• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agota

Quote from: Бата Животиња on 16-11-2012, 23:43:17
a jest se ustaša nakupilo ovdje brate mili...

Quote from: Izitpajn on 16-11-2012, 18:53:37

Evo, samo da malo dobacim materijala za razmišljanje pa idem. Je li, recimo, ikome palo na pamet da, iako se zločini jesu dogidili (za što su u Hrvatskoj od hrvatskog pravosuđa neki ljudi već i osuđeni), ova dvojica za te zločine nisu krivi?

Ali ako netko želi suditi cijeloj državi i narodu, od volje mu.

fade out

to je ok sve dok se ne ukaže na činjenicu da ako ova dvojica nemaju takvu vrstu odgovornosti prema počinjenim zločinima, onda takvu odgovornost nema ni stotinjak do sada osuđenih Srba, pa ni Karadžić i Mladić i ostali generali

Dakle, možda bi na tvoje pitanje trebalo odgovoriti kontrapitanjem: Da li je tebi palo na pamet da po konceptu komandne odgovornosti Gotovina i Mladić ili jesu ili nisu krivi? Ali samo jedan od njih da bude kriv a drugi ne, e tu nastaje problem

nakon kojeg se nema šta više pričati

Ovako, još jedna generacija Srba iz Hrvatske ostade poklana ili protjerana, i još jednom niko nije kriv za to.

Jasno.
Ovom odlukom Haskog suda, koji ga kosta potpunog gubitka pravnog i moralnog legimiteta da dalje presudjuje za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije, oznacava se samo jedan krivac za desavanja u jugoslovenskom gradjanskom ratu.
Pritom ova  odluka ce dodatno pokvariti ionako lose  odnose Srbije i Hrvatske, ojacati ponovo HDZ i ultradesnicu u Hrvatskoj, ali takodje i u Srbiji.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Quote from: Izitpajn on 17-11-2012, 00:32:55
edit: Ma nema veze. Veselite se i dalje. Kad netko počne odgovor s "vidi koliko se ustaša nakotilo", jedini tko je veća budala od njega je onaj tko mu ide nešto racionalno objašnjavati.

Vazi.
Poruka koja je poslata Srbiji moze se tumaciti na vise nacina. Ocigledno je da ne postoji jedinstvena politika zemalja EU prema ovom prostoru. Postoji vise geopolitickih projekata na koji trenutno najvise uticaja imaju, po meni, nemacki interesi.  Hrvatska je po svemu sudeci, odredjena za nemacki dominion i zastitnika njenih interesa u regionu Zapadnog Balkana .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

lilit

A sve to su neke novotarije?
Sudovi su, kao, istorijski pravedne institucije? Hm, jos cu svasta da naucim nocas!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Agota

Ko je rekao da su sudovi pravedni  ?
Istoriju su uvek pisali pobednici . Kraj price.

Stipan

Jeb'te ovoliku gomilu gluposti već odavno nisam video!
Rat je završen braćo!
Neko je trijumfovao, neko je poražen. Nije bitno kako.

A istoriju pišu pobednici.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Agota on 17-11-2012, 00:39:32

oznacava se samo jedan krivac za desavanja u jugoslovenskom gradjanskom ratu.

pa to je oduvijek jasno! postoji jedan, jasno određen i poznat krivac u ratovima devedesetih: to je srbija.
mislim, mi to znamo, ni najmanje se ne dvoumimo... znali smo i prije odluke. ne treba nam haag da bismo znali ovu činjenicu.
suštinski smo tu stvar saznali i objavili kolovoza 1995., pobjedivši neprijatelja. za suštinom slijede naknadna opravdanja, teorija - nije toliko bitno, ali dobro dođe i to. sagita pada u histeriju, a zapravo se nije dogodilo ništa više od leta minervine sove u predvečerje. pravna sova je odradila svoj naknadni let.

http://www.vecernji.hr/vijesti/na-jelacicevu-trgu-zagrebu-slavi-se-cijeli-dan-galerija-476155
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

M.M

Šta bismo mi bez ovakvih likova?
Nijedan poraz nije konačan.

Mme Chauchat

Quote from: PingvinPatuljak on 17-11-2012, 10:29:58

pa to je oduvijek jasno! postoji jedan, jasno određen i poznat krivac u ratovima devedesetih: to je srbija.
mislim, mi to znamo, ni najmanje se ne dvoumimo... znali smo i prije odluke. ne treba nam haag da bismo znali ovu činjenicu.
suštinski smo tu stvar saznali i objavili kolovoza 1995., pobjedivši neprijatelja. za suštinom slijede naknadna opravdanja, teorija - nije toliko bitno, ali dobro dođe i to. sagita pada u histeriju, a zapravo se nije dogodilo ništa više od leta minervine sove u predvečerje. pravna sova je odradila svoj naknadni let.

http://www.vecernji.hr/vijesti/na-jelacicevu-trgu-zagrebu-slavi-se-cijeli-dan-galerija-476155
Ajde, ajde, možeš ti i bolje.  :roll:  Kad već navraćaš iz penzije mogao bi makar Hegela pomenuti.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 17-11-2012, 02:03:46
Sudovi su, kao, istorijski pravedne institucije? Hm, jos cu svasta da naucim nocas!

Једва чекам да цитирам овај став кад ми неко махне судском пресудом о "геноциду" кад се ради о Сребреничком миту.

едит: Досад сам углавном користио трик, питао да ли су то исти они судови који су до пре два века слали жене на ломаче са валидним пресудама да су вештице.

Али добро, то су наши западни пријатељи, јелте. И ЕУ је нешто чему треба да тежимо упркос свему!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Boris on 16-11-2012, 23:12:14
Quote from: Джон Рейнольдс on 16-11-2012, 21:21:48
Али наравно, свака изјава у том смеру мора да буде пропраћена мајмунисањем и подсмевањем.

Tacno i nikad mi to nece biti jasno?!?  :x

Свашта, па нема лакшег одговора. Како друкчије на једноставан начин исказати своје мондијалистичко, грађанистичко и европејско опредељење?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

varvarin

Ljajić je juče na TV rekao divnu stvar:
"...Pa oni (iz Haga) hteli su ove godine da dolaze u naše škole, da objašnjavaju koliko je Hag dobra i ispravna institucija..."

Ko god da je ovo ugovarao, treba ga naguziti nasred Terazija.

Franz Xaver von Baader

gospođo jevtropijevićka, pa hvala na pitanju. dobro je, radi se, proučava punom parom.
samo sam svratio proslaviti, velike pobjede valja dolično pozdraviti.

Skalar

Quote from: varvarin on 17-11-2012, 11:32:50
Ljajić je juče na TV rekao divnu stvar:
"...Pa oni (iz Haga) hteli su ove godine da dolaze u naše škole, da objašnjavaju koliko je Hag dobra i ispravna institucija..."

Ko god da je ovo ugovarao, treba ga naguziti nasred Terazija.

То је неки ДС/ЛДП/ЛСВ/СПО еврофанатик, тако да је велика вероватноћа да му то гужење не би била казна, него награда у задовољству за проевропско и антисрпско прегалаштво.
Дај да применимо неку сигурнију казну. Рецимо, да искористимо ону надасве демократску идеју, што је ономад обзнани широким народним масама оно новосадско музичарско говедо, позивајући на линч Милошевића, тј. вешање на бандери на Теразијама.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Stipan

pa to je oduvijek jasno! postoji jedan, jasno određen i poznat krivac u ratovima

A to je naravno Nemačka koja je počinila zločine u prolasku kroz Gruziju i tokom bombardovanja Londona, koji su posebno gnusni kad se uporede sa savezničkim dobročinstvima poput Drezdena i Nagasakija...

Pobednici pišu istoriju...

Albedo 0

Quote from: Izitpajn on 17-11-2012, 00:32:55
edit: Ma nema veze. Veselite se i dalje. Kad netko počne odgovor s "vidi koliko se ustaša nakotilo", jedini tko je veća budala od njega je onaj tko mu ide nešto racionalno objašnjavati.

majmunčino, gdje sam ja napisao ''nakotilo''? Nemoj da me citiraš pogrešno, jer će još ispasti kao kod Starčevića tvorba suglasnika ''Srbin'' u ''svrabež''

O čemu mi ovdje pričamo, ZAŠTO se vi uopšte nalazite na ovom podforumu i ovoj temi? Neko mora biti teški ustaša pa da dođe ovdje nešto da slavi, i iza te riječi apsolutno stojim.

S druge strane, ne može se racionalno objasniti zašto Gotovina nije u zatvoru a neki srpski general njegovog ranga jeste. To je jasno i pticama na grani. Ako je Hag prihvatio princip komandne odgovornosti, onda za počinjene zločine odgovara vrh države.

Nije Mladić nigdje poslao naređenje, ni direktno ni indirektno, pobijte muslimane u Srebrenici. On nije izdao naređenje, ali jeste odgovoran za to.

Je li to nije jasno forumašima preko Une? Da je otac odgovoran za sinove postupke bez obzira da li je on postupio na osnovu nečega što je čuo na ulici? Jel trebam da objašnjavam osnovne stvari iz koncepta odgovornosti, zato što Izitpajn hoće da pitanj odgovornosti svede na vulgarno-materijalističku koncepciju direktnog naređenja?

Nijedan srpski general nije osuđen na osnovu postojanja diektnog naređenja, nijedan jedini. MIslim da je čak jedan osuđen na osnovu svjedočenja antropologa, dakle ultramegagiga izvedenog diskurzivnog tumačenja stanja na terenu, e alo, antropologa. I Krajišnik je osuđen za Srebenicu na osnovu svjedočenja antropologa, a ovdje se bavimo time da li je Gotovina potpisao neki papir.

More, prvo neki Uvod u antropologiju u šake pa se vrati. Ustašo.

Stipan

Bato, imam utisak da ne kontaš šta sam rekao u prethodnom postu. Ali nek' ti bude...

Albedo 0

Pingvin, kako god okreneš, tvoja sova ima pun kljun američkih i njemačkih govana. Siguran sam da to filozofski i dostojanstveno ližete.

No, hvala Bogu, kod Hegela postoji izokrenuti svijet, neophodan za stvarno korišćenje uma. Javite se kad ga pribavite, mi ga imamo uživo.

Albedo 0

Quote from: Stipan on 17-11-2012, 12:44:35
Bato, imam utisak da ne kontaš šta sam rekao u prethodnom postu. Ali nek' ti bude...

Ja tebe uopšte ne konstatujem.

Ako hoćeš da se raspravljaš na ovu temu, prvo mi pošalji par sestara i djeda da ih zakoljem, pa neka tvoj unuk objašnjava mom kako istoriju pišu pobjednici i da je tako moralo da bude, i tome slično.

Jel trebam da oštrim kuhinjski nož ili ćeš da me zaobiđeš?

Stipan

Ah, sad kontam. Pa dobro onda, pretpostavljam da si i ti okrvavio gaće u ovom poslednjem ratu.

Jebo te kuhinjski nož...

Albedo 0

Quote from: Stipan on 17-11-2012, 12:51:10
Ah, sad kontam. Pa dobro onda, pretpostavljam da si i ti okrvavio gaće u ovom poslednjem ratu

Kako sada stvari stoje, bolje da jesam. Bolje da smo pregazili sve do Zagreba, da ba imamo za šta da odgovaramo.

QuoteJebo te kuhinjski nož...

Ja više nemam živaca da se raspravljam sa Srbijancima, jer vi nemate nikakva iskustva sa Hrvatima a nama solite pamet

lilit

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-11-2012, 11:21:25
Quote from: lilit_depp on 17-11-2012, 02:03:46

Једва чекам да цитирам овај став кад ми неко махне судском пресудом о "геноциду" кад се ради о Сребреничком миту.

едит: Досад сам углавном користио трик, питао да ли су то исти они судови који су до пре два века слали жене на ломаче са валидним пресудама да су вештице.

Али добро, то су наши западни пријатељи, јелте. И ЕУ је нешто чему треба да тежимо упркос свему!

prvo treba da napravis razliku izmedju mita i istine.
znaci, u srebrenici jeste pobijeno jako puno ljudi sto je samo po sebi uzasno, ali ni ja to ne bih kvalifikovala kao genocid. to sto srbija odgovara za srebrenicu, a ameri ne zbog dronova u afganistanu, naravno da nije pravedno, al ni ja nisam pariz hilton i nemam jahtu (karikiram, za one sa jeftinijim ulaznicama) iako bih bas htela da je imam!
a srbija i dalje glumi kalimera (iako ne mislim da je sustinski kalimero) dok drugi odradjuju posao. recimo, nemacka hoce more, hrvatska ce joj ga rado ustupiti, a usput traziti i uslugicu u vidu gotovine i ovog drugog morona.
plus, dok srbija ne shvati da joj eu treba ekonomski  a ne sto je moralno velika, dotad i treba da je tu gde jeste i placa za faking puter 8x losijeg kvaliteta, 3x vecu cenu.
srbiji su veci problem dacic, vucic, jeremic i slicna bulumenta, nego evropa, al vidim da si i njih krenuo da podrzavas. aferim!

ginger toxiqo 2 gafotas

...ovo sa puterom/cenom putera je primer filozofije govečeta...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

lilit

fala dzindz!

to je potkonteksualizovano do besvesti, al razumem da ne razumes. ne bavis se tracarenjima po forumu. frustracije prosipaj po mehanu, mene postedi. bitte.

Petronije

Srbiji su najveći problem Srbi koji veruju u EU i njenu "ekonomiju".

Nego, jel moguće da niko nije preneo ovu vest???

Quote from: b92I Štimac zove Gotovinu i Markača

Selektor Hrvatske Igor Štimac pozvaće generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac na meču sa Srbijom 22. marta 2013.
Arm the Homeless

ginger toxiqo 2 gafotas

...nema na čemu... pozdrav umnima na dalekim visovima, divi vam se i zavidi ova neuka ništarija sa  jednog pominjanih jeftinijih sedišta...

lilit

lepo sto si se prepoznao, al to mi nije bila namera.

ginger toxiqo 2 gafotas

...rado stojim na usluzi tako zaumnima koji kao iz topa umeju da ispale reč/termin od najmanje četiri-pet slogova... klasu valja poštovati...

...još jedan pozdrav iz nizina i iskrena želja da uskoro zaradiš tu jahtu, pa da se ima čime razmetati na onom egzibicionističkom topicu...

lilit

Mme Chauchat

Quote from: PingvinPatuljak on 17-11-2012, 12:17:31
gospođo jevtropijevićka, pa hvala na pitanju. dobro je, radi se, proučava punom parom.
samo sam svratio proslaviti, velike pobjede valja dolično pozdraviti.
Mislila sam da ti uz minimum dobre volje i vremena objasnim zašto ovakva presuda, logički primenjena, direktno vodi ka posmrtnoj rehabilitaciji Miloševića i oslobađanju Karadžića, Šešelja et al. ali kad pogledam šta se sve ispisalo posle toga - slavi, srećo, do ujutru, i treba.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Бата Животиња on 17-11-2012, 13:08:23
Bolje da smo pregazili sve do Zagreba

haha, pa naravno da bi to bilo bolje za vas, ali ima kvaka: niste bili u stanju.
i to je čitava vaša tragedija, otkud i izvire ova farsa i sagitaško kukumačenje. nema nikakve "velike tajne", nema belosvetske zavere, nema ništa "iza". pokrenuli ste rat, ušli sa šaljivdžijama i sa trubama i tenkovima i topovima, to smo vam polomili i izgubili ste. izgubili ste i krivi ste. to je suština, a čaršijska naklapanja "bolje da smo" mačku o rep.

ti i dalje slobodno sanjaj, razgovaraj u mašti "bolje da smo" , ali dok jezdiš na zapad u zbilju će te prenuti običajnosna ideja u potpunoj realizaciji i divni hrvatski graničari će te uljudno probuditi: dobar dan, gospodo, pripremite putovnice.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: lilit_depp on 17-11-2012, 14:55:41
Radim na tome! Krvavo!

...samo napred, ali, ako je ikako moguće, bez tako grubih anatomskih stilskih figura... evolutivno gledano niže pozicioniranima (evo jednog, kuca ove retke) ume da pripadne muka od takvih iskaza, što zbog kognitivne uskraćenosti, što zbog godina konzumiranja tog skupljeg, a  putera  tako drastično lošije kakvoće... stoga, bitte...

Franz Xaver von Baader

Quote from: Jevtropijevićka on 17-11-2012, 15:13:40

Mislila sam da ti uz minimum dobre volje i vremena objasnim zašto ovakva presuda, logički primenjena, direktno vodi ka posmrtnoj rehabilitaciji Miloševića i oslobađanju Karadžića, Šešelja et al. ali kad pogledam šta se sve ispisalo posle toga - slavi, srećo, do ujutru, i treba.

postoji samo jedna logika: onaj tko ne uspije, taj je zločinac (ili luđak). srbi nisu uspjeli, dakle - sve jasno.

lilit

Joj Dzinzd,
Ajde lepo, skini mi se, bitte. Prosipaj tu frustraciju negde drugo. Ako nista, lep je dan.

ginger toxiqo 2 gafotas

...očekivao sam više trpila gde je već toliko nonšalacije u osvrtima na ovako (za neke barem) osetljivo i značajno pitanje...

...izvinjavam se na doadašnjem uznemiravanju, povlačim se iz ove diskusije (ili "tračarenja"???) sa Vama, uživajte u ovom, kako kažete,  lepom danu, bitte...

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 17-11-2012, 14:32:33
prvo treba da napravis razliku izmedju mita i istine.
znaci, u srebrenici jeste pobijeno jako puno ljudi sto je samo po sebi uzasno, ali ni ja to ne bih kvalifikovala kao genocid. to sto srbija odgovara za srebrenicu, a ameri ne zbog dronova u afganistanu, naravno da nije pravedno, al ni ja nisam pariz hilton i nemam jahtu (karikiram, za one sa jeftinijim ulaznicama) iako bih bas htela da je imam!
a srbija i dalje glumi kalimera (iako ne mislim da je sustinski kalimero) dok drugi odradjuju posao. recimo, nemacka hoce more, hrvatska ce joj ga rado ustupiti, a usput traziti i uslugicu u vidu gotovine i ovog drugog morona.
plus, dok srbija ne shvati da joj eu treba ekonomski  a ne sto je moralno velika, dotad i treba da je tu gde jeste i placa za faking puter 8x losijeg kvaliteta, 3x vecu cenu.
srbiji su veci problem dacic, vucic, jeremic i slicna bulumenta, nego evropa, al vidim da si i njih krenuo da podrzavas. aferim!

Требало ми је неко време да се пробијем кроз ову салату од речи. Шта ћеш, неискуство у изношењу и, уосталом, поседовању било каквог става ваљда има такве последице.

Оно што најтеже схватљиво јесте шта је поента, али ајде да покушам да разумем. Дакле, ако се у једном "тексту" појави коментар на судску пресуду и Калимеро (настављаш се уосталом на туђа хаику-лупетања), претпостављам да сад не ваља то што Србија реагује на овакву одлуку? "Неправда па то ти је"? Океј, али шта би требало радити? Видим, кажеш ЕУ нам треба економски, а не зато што је морално велика (sic!). Дакле, шта? Предлажеш да слегнемо раменима? Оћутимо нашим западним пријатељима јер, забога, не можемо ништа, сила бога не моли, морамо прихватити реалну ситуацију? Или не? Треба нешто конкретније, оштрије можда? Ево Јеремић нешто најављује у том смислу, али на дну салате видим да ти ни он не одговара, а мајмунисање на било какве најаве у том смислу сам већ коментарисао.

Но, да се вратим на оригинале изјаве, чему сад толики јед? Сама кажеш да судови нису праведни. Јесте сад доказано нису, ено италијански судија који је гласао против ове срамне одлуке мање-више каже управо то, дакле више нећу да чујем "аргумент" о томе да је некакав тамо европски суд оценио да се у Сребреници догодио геноцид. Европски судови су овим изгубили сваки кредибилитет, то НИЈЕ глумљење Калимера као што пар вас покушава површно да прикаже, то је просто нешто с чиме свако овде треба да рачуна, али НЕ и да помирљиво слеже раменима због некаквог замишљеног економског партнерства са ЕУ што је јалова нада, јер...

Баш као што би ти хтела да имаш јахту Парис Хилтон, тако би и неки Срби хтели у ЕУ.

И, да, знамо сви да је ту код тебе у швапској Црној Гори све боље, па је бољи и путер. Јака ствар. Нема то никакве везе са овом темом и ЕУ, то је проблем српске економије и несређеног стања у трговини. Ево мени сасвим одговара српски путер, оно мало што га једем, али јеби га, такав сам, скроман. Не ради мени срце тика-така што сам купио неку беспотребну и прескупу справицу с порезом на малограђанштину од 500%, па се заиста не разумем у то колико је пута један производ бољи од другог, а при томе јефтинији или скупљи.

А што се булументе тиче и оних које сам кренуо (sic!) да подржавам, шта да ти кажем. Прозрела си ме својим бритким хиперпроницљивим супермоћима.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Ех, да. Проверио сам за путер. Није тачно да је у Србији путер трипут скупљи него... не знам где.

"Млекопродуктов" путер који се продаје под "Премија" брендом је 190 динара (купљен прошле недеље), што је 1,7 евра.

Видим по швапским сајтовима да је иста грамажа (250 g) 1,84 евра:

http://www.lebensmittel.de/?p=artdetails&from_page=produktliste&Artikel=80468325

http://www.lebensmittel.de/?p=artdetails&from_page=produktliste&Artikel=16313355

#Τζούτσε

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Al' ste svi ovde puterom namazani...

Loni

Zapad nije isto što i Haški tribunal. Hag je samo jedna od 1000 tačkica koje čine zapadnu civilizaciju.
  Juče im je taj segment civilizacije pao.
  Ni EU nije haški tribunal (Uzgred EU je dala Srbiji u proteklih 12 godina oko 20 puta više novca od Rusije. To svako može da proveri).

Zapad bi morao da pažljivije gleda da pridobije Srbe.
  Zbog ovakvih grešaka, tzv. patriJote će dobiti krila da odgurnu Srbiju i od svih ostalih zapadnih tekovina.

Džon i Bata su jedva dočekali da poentiraju u antizapadnjačkom stilu.

Uzgred, nama koji želimo drugačije društvo od onoga što num izvozi Rusija (pravoslavni konzervativizam, suđenje protivnicima režima po kratkim postupcima, neformalno teokratska država, nacionalizam uz sejanje mržnje prema drugačijima, homofobija, prikrivena mizoginija, odsustvo vladavine prava... ) nije EU jedina slamka spasa.
   Čak i da se ceo zapad potpuno kompromituje (ovakvim stvarima), imamo Južnu Ameriku, a Južna Amerika je takođe civilizacisjki opozit Rusiji.
   U Brazilu nema rasizma, poštuju se lgbt prava (Argentina i Meksiko imaju čak i gej brakove), poštuju se principi socijalne pravde...

Čak i da zapad pukne po svim šavovima, okrenuo bih se ka južnoameričkom tipu humane levice, za razliku od one hermetične rusko-azijske.

A ako ni ta južno američka opcija nije u igri jer su predalo da bi Srbija bila država federalnog Brazila, ako se bira samo između Rusije i Turske, bolja je i Turska. Bar svojom sekularnošću i modernizacijom ne idu kontra od savremenih tokova.
   A ako nema ni Turske ni tad neću biti za Srbiju pod ruskom šapom već ću slediti zamišljeni ideal.

Što se mene tiče, medved koji nam decenijama instalira sve što uništava ono ljudsko i humano u ovom društvu, nikad neće biti moja opcija.
   Ali, biće opcija nekih drugih razočaranih Srba.
   E na to zapad treba da računa i bude pažljiviji prema Srbima. Mnogi će se na žalost u očaju okrenuti medvedu.

Agota

Quote from: lilit_depp on 17-11-2012, 14:32:33

Zapad  je veoma nezadovoljan radom nove vlade u Srbiji, zadajuci joj ovako tezak politicki udarac.
Takodje, pokazalo se da neke interesne grupe na Zapadu, nazalost trenutno dominantne, ne zele da se dodje do, od istih toliko proklamovanog pomirenja u regionu .Da je novo spoljnopoliticko okretanje Srbije prema Rusiji neprihvatljivo.  Jasno mi je i to da ce se verovatno nastaviti agresivna politika Zapada prema Srbiji sa ciljem daljeg unizavanja njenjog spoljnopolitickog polozaja i ugleda. Da  ne bi trebalo ocekivati previse od novih pregovora sa Pristinom .
Moyemo  ocekivati nove uslove Srbiji za saradnju sa Hagom, jer jedino presude osudjenicima iz Srbije daju ovoj instituciji kakav takav kredibilitet... po kom osnovu sad Seselj bleji tamo,ako su generali pusteni ??
Cinjenica je  da se Srbija danas nalazi u jednom od najtezih trenutaka u svojoj modernoj istoriji, pri tome sa osetnim manjkom sposobnih politickih kadrova. Politiku pomirenja  koju je sprovodila prethodna vlada je bila potpuno pogresna i da nije postojala dobro osmisljena strategija delovanja.
Mogu  se ocekivati slicne odluke ili stavovi na Zapadu po pitanju sporova Srbije sa drugim zemljama i narodima u regionu, kada su u pitanju ovako osetljive stvari, ali i sa nacionalnim manjimana u samoj Srbiji.
Odlukom Haskog suda o oslobodjenu generala Gotovine i Markaca otvara nov period u odnosima izmedju Srbije i zemalja u okruzenju (CG, Albanije, Makedonije, BiH, Madjarske...) tokom kojeg se moze ocekivati politicka zaostravanja i sukobi .

....na kraju ,  jos malo veselja za Hrvate,istina ovo vise spada u domen SERBIA TODAY

Prolazim  danas pored grupe klinaca koji se odusevljeno igraju nekakve igre jurenja ( po mom shvatanju stvari Ledenog Cikice) i ne dozvoljavaju dvojici drugara pa pobegnu  :) Odjednom jedan uzvikuje: Ajde bre sada malo mi da budemo Agenicja iz Preljubnika!!...... Serbian Horror Story
Mislim da je to prvi put u istoriji sveta da neko želi da bude Karamela.  :lol:
Osim Sani Armani ...Sani ima te kapacitete

Agota

Stipan

Tako je nekako počelo i devedesetih.
Sve se vraća, sve se plaća.

Melkor

Akhm, Agota, vest je od pre 3 meseca. Sem ako ne mislis na ovaj u prosincu?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Agota

džin tonik

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-11-2012, 17:19:16
Ех, да. Проверио сам за путер. Није тачно да је у Србији путер трипут скупљи него... не знам где.

"Млекопродуктов" путер који се продаје под "Премија" брендом је 190 динара (купљен прошле недеље), што је 1,7 евра.

Видим по швапским сајтовима да је иста грамажа (250 g) 1,84 евра:

tebi se sve mora crtati. iritantno. smijurija.
pa od cega se sastoji taj premija putar? jesi li to uzeo u obzir? pa to je u najboljem slucaju od bolesnih krava pa se ne da izvesti. pa to je nist koristi. za domace trziste.
ima da se razbolis.
ako u njemackoj platis 1,84 eura imas putar. pravi.
a u srbiji za 1,70 eura dobijes kvrgu necega od palminog ulja na cemu pise premija. znas li tko se tu sve ugradi od sirovine do premije? jebo sve ako nema i otpada.