• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Japanizam 2009

Started by 11, 30-05-2009, 19:10:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

11

Festival ,,Japanizam 2009" je posvećen japanskoj popularnoj kulturi, a prevashodno anime i manga fenomen koji kod nas i u svetu okuplja sve veći broj zainteresovanih ljudi, kao i ljubitelja. Međutim anime i manga fenomen nisu jedini aspekat popularne kulture koji ovaj festival pokriva, tu su i muzika, moda, kinematografija i dr.
Centralni događaj festival će biti izložba radova domaćih autora inspirisanih anime-manga stilom koja će biti izložena u prostorijama Doma omladine Beograda. Izložba će trajati svih pet dana festivala i ulaz će biti slobodan.
Pored izložbe festival će činiti predavanja, tribine, radionice, projekcije i tradicionalni Cospaly (maskenbal inspirisan likovima iz anime/manga ostvarenja).
Sam festival je smišljen kao konvencija ljubitelja japanske popularne kulture, kao i mesto na kom bi neupućeni mogli da saznaju nešto više o ovom fenomenu.

Predviđeni program Festivala:

1. Dan 10.06.2009. sreda
- 17h Svečano Otvaranje Izložbe
- 18h Jazas - Dance 4 Life
- 19h Modna revija + maid caffe
- 20:30h Projekcija igranog filma "20th century boys"

2. Dan 11.06.2009. četvrtak
- 16h Chiron - Kompjuterska animacija i vizualni efekti ,,Iz Srbije u svet"
- 17h Manga Radionica I
- 18h Predavanje: Anime VS Manga
- 19:30h Manga Radionica II + ART JAM
- 20:30h Projekcija anime ostvarenja "Gedo Senki"

3. Dan 12.06.2009. petak
- 16h Tribina: Anime figurice
- 17h Kendo radionica
- 18:30h Predavanje: Shojo (žanr u anime-manga kulturi)
- 20:30h Projekcija anime ostvarenja "The Wings of Honneamise"

4. Dan 13.06.2009. subota
- 16h Manga radionica
- 18h Projekcija nekog filma
- 20h Tribina: Grešna Zadovoljstva
- 23h Koncert grupe Gothika

5. Dan 14.06.2009
- 16h Projekcija anime ostvarenja - Ayakashi
- 17:30h Jazas - Dance 4 Life
- 18h Tribina: Fansubing
- 19:30h COSPLAY party
- 20h Dodela nagrada amasadora
- 22h Dodela nagrada po izboru publike

ridiculus

Mene zanima štošta od najavljenog, ali fokus mi je na trećem danu. Em projekcija zvanično prvog Gainaxovog dela (Krila Oneamisea), em predavanje o šođo žanru. Ovo drugo me zanima jer sam imao dosta dodirnih tačaka, a ne toliko po sadržini (i bez zlobnih upadica ovde  :twisted:). Da li se zna ko drži predavanje?
Dok ima smrti, ima i nade.

zakk

Ja juče imao posla, danas ne mogu, od sutra idem. Vidimo se.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Odlušao sam iscrpnu i stvarno zanimljivu pričo o šođou. Držale Isidora i Jelena:

(slika je sa prošlog, prvog japanizma).
Levo je Boban iz doma omladine, desno je Vortodox (Bojan) iz Sakurabane / BG-Anime

Uspeo sam i da saznam da je tribina "Grešna zadovoljstva" zapravo o hentaiju, i da će je držati ekipa Šok Koridora.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Ja sam video trenutak kad je ova crvena u stajaćem položaju povukla kabl od mikrofona i (greškom?) podigla suknju toliko da je otkrila celu desnu butinu publici. Prelepo.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ridiculus

Ja nisam mogao da dođem.  :cry: :cry: :cry:

Jel' bio neko na filmu?

zakk

Pa, imali smo nameru, al prvo su kasnili a onda imali tehničke probleme, pa smo se pokupili i otišli u štetu.

DušMan

Bio sam danas na Hentaiu, pomalo razočaran što nije bilo inserata, ali mi je ipak drago da nije bilo klipova s obzirom na to da su uglavnom pričali o pederskom hentaiu.

Usput, hteo bih samo ukratko da se okrenem na ove dve devojke koje vode svaku tribinu. Lepo je to, devojke u korsetima koje pričaju o stripovima i crtaćima, svako malo se okrenu na priču o seksu, ali nešto tu ne funkcioniše do kraja (ne mogu da verujem da sam upravo ovo napisao). Prvo sam mislio da je zato što su previše samouverene, a ja takve žene ne volim. Volim one ranjive, pogodne za iskorištavanje i odbacivanje. No, sad sam bliži tome da zaključim da se one zapravo previše gube u moru informacija koje poseduju o mangama i animama i da se u njihovoj priči donekle oseti taj problem skakanja s teme na temu, lelujanja i rasplinjavanja, što običnom slušaocu/gledaocu celu situaciju čini još konfuznijom (a postala je konfuzna čim su počele da koriste reči na japanskom).

S treće strane, nisam mogao a da se ne osetim neprijatno uz svu tu priču o mangama sa srednjoškolkama koje napadaju pipci ili koje se međusobno vole, naročito kad sam bio njima okružen (srednjoškolkama, ne pipcima), jerbo su publiku 95% sačinjavali maloletnici/e. Ko bi rekao...

Perin

Šta s' očekiv'o? Fala bogu da će srednjoškolke to gledati. Mislim, i ja to gledam ali nisam srednjoškolac, ali opet....uf....hentai ima podžanrova, baš bih voleo da sam bio tamo...korseti...jesu te dame što su pričale imale velike grudi?  :D

ridiculus

Ja sam želeo da čujem (na 3. danu) da li su nasele na onu osnovnu kvaku kod pitanja "šta je šođo žanr?", odnosno kod opisa generalnih karakteristika tog pseudo-žanra (hint: ne postoje).

Perin

Ma sve dok nije yaoi, super je...

DušMan

Quote from: Perin on 14-06-2009, 04:02:07
Šta s' očekiv'o? Fala bogu da će srednjoškolke to gledati. Mislim, i ja to gledam ali nisam srednjoškolac, ali opet....uf....hentai ima podžanrova, baš bih voleo da sam bio tamo...korseti...jesu te dame što su pričale imale velike grudi?  :D
Ma ne, ja sam bio u fazonu 'Ko bi rekao da će mi biti neprijatno u društvu srednjoškolki...', pošto je opšte poznato koliko inače uživam u njihovom društvu.
Dame što su pričale su na na ovoj slici gore, što je Zakk postovao. One su očigledno glavni aduti Sakurabane, pošto uvek one vode tribine.

DušMan

Inače, gužva je bila osetno veća nego na predavanju koje je bilo par minuta pre (Ghoul o Barkeru), ali se masa izbistrila u trenutku kad je Bekvalac svako malo izbacivao reči kao što su: kurac, jebanje, drkanje... Svedok sam gnevne reakcije neke klinke kad je Beks (kako su ga oslovljavale ove gothic lolita cice) po ko zna koji put rekao 'kurac', ona procoktala kroz zube, rekla 'Ja moram da odem odavde!', pokupila se i izašla. A bila je slatka.

Perin

Njah...ove na slikama su previše dark, emmo i goth za mene :D Pa priča je o hentaiju, fala Bogu da će biti tak'ih reči. A tu si mogao da iskoristiš priliku za upad, kao "vidi ovog seljaka kakve reči spominje", ona bi se složila i opa...završio bi.....na sladoledu sa njom, a posle toga bi otišli do kioska da kupite lizalo i žvaku :D xrofl

Son of Man

Znaci te dve dobrile su bile seksi uchiteljice ?  :?
E sad mi stavrno zao sto ne ostade, ja konto bice samo crtaci  :cry:
Sledeci put dolazim sa fotoaparatom   8-)

Perin

E moj son of a man-e, pa sve ribe koje gledaju hentai i anime su ti kinky, ako tamo ne možeš si zbariti nešto onda...samo se obuci, nabaci kosplej neki, kaži da si otaku, i imaš prolaz 100%.

DušMan

Evo, Sine, samo za tebe: http://www.youtube.com/watch?v=05FjNJID0D4
Dve cice gostovale na Pinku pre neki dan.

A evo i modne revije sa Japanizma: http://www.youtube.com/watch?v=DtFW8TeaEL0
Lebac ti poljubim, koliko dobrih riba na jednom mestu. Srce da ti stane.

deja vu.

Perin

Ala brate. Mnogo dobra modna revija. Wish I was there.  :cry: :(

Event Horizon

Quote from: princeza Mononoki on 30-05-2009, 19:10:32

4. Dan 13.06.2009. subota
- 16h Manga radionica
- 18h Projekcija nekog filma
- 20h Tribina: Grešna Zadovoljstva
- 23h Koncert grupe Gothika

da li tu stvarno u zvanicnom programu pise "projekcija NEKOG filma"? jes malo kasno reagujem, nego ne volim japance ni njihovu zutu kozu, pa ne citah ovaj topik...
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

ridiculus

Koliko sam ja video program, i to kod organizatora, 4. dana trebalo je da se počne sa manga radionicom, i to u 19h. Ne znam ni za kakav film. To je sve samo teoretski, naravno, i moguće je da su ljudi koji su bili tamo toga dana pre 19h gledali... nešto.

Na sreću, ovaj topik nije ni o Japancima ni o žutoj koži, pa ga pogledam ponekad.  xjap

Event Horizon

Quote from: ridiculus on 15-06-2009, 18:59:06

Na sreću, ovaj topik nije ni o Japancima ni o žutoj koži, pa ga pogledam ponekad.  xjap

none taken.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"