• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

True Detective.

Mekonahej i Harelson detektivi, prisećaju se danas slučaja iz '90-ih. Southern Gothic u najboljem smislu reči. Mekonaheju zasad uloga karijere, a pride je i izvršni producent serije.

Ghoul i Milosh spomenuše da su neki od okultnih motiva koji se polako upliću vezani za delo Roberta Čejmbersa.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Moja žena to gleda ali mislim najpre jer je seksualno privlači Mekonahi. Nisam uspeo od nje da ekstrahujem nikakvo mišljenje o samoj seriji  već samo gomilu zadihanih komentara o njegovom izgledu.  :lol:

Ghoul

jeste.
vrlo pametno pisano, odlično glumljeno, režirano, jebe kevu ko dobar film, nimalo ne smrdi na tv (tj. na ono što mi inače smeta kod tv proizvoda) + očito je da će ovo ići u pravcu horora i taj hororični vajb je dobro postignut, s tim što me zaprepašćuje prisustvo referenci na, ipak, za mase opskurnog čejmbersa i karkosu!
savršen tajming, ritam, mood, slowburn ali nimalo dosadan, dapače.
i, za razliku od previše operetski groteskno preteranog HANIBALA - na čije leševe aranžirane s jelenskim rogovima podseća - ovo je, uprkos tom preterivanju, prilično dobro utemeljeno u realnosti, dakle, sa malo palpa, taman kolko treba.
sjajna stvar, navuko sam se od prve epizode - posle 15-ak minuta bilo mi je jasno da će ovo da se prati redovno i bez čekanja!
https://ljudska_splacina.com/

Father Jape

Samo da istaknem da se za razliku od većine prezimena na -ay ili -ey (poput Murray – ˈmʌri odnosno ˈmɝːi), koja se završavaju glasom /i/, McConaughey se, bar kod ovog nosioca tj. ove porodice, završava glasom /eɪ/, dakle məˈkɒnəheɪ odnosno məˈkɑːnəheɪ.

Sada možemo da se vratimo seriji.  xnerd

Ugly MF

Serija je dojaja i ja takodje gledam odma' brez sakupljanja!

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 21-01-2014, 16:22:34
Samo da istaknem da se za razliku od većine prezimena na -ay ili -ey (poput Murray – ˈmʌri odnosno ˈmɝːi), koja se završavaju glasom /i/, McConaughey se, bar kod ovog nosioca tj. ove porodice, završava glasom /eɪ/, dakle məˈkɒnəheɪ odnosno məˈkɑːnəheɪ.

Sada možemo da se vratimo seriji.  xnerd

Ko bi pohvatao te vaše jezičke začkoljice kojim samo stvarate veštačku podelu na elitu koja je išla u školu i plebs koji je igrao igre i drogirao se pošteno...

To na stranu, sad kad ovolko hvale ovu seriju malo mi žao što sam jutros obrisao prvu epizodu sa harda posle nedelju dana časnog sidovanja... Ajde, skinuću ponovo, zajedno s drugom, pa da od sledeće nedelje uhvatim priključak da gledam zajedno sa ženom...

Barbarin

Mene nije oduševila serija, jeste zanimljiva ali mnogo spora, kapiram da će se zahuktati, za sad upoznajemo likove, kakvi su sad, kakvi su bili pre deset godina i kakvi su bili pre nego što su se upoznali.
I Vudi je producent kao i pisac, samo režiser nije producent.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Father Jape

Ghoul

evo ga odličan intervju sa scenaristom/tvorcem serije u kojem se otkriva njegova horor zaleđina:

http://www.arkhamdigest.com/2014/01/interview-nic-pizzolatto-creatorwriter.html

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 21-01-2014, 16:13:03
Moja žena to gleda ali mislim najpre jer je seksualno privlači Mekonahi.

Вероватно се код вас често врти MAGIC MIKE. Ту је Маконахи(*) прилично голишав.

(*) McConaughey - Маконахи, "Нови транскрипциони речник енглеских личних имена", Прћић, "Змај", стр. 129. :)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Dzimi Gitara

Serija obećava. Posebno mi se sviđa što je najavljeno samo osam epizoda. Dakle, iako ide malo sporije, ne bi trebalo da bude razvlačenja. Nadam se da ćemo u stvari na kraju dobiti jedan dobar osmočasovni film.

Izbor glumaca je pun pogodak. Dve autentične hilbilijevske njuške. Harelsona sam oduvek gotivio, dok mi je Mekonahi dugo delovao kao ispodprosečan i izrazito antipatičan, ali mi se čini da je poslednje 2-3 godine poče ozbiljno da raste kao glumac.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Kunac

Serija ima u sebi nešto истински opako i to je osvežavajuće у поплави нискокалоричних телевизијских кримића. Pogledali smo četvrtinu, ima još dosta do kraja i jedino se plašim da se не okrnji kvalitet kako bude odmicala. Nadam se da neće, форма од 8 стенд алоун епизода (практично: мини серија!) је веома добар у теорији. Veoma dobra atmosfera, zigot misterije obećava, Сцена голотиње у другој епизоди је била просто невероватна.
"zombi je mali žuti cvet"

Father Jape

Aww, Prćić nije svestan da se kod najpoznatijeg McConaughey javlja ređa varijanta završetka. :lol: Pisao bih mu, ali računam da je od izlaska poslednjeg izdanja saznao, te da mu stoji na spisku za dopune.
No, u pravu je za prvi vokal, bar po njegovom sistemu, koji je ok. Dakle ne Mekonahej kako sam napisao u prvom postu, nego Makonahej.

Elem, ja nisam ni gledao koliko će serija da traje. Dakle osam dužih epizoda... skoro kao britanski fazon.

Barbarin

Što kaže Jape, nisam ni ja gledao kolko će imati epizoda, a pošto je američka očekivalo se dvadesetak, mada je ovo hbo, pa sam kontao malo manje. Od sledeće se zaleće.   

Gde nestaje drugo, ili prvo K iz prezimena Metjua? Ako je McDonalads = MekDonalds onda bi trebalo McConauhey = Mek Konahej ili kakav već kraj treba, samo pitam, nemam pojma.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Agota

Na uzorku od dve ep - obecava, mada bi mi vise odgovaralo da ovaj tip serije pogledam u cugu, jer kad se radi o jednom slucaju lakse je za pracenje detalja, tragova, itd.
Ali sad je gotovo kad sam nacela, krece groznica iscekivanja. :!:
Jeste nesto sporija ali ne smeta, dovoljno je  zanimljivo  i dobro napisano.
Lokacija bi mogla pametno da se iskoristi, Luzijana  je sama po sebi sablasna-mesavina religija ,voodoo  obreda, mocvare pune aligatora itd...
Mislim da ubicu jos uvek nisu prikazali, mada sam vec pomalo sumnjicava po pitanju svestenika, guvernera, Harta...ne mogu zdravo da razmisljam, sise su pomele celu epizodu. :lol:
Pritom, selja iz Texasa je odlican, moguce i da imamo oskarovca u seriji.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

chef

Koliko znam, nije rec o mini seriji ali bih voleo da potraje, posto se na prvi pogled vidi da ce biti ispravno. I produkcija i gluma su visokom nivou, likovi su vrlo dobro i pazljivo napisani. Jedino ne znam kako su zamislili eventualani nastavak buduci da ovo nije materijal za veliki broj sezona. Nik Picolato je inace saradjivao i na AMC seriji The Killing, rimejku, cini mi se, danske serije sa slicnom tematikom, koja bi da je radjena od strane HBO verovatno bila mnogo bolja. Cini mi se da sad ima priliku da se u potpunosti dokaze. Posebno mi se dopada ruralna sredina i za to ide veliki plus.

Dzimi Gitara

Quote from: Agota on 23-01-2014, 19:19:41

Pritom, selja iz Texasa je odlican, moguce i da imamo oskarovca u seriji.

Sudeći po pretpostavkama bukmejkera, izvesno je da Mekonahi dobija oskara. To će valjda podstaknuti lingviste da se dogovore kako da ga zovemo.

Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ghoul

znači, sačekaćemo još malo da se ustali izgovor za ovog ćivetela edžofora :(

Truman

Drugarica mi preporučila ovu seriju...bacam se na nju što pre.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

-_-

Quote from: Red John on 26-01-2014, 15:36:32
Drugarica mi preporučila ovu seriju...bacam se na nju što pre.

Na seriju ili na drugaricu?
Ocekujemo izvestaj u oba slucaja!  :lol:

Ugly MF

'bes drugaricu, gledaj seriju... ;)

Truman

Isuse, kakvi perverti...plašim se da ubuduće bilo šta i napišem, mogli biste pogrešno da shvatite.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

u 2. epizodi će ti Vudi pokazati šta da kupiš drugarici

Milosh

Quote from: Bata Živojinović on 26-01-2014, 18:28:18
u 2. epizodi će ti Vudi pokazati šta da kupiš drugarici

Ako mu drugarica bar malo liči na Alexandru Daddario, savetovao bih mu da se odmah baci i na nju i na seriju :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Barbarin

Baci se na drugaricu u toku serije ;)

Nego neko mi reče, nisam njuškao po netu, da će koncept biti kao u American Horror Stroy, druga sezona drugi slučaj.
Jeremy Clarkson:

Ghoul

Quote from: Barbarin on 26-01-2014, 19:26:20
Nego neko mi reče, nisam njuškao po netu, da će koncept biti kao u American Horror Stroy, druga sezona drugi slučaj.

jeste.
da si njuškao, video bi to u svakom textu o seriji.

Barbarin

U suštini ne volim da njuškam, time pokvarim ono što treba da gledam.
Jeremy Clarkson:

Ghoul

to je zato što ne umeš da čitaš.

ja sam s oprezom preleteo preko nekih tekstova i jedino gorelinkovani intervju s tvorcem pročitao ucelo...

Albedo 0

u seriji je Vudi rekao da su bili partneri 7 godina, tako da može to da se vrti dovijeka

ali samo pod uslovom da Mekonah(e)(i)(ju) ne dobije Oskara, jer ne vidim kako bi jedan Oskarovac mogao da se zadrži u seriji

Milosh

Koliko sam shvatio, već u startu je napravljen takav koncept da je svaka sezona za sebe u smislu da se menjaju i likovi i kompletan seting, i baš zato su mogli sebi da priušte glumce koji su nešto veće zvezde (i to je plan i za naredne sezone), kojima onda nije frka da se obavežu za samo jednu sezonu; tako da dobio ili ne dobio Oskara (a ja navijam da ga dobije!) Mekonahija ćemo gledati samo ovih osam epizoda...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

aha, znači nije samo druga sezona-drugi slučaj već i drugi likovi?

onda je svejedno za Oskara, svakako ga dobija neki gej frendli karakter, ali mi se uopšte ne dopada to šaltanje svake sezone, to je u suštini druga serija onda... 

mac

Osim ako ih ne vidimo u cameo ulogama u sledećoj sezoni.

Albedo 0

Miloš reče da se mijenjaju i likovi i seting, što znači da može da ispadne i Kolin Farel u Majamiju naredne godine

Albedo 0

3. epizoda se malo zaglavila ali onda je uslijedio jedan wtf na kraju

Ghoul

malko prećeraše s anderstejtmentom, ali kažu u onoj najavi da je četvrta epizoda sveopšte ludilo i haos, mora da će lsd i halucinacije i priviđenja da skaču na sve strane.

HAL

Колико серија рула, квалитет експоненцијално расте у ове прве три епизоде, маестрално писање и режија.

Agota

Quote from: Trokrilni on 27-01-2014, 15:06:11
3. epizoda se malo zaglavila ali onda je uslijedio jedan wtf na kraju

dosadna treca, drve mi tu pola sata, navlace minutazu, sta li... i vudi mi se nesto ne svidja, nesto mi ne lezi, al aj...
ocekujem dobru 4. po nekom pravilu bi trebala da isporuci . :!:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Joca

Meni je scenario toliko dobar, da nemam problem da slusam u nedogled njihove prepirke i narocito Mekonahijeve nihilisticke komentare, sto je u trecoj epizodi kulminiralo. Plus taj WTF momenat na kraju, sasvim dovoljno za najbolju epizodu dosad.

Barbarin

Ne znam šta ste se svi WTFuckovali na zadnjih 15 sekundi, kad iz daljine prikažu ubicu sa gas maskom i sekiricom, i vreme je da se malo prikaže lik.
Jeremy Clarkson:

Ugly MF

Ma sve super, jedino maaalko previse Vudijeve svaleracije, malo udavise....ali Mghkohnahjuju je vr' !

Albedo 0

Vudija su malo upropastili u 3. epizodi, ali generalno gledano valjda je jasno da je najgore prošao Metju. Naravno, ko zna kako će objasniti njegovu transformaciju do kraja serijala.

WTF je ipak, ja sam očekivao nekog Kevina Spejsija kao ubicu, onaj mi je djeluje nekako previše retardirano. To jest, ne vjerujem da je on ubica lično, možda povezan s njim ali ne baš on.

crippled_avenger

Galveston
Matthias Schoenaerts ("Rust and Bone") is set to star in Janus Metz's thriller "Galveston" for Jean Doumanian Productions. Filming aims to begin this spring.

Based on "True Detectiuve" creator Nic Pizzolatto's novel, the story follows a man is diagnosed with a terminal illness the same day he discovers his boss wants to kill him. [Source: Screen]
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

4-ta epizoda deluje eksplozivno!
"zombi je mali žuti cvet"

Father Jape

HAL

Како вам бре није жао да кварите себи гледање овако добре серије : )

Albedo 0

4. epizoda
dosta neočekivanih stvari ali ništa od stvarnog ludila za sada

Son of Man

Odlična, ali odlično odlična serija. Hvala raja na preporuci i to od srca. :!:

Nego bre, daj ako je neko voljan da se pokrene neki topik tipa "dobre nove serije" (ako takav već ne postoji) da to sve bude pregledno i na gomili, šta kažete? :)

tomat

ovde

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,5115.0.html

ima preporuka i starih i novih serija.

inače, stvarno dobra serija, već prva epizoda me je kupila, za razliku od Breaking Bad, gde sam se jedva naterao da pogledam prvu sezonu, a zatim i odustao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Son of Man

Hvala druže tomat, mada znam ja za taj topik, al' tu mi nekako sve zbrdazdola, a i te starije serije me baš i ne zanimaju, ja bi ovo novije, da ono tačno u gistro realnom vremenu imaš informaciju da se pojavila jedna odlična/sasvim solidna serija, ako me kontaš, jer danas te serije niču bre ko kišobrani za vreme kiše, a naravno da velika većina ma ni qrcu ne valja, i onda da sve pravo dobre idu samo na taj topik, a mi uletimo, vidimo šta stvarno valja i bacimo se na gledanje, a ne da tu sad prebiramo, jer realno na onom topiku ima sve i svja, a pola tih serija nije vredno pažnje. Uostalom pogledaj kolko stranica ima taj topik jbga, nemoguće da su sve dobre, zar ne?