• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 4 - april 2011 - ĆASKANJE

Started by Boban, 02-04-2011, 12:49:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Kraj će si kaže. Sutra kad Boban prebroji ko je glasao, a ko je samo brljao po škorpijama, videćete vi kad se Devica razgoropadi. Divota je što pojma nemam ko je šta napisao. Šetam prstom po spisku i samo jedog autora mogu da pogodim. Baš sam ga zabudžio sa promenom tačke gledišta. Niko ne liči na sebe.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Jednog autora?
Garant onog koji mutljavi sa infinitivima... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Quote from: Mims on 06-04-2011, 19:07:08
Trebalo bi razgraničiti šta za koga znači dobra karakterizacija...

Dobra karakterizacija značila je za mene upamćivanje likova nakon prvog čitanja priča. Svi junaci koje sam popamtila imali su upečatljive osobine, identifikovala sam se sa njima, izgledali su (relativno, bar više nego ostali) uverljivo i životno. I poverovala sam (kao) da su žene, odnosno muškarci.

scallop

Ti se ne računaš. Sad su ti postovi dobri, a pisanje... Pojma nemam šta si ti napisao. :x Budući da postoje grupe unutar grupa, bosanska nije spala samo na tebe, tu ti je i drugar po rogovima. Najslabija je ona gde je pisac dohvatio tri kartonska lika i pomerao ih kroz priču. Dokle ću ja da govorim da ne pišete ono što ne znate?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: scallop on 06-04-2011, 21:53:30
Niko ne liči na sebe.

Pa ako ne liči na sebe, a ne liči ni na drugi pol, na koga liči? :)

scallop

Mutanti, budženi mutanti, sestro slatka.

Mogli bismo kladionicu da napravimo. Mića i Midoto bi mogli pare da zarade, ako odaberu dobrog konja. Nedrogiranog.

Josephine

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Суба

Гласао! Није било лако.

Boban

Da. Nije lako.
Ovde se u stvari vidi ko je kakav pisac; ne mislim na prost kvalitet priča, nego na stepen uverljivosti.
Ima priča u kojima je npr. glavni lik žensko ali svakim dahom se vidi muškarac, ali o svemu tome sutra...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Savajat Erp

Чекајте, је л` данас задњи дан за гласање или сутра? Шљакао сам цео дан психофизички, а сад још нека балавурдија галами под прозором и пика лопту у 22 сата...не бих да овако препрцан прегледавам приче поново и одлучујем за коју да гласам ако не морам.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Lako je vama, znate ko je šta napisao. Mi paceri moramo da iščitavamo i budemo fer.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 06-04-2011, 23:09:45
Чекајте, је л` данас задњи дан за гласање или сутра?

Sutra. U podne.

Gudeja

Glasala sam još prekjuče, samo sam zaboravila da prijavim...pa eto... :D

Jedna sjajna, 3 dobre, i još jedna ok priča...nisam se previše dvoumila. :)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

scallop

Quote from: Savajat Erp on 06-04-2011, 23:09:45
Чекајте, је л` данас задњи дан за гласање или сутра?

Ko čeka poslednji trenutak, nikad nema vremena.

Savajat Erp

Значи, ако је сјутра у подне рок, онда морам ту дужност обавити сад...у факинг суду немамо нет...тј. имамо, али само код извршитеља који те прострели тако језивим погледом кад те затекне за његовим компом...ајде, боље сад...why life must be so hard? :)

Quote from: scallop on 06-04-2011, 23:14:42
Ko čeka poslednji trenutak, nikad nema vremena.

Моја животна прича у једној реченици. :)

Plut

Quote from: Džek svih zanata on 06-04-2011, 21:55:52
Jednog autora?

A bre Đeki, ti baš misliš da se sve vrti oko tebe. Pa ne ide to uvek.

Savajat Erp

Да, бре...посебно кад је јасно да се све врти око мене.

Plut

Jasno k'o dan. Verujte vi u šta god želite, samo ja znam pravu istinu.

Savajat Erp

Да погодим...све се у ствари врти око тебе? :)

Plut

Savajat Erp

Plut

Nego, jesi li ti glasao ili ti je važnije zadiranje u vanvremenske tajne?

Savajat Erp

Знаш ли да ми је првобитни ник био Савајат Неодговорност Ерп?

Ускоро крећем са процесом одокативног подсећања на приче и коначног гласања...ускоро.

Džek

Quote from: Plut on 06-04-2011, 23:35:19
Quote from: Džek svih zanata on 06-04-2011, 21:55:52
Jednog autora?

A bre Đeki, ti baš misliš da se sve vrti oko tebe. Pa ne ide to uvek.

Naravno da se sve vrti oko mene, oko koga bi drugo?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

De, hrabrite se još malo. A od sutra, dupe na raboš! :-)

Savajat Erp

Гласовао, и то на једвите јаде...доста сам се двоумио и на крају I pull it out (just like I did in movie theater) :)

Stipan

Quote from: D. on 06-04-2011, 23:12:32
Sutra. U podne.

Ovde samo još nedostaju stetson i mornarički kolt...

lilit

Glasala i ja.
Koliko ljudi je dosad obavilo tu tešku dužnost?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Boban u prošlom krugu reče da je nik na koji sa glasalo zaključan.

Stipan

Obračun u podne. Dotle punite koltove i vinčesterke.

Stipan

Quote from: angel011 on 06-04-2011, 13:51:59
Koliko bi se ti osećao kreativno da svakog dana kuvaš za muža bilmeza koji ni šniclu ne ume da isprži a od jela večito traži ili sarmu ili pljeskavicu ili pasulj?

Ahhmmm... Posle ovoga se stvarno pitam šta li ona moja priča kad ja ne čujem...

Суба

Знам да опет нећу бити задовољан својим гласањем, али једноставно сам slow starter, да простите. Нисам имао времена ових дана, а без два-три читања сваке приче...хммм...Немам колт, али спремио сам прадедин бајонет.  xfoht

Stipan

Suba nemoj da me plašiš - u prošlom krugu si glasao za moju priču, pa onda porekao.
Ko će ti, bre, verovati?

Суба

Гласао сам од срца и даћу образложење за сваку причу. Али, пази, сети се, и други су се предомишљали након што су дали глас.

Stipan

Neka, Suba, neka, samo ako si ti opet glasao za moje čedo - sve ti je oprošteno. :)

scallop

Glasanje je šarada, a komentar se mora obrazložiti. Na primer, glasam za pet priča, komentarišem sedamnaest, a kad saznamo ko je šta pisao - još jednom. Sa imenom na metku se mogu porediti prošle i sadašnja priča, ukazati na napredak, ali i na omaške koje se ponavljaju.

lilit

ja kod tebe imam jednu gramatičku zamerku koja mi je 2 puta ubola oko.  :lol: :lol: :lol:

scallop

lilit

nosim i to hevi varijantu, ali džaba, bilo je bolno.  :lol:

M.M

A i ovaj Boban je naporan. Preti odmazdom u slučaju neglasanja. Glasao sam.  
Nijedan poraz nije konačan.

Anomander Rejk

Quote from: scallop on 07-04-2011, 11:11:04
Glasanje je šarada, a komentar se mora obrazložiti. Na primer, glasam za pet priča, komentarišem sedamnaest, a kad saznamo ko je šta pisao - još jednom. Sa imenom na metku se mogu porediti prošle i sadašnja priča, ukazati na napredak, ali i na omaške koje se ponavljaju.
Slažem se, samo je pitanje koliko ljudi ima volje za više, bar dvaput, relativno
iscrpnih komentara.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Суба

Па, то јесте арбајт, али зато се ово и зове радионица.

scallop

Quote from: lilit_depp on 07-04-2011, 11:20:22
nosim i to hevi varijantu, ali džaba, bilo je bolno.  :lol:
To što kod mene imaš gramatičku grešku koja bode oči još ne znači da ja kod sebe imam gramatičku grešku. Uostalom, šta će tvoja gramatička greška kod mene? I, ako ti greške bodu oči, ko zna šta ti uopšte vidiš posle čitanja drugih priča?

Anomander - I ja se slažem s tobom. Što bi neki imali volje da iscrpno komentarišu?

Boban

Pa koliko-toliko.
Ja kada sam počinjao da pišem, prvih pet godina pisanja i slanja po časopisima nisam dobio niti jedan jedini odgovor, niti jednu jedinu povratnu reč bilo kakvu, ništa. Pa me to nije pokolebalo.
Šta sada odmah cmizdrite ako ljudi nemaju volje da komentarišu po dva puta svaku vašu škrabotinu?
Jednostavno, posmatrajte stvari ovako: niste nigde, nemate ništa i svaki komentarčić koji ulovite između redova je bonus.

Najveća mana najvećeg dela priča ovde su završeci; ima sjajnih ali tako traljavo privedenih kraju, što nam govori da ljudi jednostavno ne razmišljaju dovoljno o interakciji sa čitaocem koju treba ostvariti. Pomislite ponekad da su čitao pametni, neretko pametniji od vas; probajte bar da se ne izrugujete svemu tome nudeći bezvezarije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

Quote from: scallop on 07-04-2011, 11:33:11
To što kod mene imaš gramatičku grešku koja bode oči još ne znači da ja kod sebe imam gramatičku grešku. Uostalom, šta će tvoja gramatička greška kod mene? I, ako ti greške bodu oči, ko zna šta ti uopšte vidiš posle čitanja drugih priča?

xrofl
Pa svašta, ali srećom sam laik, pa me ne shvataju previše ozbiljno.  :lol:
No, činjenica da sam laik, ne znači da nemam savršen ukus!!!  xrofl

Anomander Rejk

Ma ja se ne žalim, kažem samo da bi bilo dobro onako kako Scallop kaže što se tiče komentara, naravno da ne očekujem niti zameram ako neko nema volje ili želje da čita i komentariše moje pokušaje. Ili nekih drugih.
Verovatno je potrebno više krugova  da prođe da se da izvesniji sud o nekome- da li stoji u mestu, napreduje, nazaduje..
Za završetke se slažem. Nisam zadovoljan ni svojim.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Ne znam šta mi je, opet sam se složio. I poentiranje je mizerno, kao da se ne zna zašto je pisano. Koliko se ja sećam igre sa kratkim pričama, pančlajn se u glavi formira maltene pre zapleta priče. Inače, slao sam priče od '81 do '84 u Sirius i prvo mi je bilo da pročitam rubriku "Jeste... nije za..." Samo toliko smo dobijali kao komentar.

Lilit, jedno "to" viška nije gramatička greška. A o ukusima... ma, video sam ono karfiol čudo, pa se pitam...

Stipan

Već sam jednom rekao - komentarišem samo priče koje su mi se dopale.
Ne želim da išamaram nikoga, jer cenim svačiju hrabrost koja je potrebna da bi se učestvovalo u ovoj igri.
Naravno, ako to neko izrazito traži (kao Plut u prošlom krugu) rado ću mu reći zašto mi se nešto nije dopalo - pod uslovom da mi posle toga ne razbije vazu o glavu.

lilit

Quote from: scallop on 07-04-2011, 11:59:16
Lilit, jedno "to" viška nije gramatička greška. A o ukusima... ma, video sam ono karfiol čudo, pa se pitam...

Hahah, pa i ja rekoh da je čudo, ali ukusno čudo!  :lol: