• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Покажите своју DVD колекцију!

Started by Васа С. Тајчић, 05-05-2011, 21:32:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Васа С. Тајчић

На једном француском форуму, члан форума је реаговао на слику комплета кинематографије Аустро-угарске монархије овако:
QuoteJ'avais pris pas mal de DVD Film Archiv Austria il y a quelques années et j'avais été assez déçu de la présentation vidéo, faible résolution et watermarks très visibles. Quoi qu'il en soit ils proposent des flims fascinant et j'avais hésité à m'offrir ce coffret, je regrette un peu de ne pas l'avoir fait...
Потпуно се слажем да слика није најбоља, има типографска грешка макар у једном наслову, скупо је плаћен, али је све неважно пред непроцењивим снимком који има наслов "Die Wirtschaftliche Erschlieβung Montenegros" (Економски развој Црне Горе):

Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

U 1917. godini?? Usred rata jebem im sve.

Васа С. Тајчић

Quote from: Meho Krljic on 01-09-2025, 12:39:51U 1917. godini?? Usred rata jebem im sve.
Имали су они планове за екплоатацију природних богатстава али их је пропаст Монархије омео у спровођењу. Међутим, урнебесна је разлика између назива снимка и његовог садржаја. Видећу какав је опис снимка када извршим OCR текста из књижице. Иначе, овај муслимански кварт Подгорице је био занимљив за сликање разним сниматељима.
Моја колекција дискова

zoskoz

wirtschaftliche erschliessung prevesti kao ekonomski razvoj je lose. negdje minus 2. mashi bit.
bas cu uzeti i ja da vidim kako se slave pod zehnte isonzoschlacht.

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова

zoskoz

meni to sad zao otvoriti, stanje na skladistu djeluje kao da ce se uskoro moci dobro preprodati i zaraditi.

Васа С. Тајчић

Добио сам из Црногорске кинотеке дужу верзију овог снимка у трајању од 5 минута са мађарским међунасловима

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Наручио сам три филма Луиса Буњуела, два филма Виторија Де Сете и један филм Лина Броке (комада два, Ultra Blu-ray + Blu-ray, надам се да ће се наћи техничке могућносту у Београду за репродукцију у најбољем квалитету).
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Одрали су ме из UPS-a (шпедитерска услуга 14,50 евра + ПДВ) али је на крају све испало одлично пошто је Амазон погрешио са рачуном па сам надао дреку.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

А ево филмова Буњуела и Виторија Де Сете. У ранијем посту сам направио грешку, код Италијана је у питању један играни и десет кратких филмова. Ова верзија је изашла у Великој Британији, американско издање има само филм "Бандити у Оргосолу".
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Наручио сам комплет филмова са једним енглеским криминалним ликом, мексичке хороре о Дракули, филм са Хемфријем Богартом, трилогију Сатјаџит Раја и један филм ноар.
Такође сам добио обавештење да је норвешки неми филм "Лајла" спреман за испоруку. Ако стигне на време код тетка Рајке, можда га брзо добијем.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Quote from: Васа С. Тајчић on 07-11-2025, 10:21:45Наручио сам комплет филмова са једним енглеским криминалним ликом, мексичке хороре о Дракули, филм са Хемфријем Богартом, трилогију Сатјаџит Раја и један филм ноар.
Такође сам добио обавештење да је норвешки неми филм "Лајла" спреман за испоруку. Ако стигне на време код тетка Рајке, можда га брзо добијем.
Ево прве испоруке:

Очекујем мејл Кинотеке Вардарске Македоније са, веровали или не, уговором за куповину Blu-ray диска са филмом "Мис Стон" Жике Митровића. То се одужило због локалних избора (?!) јер је свим организацијама наслоњеним на државу забрањено да склапају уговоре док траје изборни процес.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Стигла је "Laila" код тетка Рајке.

Тетка је увек гледала да побегне од наше мрачне свакодневице и остаће упамћена по реченици: "Погледај какав је дан а ми трунемо у фирми"
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Јегиба, стално неки проблеми са Норвежанима. На овој репродукцији са друге стране је листа учесника у кампањи групног финансирања, односно претплатника. Уместо мог имена наведено је теткино име на чију адресу је диск испоручен. То сам открио сасвим случајно.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

Nadam se da se bar tetka raduje  xrofl  xrofl  xrofl  xrofl

Васа С. Тајчић

Стигла је "Сахара" са Хемфријем Богартом и "Апу трилогија" Сатјаџит Раја. Са индијским филмовима је наручен и "Заобилазни пут" Едгара Улмера који је послат посебно и још увек није стигао. Међутим, на пакету у којем је био комплет са индијским филмовима је стајала комплетна наруџбина на коју сам платио комплетан ПДВ. Надам се да на пакету са "Заобилазним путем" опет неће бити наведена комплетна наруџбина па да плаћам ПДВ дупло.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Наручио сам код американског Сирћетног синдрома један филм Рикарда Фреде (Жив је Фреда, умро није!) у ултра високој дефиницији и комплет од десет баш треш филмова (али је паковање луксузно, кутија са магнетом и две књижице од по 40 страница).
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Quote from: Васа С. Тајчић on 28-11-2025, 14:21:54Стигла је "Сахара" са Хемфријем Богартом и "Апу трилогија" Сатјаџит Раја. Са индијским филмовима је наручен и "Заобилазни пут" Едгара Улмера који је послат посебно и још увек није стигао. Међутим, на пакету у којем је био комплет са индијским филмовима је стајала комплетна наруџбина на коју сам платио комплетан ПДВ. Надам се да на пакету са "Заобилазним путем" опет неће бити наведена комплетна наруџбина па да плаћам ПДВ дупло.

Иако овај Абсурдистан није члан Европске Уније (још увек!), пристали су да ми надокнаде комплетне трошкове пореза на додатну вредност иако сам тражио само половину:
QuoteHi there,
Thank you for your email.

In principle, as we have signed up to the EU's Import One-Stop Shop (IOSS) program where the VAT is charged at the time of the purchase, customers in Europe should not be asked to make any additional payment to collect their parcels.

Unfortunately, IOSS is a new system with potential teething problems that always come with the implementation of any new regulations.

Therefore, it is not unusual that local post offices in some countries are wrongly asking for the VAT to be paid, this is despite it being already collected at the time of purchase.
We believe things are smoothly improving and becoming easier for customers.
Please be reassured that on our side we did what is necessary by signing up to IOSS and making sure no fees are asked at the delivery.
On this occasion, we will provide you with your respective reimbursement for the charges you accounted for.
Please allow 2-5 working days to receive your money back into your account.

We apologise once again for this inconvenience.
Looking forward to your reply.
Best Regards
Моја колекција дискова

zoskoz

ja sam odustao od 95% narudzbi oko kolekcionarskih sitnarija, knjiga, medija, dok traje ova idiokracija. samo ako naletim na nesto bas, bas izuzetno iznimno.

razni idioti (platforme) mi uzmu (dodatni) pdv pri narudzbi a proslijede u nirvanu, citaj zadrze. rijetko koji prodavac je u stanju uredno ispuniti popratne idiotizme (a i kad bi bio, ni to nije garant ni za sta), pa stvar stigne u nj, carina se po automatizmu ugradi jos jednom sa pdv-om, pa posiljku preuzme dhl/posta koji kod isporuke naplate taj dodatni pdv u ime carine i ugrade se sa jos 6 eura za "uslugu".

onda, izmedju ostalih, iz zajebancije pisem carini da su idioti, a oni pokrecu postupak koji traje 6 mjeseci kao da sam reklamirao 3 kontejnera droge koji negdje zapeli kod njih. konacno, posalju mi rezultat "istrage" na 30-40 a4 stranica i kazu ne mogu vratiti 89 centa iz razloga koje ne mogu dokuciti ni oni ni ja.

mislim, jednostavno idioti, nema nikakvog smisla, osim da se nekog idiota zaposli da pise gluposti.

Васа С. Тајчић

Издања Словачког Филмског Института, похвално је што нису изгубили веру у оптичке дискове, годишње издају 5-6 филмова.
У Француској је објављен "Отац на службеном путу" па сам га наручио на адресу у Паризу код колегиног пријатеља.
Наруџбина код Сирћетног Синдрома још увек није послата.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Издања Винегар Синдрома су тренутно у Румунији у месту Гирода.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Наручио сам "Оца на службеном путу" на FNAC.com али су отказали наруџбину. Онда сам исто урадио на француском Амазону али ми стоји да диск стиже на француску адресу 12. јула?! Како видим на француском форуму, диск је једнослојни, свако поглавље је посебна видео датотека што је врло неуобичајено и француски титлови су "спржени".
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Quote from: Васа С. Тајчић on 05-01-2026, 12:09:36Наручио сам "Оца на службеном путу" на FNAC.com али су отказали наруџбину. Онда сам исто урадио на француском Амазону али ми стоји да диск стиже на француску адресу 12. јула?! Како видим на француском форуму, диск је једнослојни, свако поглавље је посебна видео датотека што је врло неуобичајено и француски титлови су "спржени".
Јегиба, издавач проверава ауторинг својих првих Blu-ray дискова и изгледа да је извесно повлачење почетног тиража и поновно штампање.
QuoteL'éditeur est en train de vérifier l'authoring du Kusturica et de Bushman. A priori, il pourrait y avoir rappel - repressage.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Стигоше и издања Сирћетног Синдрома. Морам тражити неку везу у Америци да бих избегао плаћање шпедиције.
Да би нешто било позитивно, Кинотека Вардарске Македоније ће ми бесплатно послати "Мис Стон".
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Британски Powerhouse Films је недавно имао промоцију "OOP Returns" са продајом издања ограниченог тиража која су из неког разлога опет била расположива. У једном моменту су се појавили мексички хорори

и док сам се ја присетио шта бих додао да би трошкови испоруке били мањи, издање је распродато. На крају сам завршио куповину са лимитираним издањима "The Big Gundown" (La resa dei conti) (Соколов плен) и "Corruption" које садрже диск (дискове) у омотници са књижицом од 80 страна.

Такође са размишљам да наручим неко колекционарско издање из Аустралије.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

Sjajni su ovi omoti, zaista. Milina da ih staviš na policu i još više da ih s nje skidaš da pokazuješ. 

Васа С. Тајчић

Quote from: Meho Krljic on 04-02-2026, 22:18:22Sjajni su ovi omoti, zaista. Milina da ih staviš na policu i još više da ih s nje skidaš da pokazuješ.
Хвала.

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Поклон из Вардарске Македоније је коначно стигао

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Још два издања Radiance Films

а на путу су још два издања Powerhouse Films и два покојног Network-a.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Ево Network издања

а и филмови Жана Ролена би требало ускоро да стигну.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Ево два филма Жана Ролена на Ultra Blu-ray дисковима

У транспорту су два ђала и један мексички хорор од истог издавача.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова