Slobodan Škerović - ŠAMANIJADA

Izdavač: EVEREST MEDIA, 2012.
Edicija:
ZNAK SAGITE, knjiga 59

Format: 13.5x20.5cm; obim: 228 strana
Povez: broširan
Očuvanost: nova knjiga

More details

400 rsd

U Šamanijadi, i sa njom, Škerović postaje neka vrsta signalističkog Džojsa/Moloha koji se maestralno poigrava jezikom i slikom, fantastičkom i mitotvoračkom zbiljom, ekspresijom i unutarnjim psihogenim tokovima. (Miroljub Todorović)

Pisac Šamanijade je svugde i uvek svestan narastajućeg ambisa između tehnologije koja se otela mogućnosti punog sagledavanja i onih koji bi tu tehnologiju da objasne, banalizuju i ukalupe u kondicioniranost svojih svetonazora. Škerović im se podsmeva, on elegantno razbija okvir i na taj način otvara novu perspektivu. Istovremeno, na jednom sasvim drugom nivou, ovo delo ostvaruje i duboki pogled u kolektivno nesvesno, imanentan vrhunskim piscima naučne fantastike. (Adrijan Sarajlija)

Škerovićeva moć razgradnje svakovrsne stvarnosti je dovela do razgolićavanja onih većih datosti što se kriju iza opažanja. Zbog toga će u vremenskoj perspektivi on ostati kao jedan od retkih istinskih proroka koje je naše doba imalo, čak i kada se vraća u arhajske bunare ljudskosti u Šamanijadi, tom paleolitskom epu nad epovima. (Zoran Stefanović)

Kontaktirajte nas

Broj telefona064/8441526

Kontaktirajte nas