• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za maj: ZADATAK

Started by Boban, 16-04-2011, 00:59:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperSynthetic

A pa našao sam priču. Ova ne izaziva impotenciju, čak šta više. Svaka čast, do jaja, nema šta. 3 poena od mene odma. Mada razmisliću ipak.  
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Perin

Quote from: mac on 03-05-2011, 15:03:30
Pa istina je. Sigurno ne potiču iz budućnosti. (ja nemam priču u ovoj radionici)

Mada, vidiš, eto lepe ideje za SF priču. Čovek traumiziran nečim što će se tek dogoditi.

Istina je, ako slušaš psihoanalitičare...Nije istina, ako ih ne slušaš. Mnogi greše, misle da je psihologija jebeni Frojd i da je on Meka i Medina u tom domenu. Malo čitajte, ima i drugih, boljih teorija u psihologiji, jebo vas Frojd da vas jebo...

SuperSynthetic

Vilhelm Rajh - Funkcija orgazma

mac

Ma kakav Frojd, ovo je čist zdrav razum. Ako je čovek traumiran, onda je to zato što mu se nešto desilo što je dovelo do traume. To je dakle nešto što se desilo, a ne što će se tek desiti. Možda se ne razumemo, pa pričamo o različitim stvarima. U tom slučaju objasni mi tako da razumem, šta je tačno problem?

Perin

Ma, problem je što se svi hvataju prošlosti a čovek je suma iskustava u prošlosti, da, ali i želja i aspiracija u budućnosti. Frojd, takav kakav jeste je bio žešća budala; okej, otkrio je nesvesne procese i šta-sve-ne, ali je isto tako unizio čoveka na nivo životinje i nagona. Mene, lično, odbija ova priča tim palamuđenjem o prošlosti, jer većina laika se hvata tih stvari kao pijan plota. Problem je, uglavnom, lične prirode: ja mrzim Frojda, pa kad mi neko krene o prošlosti, hipnozi i šta-sve-ne, odmah mi se digne živac. :lol:

Plut

Sačekajte malo sa komentarima. Nisu još postavljene ni konačne verzije priča. A gde je još i glasanje. Strpljenja...

Albedo 0

Quote from: SuperSynthetic on 03-05-2011, 15:30:27
A pa našao sam priču. Ova ne izaziva impotenciju, čak šta više. Svaka čast, do jaja, nema šta. 3 poena od mene odma. Mada razmisliću ipak. 

Razmisli 8-)

Diabolique

Ja ne shvatam sto ste se toliko uhvatili za tog Frojda, a pola ostalih prica ima skroz diskutabilnu logiku
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Stipan

Huh, Plutica je u pravu. Perine strpi se malo sa komentarima pojedinačnih priča.
Mene što se tiče pročitao sam ih sve prvi put, sad ću napraviti pauzu, pa ću još jednom natenane.
Ovaj, ako smem da primetim - opet ima dobrih priča koje imaju vrlo malo veze sa fantastikom.
BTW - do kada je rok za glasanje? Možda sam propustio gde je zapisano.

Perin

Nisam komentarisao. Samo sam rekao zbog čega mi se priča ne sviđa....Čak sam i kazao, "korektno napisana." Nisam palamudio o priči, nego o Frojdu :)

Druge priče još nisam pročitao. Igram Heroje 3 :lol:

Josephine

Hajde da ne komentarišemo priče pre isteka roka za glasanje, plz. :)

Stipan

Ti se vratila sa Zlatibora?

Josephine

Više doletela. I imala sreće što vozač nije potpuno zagazio u apsolutno ludilo.

Stipan

Go on then - Die like the rest... 

Savajat Erp

С...Стипане? Приче са ове радионице су изгледа чудно утицале на тебе...ниси требао све данас. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Hmh - Savajate, ti si ovo video? Nezgodno, brate, nezgodno.
Pa, nema mi onda druge nego...

Savajat Erp

Bring it on, biiiiiiiiatch!  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Anomander Rejk

A do kad je rok, i gde se glasa, ništa još nema o tome...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Third Eye

Ma, kakav Frojd....Niče je keva! :)
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 03-05-2011, 21:02:57
A do kad je rok, i gde se glasa, ništa još nema o tome...

Biće.

Boban

Čituckajajte polako dok se ja razvlačim okolo.

Razmišljam da promenim sistem glasanja za ovu rundu, čisto eksperimenta radi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Third Eye

sad si našao da experimentiraš....sa mojim prvim krugom..... :) Šalim se. Go wild! :)
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Stipan

Kako molim?! Opet promena sistema glasanja?! Opet da budem predzadnji zbog administracije?!

Mandragora Dragon

Hm, Perine. "Shadow of death"?

Perin

pokojni Steva

Opalac! Nestade ceo topik Maj, u iščekivanju!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Koliko god zbog ovoga budem napadnut stvarno moram reći šta mislim o poslednjim dešavanjima na radionici.
Sukobi na radionici nikada nisu nedostajali, ali su donedavno bili u okvirima dopuštenog. Sada se to pretvorilo u sramotu u kojoj samo još mrvica fali da potpuno odustanem od cele priče.
Batina tvrdnja da je D. Stevina ljubimica, ili da sam ja njen slugeranja jednostavno ne stoje. Treba li da podsećam na Stevine govnjave motke? Ili na moje negodovanje zbog njenih pseudofeminističkih ispada? Da se setimo njenih sukoba sa Perinom ili Angel?
D. Itekako ima svoje mane i siguran sam da ih je svesna. Ali ako Bata misli da je nevinašce grdno greši.
Pre svega je Bata u radionicu uneo duh netolerancije i korištenja podlih trikova zarad sticanja neke nazovi popularnosti. Lično nemam ništa protiv njega, ali te njegove igre ruše sve za šta sam se zalagao proteklih meseci.
Bojim se da je Bata tek uvod u ono što dolazi. Svaki dan padaju sve teže reči, nema više ni traga dobronamernim kritikama i sve se pretvara u šta? U horor?
D. je očito uplašena, ali ne od Bate, nego za sudbinu radionice. Sećate li se da je ona utemeljitelj celog sistema? Ako je neko zaboravio sve može pronaći ovde :

diskusije/index.php?topic=9745.msg292605#msg292605

Njene pretnje da će odustati su odraz dešavanja koja mi se ni najmanje ne dopadaju. Optužiti je za foliranje je najlakše što možemo uraditi. Razmisliti o tome zašto ona to čini je sasvim druga priča.
Dobro bi bilo da razmislimo, pre nego što se sve raspadne. Ja u tome ne želim da učestvujem.

scallop

Dobro jutro, Stipane. Ja tek sad spremio kaficu i vidim da mi nisi dobre volje. I majski topik nam se "skućio". Toliko o stručnoj i naučnoj komunikologiji. Ako još razmišljaš o temi, pogledaj Bobanovu priču o Katozei i Kukudolu. Onaj matori što koka uljeze za pare tako što ih najpre unajmi da unesu nervozu među mirne domaće ljude je bio pun pogodak za majsku radionicu. Negativac do koske, a nekako simpatičan zbog načina na koji se snašao. Problem sa ovom je bio što je većina pokušavala da izgura negativnost do plafona, a onda nisu mogli da je dovate i našminkaju simpatijama. I to je upozorenje: ne tovari na leđa ono što ne možeš da poneseš.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Dobro jutro Scallope. Gde ću biti dobre volje kad sam se probudio sa glavoboljom!  :cry:

scallop

Jutarnja glavobolja je najava još jednog dana života. Bolje nego večernja glavobolja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

"Pseudofeminističkih"? Stipane, ponekad lupiš pa ostaneš živ.  xuzi

Josephine

Quote from: scallop on 06-05-2011, 09:20:35
Problem sa ovom je bio što je većina pokušavala da izgura negativnost do plafona, a onda nisu mogli da je dovate i našminkaju simpatijama. I to je upozorenje: ne tovari na leđa ono što ne možeš da poneseš.

Rekoh to i ja... Neiskustvo. Pogrešna tema možda za ovaj trenutak u radionici.

scallop

Mda. Sve si ti prva rekla.  :(

Josephine

Quote from: D. on 06-05-2011, 10:30:49
Rekoh to i ja...

Pa, eto, nisam napisala da sam prva rekla, već da sam i ja to rekla. :)

Ali, kao autorki u ovom krugu, bitno mi je to što ste sada rekli i treba to podvući. Ipak, ne mislim da je iko namerno pravio ogavnog negativca bez opravdanja.

Stipan

E pa Princezo - nemoguća si!
Imaš neverovatan talenat da svaki put pronađeš nešto zbog čega ćeš me nagrditi. 

Josephine

Pa šta da ti kažem, ti si moj miljenik.   xpft

Ali ne tumači pogrešno moje izjave/ispade. Oni nisu ni feministički, da bi bili nazivani pseudofeminističkim.

Stipan

Ma dobro bre. Ako ti tako kažeš neka ti bude. A sad udri nekog drugog.  xfrog

Mandragora Dragon

Posle tridesete (zasvetleo sat na dlanu) kad se probudis, a nista te ne boli, znaci da si mrtav.

Plut

Kako ja vapim za tim da me neko dobro zvekne, pa da spavam danima. A kad se probudim... sve lepo.

Stipan

Evo i naše jabučice rumene. Kakvo spavanje? Kakvo zveketanje?
Ustajte Grofice, čekaju Vas velika dela!

SuperSynthetic

Srećna slava onima koji slave Đurđevdan.

Anomander Rejk

U onom prvom glasanju piše odaberite PET priča koje vam se najviše dopadaju.
U drugom, javnom, glasa se za ŠEST najboljih priča. Malo zbunjujuće...
Mislim, ako se već glasa kao prošli put javno, ne vidim potrebu za onim prvim, anonimnim glasanjem. Ja sam više za varijantu kao i prošli put, javno.

boki77

...кад човек уложи који минут више, напише најбољу причу. Браво.

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 06-05-2011, 13:23:37
U onom prvom glasanju piše odaberite PET priča koje vam se najviše dopadaju.
U drugom, javnom, glasa se za ŠEST najboljih priča. Malo zbunjujuće...
Mislim, ako se već glasa kao prošli put javno, ne vidim potrebu za onim prvim, anonimnim glasanjem. Ja sam više za varijantu kao i prošli put, javno.

Neka, baš i mene zanima kako će se rasporediti glasovi u tajnom i javnom glasanju. Zanimljivo je.  xdrinka

Isplatilo se čekanje na Bobana da odluči o načinu glasanja... :)

Stipan

Quote from: boki77 on 06-05-2011, 14:08:53
...кад човек уложи који минут више, напише најбољу причу. Браво.

Dobro Boki - šta je sad ovo značilo?

Джон Рейнольдс

Pročitao sam sedam nasumičnih. I odmah zapisao utiske, objaviću ih ovde, stej tjund. Priče su uglavnom čisto gubljenje vremena, nemojte se ljutiti, ali trudim se samo zato što me tematika zanima, a bogme naleteh i na više potpuno pogrešnih čitanja horor filmova i pretumbavanja klišea. Doduše, našao sam jednog favorita i to je priča kojoj ću dati glas.

E, sad... Statistički, možda sam omanuo, ali od trećine samo jednoj bih mirne duše dao glas. MORA li baš svih šest glasova?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Суба

Јеботе, требало је да буде једноставно: сачекате да се приче објаве, прочитате их, гласате, након тога образложите зашто сте којој причи дали бод. И крај. Чему ово дркељисање, да ми је знати...

Josephine

Ma dobro, Džon nije komentarisao pojedinačne priče... Biće dragoceno čuti njegovo mišljenje, ne nervirajte ga.  :mrgreen:

Anomander Rejk

Quote from: John Reynolds on 06-05-2011, 19:11:35
Pročitao sam sedam nasumičnih. I odmah zapisao utiske, objaviću ih ovde, stej tjund. Priče su uglavnom čisto gubljenje vremena, nemojte se ljutiti, ali trudim se samo zato što me tematika zanima, a bogme naleteh i na više potpuno pogrešnih čitanja horor filmova i pretumbavanja klišea. Doduše, našao sam jednog favorita i to je priča kojoj ću dati glas.

E, sad... Statistički, možda sam omanuo, ali od trećine samo jednoj bih mirne duše dao glas. MORA li baš svih šest glasova?
Što bi se ljutili, svako može omanuti... mora šest, a pojedinačno komentarisanje tek nakon objavljenih rezultata.