• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hugo Prat:Zelja da se bude beskoristan

Started by Alexdelarge, 11-05-2011, 14:44:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

danaske sam video ovu knjigu. izdavac je sluzbeni glasnik.

QuoteUpravo je izasla knjiga iz naslova topika.
Predstavlja jedan poveci intervju koji je Dominik Ptif vodio sa Pratom, o celom njegovom zivotu.
Sjajna knjiga, odlican kvalitet, prosarano mnogim Pratovim ilustracijama, na 300tinak strana.
2100 dinara u izdanju Sluzbenog glasnika.

Kroz ovu knjigu, mozemo steci mali uvid u neverovatan zivot koji je vodio Hugo Prat, i videti odakle je dobio inspiraciju
za njegovog najpoznatijeg junaka, i nezaboravnog mornara bez broda-Korto Maltezea.
Knjiga vredi svaki dinar.
Uzivajte.

sa sajta upps-sajt.org

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Cornelius

Knjiga je odlicna. Pratove price su prepune lazi, preterivanja i izmisljanja, a sve kao da mu se stvarno desilo. Tu se vidi u kojoj meri Prat nije imao granicu izmedju stvarnog i izmastanog. Prat je, inace, jedan od najboljih strip pripovedaca u istoriji ovog medija. Cisti genije.

Trenutno je u pariskoj Pinakoteci velika izlozba Pratovih originala. Balada o slanom moru je izlozena citava u originalnim tablama. Potom, odredjeni broj tabli iz drugih Kortoa, pa iz drugih albuma, naslovnice, kao i mnostvo akvarela. Vrlo su mu lepi akvareli sa samog kraja zivota, radjeni na ivici apstraktne umotnesti. Ko sto vec rekoh, cist genije.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

DušMan

Super!
Živo me zanima da li su se odlučili za neku od postojeće dve francuske verzije naslovne strane ili su napravili svoju varijantu. Primećujem da nova izdanja knjiga SG imaju znatno bolja dizajnerska rešenja nego li ona od pre par godina.

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Alexdelarge

ako sam dobro upamtio naslovnica je kao ova desno. a mozda i gresim.

DušMan

Dobio sam dojavu da se knjiga može kupiti i u Darkwoodu, po ceni tek nešto manjoj od dve hiljade. Trk u Darkvud.

Alexdelarge

ako sam dobro upamtio knjiga u knjizarama sluzbenog glasnika kosta oko 1700 dinara. a mozda i gresim.

DušMan

Hm, pa u citatu u tvom prvom postu piše da je 2100 dinara.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

U pravu je Alexdelarge što se tiče naslovne strane. Iskorišten je motiv sa ove desne verzije.
Knjiga deluje odlično. A must have.
Esencijalna enicklopedija o Pratu koju svako ko drži do sebe mora da ima u kući (i da je čita, a ne samo da mu stoji na polici:).

Duh_koji_hoda

... pa brate, sto si je onda ti kupio?

DušMan

Da bih mogao malo intelektualno da fasciniram tvoju kevu kad mi opet dođe na seansu. Dosadilo mi da je samo fizički oduševljavam.

DušMan

Alexdelarge

ЖЕЉА ДА СЕ БУДЕ БЕСКОРИСТАН
Сећања и размишљања – Разговори са Домиником Птифоом
Хуго Прат
прво издање, 2011, 19 х 24,5 цм, броширан повез, латиница
ISBN: 978-86-519-0794-7
2.160,00 РСД

http://www.slglasnik.com/pojedinacna-izdanja/zelja-da-se-bude-beskoristan

Fidel

Alexdelarge

ako sam dobro upamtio 286 strana. a mozda i gresim.

Fidel

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Axle Munshine

Odlican potez SGa sa ovom knjigom...jedino korice nisu na nivou za jedno takvo izdanje i sa tako kvalitetnim papirom...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

JAH WOBBLE

Za Corneliusa:
U časopisu Gradac posvećenom Prattu, nalazi se jedan duži intervju koji je uradio Petitfaux. Piše da je preuzet iz "De l'autre côté de Corto", gde je kao autor potpisan Petitfaux. Koja je razlika između "De l'autre côté de Corto" i knjige "Zelja da se bude beskoristan"? 
Imam "Périples imaginaires".  Da li je "Périples Secrets" na istom nivou, ili su to ipak samo retki radovi koji nisu toliko bitni? 

Dzimi Gitara

Da, ovo drugo i mene zanima. Imam Periplo imaginario, a onda sam saznao da je nedavno izdato i Periplo segreto. Ono što me najviše zbunjuje je podatak da je i to vrlo obimna knjiga, pa me živo zanima šta se nalazi u njoj.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

DušMan

Dok nema Kornelijusa, da probam ja da pomognem.
Listajući "Périples Secrets", stekao sam utisak da je to bukvalno nastavak na "Périples imaginaires" (koncepcijski), ali je obimom strana duplo manja knjiga. A nije duplo jeftinija, što me je odbilo od kupovine.

JAH WOBBLE

nije baš duplo
"Périples imaginaires" 455 strana, akvareli
"Périples Secrets" 415 strana, skice, crteži i akvareli

Dzimi Gitara

A ne može ni da bude nastavak, jer Periplo imaginario prati Prattov rad na akvarelima, hronološki od 1965. do 1995, dakle do smrti. Dule, s obzirom da je prva knjiga posvećena akvarelima, da nije poenta upravo ovo što Jah kaže, da je u drugoj akcenat na crtečima i skicama?
Inače, očigledno po naslovima je da vi imate fruško izdanje, dok ja imam talijansko.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

DušMan

Biće onda da ja nisam dobro video.  xdrinka A bio sam spreman ruku da dam da je knjiga duplo tanja.
Bila je u najlonu, pa nisam mogao da je listam pre plaćanja.

A greškom sam napisao naslov na francuskom, iako i ja imam italijansku verziju.

Alexdelarge

vašarska cena je 1500 dinara. i još koji srebrnjak pride.

Alexdelarge

Alexdelarge

Представљено друго издање књиге о Хугу Прату

У Клубу – књижари – галерији Гласник је у петак 18. маја отвoрена изложба ,,Корто Малтезе" и представљено друго издање књиге о Хугу Прату.

Ова изложба, део је заједничког пројекта Гласника и СКЦ-а, док је други део изложбе представљен у СКЦ-у у оквиру Ноћи музеја.         

О Хугу Прату говорили су Зефирино Граси и Владимир Весовић.

Граси, дугогодишњи уредник листа ,,Политикин забавник" и познавалац дела Хуга Прата оценио је да је издавање књига о њему највећи културолошки догађај у Србији.

,,Прат је показао генијалност у споју књижевности и сликарства и ја бих његово дело назвао књижевношћу у сликама", истакао је он.

Коорганизатор изложбе Весовић навео је да се изложба припрема више месеци и да је у том периоду приметио да су жене већи љубитељи Корта Малтезеа од мушкараца.

,,На изложби ће бити око 200 радова професионалних и аматерских цртача стрипова", додао је он.

Целокупна изложба обухвата 73 рада савремених стрип-цртача који су инспирисани делом Хуга Прата. Већина цртежа посвећена је Корту Малтезеу, легендарном јунаку Пратових стрипова.

Гласник је у едицији ,,Посебна издања" објавио разговоре Доминика Птифоа, изучаваоца уметности стрипа, са Хугом Пратом, чувеним творцем легендарног стрип-јунака Корта Малтезеа.

Српски превод, под насловом Жеља да се буде бескористан, за кратко време доживео је друго издање. Реч је о једној од две књиге Птифоових разговора са Пратом. Прва, чији би превод на српски гласио С друге стране Корта, посвећена је Пратовом делу, док је Жеља да се буде бескористан посвећена несвакидашњем животу овог необичног генија.

У луксузном Гласниковом издању, илустрованом фотографијама из Пратове приватне колекције и његовим цртежима, читалац има прилику да прати исповест Италијана из Риминија у чијим венама тече енглеска, француска, јеврејска, шпанска и турска крв, а који је са тринаест година, у Етиопији, постао војник Мусолинијеве армије. Са шеснаест година се, у ратној Венецији, дружио са војницима међусобно супротстављених армија, сам често мењајући униформе, а са двадесет и две се укрцао на брод који је пловио у Буенос Ајрес.

У потрази за авантурама обишао је цео свет, научио седам језика, а стигао је да нацрта близу седам хиљада табли стрипа; сакупио је тридесет хиљада књига и упознао кабалу и вуду, а након дугогодишњег истраживања оностраног закључио је: ,,Мој живот је почео још пре него што сам дошао на свет, а претпостављам да ће се наставити и када мене више не буде".

Hugo Prat - Želja da se bude beskoristan - 18.05.2012.

Josephine

QuoteМој живот је почео још пре него што сам дошао на свет, а претпостављам да ће се наставити и када мене више не буде

Uh, kako lepo rečeno.