervencionizma tiče...

Ma da, jutros se probudio i shvatio kako u Libiji nema demokratije.  xuss

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 19-03-2011, 19:08:19
Možda odvratnije od toga je što ćemo mi, koji smo kroz to već prošli da ćutimo kao kurve da ne naljutimo svoje zapadne sponzore prijatelje umesto da predvodimo val protesta  :lol:

To, Meho! Vreme je da još širi front zbije redove oko univerzalnih vrednosti!  :!: Krip je ovo najavio na temi o Šišanju, samo je tad front bio uži, ali homogenizacija je nezadrživa! Mora Krip u politiku, krajnje je vreme da neko lupi pesnicom o sto.  8-)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Ah, kako je lako zanemariti univerzalne vrednosti kada one ne odgovaraju našim ličnim stavovima, kompleksima i frustracijama. I kako je lako podržavati ih kada nije tako.

Anomander Rejk

Ameri gađaju krstarećim raketama. I to je dobilo Nobelovu nagradu za mir.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

dajte i D neku nagradu

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:23:48univerzalne vrednosti

a?

Ti si djevojko PROMAŠILA STOLJEĆE. Možda i dva.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 22:23:48
Ah, kako je lako zanemariti univerzalne vrednosti kada one ne odgovaraju našim ličnim stavovima, kompleksima i frustracijama. I kako je lako podržavati ih kada nije tako.

Kompleksi? Frustracije? Ti to nešto o sebi, ne razumem, glup sam.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Truba

Jel moguće sad da krenu muslimani u francuskoj u kakve pobune ili samoubilačke napade
širom francuske i europe

ovdje nijemci izgleda najpametniji
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Josephine

Moguće je da će krenuti "spavači". Dobro skrivene i dobro organizovane terorističke ćelije, koje čekaju mig za aktivaciju.

Джон Рейнольдс

Quote from: Ljudina on 19-03-2011, 22:36:40
Jel moguće sad da krenu muslimani u francuskoj u kakve pobune ili samoubilačke napade
širom francuske i europe

Bilo bi zanimljivo da nam Kornelije napiše nešto o tome iz prve ruke. Baš sam o ovome razmišljao malopre kad sam video da je agresija na Libiju počela. Francuska je imala probleme i zbog relativno manjih stvari nego što je neisprovocirani napad na drugu državu.

#Τζούτσε

Truba

ako se dobro sjećam bili su protiv napada na irak

ne znam vala što je ovo kanađanima i talijanima trebalo... dobro za talijane kontam da se skrene pažnja s berluskonija :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

lilit

Jbt, mnogo se nerviram! Krstareće rakete, ali "samo na military ciljeve", mislim, sigurno da je tako.  :x
Rusi, kao, žale i liju suze, ma i oni me nerviraju.  xuss

Джон Рейнольдс

Rusima ovo odgovara po dva osnova. Imperija Zla ratuje dalje od njih (a taman su se spremali za Iran), a cena nafte će skočiti. Meni je veoma krivo zbog kurvinske politike Rusije i Kine, ali svako prvo gleda svoje dupe. Da se Gadafi na vreme naoružao, druga bi priča bila, ali da ponovim - nije naučio na Miloševićevom primeru. Možeš se Imperiji Zla uvlačiti koliko hoćeš, ona će raditi po svome. De Sad je dosta pisao o tome, ali ko još čita, pa još preko i razmišlja.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Ko je sledeći na redu , Venecuela ? Ovo je stvarno prevršilo sve mere, ponašaju se ko Hitler 39-e. I onda se čude i kukumavče otkud teroristi širom sveta. Ne mogu ni u tenisu da uživam večeras, gledam meč a ono gore u ćošku ekrana vesti o bombardovanju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

lilit

Quote from: John Reynolds on 19-03-2011, 23:08:00
Rusima ovo odgovara po dva osnova. Imperija Zla ratuje dalje od njih (a taman su se spremali za Iran), a cena nafte će skočiti. Meni je veoma krivo zbog kurvinske politike Rusije i Kine, ali svako prvo gleda svoje dupe. Da se Gadafi na vreme naoružao, druga bi priča bila, ali da ponovim - nije naučio na Miloševićevom primeru. Možeš se Imperiji Zla uvlačiti koliko hoćeš, ona će raditi po svome. De Sad je dosta pisao o tome, ali ko još čita, pa još preko i razmišlja.

Jasno mi je da nova kolonizacija melje sve pred sobom, ali ipak ne mogu da svarim toliku količinu licemerja. Sad je Obama krenuo da brani libijski narod od tiranina :cry:, jbt, što se ranije nisu setili? A da se ovo isto desi u Los Angelesu, bili bi zgaženi u roku od 3 sekunde. Banalizujem malo, ali muka mi je.
Javlja mi se da je ovo, u svojoj suštini, više obračun Amerike sa Kinom nego sa Libijom.

Джон Рейнольдс

Svašta i od tebe. Pa naravno da Obama brani narod od tiranina, on je dobitnik Nobelove nagrade za mir.

#Τζούτσε

lilit

Ne počinji.  :cry: :cry: :cry:  :x :x :x

Samo kad se setim svojih nada vezanih za Obamu i ukidanje Patriot Acta, dođe mi da se samoubijem.  :cry:  :lol:

džin tonik

Quote from: John Reynolds on 19-03-2011, 15:41:06Jedino svako za sebe treba da proceni da li je trijumf volje vredan truda.

gle ti johna, perfidno, perfidno...
http://en.wikipedia.org/wiki/Triumph_of_the_Will

pokojni Steva

Sećam se kako smo onomad, kad su prvi put tukli Libiju, nas dvojca srednjoškolaca napravili bedževe sa libijskom zastavom. Nismo ih nosili ni ceo dan, prvi džandar na ulici nam ih je poskidao. 20 i kusur godina kasnije, da li se išta promenilo? Osim što su nekad džandari znali zastave...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Kao Kina i Rusija izražavam žaljenje zbog prekomerne upotrebe sile Zapadnih saveznika. I svima koji su verovali (i ja sam do izbora Hilari za ministra) da crna dlaka znači drugu ćud. I dalje kotrljamo nizbrdo. I ubrzavamo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Da bude crnje, ovo je Savet Bezbednosti endorsovao. U napadu NATO na Jugoslaviju barem nisu imali tu vrstu blagoslova. Ali, jebiga, mi smo ipak nekaka Europa, a Afrika je ipak Afrika.

I, naravno, Kina & Rusija nisu glasale protiv rezolucije, uzdržale su se. Geopolitika je, after all, geopolitika.

scallop

Sve je to civilizacija i demokratija. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Ma sve je to ljudska stoka, ali probaću da se ne nerviram.  :cry: :cry: :cry:

lilit

Nego, nisam pratila šta kaže lepi na sve ovo? Izdala Vlada neko saopštenje?

Meho Krljic

Ma, naravno da ne. Pa vikend je, majku mu jebem, nismo životinje.

scallop

Konsultujemo se sa tamo nekom kancelarijom EU. Da opet ne menjamo saopštenje i stavove.

lilit

Prva stvar koju Gadafi treba da uradi kad prođe ovo nasilništvo je priznanje Kosova zajedno sa Preševskom dolinom.

scallop

No pasaran. Treba da ispucaju svu dotrajalu municiju.

lilit

Viva la Pasionaria!  :)

Albedo 0

09:05: Japan podržao vojnu intervenciju u Libiji

Japan je danas podržao međunarodnu koaliciju koja je u subotu pokrenula vojnu intervenciju u Libiji i osudila represiju protesta u toj zemlji.

Meho Krljic

Mi smo onomad branili mostove svojim tijelima od NATOvskih projektila. Ali mi smo pičke, Libijci svojm telima brane šefa:

Либијци формирали људски штит испред Гадафијевог комплекса

QuoteТРИПОЛИ – Више хиљада Либијаца формирало је данас људски штит у комплексу објеката либијског вође Моамера Гадафија у Триполију у покушају да спрече могуће ваздушне нападе.

Либијци из свих друштвених слојева пожурили су у комплекс Баб Ал-Азизијах узвикујући пароле и носећи портрете Гадафија, а на разгласу се чују песме у славу њиховог лидера.

,,Отац и мајка су ми рекли да ће авиони напасти комплекс па сам дошао да штитим нашег вођу", каже десетогодишњи Махмуд.

Влада је пустила стране новинаре у иначе затворени комплекс како би се видели да народ пружа подршку Гадафију.

Гадафијева ћерка Ајша је дошла у изненадну посету и стајала је на једном возилу док су је поздрављали.

Капије комплекса су отворене, људи и даље долазе, преноси Ројтерс.

,,Ту смо. Спремни смо да умремо за нашег вођу", каже Ом Абдел Кадир.

Овај велики комплекс у Триполију у коме се налазе и војне касарне био је 1986. године мета америчког бомбардовања Либије.

Председник Роналд Реган тада је рекао да је то у знак одмазде због умешаности Либије у бомбашки напад на берлински ноћни клуб.

Танјуг
објављено: 19/03/2011

Kod Amerikanaca se ovo događa na filmu (na primer u prvom i drugom Spajdermenu kad Njujorčani uzmu svog heroja u zaštitu), ali bilo bi zanimljivo videti kako oni štite Obamu svojim telima.

scallop

Mi baš i nismo imali šta da branimo. Naš baja se sakrio u mišju rupu. A za Obamu, dosta ti je i bioskop. Kao da se dogodilo.

Tex Murphy

Quote from: Fata Životinjka on 20-03-2011, 10:51:08
09:05: Japan podržao vojnu intervenciju u Libiji

Japan je danas podržao međunarodnu koaliciju koja je u subotu pokrenula vojnu intervenciju u Libiji i osudila represiju protesta u toj zemlji.

Bemti, ovo je stvarno... :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

ovo sve skupa postaje tako smiješno i žalosno
bogo moj u kakvom svijetu živimo

Tex Murphy

Genetski četnik

Savajat Erp

Quote from: Bata Trokrilni on 20-03-2011, 01:42:35
Škoti nas izdali :lol:

We must not allow Benghazi to be another Srebrenica

http://www.heraldscotland.com/comment/guest-commentary/we-must-not-allow-benghazi-to-be-another-srebrenica-1.1091288

Келтске чкице и енглески сатрапи! Да су нешто вредели, сви би они и даље знали сопствени језик...:) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

MARCH 19, 2011 OBAMA: 'Today

OBAMA: 'Today we are part of a broad coalition. We are answering the calls of a threatened people. And we are acting in the interests of the United States and the world'...

MARCH 19, 2003

BUSH: 'American and coalition forces are in the early stages of military operations to disarm Iraq, to free its people and to defend the world from grave danger'

MARCH 24, 1999

CLINTON: My fellow Americans, today our Armed Forces joined our NATO allies in airstrikes against Serbian forces responsible for the brutality in Kosovo.

pokojni Steva

Quote from: Savajat Erp on 20-03-2011, 13:58:01
Quote from: Bata Trokrilni on 20-03-2011, 01:42:35
Škoti nas izdali :lol:

We must not allow Benghazi to be another Srebrenica

http://www.heraldscotland.com/comment/guest-commentary/we-must-not-allow-benghazi-to-be-another-srebrenica-1.1091288

Келтске чкице и енглески сатрапи! Да су нешто вредели, сви би они и даље знали сопствени језик...:) :)

U Škotskoj baš i nije tako lako znati koji je čiji jezik, a kamoli koji je sopstveni...

Savajat Erp

па ваљда гелик или како се већ зове?

Loni

pokojni Steva

Savajat Erp

Добро, и? Зашто су заборавили своје језике? Певај, тицо! :)

pokojni Steva

Quote from: Savajat Erp on 20-03-2011, 21:34:03
Добро, и? Зашто су заборавили своје језике? Певај, тицо! :)

Galik u današnjem obliku je njima "uvezen" iz Irske, "Niska Škotska" je govorila jezik skoro pa identičan engleskom a severna ostrva neku varijantu skandinavskog. U koji bi ti jezik upro prstom da je "njihov"? Ha, ptico  :|

Savajat Erp

Па, сви они, рекох ли језик у множини? Ах, да јесам...То, тицо! (и не нисам те назвао тотицом)  :lol: :lol:

pokojni Steva

Quote from: Savajat Erp on 20-03-2011, 21:43:44
Па, сви они, рекох ли језик у множини? Ах, да јесам...То, тицо! (и не нисам те назвао тотицом)  :lol: :lol:

Pa, prihvatili su jezik Niske Škotske. Upeglan u Enđeleski  xdrinka

Savajat Erp

Дакле...чкице! :)

Tex Murphy

Koliko sam ja primijetio, Škoti i te kako govore škotski i imao sam gadnih problema da ih razumijem. Tokom boravka tamo kupio sam škotsko-engleski rječnik :-)
Genetski četnik

Savajat Erp

Мислиш било је овако нешто? :)

What is this drunk Scotsman talking about?