• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Štampanje knjiga u jednom primerku?

Started by Nightflier, 25-05-2011, 17:10:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Dakle, potrebno mi je da odštampam nekoliko knjiga u po jednom primerku, pa da sve to posle uvežem u tvrdi kožni povez. (Reč je o poklonu za prijatelja, mada to nije posebno bitno.) Muka je u tome što ne bih da te knjige budu u A4 formatu, već u onom normalnom za knjigu, kako god da se zove - recimo 22x16 cm. Knjige su obimne - reč je o Martinovoj "Igri prestola" i nastavcima, pa pretpostavljam da bi to bilo po petsto stranica u najboljem slučaju. Zna li neko gde bi to moglo da se uradi?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alex

Da se nadovežem sa pitanjem koje mene muči - štampanje stripa u jednom primerku? Recimo crno belog, na stotinak strana A5 formata, mek povez - da li to neko radi i koliko to košta?

Mislim da Boban zna puno na ovu temu.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

HAL

Ovo i mene interesuje, ne za stripove već knjige. Najviše bih pažnje posvetio povezu, pa ako znate dobre knjigovođe javite. U pitanju su nikad izdate knjige, koje su autori pustili besplatno u promet, pa bih želeo da im kvalitetno uradim povez, tvrdo platno, neki retro fazon.

Truba

ja ovo radim reghulare sa nenabavljivim knjigama
kod mene je a4 ne patim od formata :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Nightflier

Pošto ja nemam problema da čitam sa ekrana, a valjda će mi i kindl stići uskoro, ne bih štampao za sebe. Ovo je za poklon. Našao sam štampariju - sutra će mi javiti cenu. Jedini je problem što moram sam da radim prelom, a nisam baš siguran da mi se isplati da to sad učim.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Hvala, Alexdelarge. Lepo Boban reče: trista primeraka do dvesta strana - trista i pedeset evra.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

neki rođaci me smaraju, imaju neke svoje građanske organizacije, i da ne dužim, hoće da štampaju ''veliku antologiju'' svog nepoznatog rada

antologija ima sljedeće karakteristike

320 strana
tvrdi povez
crno-bijele fotke
papir kunstdruck 80 gr
format B5
1000 primjeraka

Kolika je realna cijena za ovu velelepnu antologiju?

može i ofrlje, ne treba mi tačna cijena već okvirna, pošto im trenutno jedna štamparija traži preko 5 soma evra

Mica Milovanovic

Da li je knjiga pripremljena za štampu ili treba i prelom?
Mica

Albedo 0

vjerovatno treba i prelom, ali svejedno mi daj okvirno obe procjene cijene

Alexdelarge

@gazda na sait

da li je moguće preštampavati knjige koje su objavljene pre nekoliko decenija, ali da izgledaju kao originali, tj. da se ne primeti razika da su sad štampane? primetio sam da na raznim online aukcijama, u stvarima filmskim i književnim, teorijskim, knjige dostižu neke sumanute cene.

Albedo 0

i kad smo već kod ove teme, dajte odgovor!  8-)

a ovo de Large-ovo bi bilo skuplja pita neg' tepsija, jer realno modernim štampačem ne možeš napraviti staru knjigu

Alexdelarge

Quote from: Бата Животиња on 09-02-2013, 22:51:08

a ovo de Large-ovo bi bilo skuplja pita neg' tepsija, jer realno modernim štampačem ne možeš napraviti staru knjigu

postoji li neka tehnika koja nakon tiskanja knjigu čini starom i rabljenom? ako već zub vremena sporo nagriza, postoji li,  zubalo nevremena koje je učinkovitije?

scallop

Nekada je postojala tehnologija brzog starenja vinjaka u "Rubinu" korišćenjem radio-izotopa iz Vinče. Postoje i habalice za veštačko starenje. Ne znam kako se razvija memla. xnerd
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Ti bi se malo ovajdio? Teško.
Falsifikovanje je sigurno moguće ali teško da bi te koštalo manje nego što bi dobio za knjigu. Npr. da falsifikuješ "Reči i stvari", morao bi prvo da nađeš odgovarajući papir i karton da bi imitirao izdanje "Sazvežđa", i to bi valjda najteže išlo i najlakše se provalilo; dobro, sa današnjom tehnikom kopiranje sloga ne bi bilo problem (valjda? ili bi?) posle malo promuvaš knjigu prljavim rukama i rebneš je u rernu na pet minuta... mnogo akanja za malu dobit.

Albedo 0

Quote from: Alexdelarge on 10-02-2013, 00:23:00
Quote from: Бата Животиња on 09-02-2013, 22:51:08

postoji li neka tehnika koja nakon tiskanja knjigu čini starom i rabljenom? ako već zub vremena sporo nagriza, postoji li,  zubalo nevremena koje je učinkovitije?

starom i rabljenom možda, ali poenta je što današnji štampači ne mogu da ponove slog koji je imala nekadašnja štamparija, jednostavno laser ne može da imitira klasičnu štampu

dakle, ako bi neko uzeo najobičniju lupu i uporedio slova iz originala i kopije štampane laserom, džaba starenje, rerne, rabljenje itd jer laser ne može da zamijeni mastilo.

slog, mastilo, drugačije razmazivanje, to ne možeš da ponoviš sve i da nabaviš odgovarajući papir tog izdanja.

ali nije po meni ni poenta u tome, ja bih lično kupio kopiju Riječi i stvari, nisam vezan za starinu koliko za to da mi ta knjiga treba. Mada konkretno imam tu knjigu, valjda je original, ali to bi važilo za bilo koju knjigu koju tražim

iskreno me ne zanima kada je napravljena, neke knjige imam samo kao klasične kopije sa plastičnim rolerom, a ne bi škodilo da imam falsifikat, prosto zbog pragmatičnog čitanja, ekonomičnosti, estetike i slično...

Albedo 0

i Bobane, dovuci se na ovu temu i daj mi odgovor!

Ili Mića koji je nešto tucmucnuo pa nestao!

zakk

Pošto si toliko ljubak i dražestan: okreni pet štampara sutra pa pitaj sam pošto je.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Albedo 0

zašto bih jednostavno kad mogu komplikovano???