• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Truman show

Started by Truman, 13-05-2011, 00:30:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Quote from: Trokrilni on 13-02-2014, 16:28:27
Quote from: Meho Krljic on 13-02-2014, 16:27:08
I pokazo se. Em je skinuo Leniju Kravicu, em joj skinuo mrak. Može li se biti veći Srbin od toga?

dobro, to s mrakom može hirurg da riješi, ali i dalje je Jarić jedan od najvećih Srba
Ja verujem da se ona čuvala za pravog. I pravi se pojavio. I bi dobro.

Quote from: Red John on 13-02-2014, 16:31:10
Jarić je daleko inteligentniji nego što možda ostavlja prvi utisak i što većina misli. Uspešan je poslovni čovek u Americi.

A i smuvao je Adrianu Limu.  :-| :-| :-| :-| :-| :-|

Karl Rosman

Sve vas jeb'lo, totalno ste zastranili!

Ovaj topik je sad cist... Amin.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

džin tonik

vidim tu su strucnjaci, pa da priupitam. elem, pustam bradu da budem u trendu, ali svako jutro je 'ulezana'. kako vi to rijesavate? meho? neki drugi taliban? bilo tko? koja je idealna duzina? sta kaze spc? i sta sa sijedima? jel se to boji? cupajne nije rijesenje, ode brada.
ovako izgleda bez sminke, a i grebe, no sve za muzevnost i vab zenki, dok smo jos u punoj snazi!

Meho Krljic

Ne može baš svako da pušta bradu...

džin tonik

ajd budimo ozbiljni. koja brada je onako 'bas srpska' i neupadljiva? s kojom bih prosao kao domaci u bg-u? bedz шешељ српски јунак vec imam.

Truman

Quote from: Trokrilni on 13-02-2014, 17:15:43

I kako neko može da kaže da ovo nije muškarčina?!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Agota

Quote from: Red John on 13-02-2014, 16:31:10
Jarić je daleko inteligentniji nego što možda ostavlja prvi utisak i što većina misli. Uspešan je poslovni čovek u Americi.

http://en.mediamass.net/people/marko-jaric/highest-paid.html
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Marko Jarić i inteligencija jednostavno ne mogu da se nađu u istoj rečenici, ma koliko da tip zarađuje.

i Džordž Buš je milioner

Agota

Da je tkati ko zijati i vrana bi kosulju nosila.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

jedan moj rođak poznaje Markovog oca, jednostavno, to je rijetko glupa porodica

u njihovom slučaju, razmak između očiju stvarno ima smisla

Ghoul

Quote from: Agota on 15-02-2014, 18:01:51
Da je tkati ko zijati i vrana bi kosulju nosila.

ova agota ćuti, ćuti - pa kaže! :)
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Quote from: Trokrilni on 15-02-2014, 17:55:15
Marko Jarić i inteligencija jednostavno ne mogu da se nađu u istoj rečenici, ma koliko da tip zarađuje.

Da si čitao neke njegove intervjue gde kritikuje situaciju u Srbiji i pogotovu to što se gladan narod loži na sportiste i prisvaja njihove uspehe garantujem ti da ne bi mislio tako. On je jedini sportista posle Ducija Simonovića koji je smeo tako nešto da kaže...čak je i rekao da bi bilo bolje da nijednu medalju nismo osvojili. A ispod tih intervjua na portalima 99% komentara su bili negativni. A inače, približene oči ne znače nisku inteligenciju već sebičnost...

evo ga jedan od tih intervjua: http://www.kurir-info.rs/marko-jaric-srbi-zive-u-zabludi-clanak-156078

Albedo 0

nema problema, daj intervju da vidim, samo ne može njega da opere ništa zbog uništavanja Željkove reprezentacije 2005.

on i rakoč degenerici

Truman

postavio sam gore link.

Albedo 0

nije on jedini koji je to pričao, niti je rekao nešto naročito novo

svi naši sportisti tvrde da su pod pritiskom i da preko njihovih leđa trebaju da se kompenzuju sve oluje, bljeskovi i bombardovanja

što je samo djelimično tačno, jer su manje plaćene zanatlije i fudbalski amateri iz Šamroka više trčali pod terenu Partizanovogo stadiona nego domaći igrači, profesionalci sa dosta većim primanjima, prosta statistika pokazuje pređene kilomete, tu ne može da se laže, ako te neki obućar nadtrči i nadigra onda to više nema veze sa pritiskom. Uostalom, kao i kod ostalih splavara, mogli bi se sjetiti i Markovih slavnih dana

ne vjerujem da je ikome idol tamo neki Mitrović, tip koji je namjerno zabušavao na kvalifikacionom meču za Ligu Uefa

Truman

Ne kažu na taj način, Jarić je jedini od mlađih koji je kritički govorio a nije podilazio narodu...

Albedo 0

http://www.pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/16790/jaric-lumpuje-do-zore.html

Poseban skandal izbio je posle debakla na Evrobasketu u Beogradu 2005. godine kada je selektor Željko Obradović javno optužio neke igrače da su do jutra ostajali u diskotekama. Žoc, međutim, nije direktno spominjao Jarića.

tako da nije da se on nešto trudio i izgubio k'o čovjek, pa da sad ima pravo da pametuje

nego svi znaju da se opijao i izigravao frajera prije nego što je oženio Limu, da je uništio atmosferu u reprezentaciji, zbog čega smo u Srbiji pukli na Evropskom prvenstvu

debil nad debilima, splavar najobičniji

Truman

Jao, kakva zamena teza. :) Pa ovde se postavilo pitanje njegove telegencije, a ne etike ( kao što rekoh - ''spojene'' oči označavaju sebičnu osobu ;) ). Nisam ja rekao da on nije lumpovao i švalerisao se dok je trebalo da se odmara u hotelu...

Albedo 0

pa on govori o tome da sportski uspjesi kriju društveno-ekonomski neuspjeh, što je potpuno besmisleno, ali to priča da bi zataškao da je upravo on kriv za to

a teško da etika i inteligencija nisu spojene, to se zna bar od Sokrata, ako znaš šta je dobro onda i činiš dobro, ako ne znaš onda si Marko Jarić budaletina

Srbi imaju možda 30 godina u zadnjih 7 vijekova da su živjeli kršteno, reći da njihov društveno-ekonomski neuspjeh utiče na sport je besmislica, svi imamo oči i gledamo tekmu, kad nismo bolji to i priznamo al kad se neko vuče po terenu onda to ne može da se dovodi u vezu sa društvenom krizom

Mitrović kojeg sam spomenuo je potpisao ugovor sa Anderlehtom i namerno čuvao noge na poslednjoj utakmici za Partizan

i to nije ništa nemoralno, i Levandovski u Borusiji to radi, namerno zabušava jer zna da odlazi u junu, nije to ništa tipično srpsko, niti je Jarić glup jer je Srbin, on je samo glup jer Levandovski nikad nije objašnjavao ducijevskom filozofijom zašto zabušava i zašto se pravi lud

Truman

Neverovatno mi je kako ti kao društvenjak ne shvataš poentu njegove kritičke misli. :) A priča da su inteligencija i etika u korelaciji tek nema veze s vezom...

Albedo 0

jbt, idi nađi Sokrata pa ćeš vidjeti da itekako ima veze

no to je sporedna priča ovdje, Jarić je gluperda i bez toga

Truman

Isuse, to što je Sokrat nešto rekao ne znači obavezno da je i tačno.

Albedo 0

pa mogu ja to i bukvalno da dokažem

donošenje etičkih odluka, kao i rješavanje testova inteligencija, sprovodi isti organ - mozak

doduše, ako pitaš Aristotela, on je tvrdio da se inteligencija nalazi u srcu, ali ova nova medicina je čuda napravila po tom pitanju

Sokrat je nešto rekao, ti naravno možeš reći da to nije tačno, ali ne možeš reći da ''nema veze s vezom''

Truman

I nema veze s vezom. Svako, uključujući i ispodprosečne, zna da razlikuje dobro od lošeg. Za to ti ne treba mozak. S druge strane inteligentni ljudi ni malo nisu imuni na iskvarenost...koliko samo slučajeva znam i iz okruženja, a vidiš valjda i u javnom životu koliko lopova ima :)

džin tonik

ajd uvedite i pojam 'socijalna inkompetencija' da bude jos zanimljivije.

Albedo 0

Trumane, da li ti ozbiljno misliš da je tamo neki Mišković inteligentan čovjek, pa on je upropastio svoju familiju zauvijek, to samo budala može da uradi

Pritom su ponovili klasičnu tursku taktiku ''obogati se po svaku cijenu''. Turci su se tako bogatili i u 17. vijeku i još brže propadali zbog toga

Mišković je apsolutni pokazatelj da samo budala može da se obogati nepošteno i onda propadne. Možda ga neće Vučić osuditi, ali on je već osramotio svoje prezime dovoljno za nekoliko narednih generacija

sad, ne znam, možda je to tebi inteligentno, ali 20 posljednjih godina nisu baš dokaz inteligencije ni za koga, posebno ako imamo u vidu šta se dešavalo sa likovima poput Rokfelera

zna se šta je Andrić govorio o fukari

Truman

Ti očito mešaš neke pojmove. Ne sumnjam da bi Mišković solidno prošao na testu inteligencije. Kao i Tadić, Dinkić i kompanija...

Albedo 0

test inteligencije obrađuje samo matematičke odnose, jebote može i Hitler da ga prođe

test ne pokriva npr razboritost kao pojam, čak ni razumnost, već samo kalkulativnu racionalnost, instrumentalnost

to nije inteligencija

Truman

Quote from: Trokrilni on 16-02-2014, 12:27:13
test inteligencije obrađuje samo matematičke odnose, jebote može i Hitler da ga prođe

test ne pokriva npr razboritost kao pojam, čak ni razumnost, već samo kalkulativnu racionalnost, instrumentalnost

to nije inteligencija

Razboritost i razumnost nisu aspekti inteligencije već psihe i više imaju veze s karakternim osobinama.

Albedo 0

ja koliko znam inteligencija je aspekat psihe...

Truman

Kako da obrišem knjigu s Kindla?

Truman

Zahvaljujem. Nema komedije, samo neću da pretražujem na engleskom.

Meho Krljic

Ma komedija je u perfektnom tajmingu i deadpan tonu kojima si posle rasprave o inteligenciji postavio pitanje. Klanjam se.

Truman

Ako misliš da je to rađeno planski...samo nastavi tako da misliš!

lilit

truki,

ne razbijaj mi iluzije. mora da je bilo planski.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Što planski? Možda je bilo i spontano. Veliki humoristi imaju osećaj da i bez pripreme urade ili kažu šta treba, kad treba, tonom koji treba   :-| :-| :-|

lilit

da, trukiju je nekako urođeno.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Truman

Razmišljam sad nešto...mogao bih i u RL da pokazujem ovaj svoj dar.

Truman

Imate li neki savet kako da ovu strategiju humora koja mi je bogom data implementiram i u svom realnom okruženju?

Meho Krljic

Pa... ne, sem da recimo u situacijama kada u razgovoru prirodno dođe da napraviš šalu ti to učiniš sa najozbiljnijim i najsmirenijim izrazom lica koji možeš da zamisliš. Tajming je 90% dobre šale u takvim situacijama a drugih 10% je u tome "kako" se šala napravi, što podrazumeva isporuku bez izveštačenosti ali i bez smejanja sopstvenom humoru.

Truman

Da, zapravo da radim isto što i ovde. :) A slušam sad Radulovića, bistar momak.

Albedo 0

pa zar nema neki stand up klub u Beogradu, prilično sam siguran da ima i da redovno organizuju amaterske večeri i takmičenja

odatle kreneš i the sky is the limit

Truman

Ma ne zanima me da budem profi, nego da u svakodnevnoj komunikaciji i druženju šmekam.

Tex Murphy

Погледај интервју са Акијем Каурисмакијем, не сјећам се која је година, мислим да је негдје из деведесетих и у некој пивници или тако нешто. Човјек је ко пресликан лик из сопственог филма, цуга, пуши ко Турчин, камено лице, а сипа извалу за извалом. Е сад, успјех таквог типа хумора обилато зависи и од интелигенције присутних дјевојака.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Odgledao. Ne znam...nekako mi nema dovoljno provala...a možda je i moja limitirana inteligencija kriva za ovakvu ocenu.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/