• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Truman show

Started by Truman, 13-05-2011, 00:30:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Quote from: mac on 31-12-2015, 00:08:31
Što od sutra, poslednjeg dana decembra, a ne od prvog dana sledeće godine, koji je već prekosutra?

Nema odlaganja!! Hoću odmah da se bacim u ne-akciju. To ti je kao kad odlučiš da meditiraš, kreni istog dana a ne narednog meseca.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

Truman

džin tonik

ma nemoj!!! sad znam sto nisi objelodanio rezultat...

Truman

Ne, opterećen sam gubitkom najbližih. Ne projektuj se na druge. :wink:
A to što si opterećen seksom sasvim je u skladu s optužbama da si uznemiravao forumske dame preko pp-a.

džin tonik

neduzan sam! migraciona kriza djeluje na mene!
uostalom, ne znam o cemu pishes. nisam bio tamo, ako, spavao sam.
ili si me zamijenio sa cedom medom!

usput, zasto bi bio opterecen gubitkom najblizih? zar to nije povod za veselje, mislim, ako projiciram na sebe... :roll:

Ugly MF

Phih, ja dobio Znanje...ko fol stalno bi nešto da učim...

Biki

"Tvoja podsvest je opterećena strahom od gubitka nekoga. Jako si emotivna osoba i lako se vezuješ, stoga se i plašiš da ćeš nekoga izgubiti i da ćeš biti povređen. Stalno brineš o ljudima u svom okruženju."
A ja mislila da ce da mi ispadne seks  :)

džin tonik

bas ste cudni, s cim se vi opterecujete, boze, svasta...

Dybuk

Quote from: Ugly MF on 28-02-2016, 01:04:39
Phih, ja dobio Znanje...ko fol stalno bi nešto da učim...

I ja! Blah.

Truman

https://www.youtube.com/watch?v=dyp_DVgT260

Majstore, čestitam na Oskaru. Do kraja karijere ćeš imati nominacija verovatno koliko i Džek Nikolson.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Truman

Hvala Oče. Ide na watchlist.

Truman

Danas gledam kako narod ulazi u autobus na stanici...nije ni čudo što važimo za primitivnu naciju. Takve stvari mi kako sam stariji sve više smetaju. I zanimljivo da u tom guranju i probijanju glavom dominiraju sredovečne žene. Muškarci se nekako pristojnije ponašaju.

mac

Gura se onaj ko treba da putuje 10 i više stanica, i zato juri slobodno sedište. U "razvijenom" svetu ljudi se ne guraju, ne zato što su prosvetljeni, nego zato što obično ima dovoljno mesta za sedenje. A to je zato što većina ima automobile, i para da plaća parking, i matematički je evidentno da ti se isplati da voziš kola i plaćaš parking, nego da trošiš vreme na javni prevoz.

Truman

Mac, najdublje se ne slažem. Stanica je bila na Čukaričkoj padini, nije bilo gužve jer je 30sec pre toga ista 56-ica prošla. A i da je bila gužva takvo ponašanje je neprihvatljivo. Po govoru tela tih osoba jasno mi je koji je koji je njihov kulturni. Ljudi na zapad nisu prosvetljeni već uljudni i poštuju svoje sugrađane. Valjda ih tako vaspitavaju od malena, ovde ti opsuju majku kad im se nešto ne svidi.

mac

Da li ti smatraš da bi se ljudi ovde gurali i kada bi ceo sistem bio do te mere uređen da više ne bi bilo potrebe za guranjem? To se kosi sa onome što ja znam o psihologiji ljudi. Ljudi ne troše bespotrebno energiju (osim ako je imaju u višku).

Truman

2008. bejah u Americi, gradu Las Vegasu. Autobusi prepuni, ali ljudi ulaze po redu bez guranja. Ne sećam se da li sam jednom uspeo da sednem.
Ne postoji nikakva potreba za guranjem, nedostatak mesta za sedenje je samo izgovor. Ima mnogo ljudi bez elementarne kulture. Šta ja tu mogu. A logika ti je pogrešna. Neguranje kada nema gužve ne znači da su ljudi fini nego da nema gužve. To što ti navodiš argument bi bilo kao kada bismo opravdavali korupciju zato što narod nema para. Ne, upravo je obrnuto - zato što smo takvi kakvi smo i zemlja nam je tu gde jeste.
Inače, forum ovih dana mnogo baguje. Nadam se da ću uspeti da pošaljem poruku.

Biki

Moram da se slozim sa macom. To sto si video u Las Vegasu je zato sto tamo ima autobus svakih 5-10 minuta.

Truman

Pogledaj šta sam gore napisao. Autobus 56-ica takođe ide na svakih 5min, a u ovom slučaju sam čekao najviše minut od prethodnog busa u koji sam propustio da uđem i u narednom busu nije bila gužva. Osnovna je stvar da kad autobus stane prvo sačekaš da ljudi izađu...ne, ovde je to viša matematika, moraš da navališ pa makar udario tintarom onog ko izlazi. Na Zelenom Vencu ljudi isto ulaze kao marva bez glave. Da se poštuje elementarna kultura ne bi bilo većih problema.

Biki

Izvini, propustila sam taj post. My bad.

Truman

Oprošteno ti je. ;)

mac

Navika je čudo. Jednom kad se navikneš na ideju da moraš da se guraš, i da je guranje najbolja opcija u nekim situacijama, onda guranje postane opcija i u drugim situacijama. Mesta krenuta unazad su loša mesta, kao i mesta odmah do ulaza. Zapravo, pošto ljudi ne vole mnogo da razmišljaju (o tome da li situacija nalaže guranje), desi se da guranje postane opcija u svim situacijama. Jer su tako naučili, i jer je tako lakše. Što si bliže vratima to ti je veći izbor za dobro mesto. Zato budi uvek najbliži vratima.

Truman

Iskren da budem, mislim da ovo nema nikakve veze sa procesom razmišljanja i biranja već sa osnovnim vaspitanjem. Ja ne mogu da zamislim da nekome nabijam lakat u slabinu kao što sam pre izvesnog vremena video na Zelenom Vencu. Nisam dužan da budem bolećiv prema našem napaćenom narodu, da ih opravdavam i branim. Jednom me je inače jedan sredovečni divljak i fizički napao dok sam čekao bus na ZV, valjda zato što sam stajao pod neko nadstrešnicom koja je u njegovoj blizini. A on nije čekao bus nego je tu pijančio za stajaćim stolom. Da je bio neko mojih godina uzvratio bih mu, a ovako sam se zbunio i povukao.

Meho Krljic

Ne zbunio, ispao gospodin.

Truman

Meho je uvek tu u pravo vreme i na pravom mestu da pruži podršku. xremyb

Truman

Biki

Slika je vrlo mala ne vidim ni jednu figuru , ako neko moze da uveca :)

Truman

Ne vidiš ako si na mobilnom. Strpi se dok ne dođeš do velikog ekrana.

Biki

Nasal sam na Googlu. I meni su 15,20.Ovo je drugi test za reform da imama isti rezultat. Trumi pa mi smo "blizanci" :):)

Truman

Možda si samo povodljiva. Nije trebalo unapred da kažem brojeve.

Biki

Truman

Zašto blejim na ovom forumu umesto da frilensam i zarađujem novce?! :-x Kakav je to pakleni kod bekendovan da ljude primorava da ovde provode svoje najproduktivnije sate? Koja sekta stoji iza ovoga? Bezbroj je pitanja, a možda bi bilo najlakše zamoliti administraciju da me banuje na tri dana dok ne odradim ovaj ugovor.

Truman

Meho Krljic

Evo, pošto Truki voli onlajn testove. Ovaj testira prepoznavanje obrazaca, tvrde da samo jedna osmina živih ljudi može da ga prođe i naravno lažu pošto je debilno prost, ali eto:

http://www.shortlist.com/news/only-1-in-8-highly-perceptive-people-can-pass-this-test?ref=yfp

Truman

-Well done, you're 1 in 8!! You totally nailed this super tricky test! Your attention to detail is impeccable and your pattern recognition is out of this world! Nothing goes past you unnoticed!

U pravu si...

Meho Krljic

Hahah, ovakvi testovi služe samo da nam ulepšaju dan  :lol: :lol:

Truman

Meni ne uspevaju da dignu samopouzdanje. Znam da nisam glup, a ne verujem u te testove gde pise da si genije ako ih resis.

Truman

http://www.blic.rs/vesti/svet/uzivo-opsadno-stanje-u-briselu-grad-blokiran-desetine-zrtava-na-aerodromu-i-u-metrou/jbhkgxy

Koliko god da se terorizam desavao u prethodnoj godini tesko mi je poverovati u ovo...Temelji Evrope su uzdrmani.

Meho Krljic

Ma, temelji Evrope su uzdrmani mnogo ranije kada se oslonila na uvoznu radnu snagu  :lol: :lol: :lol:

Ili tako nešto.

Truman

Kako god, ovo je udar u srce Evrope. Nece nista vise biti isto. A pakao tek sledi. Ovo je teza poruka od one u Parizu.

Meho Krljic

Da, ali nije da je ovako nešto neočekivano ili iznenađujuće.

Truman

Nisam ni rekao da jeste. Mene samo zanima dokle ce ovo da traje...

Meho Krljic

Tu može da pomogne samo jasnoviđenje  :lol: :lol: :lol:

Šalim se, trajaće dok se Evropa bude poistovećivala sa NATOm i bazirala veliki deo svoje ekonomije na a) uvozu jeftine radne snage iz zemalja koje su tradicionalno eksploatisane od strane te iste Evrope i b) na autsorsovanju proizvodnje u te iste zemlje.

Dakle, preporuke: imigraciona politika koja će biti zasnovana na principima ravnopravnosti i razvoja populacije (dakle da se imigranti tretiraju ravnopravno i ekvitabilno građanima u smislu dohotka, osiguranja, socijalne zaštite, obrazovanja itd.); prelazak na obnovljive izvore energije; kreiranje stvarne evropske bezbednosne strategije nezavisne od NATO prioriteta; ekonomija koja pronalazi novi balans između proizvodnje i usluga a u kome su poreska politika i tržišno poslovanje suptilno balansirani socijalnom politikom koja je opet zasnovana na prethodno navedenim tačkama.

Onda će sve biti u redu  :lol:

Dybuk

Truman

Ne znam da li je to tako...postavlja se pitanje da li je uopste moguce iskoreniti terorizam. Bas briga fanatika kolika mu je plata, on ubija sve nevernike. A uostalom, imigranti vec uzivaju socijalne povlastice u mnogim evropskim zemljama.
Meni nije do ovih silnih smajlija koje si bacio...

Meho Krljic

Ma, dajte, crveni terorizam u Evropi iz prošlog veka je iskorenjen bez problema jer ga je vodila mala šačica ideoloških ekstremista u društvima koja su sve više povećavala kvalitet života. Kada zemlje bliskog istoka budu imale socioekonomske indikatore kao što bi trebalo da ih imaju na osnovu trenutnog stanja na tržištu resursa i rada oni koje interesuje terorizam biće svedeni na tu šačicu ideoloških ekstremista koje će uspešno apsorbovati lokalni sistemi i zajednice. Terorizam, da bude jasno, skoro nikada nije nešto što dolazi s vrha već uglavnom izraz socioekonomske i vojne nemoći pred neprijateljskom silom.

Truman

Mislim da podcenjuješ ideologiju islamskih fundamentalista. Teško da ćeš njih kupiti visokim standardom.

džin tonik

sve sto nam treba predstavljeno je u ovom dokumentarcu. :lol:

UZNEMIRUJUĆI VIDEO STVARNOG ŽIVOTA U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Truman on 22-03-2016, 18:20:22
Mislim da podcenjuješ ideologiju islamskih fundamentalista. Teško da ćeš njih kupiti visokim standardom.

što da ne, ipak je Osama bio sasvim razuman čoek što se tiče objašnjavanja zašto radi to što radi

It is time for the Muslim people to realize . . . that the countries
of the region have no sovereignty. Our enemies move about freely and
merrily in our seas, land, and air. They hit without asking permission
from anyone . . . I say that there are two sides in the conflict: the
international crusade movement allied with Jewish Zionism and led
by America, Britain, and Israel. And the other side is the Muslim
world. It is unacceptable in such a conflict that he commits an aggression, enters my land and holy places, and robs the oil of the Muslims
and then when he is confronted with any form of resistance from the
Muslims he says: these are terrorists. This is either sheer stupidity, or
assuming that others are stupid. We believe that it is our legitimate duty
to resist this occupation with all the strength we have got and punish
the enemy with the same means that it uses against us.

Osama bin Laden, interview on Al Jazeera News Network, September
20, 2001
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala