• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?

Started by Sveti Filica, 14-01-2004, 14:38:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?

Aha
16 (40%)
Jok
24 (60%)

Total Members Voted: 30

Voting closed: 14-01-2004, 14:38:51

Loni

He he, eto. Čini nam se da prvi nešto smislimo, a to već postoji.
Dokaz da dosta ljudi razmišlja manje više na isti način. Voleo bih to da pročitam to.

Svevid

ок, коначно нађох нешто времена.
што се тиче ЛЕТЕЋИХ КОЦКИЦА - јуче сам размишљао о томе. прво сам сматрао да цела прича води ка стварању подлоге за некакав роман. да бих објаснио како коцке живе, морам да објасним и где живе, а "где" подразумева не само планету, него и сунце, галаксију итд. таква прича би претворила топик у нешто десето, и суштина би се изгубила.

е сад нешто конкретније. ако бих објашњавао начин преношења информација и летења, морао бих се служити 'земаљским' мерилима. и то је управо оно што нећу. ЈЕР по земаљским мерилима летећа коцка није могућа као живи организам који ствара (и тиме долази до цивилизације). ту ћу се сложити са неким поставкама да би онда оне морале да имају средство комуникације, заједничке идеје...
другим речима, користио бих се датим терминима, и на крају бих сам себе оповргао.

оно што је важно истаћи, а што је за људе који не знају да разликују хипотезе од теорија проблем, јесте да су многе ствари на земљи само фиктивно функционалне. на пример, атоми и молекули. да бих објаснио како летеће коцке размишљају, какав им је нервни систем, морао бих да се осврнем и на хемију. размишљање је хемијски процес, али одлука (гле чуда) није. одлука коју човек доноси, као плод размишљања, не може се хемијски показати и доказати (пријатељица ми то рекла скоро). дакле, атоми и молекули су само добре хипотезе, дејствујуће, али микроскопски невидљиве, и, такорећи, оптички недоказиве.
друга ствар - да ли време постоји? по теорији (боље рећи хипотези) великог праска истовремено настају простор, време и материја. знамо да не могу да постоје једно без другог. али шта је време? шта ми узимамо као време? то је једна конвенционална мера, врло релативна, и у различитим културама различита. то је ПУТ који земља пређе путујући око сунца. да не причам сад о кинеском, јеврејском, европском, мајанском рачунању времена...

моја поставка је била проста - да ли можемо да замислимо свет потпуно другачији од нашег, где би постојале летеће коцке, интелигентна бића, потпуно различита у свему од свега.
мислим да не. мислим да људи не могу да изађу из себе и створе (замисле?) нешто другачије. иако смо окружени свакаквим створењима, убедљиво најчешћи прикази ванземаљаца остају двоножни створови са две руке, главом, очима, устима - преобучени људи. циљао сам на недостатак истинске креативности, и немогућности да се искочи из сопствених шина.
зато нећу објаснити како би те коцке могле постојати. једини начин на који пристајем (наравно, ако причамо о вземљацима) јесте да претходно створим своје законе физике, а затим и своју галаксију итд. схватам да сам сада многе сморио. али то је оно што ми ванземаљци радимо.

скалопе - побркао си, нисам креациониста. али еволуција и креационизам су једнако далеки (по мени) од истине. и, да будем искрен, мнења сам да креационисти много боље познају еволуцију него еволуционари креационизам...
Не волим југословене.

mac

Naročito znaju koje "delove" evolucije treba izbegavati u raspravi. I Đavo odlično poznaje bibliju, nema tu ničeg čudnog.

Dakle, leteće kocke postoje jer si svojim razumom odlučio da postoje. Tja.

scallop

Ja toliko slabo brkam pojmove da se još tresem od nepoznavanja razlike između hipoteze i teorije. Ako mi nju objasniš, (ali ne bobanovski - "to je toliko neobjašnjivo da vam neću objašnjavati", kao što si objasnio da nećeš da objašnjavaš kocke jer bi morao da upotrebiš ljudsku logiku i nauke) onda ću biti pametniji. 
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

најпростије - хипотезе су поставке, теорије су доказане поставке (тј. доказане хипотезе).

мече, не знам колико пратиш расправу еволуциониста и креациониста, али једна од главних тема је настанак звезда. тврди се да исте настају током 100-200 милиона година од неб. тела која се зову протозвезде. а протозвезде, кажу креационистички научници, не постоје. то је један од примера.
опет, ако мене питаш, сматрам да је теорија биг бенга толико мањкава (покушао сам да је разумем и кроз "Кратку историју времена" Стивена Хокинга; остао сам још забуњенији, тим пре што је издао нову књигу у којој обара таадшње хипотезе (теорије?)), да не вреди о њој ни причати. и да вреди, то би требало радити на посебном топику.
Не волим југословене.

scallop

Pa, Svevide, ja sam skloniji da hipoteze posmatram kao pretpostavke, a teorije kao obrazložene pretpostavke. Malo je teže sa dokazanim. Kao što ti nije ubedljiva teorija o Big Bengu, tako i većina drugih teorija ima klimavih delova. I tvoja teorija o kockastim vanzemaljcima, takođe. Hoking nam je lepo predložio da se ne majemo onim što nam je izvan poimanja, odnosno, dometa. Tamo gde nećemo stići ne vredi okopavati. Ovde se raspravlja o vanzemaljcima za koje možemo da pretpostavimo da će stići. Takvi će teško poticati iz nedohvatnih zona svemira. Valjda su i takvima nedohvatni prostori koji su nama dohvatni. Ako se, pak neko pojavi, realno je pretpostaviti da će u takvom susretu dominirati ksenofobija. A, ona, pretpostavlja - pucaj prvi! Jesi li primetio da sve vreme ponavljam glagol pretpostaviti. Znači, uvek je u fokusu hipoteza. I nema zakona koji zabranjuje da se hipoteza razmatra, preispituje, traga za rešenjima.

Što se tiče sudara kreacionizma i evolucionista meni se čini da se najviše spore oko tajminga. I da nisu u pitanju zvezde, već jedan neobičan kristal koji je pronađen u stenama starim par milijardi godina, a nastanak i trajanje tih kristala ne može da se upasuje u taj vremenski period. Mada je šteta što se kreacionistima ne da više prostora, nepouzdane teorije ne trpe svetlost. Ko vampiri.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Svevid

да.
о коцкама - поента је била да ванземљаци не морају да потпадају под исте законе универзума као и људи. скупљање података, кретање, вербално комуницирање... све је то наш начин постојања, не мора бити и њихов. то сам хтео да кажем.
Не волим југословене.

scallop

Quote from: Svevid on 20-05-2010, 23:00:43
...ванземљаци не морају да потпадају...

Boldovana formulacija prilično ne spada ni u hipoteze, a ni u teorije. To bi pre bio aksiom. NE PROVERAVATI!
Ako bi da turiš u hipoteze, onda moraš proveravati, ako u teorije, onda dokazivati. Ako nešto nema gde da deneš, onda ga zadeneš za rever i igraš piperevku.

mac

Moja hipoteza: oblici života koje srećemo na Zemlji su toliko dobro rešenje da ćemo ih sretati i u ostatku svemira. Postojaće tamo negde i džinovski suvozemni sunđeri, i vazdušne meduze, i ko zna šta još. Ali dominantna vrsta će biti ona koja može da živi svuda, jede svašta, i preživi i najbolje i najgore što svet može da mu pruži. I ne sme da se tokom evolucije specijalizuje, jer specijalizacija onemogućava razvoj. E sad, da li će imati dve ruke, dve noge, i glavu? Mnogo verovatnije nego da će biti bez ikakvih ekstremiteta, i letenjem izbegavati opasnosti sa površine.

Ako ti sve ovo deluje mnogo zemaljsko to je zbog tvoje "zemljocentričnosti", a ne moje. Meni to deluje univerzalno, a Zemlja je samo Univerzum u malom.

Loni

Kakvo crno LETENJE?

S tim tek nema civilizacije.

Zamis'i kol'ko kriminala bi bilo da ljudi lete?
Morali bismo ne samo vrata, već i terase, svaki prozor da zaključavamo i kad smo na 101. spratu.
Bila bi to civilizacija zagrađenih tvrđava.

Otvorim prozor zbog svežeg vazduha i neko mi kidnapuje dete, sve pokrade.
Mani me takve anarhije.

Civilizacija se upravo zasniva i na određenoj kontroli pripadnika vrste.
S letenjem bilo bi to otežano.

Uostalom sve vrste, koje lete moraju da budu male i slabe (osim na malim planetama sa slabom gravitacijom).
A kad je neko mali, mali mu i mozak, što nije povoljan znak za razvoj vrste.
Kad mozak oteža, onda su već šanse za letenjem manje.

Melkor

QuoteWhen it was first discovered, scientists estimated that the largest Quetzalcoatlus fossils came from an individual with a wingspan as large as 15.5 meters, choosing the middle of three extrapolations from the proportions of other pterosaurs that gave an estimate of 11, 15.5 and 21 meters respectively. In 1981, further study lowered these estimate to 11–12 meters (36–39 feet).[2] More recent estimates based on greater knowledge of azhdarchid proportions place its wingspan at 10–11 meters (33–36 ft).

Mass estimates for giant azhdarchids are extremely problematic because no existing species share a similar size or body plan, and as a result published results vary widely.[3] A 2002 study suggested a body mass of 90–120 kilograms (200–260 lb) for Quetzalcoatlus, considerably lower than most other recent estimates.[4] Higher estimates tend toward 200–250 kilograms (440–550 lb).[5]

The issue of the size of Quetzalcoatlus is related with the question what the upper size limit for animal flight might be and whether Quetzalcoatlus might have reached it. However, such claims once also accompanied the discovery of large (perhaps up to 9 m (30 ft)) Pteranodon. The azhdarchid Hatzegopteryx has been estimated to possibly be slightly larger than Quetzalcoatlus.[6]
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Loni

Postoji dakle dokazi da su i tako teška stvorenja mogla da lete?
Čoveče, pa zar je raspon krila ma koliki, dovoljan na tu težinu?
Zar uz takvu težinu ne bi morala brzina leta da bude enormna?

Evo i slike jednog pterosaurusa.

No mozak i glava mi se i dalje čine malim.
Kao da mu je sva težina u krilima.

Ja sam od letećih znao samo za ovog...
http://www.archkckcs.org/stjoe/Dinosaurs_file/pteranodon.gif

Ima raspon od čak 20 metara, ali kilažu jako malu.
Svega 25 kila.

Melkor

Opet si spavao na casovima opsteg obrazovanja  xfrog

Bica (na Zemlji) sa velikim rasponom krila mnogo vise jedre no sto njima masu...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Loni

Ma jedreli, mahali, ova cifra od 250 kilograma, koliko pretposavljaju, mi se čini nemogućom!

Do tvog posta nisam verovao da išta i s mnogo manjom težinom može da leti bez motora.

Upravo sam i sam našao link.
Međutim i dalje ne verujem da je tako masivno stvorenje moglo visoko i dugo da leti.

Melkor

Wikipaedia est matris ut imperator erudio.  :?:

Loni

Izmenio sam gornji post. Video sam da je vikipedija.

Moje objašnjenje je da je samo predak tako debelog quetzalcoatlus stvora, kao mnogo manje biće, leteo. Mora da se desilo nešto, što je za relativno kratak rok uvećalo masu stvorenja u malom broju generacija.  
Dobra ishrana...

Kako otežahu, tako prestaše da lete, ali eto, krila im još jedan dugi period nisu otpala kao nepotreban i nefunkcionalan deo.

Prosto je neverovatno da se može leteti s tolikom masom, a bez motora.
Yahbote probaj da se ugojiš 250 kila i samo pokušaj da skočiš... nemoguća misija.

scallop

Ma, može čovek da leti. Ali, onda bi morao da ima šuplje kosti i - praznu glavu. Gavrani, vrane i gačci koji su pametniji od ostalih ptica, više klepeću ne go što lete. U tim evolutivnim promenama su i neki rizici. Gled'o sam neke ptice u Tasmaniji: ne lete, samo jedu i seru. Čim postanu omnivore, ne gine im inteligencija i civilizacija. Već seru.

Mac, trebalo bi ti aplaudirati, odnosno, upload-ovati te. xrofl xrofl

Loni

To će se uskoro desiti i s golubovima.
S obzirom da je sve što ih zanima na zemlji, a polete samo kad beže od mačaka,
predviđam njihovo pretvaranje u urbane koke.

Svevid

Quote from: scallop on 20-05-2010, 23:32:50
Quote from: Svevid on 20-05-2010, 23:00:43
...ванземљаци не морају да потпадају...

Boldovana formulacija prilično ne spada ni u hipoteze, a ni u teorije. To bi pre bio aksiom. NE PROVERAVATI!
Ako bi da turiš u hipoteze, onda moraš proveravati, ako u teorije, onda dokazivati. Ako nešto nema gde da deneš, onda ga zadeneš za rever i igraš piperevku.

тако је, а пошто за ванземаљце не постоје никакви докази, онда се све врти око спекулације (опет сам болдовао :( ). такође, ја говорим о могућности постојања различите природе. могућности. једнако могу да буду коцке као и купе, пирамиде или нека гасовита бића. ако је човек микрокосмос, као што говоре (доказују) нутриционисти, и садржи у себи све елементе као и земља, притом има у себи једнак проценат воде колико је има и на земљи, онда и гасовита бића, на пример, могу да живе на гасовитим гигнатима, као својеврсни микрокосмоси.

пошто видим да инсистираш на разлици између хипотезе и теорије, узми то овако - хипотеза је нацрт за теорију. теорија је експериментално потврђена хипотеза. моје коцке, тј њихов начин постојања, су хипотеза. оне експериментално нису доказане, јер не могу доћи до нас.
е сад, чини ми се, скалопе, да се ова расправа претвара у - јесте-није. осим порицања и става - не знам шта јесте, знам шта није, нисам видео твој став. изнеси га.
Не волим југословене.

Hobit

Quote from: Lomljavina on 21-05-2010, 09:04:13
To će se uskoro desiti i s golubovima.
S obzirom da je sve što ih zanima na zemlji, a polete samo kad beže od mačaka,
predviđam njihovo pretvaranje u urbane koke.

To sa golubovima sam i ja zapazio
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

scallop

Quote from: Svevid on 21-05-2010, 09:55:34
е сад, чини ми се, скалопе, да се ова расправа претвара у - јесте-није. осим порицања и става - не знам шта јесте, знам шта није, нисам видео твој став. изнеси га.

Auh, pa ti nisi video da sam se složio sa Macom? I sa Bobanovom verzijom? Eno, neko napisa negde, na sličnoj temi, da svi težimo astralnoj strukturi. I to je tačno. Do sada smo uspeli da se astralno projektujemo u svemir (po Boltzmann-ovoj teoriji), ali nekako uvek zaboravimo telo na Zemlji. Pardon, u zemlji. To znanje će nam doneti kockasti.

Hobit

Quote from: scallop on 21-05-2010, 11:53:06
Quote from: Svevid on 21-05-2010, 09:55:34

Auh, pa ti nisi video da sam se složio sa Macom? I sa Bobanovom verzijom? Eno, neko napisa negde, na sličnoj temi, da svi težimo astralnoj strukturi. I to je tačno. Do sada smo uspeli da se astralno projektujemo u svemir (po Boltzmann-ovoj teoriji), ali nekako uvek zaboravimo telo na Zemlji. Pardon, u zemlji. To znanje će nam doneti kockasti.

To je sjajno, SJAJNO, FENOMENALNO!!!!!!
Kockasti će da nam vaskrsnu i Josipa Broza, pa kada malo živne, sve će da ih potrpa na Goli otok, jer, ko im jebe mater kockastu...imperijalističku...
Revolucija jede svoju decu, pa makar ona bila i kockasta...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

mac

Scallop je samo gurnuo sve nerealne ideje u istu misao. Nema razloga za euforiju.

Svevid

очекивао сам нешто боље...
Не волим југословене.

džin tonik

Quote from: Melkor on 21-05-2010, 01:24:59...
Bica (na Zemlji) sa velikim rasponom krila mnogo vise jedre no sto njima masu...

zemaljska bica da, ali misli se na vanzemaljce koji dolaze iz toliko rijetke atmosfere da tamo ne opstaje ni vjetar.
oni moraju stalno mahati.

scallop

Što su letači manji moraju brže mahati. Kad bi nam došle velike tice letačice, sa planeta sa malom gravitacijom i retkom atmosferom, ja ne bih puc'o na njih. Same bi se spljeskale.

mac

Quote from: Josipovitch Broznjev on 21-05-2010, 14:10:32zemaljska bica da, ali misli se na vanzemaljce koji dolaze iz toliko rijetke atmosfere da tamo ne opstaje ni vjetar. oni moraju stalno mahati.
Ako je atmosfera toliko retka onda ti ni mahanje ne pomaže, jer nema potisne sile koja se stvara kad odmahuješ vazduh od sebe. Međutim ono što bi moglo da postoji je džinovsko krilo koje upija sve molekule gasa koje može, da bi ih većom silom potiskivalo na dole - turbo krilo.

Inteligentna vrsta na toj planeti bi verovatno izumela turbo pogon pre propelera.

Svevid

Је л' та планета Земља?  ;) Гвожђе, бакар, дрва за потпалу - тога има?
Не волим југословене.

mac

Može i neki mali vanzemaljski crnac, koji maše životinjskim mehovima, i tako tera avion da leti.

дејан

...barcode never lies
FLA

džin tonik

zato sto je pogon niza funkcija i svodi se na fizicki rad. ostale, prikladnije boje, kad predjemo na kognitivne sposobnosti.

Meho Krljic

Ovi Ameri su genijalni, za sve imaju neki genijalan termin. Evo, recimo, planeta koja je u poziciji sličnoj Zemlji, dakle pogodna za život (sličan našem) se svrstava u klasu "goldilocks", to jest zlatokosa jer je "not too hot, not too cold".

Could 'Goldilocks' planet be just right for life?

QuoteWASHINGTON – Astronomers say they have for the first time spotted a planet beyond our own in what is sometimes called the Goldilocks zone for life: Not too hot, not too cold. Juuuust right.

Not too far from its star, not too close. So it could contain liquid water. The planet itself is neither too big nor too small for the proper surface, gravity and atmosphere.

It's just right. Just like Earth.

"This really is the first Goldilocks planet," said co-discoverer R. Paul Butler of the Carnegie Institution of Washington.

The new planet sits smack in the middle of what astronomers refer to as the habitable zone, unlike any of the nearly 500 other planets astronomers have found outside our solar system. And it is in our galactic neighborhood, suggesting that plenty of Earth-like planets circle other stars.

Finding a planet that could potentially support life is a major step toward answering the timeless question: Are we alone?

Scientists have jumped the gun before on proclaiming that planets outside our solar system were habitable only to have them turn out to be not quite so conducive to life. But this one is so clearly in the right zone that five outside astronomers told The Associated Press it seems to be the real thing.

"This is the first one I'm truly excited about," said Penn State University's Jim Kasting. He said this planet is a "pretty prime candidate" for harboring life.

Life on other planets doesn't mean E.T. Even a simple single-cell bacteria or the equivalent of shower mold would shake perceptions about the uniqueness of life on Earth.

But there are still many unanswered questions about this strange planet. It is about three times the mass of Earth, slightly larger in width and much closer to its star — 14 million miles away versus 93 million. It's so close to its version of the sun that it orbits every 37 days. And it doesn't rotate much, so one side is almost always bright, the other dark.

Temperatures can be as hot as 160 degrees or as frigid as 25 degrees below zero, but in between — in the land of constant sunrise — it would be "shirt-sleeve weather," said co-discoverer Steven Vogt of the University of California at Santa Cruz.

It's unknown whether water actually exists on the planet, and what kind of atmosphere it has. But because conditions are ideal for liquid water, and because there always seems to be life on Earth where there is water, Vogt believes "that chances for life on this planet are 100 percent."

The astronomers' findings are being published in Astrophysical Journal and were announced by the National Science Foundation on Wednesday.

The planet circles a star called Gliese 581. It's about 120 trillion miles away, so it would take several generations for a spaceship to get there. It may seem like a long distance, but in the scheme of the vast universe, this planet is "like right in our face, right next door to us," Vogt said in an interview.

That close proximity and the way it was found so early in astronomers' search for habitable planets hints to scientists that planets like Earth are probably not that rare.

Vogt and Butler ran some calculations, with giant fudge factors built in, and figured that as much as one out of five to 10 stars in the universe have planets that are Earth-sized and in the habitable zone.

With an estimated 200 billion stars in the universe, that means maybe 40 billion planets that have the potential for life, Vogt said. However, Ohio State University's Scott Gaudi cautioned that is too speculative about how common these planets are.

Vogt and Butler used ground-based telescopes to track the star's precise movements over 11 years and watch for wobbles that indicate planets are circling it. The newly discovered planet is actually the sixth found circling Gliese 581. Two looked promising for habitability for a while, another turned out to be too hot and the fifth is likely too cold. This sixth one bracketed right in the sweet spot in between, Vogt said.

With the star designated "a," its sixth planet is called Gliese 581g.

"It's not a very interesting name and it's a beautiful planet," Vogt said. Unofficially, he's named it after his wife: "I call it Zarmina's World."

The star Gliese 581 is a dwarf, about one-third the strength of our sun. Because of that, it can't be seen without a telescope from Earth, although it is in the Libra constellation, Vogt said.

But if you were standing on this new planet, you could easily see our sun, Butler said.

The low-energy dwarf star will live on for billions of years, much longer than our sun, he said. And that just increases the likelihood of life developing on the planet, the discoverers said.

"It's pretty hard to stop life once you give it the right conditions," Vogt said.

Karl Rosman

Nova svetleca, kineska letelica cudnog oblika...  xfrog

PEKING 07. 10. 2010
SRNA

Aerodrom u Kini zatvoren zbog neidentifikovanog letećeg objekta
Aerodrom u Kini bio je privremeno zatvoren da bi bio sprečen udar punog putničkog aviona u neidentifikovani leteći objekat (NLO)
"Ravan i cevast" objekat primećen je na oko pet kilometara od mesta Buti u Unutrašnjoj Mongoliji, koja je dio Kine.Začuđeni zvaničnici izjavili su da se objekat kretao ukrug oko aerodroma, nakon čega je nestao.Kontrola vazdušnog saobraćaja u prestonici Unutrašnje Mongolije Hutu primetila je NLO.Međutim, nisu mogli da uspostave radio kontakt sa letelicom i odmah su pozvali aerodrom u Buti."Da bi se garantovala bezbednost, letelica je morala da sleti na drugi aerodrom. U suprotnom, došlo bi do sudara", rekao je lokalni zvaničnik.Tri aviona iz Pekinga i Šangaja preusmjereni su na obližnje aerodrome.To je, od početka godine, treće po redu misteriozno opažanje NLO, zbog čega su zatvoreni aerodromi u Kini.Aerodrom u Sijaošanu u provinciji Žeđijang bio je u julu zatvoren nekoliko dana nakon što je na nebu primiećena "svjetlost čudnog oblika.".Prethodno, sličan slučaj zabilježen je letos u Hong Kongu.Pojedini stručnjaci smatraju da je to dokaz o postojanju nove kineske letelice.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Plottz

subota 14

Karl Rosman

Uslik'o ga neki Elmer! Meni izgleda bas kao pravi intergalakticki logoras... (Inace, najbolji mi je naziv rubrike: "See it, shoot it, share it")

'Creepy Swamp Creature' Caught On Deer Cam
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Svašta ima u ovim agencijskim vestima:

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=07&dd=14&nav_id=525331

QuoteVanzemaljci u novembru napadaju Zemlju?
Izvor: Tanjug
Američki naučnici iz poznatog programa "Potraga za vanzemaljskom inteligencijom" (SETI), tvrde da će u novembru vanzemaljci sa planate "Zeeba" napasti Zemlju i da će doleteti sa tri ogromna svemirska broda.

Najveća letelica imaće prečnik od oko 320 kilometara, naglasio je jedan od eksperata SETI-ja Džon Malej.

"Trenutno se tri letelice nalaze kod Jupitera. Polazeći od njihove aktuelne brzine kretanja, oni će do Zemlje stići na jesen ove godine", tvrdi Malej.

Prema njegovom mišljenju, letelice će, običnim teleskopima, moći da se vide negde u novembru, kada budu prolazile Mars.

Malej navodi da su naučnici obavestili američku vladu o predstojećoj poseti vanzemaljaca i tvrdi da će od avgusta SAD informisati svoje stanovništvo u vezi mogućeg napada vanzemaljaca.

On smatra da Zemljani mogu da se odbrane od napad svemirskih brodova koji dolaze sa planete "Zeeba".

Plut

A ta najveća letelica nema još toliki prečnik?

Third Eye

I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Meho Krljic

U Tanjugu deluju malo retardirano.

Boban

34 miliona kilometara od Zemlje, pa nećemo ga ni videti...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

hilvud

ja bih bas voleo da dodju vanzemaljci..

Melkor

No alien visits or UFO cover-ups, White House says 

The White House has responded to two petitions asking the US government to formally acknowledge that aliens have visited Earth and to disclose to any intentional withholding of government interactions with extraterrestrial beings.

"The U.S. government has no evidence that any life exists outside our planet, or that an extraterrestrial presence has contacted or engaged any member of the human race," said Phil Larson from the White House Office of Science & Technology Policy, on the WhiteHouse.gov website. "In addition, there is no credible information to suggest that any evidence is being hidden from the public's eye."

5,387 people had signed the petition for immediately disclosing the government's knowledge of and communications with extraterrestrial beings, and 12,078 signed the request for a formal acknowledgement from the White House that extraterrestrials have been engaging the human race.

"Hundreds of military and government agency witnesses have come forward with testimony confirming this extraterrestrial presence," the second petition states. "Opinion polls now indicate more than 50% of the American people believe there is an extraterrestrial presence and more than 80% believe the government is not telling the truth about this phenomenon. The people have a right to know. The people can handle the truth."

These petitions come from an Obama Administration initiative called 'We the People' which has White House staffers respond and consider taking action on any issue that receives at least 25,000 online signatures. Regarding these two petitions, the White House promised to respond if the petitions got 17,000 more signatures by Oct. 22.

Larson stressed that the facts show that there is no credible evidence of extraterrestrial presence here on Earth. He pointed out that even though many scientists have come to the conclusion that the odds of life somewhere else in the Universe are fairly high, the chance that any of them are making contact with humans are extremely small, given the distances involved.

But that doesn't mean we aren't searching, there is just no evidence yet. Larson mentioned SETI (correctly noting that this at first was a NASA effort, but is now funded privately) keeping an "ear" out for signals from any intelligent extraterrestrials, with none found so far. He also added that the Kepler spacecraft is searching for Earth-like planets in the habitable zones around other stars, and that the Curiosity rover will launch to Mars this month to "assess what the Martian environment was like in the past to see if it could have harbored life."

Regarding any evidence for alien life, all anyone has now is "statistics and speculation," said Larson. "The fact is we have no credible evidence of extraterrestrial presence here on Earth."

Whether or not this will appease or satisfy any conspiracy theorists or UFO believers is yet to be seen, but it is gratifying to see the White House respond in such a no-nonsense manner.

See the petitions and the response at the WhiteHouse.gov website. Hat Tip: NASA Watch.

This post originally appeared on Universe Today.

Melkor

Meho Krljic

Naravno, pomoglo bi kad bi se uradila DNK analiza...

lilit

nema potrebe ni za dnk analizom (btw, sto alieni ne bi mogli imati istu dnk kao humans? :lol:), ovo je neki deformitet lobanje, nista egzoticno.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Pa, bilo bi zanimljivo da se pokaže da tuđini imaju isti DNK kao mi jer bi to pokazalo da je Ursula Leguin sa hainskom panspermijskom strategijom imala pravu ideju. Ali, da, ovo je samo neko siroto dete sa deformisanom lobanjom...