• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 4 - april 2011 - ĆASKANJE

Started by Boban, 02-04-2011, 12:49:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

A šta je to ženska logika?

Ovo nije  -  Sve su One u stvari srculenca malena... Dok ne porastu.
Ovo jeste - Dok ih ne porazbijate!

Ali da ja to znam...

lilit

Joj Stipane, nije ti lako, ali gde ti život prođe?!  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

Ah, najzad i na mene grešnog da se neko sažali!

Plut

Grešan si?

Podeli s nama sve svoje grehe, mili naš Stipane.

Razumećemo te. Mi ćemo ti pružiti utehu. Posle će sve biti lakše.

Otvori se, Stipane.

Stipan

Jes' pa da onaj Savajat ima čime da popunjava dosije...

scallop

Quote from: lilit_depp on 06-04-2011, 10:43:20
A šta je to ženska logika?

Mi sa stažom od preko 40 godina znamo, ali nećemo da kažemo. Sramota nas je.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Plut

Stipan

Josephine

Quote from: Boban on 06-04-2011, 11:38:32
Reč "glupača" je pleonazam.

Po "ženskoj" logici (logika je, inače, egzaktna nauka i ne deli se polno) isto bi moglo da se kaže i za glupaka, jer je u pitanju ista imenica u različitim rodovima. Ako ima određene karakteristike za jedan pol, ima i za drugi (ako je g=ž i g=m onda je i ž=m ili ako je m=ž i ž=g onda je i m=g).

Stipan

E, ko bi zakomplikovao, ako ona ne bi...
ž=m i m=ž  je F(alse)

Boban

Quote from: scallop on 06-04-2011, 10:35:08
Nego, očekivao sam ovakvu radionicu.

Ja sam u stvari zaboravio kako si ti dobar pisac kada pišeš ozbiljno, zapravo, sam si kriv, tvoji pokušaji humora su te upropastili; toliko kreativne energije spucane u pogrešan izbor.

Суба

Бобан је побруталисао откако је ставио нову слику.  xuzi

Josephine

Hajde, Stipane, zabave radi, nabroj mi stvari u kojima muškarci i žene nisu jednaki.

Boban se očekivano nije upecao, ali ću tebe da načepim kada od njega ništa nisi naučio.

Stipan

scallop

Quote from: D. on 06-04-2011, 12:59:03
Hajde, Stipane, zabave radi, nabroj mi stvari u kojima muškarci i žene nisu jednaki.

Kad se zaljube muškarci vam veruju. Kad nam poverujete vi se zaljubite.

pokojni Steva

Realno, ovo sad je najdosadniji deo procesa. Od horoskopa do logike i natrag. Čudi me da niko još nije potegao i afrodizijake :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

SuperSynthetic

Zbog čega postoje muške i ženske ekipe u sportu? Da ne bi zajedno bili u svlačionici ili...?
Tenis je pojedinačan sport, tako da tu nisu bitne svlačionice. E, zamisli sada to! Da nema podele. Zajedno igraju kako ko sa kim bez obzira ko je muško, a ko žensko. Pa ne znam.

p.s Pevac je lepši od kokoške. Zar ne? Mužijak od ženke. Šalim se. Žene su naj.
Logika i memorija je definitivno na njihovoj strani.
Sinoć sam glasao. Ma dobre su priče. Ne znam da li samo ja teže razumem radnju - zaplet u jedno 2?
Ova kojoj sam dao 3 boda me je nasmejala. Odmah sam se vezao za nju iako primećujem da zanatski ima tu svašta diskutabilno. Po meni je odgovorila na temu. Mislim priča, a ne ona kao autor. Možda i jeste ona. A možda nije.
A i  druga je dobra. Znate ono gde... E i ta me je nasmejala.
A i ono u trećoj što onako...
Bolje da ćutim. Svašta se da zaključiti iz ovih komentara.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Stipan

Logika i memorija je definitivno na njihovoj strani?
Aman Sintetik, onako generalno, na čijoj si TI strani? 

scallop

Boban

Šah je najbolji primer.
Desilo se valjda manje od deset puta u istoriji da velemajstor izgubi od žene.
Dakle, intektualna igra bez ikakvih fizičkih predispozicija u kojoj su žene bolno inferiorne.

Mims

Šah nije intelektualna igra, o tome je još Po pisao. Samo vežba i koncentracija.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Stipan

Alo, bre, Sintetik - vraćaj se u normalu!!!
Dosta više te inferiornosti.

Boban

Pa od 100 najboljih kuvara na svetu jedva da su 2-3 žene.
Šta je to? Vežba i koncentracija?
Ženama nedostaje kreativnost i imaginacija za izuzetna dela.

Mims

sheep happens.

Boban

mda... a to da su muškarci koji se svlače pred publikom mnogo plaćeniji od žena koje to isto rade?

Stipan

Quote from: scallop on 06-04-2011, 10:02:05
sleduje pranje prozora. Bezbedan sam sve dok Ona veruje da radim nešto važno.

To je dokaz šta su sve muškarci u stanju da rade, samo da ne peru prozore.

scallop

Šta si ti hteo da kažeš? Ovo:
Quote from: Boban on 06-04-2011, 12:45:10
Ja sam u stvari zaboravio kako si ti dobar pisac kada pišeš ozbiljno.
ili ovo:
zapravo, sam si kriv, tvoji pokušaji humora su te upropastili; toliko kreativne energije spucane u pogrešan izbor.

SuperSynthetic

Ako ovako nastave sa emancipacijom napraviće šonje od muškaraca, pa će im posle biti djavo kriv.
Meni je tako bivša govorila - Ne radi ti lampa. Brava ti je pokvarena. Kakav si ti muškarac? -  Sve je meni pokvareno, a živimo u istom stanu. Ona je emancipovana, samposvesna (jer se zove Vesna) i može više negoli jedan muškarac.
Nedeljom se išlo na pijac. Stalno sam tražio spisak da mi se da, pa da idem sam. Međutim ne. Moram da idem za njom i vučem kao magarac dok ona proba voćkice i lagano hoda između tezgi. Jel to meni tada bilo lepo, samo nisam kapirao?

angel011

Quote from: Boban on 06-04-2011, 13:38:09

Koliko bi se ti osećao kreativno da svakog dana kuvaš za muža bilmeza koji ni šniclu ne ume da isprži a od jela večito traži ili sarmu ili pljeskavicu ili pasulj? :evil:
We're all mad here.

Plut

Nemojte me sada streljati ali, ja sam sklona mišljenju da su izuzetni muškarci u toj svojoj izuzetnosti izuzetniji od izuzetnih žena. Mislim da mogu biti iskrenije emotivni, kreativni, maštoviti...

S druge strane, ispodprosečni muškarci su mnogo gori od ispodprosečnih žena, grublji, nemaštoviti, plitki, dosadni...

Mims

....Kreativan muškarac koji ume da od kuhinjskih aparata koristi samo mikro talasnu i čezvu. Ali, vrlo kreativno to koristi. I onda ode da igra šah sa drugarima misleći da je inteligentniji i kreativniji ne može da bude.
sheep happens.

M.M

Quote from: Plut on 06-04-2011, 14:02:48
Nemojte me sada streljati ali, ja sam sklona mišljenju da su izuzetni muškarci u toj svojoj izuzetnosti izuzetniji od izuzetnih žena. Mislim da mogu biti iskrenije emotivni, kreativni, maštoviti...

S druge strane, ispodprosečni muškarci su mnogo gori od ispodprosečnih žena, grublji, nemaštoviti, plitki, dosadni...

Plut, udaj se za mene   :!:.
Nijedan poraz nije konačan.

Plut

Izvinjavam se, da se ne bi pogrešno shvatilo. 8-) Kada sam pričala o izuzetnim osobama, mislila sam na njihovu umetničku crtu, tako nekako, nikako ne na snalažljivost u životu. Što se tiče snalažljivosti, izbegavanja, tovarenje poslova drugima i sl. mislim da su bara-bara.

O onim ispodprosečnim... pa, tu se može podrazumevati kompletan pogled na život pomenutih, i njihovo poimanje života.

Oh Miljane, rado al' zakon ne dozvoljava. 8-)

scallop

Quote from: angel011 on 06-04-2011, 13:51:59

Koliko bi se ti osećao kreativno da svakog dana kuvaš za muža bilmeza koji ni šniclu ne ume da isprži a od jela večito traži ili sarmu ili pljeskavicu ili pasulj? :evil:

Ti ne znaš, a mi nećemo da ti kažemo.

SuperSynthetic

Jaooo...ćuti...a kad žene naprave seansu kafenisanja i ogovaranja, pa uvate foks te-ve da gledaju od jutra do sutra.
Ova jedna je tako sedela ispred te-ve-a i ja onda kad padne noć prenesem i nju i televizor u spavaću sobu. Ujutru vratim. I tako svaki dan.

Plut

E moj Sintetiko, pa ako ti to ne valja, onda ne umeš da biraš. xfrog

angel011

Ostarilo se, težak je televizor za nošenje.
We're all mad here.

Plut

U ime muško-ženske raspravice:

Gde je Beli Čovek pogrešio

Službenik US vlade je pitao indijanskog poglavicu ,,Dva Orla":

,,Vi ste bili svedok ponašanja belog čoveka 90 godina. Videli ste ratove i njegov tehnološki napredak. Videli ste njegov progres i štetu koju je naneo."

Poglavica je klimnuo glavom saglasan sa tim.

Službenik je nastavio:

,,Uzimajući sve to u obzir, po vašem mišljenju, u čemu je beli čovek pogrešio?"

Poglavica je pogledao službenika i onda mu odgovorio:

,,Kada je beli čovek došao na ovu zemlju, Indijanci su upravljali njom, nije bilo poreza, nije bilo dugova, bilo je bufala u izobilju, bilo je dabrova u izobilju, voda je bila čista.

Žene su radile sav posao, vračevi su lečili besplatno.

Indijanci su čitav dan provodili u lovu i ribolovu, a čitave noći su vodili ljubav."

Nakon toga se poglavica naslonio i osmehnuo:

,,Samo beli čovek je bio toliko glup da pomisli da može da unapredi takav sistem!!!"

SuperSynthetic

Ma to ne valja za televizor.
Penis bonus pakt in domus.

pokojni Steva

SS, vidim alatka ti je proradila posle braka ;-)

SuperSynthetic

A već sam bio ponosan na sebe kako sam to prevazišao.

Boban

Meni je najbolja opaska iz odnosa Indijanaca i Belaca... na pitanje da li sada, kada znamo da ovo nije Indija, treba promeniti ime Indijancima, jedan Indijanac je odgovorio: "Ne, to treba da ostane kao večni spomen na dezorijentisanost belog čoveka."

Mims

sheep happens.

pokojni Steva

Boban

Quote from: scallop on 06-04-2011, 13:43:15
Šta si ti hteo da kažeš? Ovo:
Ja sam u stvari zaboravio kako si ti dobar pisac kada pišeš ozbiljno.
ili ovo:
zapravo, sam si kriv, tvoji pokušaji humora su te upropastili; toliko kreativne energije spucane u pogrešan izbor.

Obe stvari; zar nije očigledno?

Josephine

Quote from: Boban on 06-04-2011, 13:33:31
Šah je najbolji primer.
Desilo se valjda manje od deset puta u istoriji da velemajstor izgubi od žene.
Dakle, intektualna igra bez ikakvih fizičkih predispozicija u kojoj su žene bolno inferiorne.

Znaš li ti šta ljude uopšte postavlja u položaj bolne inferiornosti? Uopštavanje u svakoj prilici. Čim stalno uopštavaš, sva je prilika da ćeš ubrzo da se opečeš i da ćeš u društvu ispasti glup.

Eto, šah, na primer. Desilo se da pred kraj osnovne škole nismo mogli da koristimo salu za fizičko jer su u njoj bile izbeglice. Zato smo bili osuđeni na šah i stoni tenis. Sednem da se zezam na tabli, pre toga sam odigrala 10ak partija ukupno u životu. Dođe drug i sav važan izjavi kako on zna da igra šah i, sa blagom dozom osećanja superiornosti, sedne preko puta mene, kao on i ja ćemo da igramo šah da mi on pokaže. Skupi se ceo razred oko nas i svi gledaju. Ja ga matiram za 10ak minuta. On kaže - hoće revanš, posrećilo mi se. Još malo do kraja časa. Ja kažem može. Matiram ga opet za 10ak minuta. I tako je moj drug Marko ostao traumatizovan za ceo život. Ne zato što ga je pobedila devojčica, nego zato što je devojčicu potcenio. Da nije - ne bi ostao traumatizovan.

A ti, Sintetik, brate - to nije pitanje muško-ženskih odnosa, već ličnog integriteta. Ako ti se ne sviđa da jurcaš po pijaci, pokaži kučmu.

Quote from: angel011 on 06-04-2011, 13:51:59

Opet Boban uopštava, a zaboravlja da žene omogućavaju muškarcima da stvaraju izuzetna dela. One im kuvaju i peru, a oni stvaraju i kreativno se uzdižu. Rekoh već - zastani pre nego što, pun "kreativnosti", daš izjavu koja će da ostane zapisana na Internetu.