• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

lilit

da uštedi na prevodiocu? baciću se s prozora, majke mi. :cry:

a ova smaračina sa partizanima, ustašama i četnicima je toliko smorna i dosadna, staviću vas sve na ignor.  xuzi
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Ukrali su ovom čoveku i cipele u Africi i još nešto, isto u Africi.

A konferencija za štampu možda košta državu (prevodilac prezjumabli radi za platu i nije nadničio na sat), ali dobar PR vlade pred nacijom možda vredi tih para. Svi koji prevrnu očima da je Japancu ukraden bicikl BAŠ u Beogradu dobili su visokoprofilni odgovor da je to rešeno i da se time pozabavio BAŠ premijer. Naravno da premijer ne treba da se time bavi ali opet, ne treba ni od krađe bicikla u dvomilionskom gradu praviti više od malo važne vesti.

Josephine

Quote from: lilit_depp on 31-07-2012, 22:00:11
da uštedi na prevodiocu? baciću se s prozora, majke mi. :cry:

Pa jeste. Mislim, vredi uštedeti i na jednom prevodiocu, a kamoli kada svim zadriglim juncima treba jedan jer malo ko govori strane jezike. A država je u tolikoj krizi, dok Donkić planira da pozajmi još da bi ih plaćao (prevodioce), da ako sada ne razvijemo svest o štednji na svakom koraku, cela država ide na doboš, pa ko da više.

Mislim kada bi svi tako razmišljali "jedan prevodilac? blah"... Ali tako je dozvoljeno samo pametnim ljudima da razmišljaju. Glupavi na čelu države nikada neće štedeti, pa čak i kada dođu na ivicu provalije. Pozajmiće pare za neispravan padobran, ali neće se okrenuti da nađu drugi put.

a ova smaračina sa partizanima, ustašama i četnicima je toliko smorna i dosadna, staviću vas sve na ignor.  xuzi

E ovde se slažem.  8)

Джон Рейнольдс

А из ког се то државног буџета финансирају конференције за новинаре?   xrofl

И стварно, сигуран сам да постоји дипломатски преводилац на јапански с редовном платом, али замислите да су Пигмеју украли копље! Онда би морала дебело да се одреши државна кеса за преводиоца с пигмејског или би Ивица морао да научи пигмејски. Што је боља варијанта, да не оде Пигмеј из Србије још истраумиранији.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Misliš da je Dačić sam platio troškove organizacije konferencije za štampu? Sam je platio gorivo da do tamo dođe (mislim, od neke privatne tezge, ne od državničke plate)?  :roll:

džin tonik

...
a ova smaračina sa partizanima i četnicima je toliko smorna i dosadna, staviću vas sve na ignor.  xuzi

ma stavi ih! nisu normalni, sve moraju pokvariti!

Джон Рейнольдс

Гориво? Колико литара? Три до пет? Између петсто и хиљаду динара?  xrofl

Пропаде држава!!!!  xrofl
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 31-07-2012, 22:10:06
Гориво? Колико литара? Три до пет? Између петсто и хиљаду динара?  xrofl

Пропаде држава!!!!  xrofl

Pa znam da ti je smešno. Svima je smešno. Ali kada se takvih gluposti skupi na gomilu, ispada da funkcioneri troše tone goriva za nekoliko meseci, što je nedopustivo.

Zrno po zrno glupost po glupost - bankrot.  8-)

Джон Рейнольдс

Јесте стварно, сваки час министри иду да Јапанцима враћају бицикле. Додуше, можда возе на гас, тако је јефтиније.  xrofl

Јао, стомак ме боли од смеха... Д. је глупа за пет литара бензина и то оног 98-октанског!

#Τζούτσε

Nightflier

Quote from: Джон Рейнольдс on 31-07-2012, 22:14:26
Јесте стварно, сваки час министри иду да Јапанцима враћају бицикле. Додуше, можда возе на гас, тако је јефтиније.  xrofl

Јао, стомак ме боли од смеха... Д. је глупа за пет литара бензина и то оног 98-октанског!

Ma jok, bre. Nije glupa. Ovo je samo još jedan u nizu njenih self-promotion šit festova koje nam priređuje već predugo. Sviranje u kožnu frulu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Ma nisam ja glupa, Džone, to ti se čini iz sopstvene gluposti, čim pomišljaš da govorim na tako banalnom nivou i da mislim samo na konferencije za štampu i Japance, sa tobom više i nemam šta da pričam.  8)

Najtflajeru, za self promotion se obrati onoj za koju sada znamo i kako izgleda i koliko jezika priča. Ja ovde samo diskutujem, opipavam koliko smo daleko od civilizovane i štedljive zajednice, koju svi tako zdušno branite kada je bus plus u pitanju, a kada je u pitanju nerezonska potrošnja, onda zastupate njeno razaranje.  8)  Licemeri.

Джон Рейнольдс

И добро... Шта ће бити кад опипаш... Мислим, колико смо далеко од цивилизоване и штедљиве заједнице?  xrofl

#Τζούτσε

Josephine

Ti - mnooogo.  8-)

Джон Рейнольдс

Ниси разумела најпростије питање.

Шта ће бити кад опипаш колико смо далеко? Шта онда? Ево, ја сам далеко и шта сад?  xrofl

#Τζούτσε

Josephine

To je zato što ne dočitavam tvoje postove. Bacim pogled i to je to.  8-)

Nightflier

Ma ti zagađuješ i troluješ i ne postojiš ako se ne zakačiš za nekoga kao pijavica. Tvoja forumska egzistencija zasniva se na Bobanovom... pardon, B-ovom milosrđu i bez njega nisi niko i ništa. Ti si kuga i pošast, tragovi ti se zatrli.
First 666

Josephine

Quote from: Nightflier on 31-07-2012, 22:24:06
tragovi ti se zatrli.

Hajde, oladi malo, idiote.

Джон Рейнольдс

Добро, Д. ми је помогла да схватим колико грешим. Има ли неко рачун владе да уплатим 500 динара проарчених на гориво јер су Јапанцу вратили бицикл? Пропашће држава данас-сутра, нећу више стално у мене да упиру прстом.

#Τζούτσε

Nightflier

Ma odjebi, kučko.

Ovaj forum je postao toliko smetlište da se više ništa ni ne seli na Deponiju. Kartaginu treba razoriti.
First 666

Josephine

Quote from: Nightflier on 31-07-2012, 22:26:27
Ma odjebi, kučko.

To ćeš imati prilike da mi kažeš uživo, vrlo brzo. Da vidimo kome ćeš da želiš da mu se zatru tragovi.

Ovde niko ne koristi gori rečnik od tebe, đubre.

Nightflier

Pfft... I šta će biti kada ti to kažem uživo? Hoćeš li opet da dovodiš nekoga da te "brani" od mene?

Utuvi u tu tvoju siledžijsku tintaru da ne želim ništa da imam sa tobom. Uništila si nešto što mi je bilo bitno u životu i ne želim ni da te gledam, ni da te čitam ni da te slušam.
First 666

Josephine

Ne, doći ću sama i reći ćeš mi u lice to što si sada napisao.

Nightflier

OK, fine by me.
First 666

džin tonik

Ovaj forum je postao toliko smetlište da se više ništa ni ne seli na Deponiju. Kartaginu treba razoriti.

ovaj, ako se sjecas vremena kad se pisalo bez registracije, nisi bas u pravu. bilo je tu i ljudi sa velikom pufkom.

Nightflier

Quote from: zosko on 31-07-2012, 22:36:42

ovaj, ako se sjecas vremena kad se pisalo bez registracije, nisi bas u pravu. bilo je tu i ljudi sa velikom pufkom.

Šta je "pufka"?
First 666

Josephine

Ti si kuga i pošast, tragovi ti se zatrli.

Mislim da nema većeg dokaza o nečijem nivou komunikacije i zagađivanju. A već sam jednom iskulirala najogavniji rečnik i uvrede upućene meni na bus plus temi. Lilit je reagovala, pa mi se učinilo dovoljnim da shvati da je preterao.

Pritom se niko nije obratio Najtflajeru, već smo se Džon i ja fino igrali. Čak je i Džon naučio da ne prelazi granicu.

Angel of Ten

Quote from: D. on 31-07-2012, 22:17:40
Najtflajeru, za self promotion se obrati onoj za koju sada znamo i kako izgleda i koliko jezika priča. Ja ovde samo diskutujem, opipavam koliko smo daleko od civilizovane i štedljive zajednice, koju svi tako zdušno branite kada je bus plus u pitanju, a kada je u pitanju nerezonska potrošnja, onda zastupate njeno razaranje.  8)  Licemeri.

A moj izgled je self-promotion? :-)
Dalje, što se tiče jezika... hoćeš li možda da popričamo o stipendijama, takmičenjima u retorici ili nečemu trećem?  Ili je zabavno samo kada ti pričaš o tome? 8-)
Ti ne možeš da opipavaš, to bi te stavilo u poziciju gde imaš više saznanja, što nije tačno. Tebi je samo veoma, veoma dosadno, a ovaj forum ti je poligon za iživljavanje jer se uvek nađe neko da se trenutno pozabavi onim što piskaraš. Stvaran život, sa druge strane, nije moguće toliko kontrolisati, zato i jesi toliko ovde. Samo ovde se ljudi bave tobom, a to te ispunjava. Uživaj  :lol:
Come to the dark side, we have cookies.

Josephine

Quote from: Angel of Ten on 31-07-2012, 22:53:01
Tebi je samo veoma, veoma dosadno, a ovaj forum ti je poligon za iživljavanje jer se uvek nađe neko da se trenutno pozabavi onim što piskaraš. Stvaran život, sa druge strane, nije moguće toliko kontrolisati, zato i jesi toliko ovde. Samo ovde se ljudi bave tobom, a to te ispunjava. Uživaj  :lol:

A to znaš posle nekoliko dana ovde? Čim si se pojavila, naskočila si mi na vrat. Ja volim da diskutujem, volim da posmatram ljude i volim da vežbam mental. Tebe sam procenila kao tračaru i ovim postom si to samo potvrdila, dakle ti i ja nemamo više o čemu da pričamo.

Pazi se da ne počneš da koristiš rečnik kao tvoj brat. Bilo bi mi krivo.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 31-07-2012, 22:39:32
Čak je i Džon naučio da ne prelazi granicu.

Јесте, да. Кад си ми рекла да си завршила Факултет безбедности и да свашта можеш сазнати о мени, усро сам се жив.  :roll:

#Τζούτσε

Josephine

Josephine

Znate šta? Došlo je vreme da svi kolektivno odete na ignor. Čim diskusija o Dačiću i državnoj štednji pređe u vređanje, vreme je za takvo nešto. Znam, znam, i ranije sam izjavljivala slične stvari i sada ćete da me zezate za održanu reč i bla, bla. Videćemo. Meni više niste zanimljivi. Valjda sam konačno shvatila da ste gubljenje vremena i da ništa ne mogu da naučim u komunikaciji sa vama. Pa čak ni visprene odgovore.

Džon, batica, Najtflajer. Ignor.

Angel of Ten

Tvoje ponašanje i nije teško primetiti. Mislim da ne postoji thread na ovom forumu gde se nisi sa nekim pokačila, pardon, ušla u diskusiju. Onda, zavisno od taktičke pozicije, sledi  xremyb ili  :lol: ili glumiš žrtvu.
Ne znam gde ja to tračarim, osim što ti ukazujem da se ponašaš na isti način za koji mene prozivaš. Naravno, onda više nećeš da se igraš.  :(
Ti mene ne zanimaš, osim u formi diskusije kada ću rado razmeniti mišljenja sa tobom. U svakom drugom obliku, ne spominji me i neću se uopšte baviti tobom. Ako ne možeš da se iskontrolišeš u tom smislu, lepo se uzajamno dodamo na ignore i sve bude ok. Šta god funkcioniše.

Albedo 0

Ti si kuga

Please, kuga je izlječiva bolest  8-)

Josephine

Quote from: Angel of Ten on 31-07-2012, 23:25:27
lepo se uzajamno dodamo na ignore i sve bude ok.

Pa, o svemu što si napisala trebalo je da misliš pre nego što si mi se snishodljivo prva obratila sa pričom o kosmopolitanu, zar ne? :)  A onda i sa (opet snishodljivim) pitanjem da li se šalim, u ovoj temi. Upoznala sam takvih mnogo u životu.

I ti ideš na ignor. Prerasla sam sve internet pijavice, na forumu želim lepo i razložno da diskutujem o štednji, Dačiću, bus plus-u itd. a da me niko ne naziva glupačom, da mi ne želi da mi se tragovi zatru itsl.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 31-07-2012, 23:15:19

Ово је мени већ трећи пут да сам на њеном игнору, а ви - пацери - тек први пут. У-та-та!

#Τζούτσε

Angel of Ten

I meni je prvi put  :oops:

Nightflier

Quote from: Джон Рейнольдс on 31-07-2012, 23:49:57
Quote from: D. on 31-07-2012, 23:15:19

Ово је мени већ трећи пут да сам на њеном игнору, а ви - пацери - тек први пут. У-та-та!

LOL.
First 666

Josephine

Ne znam šta pišete ovako združeni, ali je očito da sam ja potrebna vama, a ne vi meni.

Dejan ima lep novi avatar. Vreme je da se prestane sa obostranim trolovanjem. Prošli smo sve dečije bolesti (bar neki od nas). Ko me zna rekao bi vam da je ovo uobičajeni preokret u mom ponašanju.  :)  I definitivni (volim ja malo da upozoravam, ali kada od toga nema ništa - sečem).

xyxy

Albedo 0

nije ni meni prvi put ali se nadam da je posljednji i zauvijek

Albedo 0

Quote from: D. on 31-07-2012, 23:58:40
Ne znam šta pišete ovako združeni, ali je očito da sam ja potrebna vama, a ne vi meni.

Dejan ima lep novi avatar. Vreme je da se prestane sa obostranim trolovanjem. Prošli smo sve dečije bolesti (bar neki od nas). Ko me zna rekao bi vam da je ovo uobičajeni preokret u mom ponašanju.  :)  I definitivni (volim ja malo da upozoravam, ali kada od toga nema ništa - sečem).

xyxy

ti jadnice nikako da se odlijepiš od nas i topika

Джон Рейнольдс

Да, може бити да си и ти био игнорисан, мада те сад баш усра - ем ник у деминутиву, ем малим словом. Ц ц ц ц ц...

Али Харви се извукао.  :)

#Τζούτσε

Josephine

Ponoviću - ne pratim šta pišete. Ali sam zato proverila šta sam ja pisala u temi i kako je diskusija tekla. Bila sam sasvim pristojna (kada se postovi pročitaju izolovano od vaših vređanja) i držala sam se teme, dok nisu došli Džon, batica i Najtflajer da me zovu glupačom i da mi žele da crknem bez poroda (konkretno batica u poruci  Reply #8643 on: Today at 13:41:33  i Džon u poruci Reply #8708 on: Today at 20:14:26 i Najtflajer u poruci   Reply #8709 on: Today at 20:15:41 ). Niko ih nije vređao u tom trenutku niti ih p(r)ozivao.

Možda i dugujem izvinjenje Angel of Ten zbog pominjanja i to je sve. Ali nije da mi se nije obratila u temi, smatrajući moj ozbiljan post za sprdnju, tako da...

Džabe punite topik, ne čitam vas. Pređite na temu topika.

Albedo 0

mac

Ne znam da li je vama ignorisanima jasno da svaki put kad uputite uvredu više unižavate sebe nego onog kome je uvreda upućena. Koliko god da vas D iritira, nervira, dovodi do čega god, sigurno postoji neki drugi način da to rešite, a ne ad hominem. Ili u ovom slučaju ad feminem, što bi trebalo da je još gore za sve poštene anti-feministe. Moramo da imamo klimu u kojoj svako može da iznese svoje mišljenje, koliko god da se čini pogrešnim. Inače, čemu sve? Za sve nezrele Bate, iznositi "mišljenje" da je D ovakva i onakva se ne računa, jer je takvo mišljenje nebitno u opštem poretku stvari.

Albedo 0

Potpuno pogrešno, dear mac, ne trebamo imati klimu u kojoj svako može da iznosi svoje mišljenje

Evo najjednostavnijeg mogućeg objašnjenja
Umberto Eko je napisao knjigu koja se zove The Role of the Reader. U njoj govori o modernoj pojavi da, jelte, jedno umjetničko djelo ne može da ima samo jedno tumačenje već može imati i više, ali problem nastaje - kada tumačenje ima svaka budala.

''A text so immoderately 'open' to every possible interpretation will be called a closed one.''

Tako da te molim da ne unižavaš sebe dopuštanjem da svaka budala lupeta šta hoće, jer to je upravo način da slobodna i racionalna misao posustane pred fukarom. Ovo gore ne znači da ne mogu da postoje različita mišljenja, ali važno je da ta mišljenja imaju veze sa mozgom, ili kao što Eko kaže, da se nalaze unutar polja mogućnosti.

Angel of Ten

"Mozes koliko hoces, ali ne mozes dokle hoces."
Svako postavlja granice na svoj nacin, zgodno je jos kad si zensko sto ce se uvek naci neko da kaze "nemojte tako sa zenama". Zgodno je i zanemariti sta se desavalo pre toga. Jednostavno se povuces u jednom trenutku, a ostali ostanu da laju na Mesec.
Ne volim i ne svidja mi se takvo taktiziranje, ali uvek ce biti onih koji ce se nasankati u oba smera. Ignore je iz Raja izasao u tim situacijama i mislim da je ovo najbolje sto je moglo da se dogodi. Samo da ostane na tome.

дејан

...barcode never lies
FLA

Josephine

U ostalim vestima:

i zaduživanje i rast pdv-a.  :roll:

QuoteIako ekonomski program još nije poznat sasvim do kraja, neke mere koje će preduzeti novi ministar već se naziru. Sudeći prema koalicionom sporazumu, plate i penzije neće biti zamrznute. Ali ono što, takođe, može da se zaključi jeste da njihov rast neće pratiti inflaciju, kako predviđa Zakon o budžetskom sistemu, već će povišice biti nešto niže.

U koalicionom sporazumu se navodi da će rast plata i penzija biti usklađen sa realnim mogućnostima budžeta. Kako će onda novi ministar finansija uštedeti oko milijardu evra da bi Srbija izbegla dužničku krizu? Mlađan Dinkić nijednom javno nije rekao da će povećati PDV, ali po svemu sudeći brojevi su neumoljivi i rast tog nameta neće moći da se izbegne.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=07&dd=31&nav_id=631027

Stipan

Quote from: D. on 31-07-2012, 21:57:00
Izvinjenje je potrebno jer zanimljivi Japanac prošao svet, a samo u Srbiji su mu ukrali bicikl.

Pa bilo bi sasvim dovoljno da mu se izvinio policajac koji mu je vratio biciklo, eventualno šef policijske stanice.
I dalje mi je apsolutno nejasno zašto se efermnim turistima bavi premijer države.

Ako je ovo još uvek država.

Stipan

I još nešto:
Flajeru, tebe doživljavam kao kulturnog čoveka.
Ovi ispadi su bili toliko ružni da nemam reči.