• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 4 - april 2011 - ĆASKANJE

Started by Boban, 02-04-2011, 12:49:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Evo u prvi mah samo Word verzija da isproverava svako na svojoj priči da li je sve kako treba, pa posle kačim iscepkane fajlove i PDF verziju i sve ostalo.

http://www.znaksagite.com/D/-----april.doc

Način glasanja ćemo tek da smislimo tokom dana.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sandjama

poceo da citam prvu i na pola me presek'o ovaj aksentije potpuric. stigla me je kazna Bozja za neslanje price u radionicu.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Boban

Hrabri umiru samo jednom, kukavice stotinama puta...

sandjama

jes' vala i to sto kazes, ovaj aksentije potpuric nikako da umre.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Savajat Erp

Код мене је све у реду...осим што сад видим да сам неке ствари требао другачије да одрадим, ал` јеби га. Тако је то кад се све ради у последњем тренутку. После јеба нема каја. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Savajate, ako dosada nisi znao "šta vam radim", onda sada znaš. Dok sam skidao priče video sam da su sve bolje izgledajuće. To su efekti radionice. Ako posle ove radionice Boban i ja nastavimo naniže, onda to znači da su učesnici krenuli naviše ili da bismo nas dvojica morali da se uozbiljimo. Lepota ove radionice je što ima repere, pa se pomeranja daju videti. Inače, samo dve priče su "prejahale", a tri su imale "rezervu". Sve ostale su između 5005 i 6024k. To ne znači da smo vas disciplinovali, već da ste našli meru. Neće biti nikakvog problema da ubuduće promenimo obim, sad već znate da se "strpate" u zadato.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

boki77

Јој, људи, пишите о ономе што знате, не о ономе што претпостављате да знате, то увек заштрчи...

SuperSynthetic

Jedna priča me je baš zaintrigirala ali ne mogu da skapiram šta je u stvari bilo na kraju?.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Mims

Na kraju je bio znak pitanja bez potrebe :lol:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

SuperSynthetic

Vidi stvarno! Al dobra je priča. Ponovo sam je pročitao.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

analogdigit

Super, stigle priče. Žao mi je što ovoga puta nisam učestvovao, imao sam previše obaveza. Ali, koga nema bez njega se može.

Kako bih bar na neki način bio od koristi, konvertovao sam Word fajl koji je Boban okačio, u Kindle format. Tako da vi koji imate elektronske čitače, ne morate da se zamarate sa konverzijom možete priče skinuti odavde:
http://hotfile.com/dl/113057300/90ae446/-----april.prc.html

Svestan sam da to i nije neka pomoć ali eto. Takođe oni koji nemaju elektronske čitače mogu skinuti program koji se zove Kindle for PC i koristiti ga da iz njega čitaju ovaj fajl...
http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=kcp_pc_mkt_lnd?docId=1000426311

Takođe ako nekog interesuje mogu da postavim i html verziju za čitanje u web browser-u.

Boban

ali čemu žurba kada se ove priče sada prepravljaju po željama pisaca i konačne verzije će se za malo razlikovati od ovog Word fajla?

analogdigit

A ok, nisam to ukapirao... Onda obriši ovaj post, da ne bude zabune.  xfoht

Ygg

Ja skinuo ovaj Kindle for PC i skinuo priče za njega, ali kad ih otvorim one priče koje su pisane ćirilicom su nečitljive, tj. umjesto slova su nekakvi bezvezni znakovi. Kako da to sredim? Pretpostavljam da bi negdje trebao da ubacim ćirilični font ili tako nešto ali ne mogu da pronađem u opcijama gdje se to i kako radi.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

analogdigit

Hm, ja nemam taj problem... ajde pogledaću pa javljam i mene zanima o čemu je reč...

Edit: Ustvari, imam i ja isti problem, tek sam sada proverio... ću da vidim da li može nešto da se sredi.
Baš bezveze!

Perin

Može li html verzija, da mogu čitati sa fona? :)

Josephine

Sad ću ja, kao dežurna buntovnica ovde, da se (uzalud) bunim što je način glasanja isti kao i u prošlom krugu (gomilo konzervativaca - dajte šansu novim stvarima!).

Plut

Slažem se D., ali šta to vredi, gazda je rekao svoje.

Volela bih da čujem maca i njegovo analitičko mišljenje o ovakvom načinu glasanja i onom koje je predložio Ygg, a nas nekoliko ga podržalo.

Josephine

Poručila bih gazdi da sve mora da se menja i inovira, inače dosadi, zastareva i nestaje. Pogotovo na Internetu.

Boban

Ajde da uporedimo, isti broj priča, isti način glasanja...

Josephine

Boban

Josephine

Pa i ako uporedimo, šta vrede dva uzorka?

Kažem samo, da se razmisli o sledećem krugu. Nemojte tu da se uljujkujete u proverenost i stabilnost. Dosadi. D.o.s.a.d.i.

Boban

Šta uopšte vredi u ovom životu kada se mreti mora?

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Quote from: Boban on 03-04-2011, 01:09:43
Šta uopšte vredi u ovom životu kada se mreti mora?

Ma šta mene briga za tvoja trenutna depresivna stanja? Ne moramo svi da glasamo 3,2,1,1,1 zato što Boban mreti mora.

Boban

Nego kako bi ti da glasaš?
Kako ne shvataš da je sistem glasanja nebitan kod ovako malo glasača?

Josephine

E, jbt, ovog puta ne samo da nisi pročitao prvi post na temu novog glasanja, nisi pročitao ni prvo slovo istog posta.

U pitanju je način koji je predložio ygg (uz mac-ovu pomoć) = ocenjivanje svih priča ocenama od 1 do 5. Baš zato što ima malo glasača, ovo je najbolji način glasanja.

Ali, idi ti, mri negde, a mi ćemo bez tebe u sledećem krugu da uvedemo novine.

Boban

Taj sistem je toliko besmislen da nema šanse da se sprovede; glasalo bi pet ljudi.
To je neverovatno smaranje.
Ja prvi ne bih glasao.
Razmisli koliko napora tražiš od čitaoca da sve priče detaljno iščitaju i verifikuju.

Josephine

Već smo utvrdili da je tebi trenutno sve besmisleno.

Šta tu ima? Pročitaš priču i odma joj daš ocenu.

A to što ti čitaš na preskoke (a ne detaljno) i odokativnom metodom glasaš (kao u prošlom krugu), nije relevantan argument.

Uostalom, treba probati, zadrti. Ako ne valja, vratićemo stari način. Ako valja, još bolje. Daj da se igramo malo.

Boban

Probaćemo neki drugi put.
Ljude je već smorilo što moraju da glasaju za 5 priča, a kamoli da moraju da rangiraju svih 18.

Josephine

Pa dobro... Predložila sam ja i da vratimo glasanje klikom. A ti si vratio ovo smaračko slanje poruka i deljenje bodova...

Ok, probaćemo nekad, negde...

Boban

Glasanje klikom je najbolje, znam, ali kao da se ja išta pitam.

Stipan

Pa, dobro, kako će, bre, da se glasa? Oćete još dugo da se dogovarate?
Aha - izvinjavam se - pronašao sam...

Josephine

Quote from: Boban on 03-04-2011, 02:12:55
Glasanje klikom je najbolje, znam, ali kao da se ja išta pitam.

Da, da. I moj deda koji se, za razliku od tebe, pita, kaže da je klikom najbolje.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Jok. Samo volim da maltretiram Bobana. On se ne prima kao vi ostali.

Stipan

Josephine

Maltretiraju mene, bre. Ja mirno lelujam po forumu većinu vremena...

Stipan

Primetio sam i da si mirna k'o bubica kad te makar malo čačnu...

Boban

ma ko je čačka; ne bi je ni žaračem...

Josephine

Rekla sam već par puta, ali nije zgoreg da ponovim: koga bre briga šta muškarci misle? Mene ne, sigurno.

Boban

Josephine

Stipan

Josephine

Stipan

Josephine

Odokativna metoda je oduvek bila sasvim dovoljna da se proceni kako i šta muškarac misli... ili ne misli.

Stipan