• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mudrosti

Started by Mims, 30-03-2011, 01:30:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ovo još malo da oplavimo Skalopa "mudrostima" sadržanim u đavoljim HTML vezama:

7 Basic Things You Won't Believe You're All Doing Wrong

lilit

Sam pao, sam se ubio je najbolja bosanska mudrost svih vremena, prati me ceo život  xrofl. S tim što ne znam da li su bosanske mudrosti pogodne za ovaj topik ili da otvorim novi?  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Da ne pomislite da sam odustao:

Kada bismo shvatili da za edukaciju imamo čak dve dobre srpske reči kojima se razdvaja vaspitanje od obrazovanja možda je ne bismo toliko lajkovali. (citat sa jednog drugog sajta)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

To je dobro rečeno.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ygg

Nalaziš se u savani. Na tebe juri lav. U ruci držiš jabuku. Kako ćeš se spasiti i onda otići u Rim?

Odgovor:
Baciš jabuku. Jabuka ne pada daleko od stabla. Uspužeš se na stablo. Pošto si se spasio, pao ti je kamen sa srca -  i ubio lava. Kad si ubio lava, onda si na konju. Kad si na konju, kreneš bilo kojim putem, jer svi putevi vode u Rim.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Savajat Erp

Сви путеви ионако воде у Рим, тако да је тај део покривен...али ово напред...хмммм...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Od izvora dva putića...

Mims

:lol: Kupujem i ja, pa se ne kurčim.

Nisam bila sigurna da li ovo da stavim u Gluposti ili ovde, ali shvatih da je ipak Mudros' i to na srpskom!!!
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

scallop

Jutros čuo na TV:

Sirotinja se s Bogom druži, a bogataši sa popovima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 04-04-2011, 17:20:40
Ovo još malo da oplavimo Skalopa "mudrostima" sadržanim u đavoljim HTML vezama:

7 Basic Things You Won't Believe You're All Doing Wrong

This is VERY scary! :shock:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

Мој праМдеда је говорио отпр. овако:
"Ако си се заглавио са једним воловима, са истим се сигурно нећеш извући...мораш довести друге волове или мењати целу запрегу."

Savajat Erp

Дневна мудрос`...

"Када куруз рано посејеш, имаш времена и да га пресејеш."

Ово се односи на женидбу/удају...:)

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 17-04-2011, 10:25:38
Jutros čuo na TV:

Sirotinja se s Bogom druži, a bogataši sa popovima.

Gledaš Studio B. :) Da, lepa misao, iz knjižice o nekom kaluđeru, izdavač "Nova iskra", ako se ne varam.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Kao da su svi "veliki" i "priznati" mislioci, zaista veliki i priznati.

Mnogi od njih izgradili su sisteme iz nerazumevanja sveta i sebe, a onda su ih oni, koji takođe ne razumevaju sebe i svet i nemaju uvid u suštinu egzistencije, priznali. I često se dešava da su "priznavači" beli muškarci. Da se priznaje ono što odgovara belim muškarcima (ponekad, ređe, i belim ženama).

Istinski mislioci ruše dogme i mišljenja nametnuta silom.

Za istinski veliku misao potrebno je razumevanje emocije. Emocija nije iracionalna. Njeno zatomljivanje jeste.

Father Jape

Now that's just bollocks.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Savajat Erp

Josephine

Niko nije pominjao ubistvo. Samo u pitanje doveo(la) relevantnost filozofskih sistema u uslovima apsolutne dominacije belog čoveka.

Savajat Erp

Josephine

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 22-04-2011, 20:22:37

Jasno. Zato se već dugo borim protiv neoliberalnih dogmi. Ne bih sebe nazvao istinskim misliocem, doduše, ali trudim se koliko mogu, kao i ostatak slobodnog sveta.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Veoma je liberalno boriti se protiv neoliberalnih dogmi.

Josephine

Quote from: John Reynolds on 22-04-2011, 22:29:13
Quote from: D. on 22-04-2011, 20:22:37

Jasno. Zato se već dugo borim protiv neoliberalnih dogmi. Ne bih sebe nazvao istinskim misliocem, doduše, ali trudim se koliko mogu, kao i ostatak slobodnog sveta.

Ma ti se ne računaš, bre.  :lol: Ti si pobrkao neoliberalne dogme sa humanošću.  :D

Josephine

"Nekad neki ljudi uključe mozak..."  xrofl  xcheers

Kefalica-Sta je simpatija

Josephine

Dopalo mi se. Ponekad sam patetična. Obično kada nisam pijana.

Josephine

Mims

Videla na fejzu:

If history repeats itself, I'm totally getting a dinosaur.

Znam, znam, svi biste vi ovo stavili u topic "Gluposti", ali ovo je, ipak, epohalna mudrost.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

scallop

Tačno. Ovo je ipak glupost.

Za razliku od ovoga:

Dobra kapljica se nikad ne nalazi u vodi. xdrinka

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Melkor

Melkor

Melkor

Melkor

Melkor

дејан

xrofl снежана рулз
...barcode never lies
FLA

zakk

QuoteKo greši goreće. Ko ne greši zagoreće.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Stipan

Puno jedeš,
mnogo sereš.
Ako nemaš,
tanko kenjaš.

zakk

"Mačka se uvek dočeka na noge, hleb uvek pada na namazanu stranu.
Ako zalepimo mačku za hleb, ona će lebdeti u kvantnoj neodređenosti."

mac

Ili će se između hleba i mačke spontano stvoriti gravitaciono polje.

Melkor

Savajat Erp

Почела је и практична примена Мехове максиме. :)

Josephine

Melkor

A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject.
  Winston Churchill 

Melkor

Father Jape

Treće je tačno, a drugo... nije naravno, ali važi u izvesnoj meri, na izvestan način čega prosečan laik obično nije svestan.

Ali grafikon je genijalan svakako.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

mac

U kom smislu drugo važi? Linkoln je radio na ukidanju ropstva, i Južnjaci su se otcepili kad je Linkoln postao predsednik.