• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SF Simpsons

Started by Truba, 03-11-2003, 13:33:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

sjećate se one epizode Lisinog vjenčanja
kada joj ona proročica govori budućnost:

legendarna  scena kada se pokvari hologram na kojem piše
In loving memory of real tree

ili kada Moe  kaže
mi smo vas spasili u drugom svjetskom ratu
a englez mu odgovara mi smo vas spasili u trećem svjetskom ratu :evil:

na jednom zidu je zaljepljen poster:
Roling Stones: Koncert kolica za invalide :evil:

a Magie nikako da progovori :lol:

ima li ovdje još ljubitelja simsona
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

phuzzy

Mmmmm, kada Homer propadne u misteriozni svet sa TRI DIMENZIJE!!! Ta mi je medju favoritima...

Draza

...da, da... kada onaj naucnik objasnjava mogucnost postojanja trece dimenzije, ostalim likovima to deluje potpuno neverovatno...  :lol:

Ghoul

homer i toster/put kroz vreme: kad mlati toljagama sve one pra-zivuljke= ho ho, ala je to dobro!
https://ljudska_splacina.com/

Truba

jel to ono kada završi u sexy šopu :lol: ?

spominje se i film Tron?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

jeste, to je ta.

ili kad onaj profa objasnjava razliku izmedju kvadrata [2d] i kocke [3d], a chief wiggum usporava: "Wow, wow, hold it there, brainiac!" :lol:

johnson bronson

meni je futurama ludja.

Ghoul

meni u futurami fale LIKOVI.

niko od glavnih likova ne moze da se uporedi sa familijom simpson, a da ne govorim o apsolutno genijalnim 'sporednim' likovima [da ne nabrajam sad, jer skoro svaki, od Mr Burnsa do Apua, je downright hilarious!].

nista slicno u futurami.

dakle, super je futurama i takva kakva je, ali simpsoni su me razmazili, i sad trazim samo najbolje!

phuzzy

Pusti ti to sa likovima, ja kad porastem, zelim da postanem Bender.

Ghoul

a zasto ne Homer Simpson?

jer Bender [i onaj momak, kako se zvase] su nastali tako sto je Homer [daleko interesantnija i KOMPLEXNIJA licnost] podeljen na 2 dela/lika, sa neznatnim modifikacijama.

phuzzy

Mmmm, pa da, iz Homera je izbaceno sve sto mi se ne svidja (bar sto mi se ne svidja da imam u sebi) i nastao je Bender. Ostatak se prelio u Frya.

johnson bronson

pa naravno da nema likova u futurami kad je sve prozivka na SF i  HRR.  simsoni jesu genijalni i dopiru dalje jer su utemeljeni u scijalnom kontekstu sadasnjice pa su i realniji i samim tim i smesniji, a u futurami su svi LUDI. nema good guys bad guys svi su LUUUUUUUUUUDI! bender je lud, prof. farnsvort je lud, leela je luda, ejmi je luda, njeni cale i keva su ludi, bender je mnogo lud moram dvaput da ga spomenem, fraj je najluuuuuuuuuuuuuudji, benderov zli blizanac je luuuuuuuuuuuuud, samuraji su luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudi, uma turman je luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda, tarantino je luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud.

E, A O ZOJDBERGU NI DA NE GOVORIMO!

johnson bronson

E da.

I ja sam lud.

I futurama je ludja od simsona.

Dobar je homer, al je bolji bender.

Dobri su svi sporedni likovi u gradicu springfildu, ali jedan je ZAPP BRANNIGAN.

dobar je bart, al je farnsfort ludi naucnik.

dobra je mardz, ali lila je bolja.

i samo da se znade, FUTURAMA ROOLZ

Truba

Quote from: "Draza"...da, da... kada onaj naucnik objasnjava mogucnost postojanja trece dimenzije, ostalim likovima to deluje potpuno neverovatno...  :lol:
nikako ne mogu iskopati ovu epizodu

kako se zove originalno :cry:

samo tako je mogu pronaći u arhivi :roll:

meni se futurama nimalo ne sviđa kao ni south park

Shipa

Dr. Zoidberg: mom, dad, I felt free to fertilize your caviar...

phuzzy

Dr. Zoidberg: Hurrah! I'm a teenage heartthrob again!

Ko je gledao, shvatice.  :wink:

johnson bronson

Dr. Zoidberg: NOW ZOIDBERG IS THE POPULAR ONE!

iNCUBUs

Quote from: "komunjara"

Nemas duha je*iga... :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

johnson bronson

Quote from: "iNCUBUs"
Quote from: "komunjara"

Nemas duha je*iga... :)

Ma ima duha, nego ta dva ostvarenja nikada nisu bila titlovana u njegovom kraju, za razliku od simsona, pa sad ti vidi zasto KOMUNNARD nije shvatio bas sve shale!

iNCUBUs

Pa i ja sam bio uskracen za titlove pa nikom nista. Ako mu engleski nije jaca strana, neka ga nauci bolje i onda ce moci da uziva (posto ima duha, kako kazes :))
Stavise, sumnjicav sam prema nasim prevodima, SP na B92 mi bas i nije najsrecnije preveden...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Truba

predrasude....predrasude

sve epizode simsona sam skidao sa satelita
dok sam mogao pratiti neki luksemburški kanal na astri :roll:

johnson bronson

Quote from: "iNCUBUs"Stavise, sumnjicav sam prema nasim prevodima, SP na B92 mi bas i nije najsrecnije preveden...

Da, ali su simsoni (tesko mi je da priznam) solidno prevedeni. u stvari jako dobro. svejedno futurama je i dalje ludja. You win again gravity!

johnson bronson

e ljudi ovo je mnoooooogo dobar topic bolji od LOTR dajte nemojte da se zavrsi glupom tvrdnjom JB-a da je futurama bolja od Dena Simpsonsa!