• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Quote from: Vampirella on 20-11-2012, 23:28:50
Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:23:55"Ova zemlja se sastojala iz više delova, neki su poželeli da napuste zajednicu (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Makedonija), ali su neki narodi (Hrvati, Muslimani) pri tome poželeli da sa sobom odvedu delove teritorija koji su većinski naseljeni narodom (Srbima) koji ne želi da ide sa njima, pa su zato odlučili da te teritorije odvoje na silu, sa stanovništvom ili bez njega."

Srebrenica je bila većinski naseljena muslimanima, kako to da se sad nalazi u sastavu Republike Srpske?

Srebrenica je grad, nije teritorija - zločin koji je počinjen u Srebrenici, a koji stalno pominješ počinjen je kao odmazda na prethodni muslimanski zločin (da li to znaš?). Međutim, pravda se ne uspostavlja tako što se na zločin odgovara još većim zločinom i to je za svaku osudu.

Za razliku od mnogih iz Republike srpske, mislim da su Karadžić i Mladić bili ludaci i poslednja stvar koju je neko trebao da radi jeste da ratuje sa protivnikom koga oni vode.

Muslimani - Bošnjaci su trebali da sednu sa njima da se dogovore o razgraničenju, koje su oni od početka tražili (jeste da su šljam koji je isplivao na površinu, ali takvi su bili i Izetbegović, Tuđman i drugi) i ne bi došlo do pogibija, ratovanja i brojnih zločina.

Kome bi pripao deo sa Srebrenicom, ne znam, možda i Muslimanima, ali sasvim sigurno razgraničenje ne bi moglo da bude hirurško, zbog konfiguracije teritorija, nego bi se vršile aproksimacije i zaokruživanja. O tome je trebalo da se priča i pregovara a ne da se ratuje.

Ma koliko to glupo bilo, kad već svest naroda nije bila takva da se živi zajedno, a nije.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Anomander Rejk

I mene strašno ljuti da potomak tih žrtava može da se pravi da ne razume strah ljudi od režima koji je otvoreno koketirao sa  idejom i simbolima NDH i uopšte sa ustaštvom. Što se tiče proteranih i ubijenih Hrvata, pa za to su odgovorni uglavnom osuđeni, zar ne ? Samo što za ubistva i proterivanja Srba odgovorni nisu osuđeni. Jel i to izmišljamo, ili je činjenica ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

Alex, Vens-Ovenov plan je odbio Alija, Srbima se svideo a Karadžić ga je prihvatio.

Dejtonski sporazum je bio kakav je bio. više na štetu Srba. Dali smo teritorije (ne osvojene, nego gde većinski narod bio Srpski) za šumetine i vukojebine. Srebrenica je slepo crevo, vukojebina, a za nju smo dali Sarajevsku opštinu Ilidža koja je po gruntu i dalje 90 posto Srpska. 
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Bimbo Sullivan

Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:05:08
Quote from: Vampirella on 20-11-2012, 22:57:34
Quote from: Alex on 20-11-2012, 22:54:54
...ako te zanima šta se zaista dešavalo.

A otkud ti znaš što se to zaista dešavalo?

Recept je - prati činjenice, ne veruj ni jednoj umešanoj strani i propagandi, razmišljaj isključivo logički.

Ti prvi ne slušaš vlastiti savjet. Najslabiji su tvoji postovi na ovoj temi (ajd, uz Dzekove). Puni najveće metafizičke proizvoljnosti da ih je uz sav trud nemoguće razumijeti.

Tebi prvome taština ne da da se izdigneš iz suprotstavljenog mentaliteta i načina mišljenja Hrvata i Srba (pri čemu se svatko svakome čini lud),
a kad bi se i izdigao do suda treće osobe, zdimila bi te nazad presuda međunarodnoga suda sa svim svojim eksplikacijama i objektivnim konsenkvencama. Sve što nju ne odražva je trabunjanje. Imaš li moć oboriti presudu međunarodnog suda?
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Džek

Jebo te Džek, ova tema mu služi da popuni prazan hod. Jebe mu se šta je nekad bilo, i šta je sada, jer ne može da utiče na to; voli da gleda ovu U3 grupu kako složno duvaju u saksofon.

Alex

Quote from: Džek svih zanata on 20-11-2012, 23:50:19
Alex, Vens-Ovenov plan je odbio Alija, Srbima se svideo a Karadžić ga je prihvatio.

Znam ja to - mada je Milošević morao da "urgira" kod Karadžića. To je u redu, to suštinski pokazuje (logika, činjenice!) da su Muslimani bili za rat i otcepljenje cele BiH pod njihovom većinskom vlašću.

Greška je načinjena u Hrvatskoj, što nije prihvaćena autonomija, koja je sa kulturne bila proširena i na (ako se ne varam) teritorijalnu. Kad se već nije išlo do kraja.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Quote from: Bimbo Sullivan on 20-11-2012, 23:51:19
Imaš li moć oboriti presudu međunarodnog suda?

Nema potrebe. Hrvati su dobili rat, ali nikada neće izmeniti istinu, jer je to nemoguće.

Alex

Quote from: Alex on 21-11-2012, 00:00:47

Nema potrebe. Hrvati su dobili rat, ali nikada neće izmeniti istinu, jer je to nemoguće.

Dobili rat protiv Srpskih boraca za slobodu u Hrvatskoj, ne protiv Srbije.

Bimbo Sullivan

Quote from: Alex on 21-11-2012, 00:00:47

Haha.
Vrijedi li štogod para ta istina?
Jel možda jestiva?
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Tex Murphy

Истине ради, Срби нису прихватили Венс-Овенов план. План који су прихватили, а Алија прво прихватио па одбио (на наговор америчког амбасадора у БиХ, Цимермана) био је Кутиљеров план.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Quote from: Harvester on 21-11-2012, 00:03:52
Истине ради, Срби нису прихватили Венс-Овенов план. План који су прихватили, а Алија прво прихватио па одбио (на наговор америчког амбасадора у БиХ, Цимермана) био је Кутиљеров план.

To suštinski pokazuje da su Muslimani bili za rat i otcepljenje cele BiH pod njihovom većinskom vlašću.

Bimbo Sullivan

@ Alex

Ti ni ne znaš što je Istina, s velikim "I" (bit), a htio bi da upravo tebi vjerujemo što je istinito.

Džek

Onda sam napravio lapsus, izvinjavam se. Molim grupu U3 da zanemari moju grešku i nastavi sa duvanjem u isntrumente :)

Džek

Ups, opet lapsus. Nije U3 negoli U4. Vetar piri, rvatska se širi  :mrgreen:

Alex

Quote from: Bimbo Sullivan on 21-11-2012, 00:09:46
@ Alex

Ti ne znaš ni što je Istina, s vekim "I", a htio bi da upravo tebi vjerujemo što je istinito.

Kako bi ti odgovorio vanzemaljcu? (Vidi moj post na prethodnoj strani).

Vampirella

Koja bruka! Alo, Srbi, malo se konsolidirajte! CCCC

:-D
Satan my master.

Bimbo Sullivan

Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:57:10
Greška je načinjena u Hrvatskoj, što nije prihvaćena autonomija, koja je sa kulturne bila proširena i na (ako se ne varam) teritorijalnu. Kad se već nije išlo do kraja.

Jel ta greška velika zato što je ubila svaku mogućnost da se kasnije nekako taj teritorij -kulturnom autonomijom ugroženih- Srba spoji s maticom Srbijom?

Šmrc.

Bimbo Sullivan

Quote from: Alex on 21-11-2012, 00:11:42
@ Alex

Ti ne znaš ni što je Istina, s vekim "I", a htio bi da upravo tebi vjerujemo što je istinito.

Trebaš ti još puno pure papati.

Džek

Quote from: Bimbo Sullivan on 21-11-2012, 00:14:48
Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:57:10

Jel ta greška velika zato što je ubila svaku mogućnost da se kasnije nekako taj teritorij -kulturnom autonomijom ugroženih- Srba spoji s maticom Srbijom?

Šmrc.

Šmrc i za herceg bosnu...  :mrgreen:

Alex

Quote from: Bimbo Sullivan on 21-11-2012, 00:22:59
Quote from: Alex on 21-11-2012, 00:11:42
@ Alex

Trebaš ti još puno pure papati.

Ni ti ni Vampirella nećete odgovoriti, a znate da drugima postavljate pitanja.

To pitanje je lakmus test - svako ko bi pokušao da odgovori morao bi da odgovori kao ja ili bi izbegao odgovor.

Vrlo teško je odgovoriti lažima - vanzemaljac ne zna dnevnu politiku i istoriju, ne zna ko su Hrvati, ko su Srbi, nemoguće ga je obmanuti bez duge priče kojom bi se zamaglila istina.

Svaki kratak odgovor bi morao da bude istina ili da ga nema (sem očiglednih nebuloza, tipa da se rat vodi zbog položaja zvezda i sl.)

tomat

Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:23:55
Vampirella

ovo je SF forum, trebalo bi da ga naseljavaju inteligentni i obrazovani ljudi - zamisli hipotetičku SF situaciju:

Vanzemaljski brod sleće negde u ex-YU tokom rata, izlazi alien, tebi postavlja pitanje:

"Zašto se u ovoj zemlji ratuje?"

Moraš da odgovoriš brzo i kratko, u jednoj rečenici jer će brod za par sekundi odleteti.

Moj odgovor je:

"Ova zemlja se sastojala iz više delova, neki su poželeli da napuste zajednicu (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Makedonija), ali su neki narodi (Hrvati, Muslimani) pri tome poželeli da sa sobom odvedu delove teritorija koji su većinski naseljeni narodom (Srbima) koji ne želi da ide sa njima, pa su zato odlučili da te teritorije odvoje na silu, sa stanovništvom ili bez njega."

Kakav bi bio tvoj odgovor, jasan, nedvosmislen i tačan?

postoje mnogi odgovori na pitanje koje je postavio vanzemaljac, ali mi nije jasno kako bi se procenjivala tačnost/istinitost datog odgovora.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Alex

Quote from: tomat on 21-11-2012, 00:44:09
Quote from: Alex on 20-11-2012, 23:23:55
Vampirella

ovo je SF forum, trebalo bi da ga naseljavaju inteligentni i obrazovani ljudi - zamisli hipotetičku SF situaciju:

Vanzemaljski brod sleće negde u ex-YU tokom rata, izlazi alien, tebi postavlja pitanje:

"Zašto se u ovoj zemlji ratuje?"

Moraš da odgovoriš brzo i kratko, u jednoj rečenici jer će brod za par sekundi odleteti.

Moj odgovor je:

"Ova zemlja se sastojala iz više delova, neki su poželeli da napuste zajednicu (Slovenija, Hrvatska, Bosna, Makedonija), ali su neki narodi (Hrvati, Muslimani) pri tome poželeli da sa sobom odvedu delove teritorija koji su većinski naseljeni narodom (Srbima) koji ne želi da ide sa njima, pa su zato odlučili da te teritorije odvoje na silu, sa stanovništvom ili bez njega."

Kakav bi bio tvoj odgovor, jasan, nedvosmislen i tačan?

postoje mnogi odgovori na pitanje koje je postavio vanzemaljac, ali mi nije jasno kako bi se procenjivala tačnost/istinitost datog odgovora.

Imaš drugi topik. Hajde da prvo dobijemo neke odgovore pa da ih analiziramo.

Moja teorija je da oni koji svesno lažu, teško mogu uverljivo da slažu vanzemaljca za kratko vreme - i da radije ne bi odgovorili.

Savajat Erp

Quote from: Vampirella on 21-11-2012, 00:13:35

Никад!!! То је противно нашој природи! Дакле, без тих нереалних захтева и усклика.  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ugly MF

Cek, cek, jel to neko trazi od nas Srba da se slozimo!?!?!?
xrofl

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Izitpajn

http://www.index.hr/vijesti/clanak/znate-li-koliko-je-ljudi-osudjeno-za-zlocine-pocinjene-za-vrijeme-i-nakon-oluje/647736.aspx
QuoteGENERALI Ante Gotovina i Mladen Markač nisu krivi za počinjenje ratnih zločina tijekom i nakon operacije "Oluja", ali ipak ima onih koji su krivi i koji su, prema izvješću hrvatskog Državnog odvjetništva, zbog toga procesuirani.

Među podacima o prijavama, procesuiranim slučajevima i žrtvama kaznenih djela ratnih zločina i postupcima vezanima uz kaznena djela za vrijeme i nakon operativne akcije "Oluja", objavljenima na stranicama DORH-a, navodi se kako je tijekom 1995. godine državno odvjetništvo primilo veliki broj prijava za kaznena djela počinjena za vrijeme i neposredno nakon "Oluje". Većinom su to kaznena djela protiv imovine, ali i prijave za ugrožavanje sigurnosti (palež), ubojstva i u manjem broju za ratne zločine.

Prema evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano. Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga. Osuđeno je ukupno 2.380 osoba.

DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni. Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga.

Albedo 0

Суд у Хагу је имао и превише доказа да ,,Олуја" јесте ,,заједнички злочиначки подухват" и да недвосмислено закључи ко је командовао целом операцијом. Довољно чак и без ,,топничких дневника" које Хрватска није доставила Хагу захваљујући својим савезницима који су је спасили од те обавезе.

http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/Iskoristiti-Meronovu-presudu.sr.html

tako da izvolite gospodo, vi ste za sve u pravu, nego dajte te dnevnike na sunce, iako je sasvim jasno i iz onih Tuđmanovih snimaka šta je i kako bilo

Milosh

Pardon, tek sad vidim da su vanzemaljci u međuvremenu sleteli na drugi topik, prebačeno...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Bimbo Sullivan

Quote from: Бата Животиња on 21-11-2012, 02:12:56
Суд у Хагу је имао и превише доказа да ,,Олуја" јесте ,,заједнички злочиначки подухват" и да недвосмислено закључи ко је командовао целом операцијом. Довољно чак и без ,,топничких дневника" које Хрватска није доставила Хагу захваљујући својим савезницима који су је спасили од те обавезе.

http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/Iskoristiti-Meronovu-presudu.sr.html

tako da izvolite gospodo, vi ste za sve u pravu, nego dajte te dnevnike na sunce, iako je sasvim jasno i iz onih Tuđmanovih snimaka šta je i kako bilo

Znamo mi da ćete sad uprit svim silama, ali džabe se jušite, niti ide to tim linijama, niti će vam išta proći.
Na krivoj ste strani povijesti, jer ste vodili promašenu politiku zadnjih 100 godina.
Čak smo vas potukli na vašem polju, u lobiranju. Nitko vam ništa više neće dopustiti.

SANU 1 i SANU 2 su riknuli. Teško da će biti drukčije sa SANU 3.

Podsjetimo se s kim imamo posla:

QuoteDrugi memorandum SANU je osmišljen u devet točaka. Izbacio je nasilje i "bitke koje mogu biti i oružane". Devet točaka drugog memoranduma su:

Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.
    Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike srpske kojem se sudi u Haaškom tribunalu
    Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima.
    Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja.
    Inzistirati na zatvaranju Haaškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem.
    Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.
    Pomagati odcjepljenje Republike Srpske.
    Inzistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regije u unitarnu, svesrpsku zajednicu.
    Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

Posebno poglavlje ovog memoranduma bavi se ovim zemljima susjednih država: istočna Hrvatska, Republika Srpska u BiH te sjeverno Kosovo. U vanjskoj politici su autori predložili neka se Srbija okrene prema Kini u vojnom i političkom smislu, glede činjenice da Rusija Srbiju ne podupire kao što je to nekad bilo.

Bimbo Sullivan

S tim elektroničkim fantazmama padaš na još niže grane od Alexa, Anomandera i Dzeka.

Albedo 0

ovdje neko nešto pogrešno shvata

Quote from: Бата Животиња on 20-11-2012, 01:39:08
Ujedno, ovo je moj posljednji post upućen bilo kom ustaši na ovom forumu.

scallop

Na istim granama je i "vaš" memorandum 2 ili koji već u kojem Srbi inzistiraju i pominje se Haaški proces.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Мало сам одсуствовао и само сам чекао кад ће да налети оно познато: "А мухарике?" "А Сребреница?"

15. страна, ако се не варам. Фалинка боргова је у томе што су предвидљиви па и досадни, одмах је јасно која ће питања да прескачу, а чега ће да се држе ко пијани плота.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Quote from: Izitpajn on 21-11-2012, 02:01:37
http://www.index.hr/vijesti/clanak/znate-li-koliko-je-ljudi-osudjeno-za-zlocine-pocinjene-za-vrijeme-i-nakon-oluje/647736.aspx
QuoteGENERALI Ante Gotovina i Mladen Markač nisu krivi za počinjenje ratnih zločina tijekom i nakon operacije "Oluja", ali ipak ima onih koji su krivi i koji su, prema izvješću hrvatskog Državnog odvjetništva, zbog toga procesuirani.

Među podacima o prijavama, procesuiranim slučajevima i žrtvama kaznenih djela ratnih zločina i postupcima vezanima uz kaznena djela za vrijeme i nakon operativne akcije "Oluja", objavljenima na stranicama DORH-a, navodi se kako je tijekom 1995. godine državno odvjetništvo primilo veliki broj prijava za kaznena djela počinjena za vrijeme i neposredno nakon "Oluje". Većinom su to kaznena djela protiv imovine, ali i prijave za ugrožavanje sigurnosti (palež), ubojstva i u manjem broju za ratne zločine.

Prema evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano. Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga. Osuđeno je ukupno 2.380 osoba.

DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni. Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga.

Kad se očisti ovaj tekst od trla baba lan, evo šta ostaje :,, zbog kaznenog dijela ratnog zločina podnesene su TRI kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba''. Pravi primer demokratskog, nezavisnog i stručnog pravosuđa.
Ne znam zaista zašto si došao ovde, mesecima ne postuješ i onda se pojaviš da nam pričaš svoje istine. Lično, pošteniji su mi Pingvin i Zosko, oni su barem uvek isti i ne kriju šta misle ; a ti se praviš fin, samo što nemaš hrabrosti da pišeš otvoreno ono što misliš, ko i oni, nego zamotavaš, da ostaneš fin i ali i da ispadneš hrvatina koja ceni generala. Ne može i jedno i drugo. Nemoš biti i fin i loš dečko, istovremeno. Kod nas to zovu ,,nit smrdi nit miriše''.
Vampirella-koji Srbi ? Pa i ti si ( delom ) Srbin ? Moraš da se dokažeš malo pred svojim pukom, pa si došla da pljuješ po Srbima ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Son of Man

Svaka vama čast što uopšte imate živaca za ovo natezanje, pa jbte oslobodili čoveka svake odgovornosti i to preglašavanjem, sa 24 godine mu smanjili kaznu na nula godina, pa gde to ima, alooo? Takav bre slučaj, ako nešto nije jasno, vrati se na ponovno suđenje, a ne ćao, zdravo, gejmover. Ne vidim poentu bilo kakve rasprave povodom ovoga, jer je sve kristalno jasno, nije amerika luda da podržava ratne zločince te stoga aj da napravimo da nisu, i kraj priče. To su uradili u ovom konkretnom slučaju, i ja ih potpuno razumem, jer šta, te Srbe iz Hrvatske, pa njih nema ko nije jebo, jebo ih Sloba prvi, jebali ih mi iz Srbije, onda razni ovi političari, i što sad nije logično da ih onako ljucki pojebu i hrvatski nacionalisti, onako za kraj, da začini se priča i da se završi konačno sa tim, da znamo da nema dalje, da spoznamo da je rat konačno gotov i da smo izgubili? Pa jbte u kom to ratu su pobednicima sudili za ratne zločine, ja mislim da takvog primera nema?

M.M

Quote from: Bimbo Sullivan on 21-11-2012, 02:34:06
Čak smo vas potukli na vašem polju, u lobiranju.

Da li  :-x ja  :-x živim  :-x u istoj stvarnosti  :-x kao i ovaj Bimbo!? "Lobiranje" je "naše" polje. :-? :-? :-?
Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Pa, u Hrvatskoj se u principu veruje da Srbi istorijski gledano imaju moćne političke sponzore i lobističke centre na svojoj strani, slično kao što se to ovde u principu veruje za Hrvate, Albance itd.

Franz Xaver von Baader

to sam već rekao lilitki.

mehane, da bi pravilno shvatio cjelinu svega ovoga, gledaj i čitaj postove (srbenda hehe) koji su uslijedili nakon, eto posljednje 2 str. jednako tako otvaranje teme, psihološki je ta stvar očita. tada, i samo tada, će ti biti bistrije zašto sam stavio točku 4, zašto koristim takvu notornu točku 4 (koju si ti tako divno patronatski i svisoka, pa i uljuđeno, odbio i 'očitao' (mi) predavanje.
sve ti divno i krasno u rukavicama (pa ponegdje bih se i složio s tobom -iako u glavnini griješiš), ali u svemu tome, pa i počesto, izmiče ti najjednostavnija stvar: uvijek moraš uračunati s kime pričaš. prema tome, tvoj način mi izgleda naivan (posebno na ovoj temi). ovo nije razgovor između nas dvojice, pa iako se formalno možda obraćamo jedan drugome. ovdje svatko priča (velikome)drugome, ili bar to treba uračunati. moja procjena je da velikidrugi, srpski sagitaški auditorij, shvaća i razumije onakav jezik i da to jest jezik za taj medij. i ne samo to, ne samo da srpski sagitaški auditorij treba baš takav jezik i tretman, nego je ovo poruka i za drugu stranu: hrvatska strana na sagiti treba upravo ovako govoriti. tako ja mislim i to je moje mišljenje.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Franz Xaver von Baader

da rezimiramo:
ama baš nitko od vas srbenda nema blagog pojma o hrvatskoj, te sukladno i srbima u hrvatskoj koji su se odmetnuli, otuda sva ta sila naklapanja i rekla-kazala.

najjednostavnija teza za sagitaše: hrvati su se borili, srbi ne - hrvati su pobjedili: pripada im sva istina, pravo i moral. to je suština, ostalo je dokoličarenje.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 21-11-2012, 11:22:46
da rezimiramo:
ama baš nitko od vas srbenda nema blagog pojma o hrvatskoj, te sukladno i srbima u hrvatskoj koji su se odmetnuli, otuda sva ta sila naklapanja i rekla-kazala.

najjednostavnija teza za sagitaše: hrvati su se borili, srbi ne - hrvati su pobjedili: pripada im sva istina, pravo i moral. to je suština, ostalo je dokoličarenje.

Hrvatine su se borile, a Srbende izgubile.
A Srbi i Hrvati su skupa izgubili.

Kuzis?

Džek

Da, zato purgerke dolaze po još "projektila" iz srpskih "haubica" vikendom... domovinski pimpeci im ne odgovaraju, mala kalibraža... kako veli onaj hr portal: "Srpski momci su bolji!"

:|

M.M

Pobjedili ste tako što smo vam za stolom dali sve što u "borbi" niste mogli da osvojite.

Quote from: Bob Rok on 21-11-2012, 11:40:44

A Srbi i Hrvati su skupa izgubili.

Kuzis?

Tako je.
Nijedan poraz nije konačan.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Quote from: PingvinPatuljak on 21-11-2012, 11:07:50
to sam već rekao lilitki.

mehane, da bi pravilno shvatio cjelinu svega ovoga, gledaj i čitaj postove (srbenda hehe) koji su uslijedili nakon, eto posljednje 2 str. jednako tako otvaranje teme, psihološki je ta stvar očita. tada, i samo tada, će ti biti bistrije zašto sam stavio točku 4, zašto koristim takvu notornu točku 4 (koju si ti tako divno patronatski i svisoka, pa i uljuđeno, odbio i 'očitao' (mi) predavanje.
sve ti divno i krasno u rukavicama (pa ponegdje bih se i složio s tobom -iako u glavnini griješiš), ali u svemu tome, pa i počesto, izmiče ti najjednostavnija stvar: uvijek moraš uračunati s kime pričaš. prema tome, tvoj način mi izgleda naivan (posebno na ovoj temi). ovo nije razgovor između nas dvojice, pa iako se formalno možda obraćamo jedan drugome. ovdje svatko priča (velikome)drugome, ili bar to treba uračunati. moja procjena je da velikidrugi, srpski sagitaški auditorij, shvaća i razumije onakav jezik i da to jest jezik za taj medij. i ne samo to, ne samo da srpski sagitaški auditorij treba baš takav jezik i tretman, nego je ovo poruka i za drugu stranu: hrvatska strana na sagiti treba upravo ovako govoriti. tako ja mislim i to je moje mišljenje.

Pa, ja sam uvek naivan jer vodim računa o nemoj većini koja čita a ne piše, srpskoj, hrvatskoj, bošnjačkoj itd. Utoliko, stvari držim jednostavnim: srpski nacionalizam, na Sagiti i drugde nije opravdanje za zločine nad srpskim civilima, kao što ne postoji opravdanje za ubijanje zarobljenika na Ovčari ili u Srebrenici.

da rezimiramo:

I doduše, ova teza je prilično tačna: Hrvati su se borili, Srbi ne, otud i pobeda. Meni je drago da se Srbi nisu borili ako bi ta borba pored odbrane onoga što su do tada smatrali svojim, podrazumevala i napade na "hrvatsku" teritoriju. Mislim, ko zna koliko bi onda još rat trajao i koji bi rezultati bili...

Agota

Quote from: Vampirella on 21-11-2012, 00:13:35

R.A.Rajsovu knjigu "Cujte Srbi,cuvajte se sebe" trebalo bi uvesti kao obaveznu lektiru.   8)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ako bi krenuli u odmeravanje istine stavljajući je u okvire zacrtanih ciljeva nekog (pa i ratnog) poduhvata, lako bismo onda došli do zaključka i da su nemački WW2  nacisti vlasnici i barjaktari nepobitne istine, budući da su, uprkos krajnjem porazu na kraju rata silovitim naporima jevrejsku populaciju u Evropi sveli na zanemarljivu meru; dakle, prateći ovu logiku PingvinaPatuljka, borili su se, ostvarili barem taj od svih samozadatih ciljeva, znači, pobedili su i istini pripadama njima, kao (makar) delimičnim pobednicima... jezovito zaključivanje sa još užasnijim mogućnostima interpretacije...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ugly MF

Ajkule i male ribice...
Zakon u topuzu a tragovi u...

Izgleda da se sve svodi na to...Ko ima vecu raketu i vise aviona...

Zlatno pravilo: Ko ima zlato odredjuje pravila.

BladeRunner

Pingvin Patuljak

Quotenajjednostavnija teza za sagitaše: hrvati su se borili, srbi ne - hrvati su pobjedili: pripada im sva istina, pravo i moral.

Istina pripada pobjednicima? MORAL pripada pobjednicima? A sad da se Hegel skloni sa police (prvo da se obriše kilo prašine), da se uzme "Sahranite mi srce kod Ranjenog koljena" Di Brauna ili "Konkviskadori" Majkla Vuda, da se ponovo razmotri teza o jednakosti između istine i pobjednika, pa da se ova sramna i suluda tvrdnja podvrgne zdravom razumu i da se, možda, nauči da se bude čovjek kad je već filozofija tako bolno omanula. Da se ne pravdaju etnička čišćenja od 350 000 ljudi, da se sjedne, isključi HTV, isključi radio ili prebaci na neku stanicu koja ne pušta Tompsona na repeat, navuče zavjesa kako ne bi smetali zvuci jednoumnog slavlja sa ulice, smiri domoljubna erekcija (recimo, zamišljanjem fudbalske utakmice u kojoj ne igra reprezentacija Hrvatske nego neki mali, lokalni klubovi), da se upije veličina te cifre, da se zamisle ti ljudi, da se odgleda snimak kolone, da se čuju njihove izjave, da se pojmi njihov bol. Možda i da se totalno poludi i ode do kraja: da se ode do izbjegličkih logora u kojima neki i dalje žive u Srbiji i Crnoj Gori, da se popriča sa protjeranima, sa tih 350 000 terorista koji su svi do jednog zaslužili etničko čišćenje (a njihovi preci klanje u Jasenovcu), da se pogledaju rezultati popisa zbog kojeg se ova igranka i igrala, da se obiđe koncentracioni logor Jasenovac u povratku, treći po veličini u Evropi iza Aušvica i Dahaua, zašto da ne, Jasenovac i Gradiška Stara, 400 - 750 000 i 70 000, pa da se onda opet razmisli o heroju Gotovini, svetom Alojzu Stepincu, mirotvorcu Tuđmanu, dobrotvoru Anti Paveliću i ostalim očevima nacije čije ikone vise po crkvama, kancelarijama i stanovima, a na čijoj su strani su ništa manje do - "istina, pravo i moral".

Prosto: da se civilizuje, da se bude čovjek, a ne Hrvat ili Srbin ili štagod. Znam da tražim nemoguće.

P.S.
ginger
Quote...ako bi krenuli u odmeravanje istine stavljajući je u okvire zacrtanih ciljeva nekog (pa i ratnog) poduhvata, lako bismo onda došli do zaključka i da su nemački WW2  nacisti vlasnici i barjaktari nepobitne istine, budući da su, uprkos krajnjem porazu na kraju rata silovitim naporima jevrejsku populaciju u Evropi sveli na zanemarljivu meru; dakle, prateći ovu logiku PingvinaPatuljka, borili su se, ostvarili barem taj od svih samozadatih ciljeva, znači, pobedili su i istini pripadama njima, kao (makar) delimičnim pobednicima... jezovito zaključivanje sa još užasnijim mogućnostima interpretacije...
Jedini razlog zašto sam uzeo da postujem na ovoj temi i jeste otvoreno propagiranje ovako suštinski nehumanih stavova. Drago mi je što kako idemo dalje, dolazimo do sve kraćih replika koje pokazuju u čemu je suštinsko neshvatanje dvije strane u ovom sukobu. Kad neko napiše direktno "došao sam da likujem nad etničkim čišćenjem", to onda nije nečije tumačenje te izjave, već nedvosmislena izjava sama po sebi. Već sam citirao šta sam imao ranije, ali ovo poslednje Pingvinovo je jako zanimljivo jer pokušava da mistifikuje i prebaci mržnju (i likovanje) koja ga obuzima na intelektualni teren, pri čemu analiza od par kratkih rečenice suočava tezu sa zaključkom koga bi i Hitler mogao da potpiše. Uostalom, da je kojim čudom živ i da treba da bira državu, siguran sam da bi se Hitler najbolje osjećao u Hrvatskoj, a imao bi i besplatan heroj-doček. All included.
All those moments will be lost in time like tears in rain.