• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za maj: ZADATAK

Started by Boban, 16-04-2011, 00:59:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

:)

Ma da, i meni se čini.

Ali tako volim da prevaspitavam derišta u sitne sate... Možda mi padne na pamet neka ideja za priču...

Albedo 0

Danas svaka budala može da ima titulu dr a ti ne možeš. Jebiga.

da mi je samo znati u kojoj dimenziji se ovo naziva prevaspitavanjem, ti si djevojko jedna gomila opštih mjesta i fraza da je to postalo mučno gledati. Pa ti si dokaz da je rečenica ''Ja sam individua'' najomasovljenija rečenica svih vremena.

Inače, stvarno si našla kome ćeš da prosipaš neznanje, moj završni rad se upravo bavi ''vaspitnim'' teorijama od Sokrata do doktora Spoka i Žižeka. Prosto da znaš, da ne ispadaš smiješna ubuduće.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Ma smarač iskompleksirani... Zev...  xsleep2

Josephine

Quote from: Bata Trokrilni on 17-04-2011, 01:26:07
moj završni rad se upravo bavi ''vaspitnim'' teorijama od Sokrata do doktora Spoka i Žižeka. Prosto da znaš, da ne ispadaš smiješna ubuduće.

Inače, ova tema za "završni rad" je toliko eksploatisana, da me ne čudi tvoj izbor. U stvari, moj najbolji drug ju je upravo pisao za svoj "završni rad". Mogu da ti nabavim literaturu. Mogu da ti pošaljem i njegov rad...

Albedo 0

ajde jadnice saberi se, nisam ti ni rekao koja mi je teza, samo sam rekao oblast, pa ti ne znaš osnove pisanja naučnog rada, nadam se da nisi zarazila i druga, jer je nemoguće pisati generalni pregled ''vaspitnih'' teorija, inače ti je imaginarni frend degenerik koliko i ti.

I da, sad je već jasno da ili LAŽEŠ da si na masteru (i to reče da ti je već kao drugi master, a prvi si završila) ili si tolika seljanka da nisi mogla da okreneš posljednju stranicu indeksa i vidiš da tamo ćirilicom piše ZAVRŠNI RAD? pa zovi ga ti master, magistarski, disertacija, diplomski ako hoćeš, u indeksu piše ZAVRŠNI RAD. Ali da, ti si već završila jedan master i onda su ti se profesori potpisali i ti nisi ni pogledala posljednju stranicu, je li tako? :lol:

Eto, i sad si navodno na nekom masteru, pa valjda možeš da provjeriš šta ti piše na posljednjoj strani indeksa.

P.S. Imaš bar 2 pravopisne greške u prvoj rečenici, javlja ti nepismeni Bata.

BTW, javi mi napokon šta hoćeš od mene, pošto sam ja bar pokazao neko znanje, dok si ti eristički blejala oko Kragujevca. Treba li ti nešto konkretno, znaš kako se kaže, ko pita budala je pet minuta, a ko ne pita već smara Batu ovoliko dugo vremena - budala je čitavog života.

Josephine

Eto, vidiš kako si nevaspitan. Ponudim ti literaturu i "završni rad" (stavila sam ga pod znake navoda, jer sam pretpostavila da je to završni u obdaništu. Jel sam u pravu? :)), a ti me nazivaš svakakvim imenima. Derište nijedno.

Aj, laku noć. Piši priču.

Albedo 0

A tvoj najbolji drug je upravo napisao ''završni rad'' za obdanište? Pa to već objašnjava neke stvari... mogu da zamislim literaturu koju posjeduje biblioteka u vrtiću.

Ovo ''derište'' je obrazovanije i inteligentnije od tebe, znam da ti to smeta, jebiga, nisi jedina.

Josephine

Oh, da - ne nazivaj mi druga retardom. Nije kulturno, a i mogao bi da dobiješ batine za to. :)

Sad stvarno laku noć... Taman si me smorio dovoljno da mi se prispava...

Edit: ma nije, to je master rad. Nego reko, kad toliko voliš da budeš pametan, da ti ponudim pravi završni rad, da budeš najbolji u obdaništu...  xwink2

Albedo 0

pa idi spavaj više jadnice, zar si toliko jadna da stalno moraš da mi nešto odgovaraš? Idi spavaj, šta te briga šta Bata kaže, nevažan lik potpuno

btw sama si rekla da ti je drug pisao rad za obdanište, inače, što bi ga nudila imaginarnoj osobi koja još piški u krevet?

Inače, dobar ti je drug, i on pretpostavljam u tridesetoj završava pos'o...

Josephine

On studira drugi fax, nakon što je završio prvi. Sada je na Filozofskom u Beogradu. Dobar rad bi dobio da si bio kulturan. :)

Odgovaram jer si dobar za podjebavanje kasno u noć kada me uobičajeno muči nesanica. I lepo sarađuješ. :)

Pa dobro, ne mogu svi da budu paraziti. Neko završava studije i radi. A kada ih završi opet radi, i tako...

Albedo 0

to reče osoba koja sama insistira na tome da traži noćas žrtvu na kojoj će da parazitira, navodno podjebavajući je iz valjda nekih nekompleksaških razloga, pošto su svi kompleksaši osim nje same, da bi izliječila nesanicu? Got it.

Quote from: D. on 17-04-2011, 02:37:43Neko završava studije i radi.

Postoji velika razlika između tvog diletantskog završavanja studija i završavanja studija kad ti naučni časopisi objavljuju članke i isplaćuju honorar, i već si u kontaktu sa izdavačkom kućom u vezi ''završnog rada''.

Ali shvatam ja tebe, dakle ti si do neke osamnaeste godine sebe smatrala parazitom, što takođe objašnjava neke stvari, nekompleksaške naravno...

Josephine

Pa dobro, imam i ja štošta objavljeno... Al koga još briga za ta sranja? Ko da je to dokaz nečije vrednosti u Srbiji...

Evo, recimo ovo (da ne smaram sada sa svim publikacijama - ipak je ovo književna radionica): http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?id=0156341019244086 - ili, ako link ne radi: ukucaj tamo Dragana Matović, ključne reči: nasilje i mladi...

Ajd, ln. Želim ti da uskoro odrasteš i da ne promašiš temu u ovom krugu...

Albedo 0

imaš objavljen error page, znamo mi to

no nevažno, ja ti vjerujem, pa i Marijana Mateus ima objavljenu knjigu, sve je moguće, samo jedno sigurno nije moguće - da priznaš da nisi ni čitala Okovanog Prometeja, jer izgleda da je u tome problem...

Josephine

Pa dobro, valjda znaš da koristiš cobiss, majku mu (ili sam ipak precenila tvoje veštine iz vrtića)? :)

Oh, sve mi pada na pamet da sa tobom (!) pričam o bilo čemu drugom, osim da te zezam. Al dobro, i ti voliš da kažnjavaš ljude bukakeom, pa smo kvit.

mac

Gotova si D, sad ti znamo stranicu na fejsu :-)

Josephine

Oh, pa tebi ću, mac, dobrovoljno da se odam. Evo, sad ćeš da vidiš. :)

Albedo 0

meni ta stranica ne radi, ''Error get record - ?Record not found'', tako da ma šta se na njoj nalazilo ja to ne vidim.

Josephine

Da... Ako hoćeš da se baviš naučnim radom, nauči da koristiš cobiss. Topla preporuka.
Idi na www.vbs.rs, pa na "pretraživanje", pa klik na Narodnu biblioteku Srbije u Beogradu, pa kucaj ključne reči, imena autora, štagod ti je potrebno...

Albedo 0

jesi li ti tako redovno glupa ili samo ponekad?

Prvo, članci se nalaze u KOBSONU, a ne u cobissu, gdje eventualno možeš naći samo spisak. Nadam se da znaš razliku između KOBSONA i COBISSA?

Drugo, da kucam u pretraživaču autora ''D.''?

Treće, tvoja stranica ne radi.

Jel treba da se ponovi?

Uostalom, sama si rekla da radiš u nekakvom centru za bezbjednost, pretpostavljam da su i članci iz te oblasti, dakle o književnosti, filmu, kulturi uopšte ne znaš ništa.

Josephine

Pa, zar ti nisam nacrtala šta da tražiš, dala ti ime i prezime? Evo, i mac je skapirao...

Ako znaš da koristiš bazu naći ćeš, ako ne znaš, batali onda... Nije to za svakog, rekla bih, iako tvrde da jeste.

A ja sam renesansna ličnost, od (skoro) svega znam dosta. :)

Edit: nije članak u pitanju. Ne glupiraj se.

Albedo 0

šta pričaš ti ženo, odakle ja znam kako se ti zoveš?

Josephine

Eh, jel vidiš kako ispadaš nepismen i glup kada ženu kažnjavaš bukakeom? Jel vidiš? Ajd sad da se vratimo radionici, plz? Jel imaš ideju za priču?

Quote from: D. on 17-04-2011, 03:05:57
ako link ne radi: ukucaj tamo Dragana Matović, ključne reči: nasilje i mladi...

mac

Quote from: D. on 17-04-2011, 03:33:30Evo, i mac je skapirao...
Čak sam pronašao i taj naslov. Mora da se ide preko pretraživanja, nema za to direktan link.

D, podsećaš likom na Amandu Sejfrid. To mu dođe kompliment.

Ali dosta više s prepucavanjima, moram da spavam!

Albedo 0

vidi stvarno piše haha, to znači da sam sve čitao kako treba, vrlo pametno i pismeno preskačući gluposti.

Dakle, osoba koja radi u FONDU za otvoreno društvo mene naziva parazitom, pa to je vrhunac budaleština ovdje

U stvari, vrhunac je u što se u cobissu ne nalazi taj famozni prvi master rad.

Josephine

Opet ispadaš glup. Fond finansira nezavisne projekte, ne moraš da "radiš za njih" da bi ti finansirali projekat. Ja rekoh da radim na fakultetu, ali nema tebi pomoći...

Evo, i mac ide da spava. Idem i ja. A za taj kompliment... pa da - imam buljave oči. :)

Mims

Quote from: Bata Trokrilni on 16-04-2011, 23:49:38
Quote from: D. on 16-04-2011, 15:24:44
Mali, smešno je to tvoje motanje oko nekoliko filozofskih dela i dela klasične književnosti koje si pročitao. A pri tom su obavezna lektira.

Ne pada mi na pamet da se sa tobom preganjam oko toga šta sam pročitala, a pogotovo da sa tobom raspravljam o tome da li su Prometej i Antigona antiheroji. Delom zato što žurim na bus, delom zato što su to rasprave koje sam odavno prešla i prošla. Ali ti nisi. Zato nađi nekog svojih godina da otkrivaš toplu vodu.

Ovde je reč o razjašnjenju teme, i prekini da zbunjuješ ljude svojim neznanjem.

je li moguće da si toliko bez-obrazna? ne govorim o običnom prostakluku, već baš o toj ''filozofskoj'' bez---obraznosti.

Stvarno tišina više, sad ćeš da mi brojiš koliko sam ja djela pročitao ili ne, pa ti JADNICE nisi ni Markesa čitala, a znaš šta se u lektiri nalazi... ja ti spisak neću podnositi to je sigurno...

Quote from: Mims on 16-04-2011, 16:01:17
Ali, Antigona i Okovani Prometej nisu antiheroji, već tragični junaci, goddammit.

tragičKi, ako ćemo već da cjepidlačimo

Orest, Klitemnestra, Prometej, Antigona su antiheroji

Klitemnestra - da, Orest, Prometej, Antigona (pomeneš li još jednom Antigonu u ovom kontekstu, pucaću!!) - nikako!!!

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Ma nemoj, Mims. Upašćeš u začaran krug. Nikako s njim. Ili kažnjava bukakeom, ili vređa najprostačkije, ili lupeta svašta...

Albedo 0

e samo si mi ti falila... ispade moram i filologe da učim haha
mislim, jeste da mi moj ego svaki dan šapuće da sam genije, ali opet... imam i ja momente skromnosti

Antigona je ćerka Edipa i njegove majke, dakle rođena u incestu, stvarno ne znam po kojim kriterijumima ona nije antiheroj... pa ona je fizički i psihički monstrum. Antigona je upravo primjer za radionicu, do kraja priče gledaoci prihvataju njenu stranu.

D, ne lupetaj, raditi za i finansirati projekat su jedna te ista stvar... možda ti radiš i u tamo nekom centru (koji je opet na državnim jaslama), ali to ne mijenja stvar oko parazita. I GDJE JE MASTER RAD?

Josephine

Jesi videla, Mims? Zar nisam rekla da će da omaši temu? Em ne zna ko je antiheroj/ina, em tvrdi da je Antigona, kao antiheroina po njegovim rečima, primer za radionicu (gde se rade negativci). Po treći put je večeras ovaj veliki genije ispao glup. :)

Edit: ne, ne čekaj - po četvrti put. I Antigona je faul.

Albedo 0

izvini, osim što si ukalupljuša ona najgora, moram li da ti objašnjavam da ova radionica ne traži klasičnog negativca, već negativca kojeg na kraju priče nekako zavolimo? Dakle, negativca koji mora da pređe u drugo KOGNITIVNO POLJE do kraja.

Upravo Antigona je negativac na početku drame, a antiheroj na kraju, ona nije antiheroj od početka, jer to je nemoguće u grčkoj drami.

Jesmo rekli da se više ne baviš stvarim o kojima pojma nemaš?

Josephine

Hihihihi! Jel vidiš, Mims, kako je zabavno?  xwink2 Ja bih otišla na spavanje, al je ovaj mali legendarno tupav.  :mrgreen:

Albedo 0

pa kad ti se već ne spava, mogla bi da mi iskopaš taj imaginarni master rad koji si napisala...

Josephine

Bobane, ne rekoh li ti ja da će ljudi masovno da prelaze u antiheroje zbog zahteva da negativac bude simpatičan?

Dobro, rekla sam i da pustimo da voda nosi, jer će svako ionako da piše svoj kupus...

Albedo 0

Quote from: Bata Trokrilni on 17-04-2011, 04:09:38
pa kad ti se već ne spava, mogla bi da mi iskopaš taj imaginarni master rad koji si napisala...

bebliba

Zadatak je odličan. Mislite na Harija Lajma.

Mims

Quote from: Bata Trokrilni on 17-04-2011, 03:56:13
Antigona je ćerka Edipa i njegove majke, dakle rođena u incestu, stvarno ne znam po kojim kriterijumima ona nije antiheroj...

Moral se zasniva na izboru, ona nije birala kako će se roditi, a ispala je za divno čudo normalna. U čitavoj tragediji uspeva da istraje u tome što je zamislila, prkosi sistemu i trenutnom vladaru. Revolucionarka i  tragična junakinja, a ne antiheroina. Pa ona je baš, ali baš, primer ultraheroine!!

Edip je takođe nesvesno ušao u brak sa majkom, dakle - ne može mu se pripisati nikakva moralna odgovornost za učinjeno. Zato je i on tragički junak.

Orest i Elektra sprovode osvetu i ubijaju majku koja im je prethodno ubila oca. Dakle, nema tu nikakvog antiherojstva.

Klitemnestra opet iz osvete ubija Agamemnona, jer je ovaj žrtvovao svoju ćerku Ifigeniju.

E sad, zašto je Orestu i Elektri važniji otac od sestre, a Klitemnestri ćerka od muža, pitajte Frojda.

Uglavnom, čitava ova loza je pre prokleta zbog pradedovskog greha nego amoralna. Kao što smo i mi udovi Satanovi, što bi rekao Avgustin (valjda).  
sheep happens.

Albedo 0

Mims, imaš mozga za razliku od tvoje mentorke, pa ga mućni malo.

Biti incestuozni monstrum nije stvar izbora, i ona je za svakog antičkog gledaoca upravo to - monstrum. Zato još Hegel drži Kreontovu stranu u sporu!

To što mi danas prihvatamo neka moderna tumačenja (uništavajući pri tom poentu tragedije kao umjetničke forme) ne mijenja činjenicu da je Antigona NEGATIVAC U DRAMI, to je njena POČETNA POZIIJA, samo njeno ime sadrži to ''ANTI'' u sebi, GONE je generacija, koljeno, sjeme. To što je mi danas dižemo u nebesa ne znači da je ona bila, a boga mi ne znači ni da je ona stvarno heroina.

Koga briga da li je Edip nesvjesno ušao u brak sa majkom, on je svoje oči izvadio a Antigona je proizvod toga. Ona je negativac i to je sasvim jasno, njen izbor da izdajnika države (svog brata) pokopa je definitivno problematično u grčkom umu, i nemojmo da mu učitavamo nešto čega nije bilo.

ANTIgona je MONSTRUM kojeg tokom drame prihvatamo - klasični primjer za radionicu. Ako želiš da od nje napraviš bijelog anđela bolje se učlani u LDP ili tako nešto...

I kao što rekoh, blasfemija je tražiti uopšte antiheroje u klasičnoj književnosti, ali ako već D insistira to jesu Orest i ostali, štaviše, po pitanju moralnog izbora Orest je ubio osobu s kojom je u krvnoj vezi, i to isto je učinio Agamemnon, samo Klitemnestra je ubila čovjeka sa kojim nije u krvnom srodstvu pa joj je morala biti prikačena preljuba da bi joj se zločin izjednačio.

To što svi oni uzimaju pravdu u svoje ruke, i što i gledaoci njihove poteze posmatraju kao pravedne iako to nisu, jeste suština njihovog ''antiherojstva''.

Josephine

"Incestuozni" ima značenje drugačije od onog koje pretpostavljaš. Informiši se.

A argumenti ti ne vrede ni pišljiva boba, jer ih, zapravo, nemaš. "Koga briga...", "To što mi danas prihvatamo neka moderna tumačenja...", "To što je dižemo u nebesa...", "Nemojmo da učitavamo nešto čega nema" - nisu argumenti, već naklapanja bez smisla i rezona.

Pročitaj ti to sve lepo ponovo, pa se vrati. Jbg, sheep happens, šta ćeš...

Stipan

E, ovakvu gomilu gluposti odavno nisam video.  :cry:

lilit

O kakav smor na sabahu!  :cry:
Nadam se da će ovo završiti na deponiji, ali da pridodam moja dva centa.
To što se danas (po sumanutoj Bolonji) master zove ono što je ranije bila (obična) diploma fakulteta će unazaditi srpsko školstvo isto onoliko koliko je već uradila sa evropskim.
Ali, sve u cilju idiokratije, pa i to.
Danas dolazimo u situaciju da imamo doktore nauka koji to postanu 2-3 godine posle fakulteta, bez dana provedenog u bilo kakvoj "praksi" (fakultetskoj, institutskoj...) s kojima dalje mora da se radi.
U nekom mom idealnom sistemu, čovek koji hoće da se bavi naukom, posle završenog fakulteta prvo treba da ima "obuku" u vidu nekoliko godina (2-3) magistarskog i tek kad je spreman da sam osmisli svoju doktorsku tezu - da pristupi i doktoratu.
Jedino s čim sam apsolutno saglasna s Batom je da je Cobiss potpuno irelevantan za procenu bilo čije naučne karijere.
Što se tiče države Srbije, ona se prema nauci već odredila tako što je ukinula Ministrstvo za nauku.  :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Quote from: lilit_depp on 17-04-2011, 09:52:19
O kakav smor na sabahu!  :cry:
Nadam se da će ovo završiti na deponiji, ali da pridodam moja dva centa.
To što se danas (po sumanutoj Bolonji) master zove ono što je ranije bila (obična) diploma fakulteta će unazaditi srpsko školstvo isto onoliko koliko je već uradila sa evropskim.
Ali, sve u cilju idiokratije, pa i to.
Danas dolazimo u situaciju da imamo doktore nauka koji to postanu 2-3 godine posle fakulteta, bez dana provedenog u bilo kakvoj "praksi" (fakultetskoj, institutskoj...) s kojima dalje mora da se radi.
U nekom mom idealnom sistemu, čovek koji hoće da se bavi naukom, posle završenog fakulteta prvo treba da ima "obuku" u vidu nekoliko godina (2-3) magistarskog i tek kad je spreman da sam osmisli svoju doktorsku tezu - da pristupi i doktoratu.
Jedino s čim sam apsolutno saglasna s Batom je da je Cobiss potpuno irelevantan za procenu bilo čije naučne karijere.
Što se tiče države Srbije, ona se prema nauci već odredila tako što je ukinula Ministrstvo za nauku.  :cry:

xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mims

Quote from: Bata Trokrilni on 17-04-2011, 04:31:34
Mims, imaš mozga za razliku od tvoje mentorke, pa ga mućni malo.

Biti incestuozni monstrum nije stvar izbora, i ona je za svakog antičkog gledaoca upravo to - monstrum. Zato još Hegel drži Kreontovu stranu u sporu!

To što mi danas prihvatamo neka moderna tumačenja (uništavajući pri tom poentu tragedije kao umjetničke forme) ne mijenja činjenicu da je Antigona NEGATIVAC U DRAMI, to je njena POČETNA POZIIJA, samo njeno ime sadrži to ''ANTI'' u sebi, GONE je generacija, koljeno, sjeme. To što je mi danas dižemo u nebesa ne znači da je ona bila, a boga mi ne znači ni da je ona stvarno heroina.

Koga briga da li je Edip nesvjesno ušao u brak sa majkom, on je svoje oči izvadio a Antigona je proizvod toga. Ona je negativac i to je sasvim jasno, njen izbor da izdajnika države (svog brata) pokopa je definitivno problematično u grčkom umu, i nemojmo da mu učitavamo nešto čega nije bilo.

ANTIgona je MONSTRUM kojeg tokom drame prihvatamo - klasični primjer za radionicu. Ako želiš da od nje napraviš bijelog anđela bolje se učlani u LDP ili tako nešto...

I kao što rekoh, blasfemija je tražiti uopšte antiheroje u klasičnoj književnosti, ali ako već D insistira to jesu Orest i ostali, štaviše, po pitanju moralnog izbora Orest je ubio osobu s kojom je u krvnoj vezi, i to isto je učinio Agamemnon, samo Klitemnestra je ubila čovjeka sa kojim nije u krvnom srodstvu pa joj je morala biti prikačena preljuba da bi joj se zločin izjednačio.

To što svi oni uzimaju pravdu u svoje ruke, i što i gledaoci njihove poteze posmatraju kao pravedne iako to nisu, jeste suština njihovog ''antiherojstva''.

Dakle, uništavaš celu poentu tragedije. Pročitaj je ponovo i razmisli zbog čega je ona, pre svega, tragična junakinja, a nikako antiheroina. Ako ćemo iz perspektive antičkih Grka -  sigurno su pre bili na strani nekog ko poštuje volju Bogova, a ne vladara. Pri svemu tome, ona kao attachment ima i svoju prokletu lozu, tragičan kraj je, dakle, neminovan; mi saosećamo sa njom. Antigona nije MONSTRUM ni po kom osnovu. 
sheep happens.

Stipan

Mims

sheep happens.

Stipan

Pusti tu diskusiju. Znaš da si u pravu.  :lol:

Mims

Da, ali ja ne dokazujem da sam u pravu da bih vama dokazala da sam u pravu, nego zamisli da sad, npr. neki srednjoškolac/ka googlaju "Antigona" dođu do Znaka Sagite i pročitaju da je Antigona monstrum i antiheroina. I šta onda? Odu na čas iz književnosti i dobiju loše ocene, koje ni sa Hamletom neće moći da poprave. Pazite na decu!!!
sheep happens.

Stipan

Eh, Mimsice, ko će sa tobom izaći na kraj. Sheep happens! 
I sa autorom tvoga alterega, naravno...  xrotaeye

angel011

Quote from: Mims on 17-04-2011, 12:44:27
Da, ali ja ne dokazujem da sam u pravu da bih vama dokazala da sam u pravu, nego zamisli da sad, npr. neki srednjoškolac/ka googlaju "Antigona" dođu do Znaka Sagite i pročitaju da je Antigona monstrum i antiheroina. I šta onda? Odu na čas iz književnosti i dobiju loše ocene, koje ni sa Hamletom neće moći da poprave. Pazite na decu!!!

Ako uzimaju zdravo za gotovo postove na random forumu i na času odgovaraju na osnovu tih postova, dobiće ocene koje zaslužuju. :mrgreen:
We're all mad here.

scallop

Deca koja uče na ZS su neopozivo izgubljena za bilokakvo znanje. Nemoj da ja ponem da učim kako grčke tragedije nemaju nikakve veze sa antičkim Grcima. Osim što ih opisuju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.