• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

ovi komentari sa Jutarnjeg lista su genijalni - Milo RadKo madić :lol:

i ja sam se zapitao što nije pobio bagru, al' novine već pišu da su ovi poslali klince na njega, i nije htio da puca.

pokojni Steva

Kolko nam je ehclusivno PTC objaveo, taj čiča je davno zaboraveo di mu je puca. A smejali smo se Artukoviću i 'Nosićete me na rukama' ;-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

MUP razočaran što se Mladić krio tamo gde bi ga prvo tražili

BEOGRAD, 26. maj 2011, (Njuz) – Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas, nakon što je predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio da je uhapšen najpoznatiji haški begunac Ratko Mladić, da je MUP Srbije duboko razočaran nemaštovitošću koji je pokazao Mladić, i da su pripadnici policije od njega očekivali ,,baš mnogo više".

- Nakon današnjih vesti, nemoguće je a ne postaviti pitanje, da li je Ratko Mladić pogledao barem jedan akcioni triler? Zaista mi nije jasno odakle mu ideja da se krije na mestu na kojem će policija prvo da ga traži – rekao je Dačić i dodao da je policija, posebno nakon ,,holivudske priče" vezane za skrivanje Radovana Karadžića, očekivala da će Mladić dodatno pomeriti standarde.

- Karadžićev identitet bio je fenomenalan, i za očekivati je bilo da Mladić priredi još bolju priču, kao što je recimo svaki nastavak filma uvek spektakularniji od prvog dela. Ispitivali smo sve instruktore joge, ljude koji se bave trancedentalnom meditacijom, misionare Adventističke crkve, akrobate u gostujućim cirkusima, bolivijske muzičare u Knez Mihajlovoj, kao i fanove Đorđa Davida – rekao je Dačić i napomenuo da su svi policajci koji su radili na lociranju Ratka Mladića bili u obavezi da čitaju romane Grišama, Ladlama, Brauna i Šeldona, ne bi li kroz njih došli na ideju gde da ga traže.

- I šta sad na kraju možemo da konstatujemo? Krio se u kući svog rođaka u selu Lazarevo kod Zrenjanina, pod imenom Milorad Komadić. Sad kada ovo naglas izgovorim, zvuči još običnije nego kad pročitate u dokumentu. Veliko razočaranje za sve nas – kaže Dačić.

Ministar policije odbio je da direktno odgovori na pitanje da li MUP Srbije snosi odgovornost što godinama nisu uhapsili Mladića, i rekao da bi, samo da je bio malo maštovitiji, on sigurno još davno bio u Hagu.

- MUP Srbije je ozbiljna institucija i veoma bi nam opao ugled da smo, malo po malo, proveravali kuće njegove familije. Pa, dete kad pobegne od kuće, bude maštovitije – rekao je Dačić.

Poznati reditelj Gorčin Stojanović, izjavio je da je i on sam očekivao spektakularniju priču.

- MUP je podrazumevao da Mladić nije toliko naivan da se krije u kući svog rođaka pod imenom koje je skoro isto njegovom, dok je Mladić očigledno podrazumevao da MUP to podrazumeva, pa je izašao kao pobednik iz ove igre, koja se takođe može nazvati i ,,ratom duplog podrazumevanja". Ovo bi mogao da bude nauk i za hapšenje Gorana Hadžića, koga očigledno sada ne treba tražiti samo među paraglajderima, ili Kirbi prodavcima, već je možda i on među rodbinom, što će verovatno stvoriti potpunu konfuziju u policiji – kaže Stojanović.

Marko Dražić

Izvor: http://www.njuz.net/mup-razocaran-sto-se-mladic-krio-tamo-gde-bi-ga-prvo-trazili/

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 27-05-2011, 00:51:09
Kolko nam je ehclusivno PTC objaveo, taj čiča je davno zaboraveo di mu je puca. A smejali smo se Artukoviću i 'Nosićete me na rukama' ;-)

Е, јеби га, другачије сам замишљао живот on the run...оно, пиштољ под јастуком, кашикара на ноћном сточићу, калаш на зиду и сл. Проклети вестерни и стрипови :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

pa čovjek ima 70 godina...

da bre, kako da se sakrije ''među fanovima Đorđa Davida'', mislim vidjeli bi ga iza obojice 8-)

Savajat Erp

Quote from: Bata Bolikitolog on 27-05-2011, 00:58:07
pa čovjek ima 70 godina...

Па? Могао ја да покуша и испрангијали би га и мирна Босна  :evil:

Anomander Rejk

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 26-05-2011, 18:36:00
Da me se slučajno pogrešno ne shvati, ništa ja nemam (efikasno :-)) protiv Dođoša. Pola familije (uključujući i mene) mi je 'pomešalo noge' sa Dođošima. Epi je Ok lik, počesto pričamo istu priču; ti koje pominje da ih se nisu mogli otresti na frontu, jeste, bilo je i naših (mog rođaka su najurili ožderanog iz Knina), ali gro 'ekipe' ni akcenat nije stigao da ispegla. Znači, to nije Ruma, Mitrovica, Novi Sad, Kikinda, Zrenjanin nego Prijedor, Glamoč, Trebinje, Nevesinje... sa privremenom adresom ovde.
E, to naprosto nije istina. To je bila ekipa odavde, a ne iz Glamoča i Trebinja. Dobro se sećam te 92 i tih likova, nisam baš toliko posenilio. Ne kažem da i tamo nije bilo takvih, ali ta ekipa je ODAVDE otišla TAMO.
Stipane, ja uopšte nemam ništa protiv Vojvodine , ali mi je malo stvarno dosadila ta priča po kojoj smo mi otuda za sve isključivo krivi. Zna se gde su 92 bili centri nacionalističke i ludačke politike- u Beogradu i Zagrebu. Ne u Bosni. Zna se odakle su stizali prvo emisari, a onda veliki Srbovi i  velike Hrvatine. Ovde se sad prodaje priča kako su i oni koji su odavde išli tamo poreklom iz tih krajeva, jer bože moj, kako neko iz Vojvodine može biti Arkanovac ili Šešeljevac ? Mislim stvarno je ta priča više kontra zdravog razuma. Ovde su svi lepi, fini i miroljubivi, a ako su i bili u kakvim formacijama, onda im je deda ili tajo iz Glamoča. Onda je Vojvodina zaista jedinstvena teritorija u svetu, ovde nema ubica, razbojnika, pljačkaša, sem jel onih sa dinarskim genima.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Паори к`о паори  :evil:  :)

pokojni Steva

Epi, sve si pogrešno shvatio.

Anomander Rejk

Elem, bio je neki manji napad na RTV i DS, ali je policija izgleda batinala ( Sone, u pravu si, Slobina je bila mala maca za ove- sutra ti stiže analiza Vodiča  :) ). Ja sam cirkao pivo sa drugarom kod Futoške, kada je naišla kolona demonstranata- meni su odavali utisak srednjoškolaca, uvrh glave do dvadesetak godina. Bilo je baklji, a pevalo se
,, Spasi Srbiju i ubij se, Borise...''

Albedo 0

da, svi pogrešno shvataju Ljuštiklu, on nije fašista, samo se tako češlja...

Anomander, u pravu je ljuštoglavi, pa šta su Hrvati i Bošnjaci nego Dinarci? 8-)

Za sve ostalo me stvarno boli uvo. Prvo, niko nije prisiljavao Aleksandra Karađorđevića, KRALJA SRBIJE, da pripaja ustaše svojoj državi, tako da je DRŽAVA SRBIJA DIREKTNO ODGOVORNA za krvoprolića devedesetih, kakav bre Milošević, dokazi da je Mladu Bosnu stvorio i vodio Apis su odavno poznati. Uvukli ste nas u taj rat, i od tada brišete patos sa nama.

čim ovdje dođe neki okupator, odmah povijete rep, sližete se sa Mađarima u Voši, niže imate druge vrste kolaboracionista, imate kao i one antifašiste koji su žderali gibanicu čitav rat i nisu mrdnuli deset kilometara od svog sela, a od milošte ih svi zovu četnicima, sve u svemu jad i bijeda posljednjih 70 godina.

A na čijim leđima se to prebija, pa naravno na onim koji su ostavili kosti svojih predaka u Jasenovcu.

Ako će ljuštikla da se bolje osjeća, neka nas okrivi brate i za Maričku bitku, boli me uvo više, Srbija je ćao-ćao.

Postoji ona dobra narodna pjesma Zidanje Skadra, da ne bi ''evropska'' vila rušila preko noći ono što je danju izgrađeno, u temelje evropskog projekta treba uzidati Mladića Gojkovicu, i onda više nemate o čemu da brinete. Jedini problem je naravno što je Skadar u Albaniji, a tamo ćete se uskoro i vi naći. Mislim, ipak ste sa Šiptarima braća po višoj rasi.

Savajat Erp

Quote from: Bata Bolikitolog on 27-05-2011, 01:29:00
imate kao i one antifašiste koji su žderali gibanicu čitav rat i nisu mrdnuli deset kilometara od svog sela, a od milošte ih svi zovu četnicima

Јок, него ће неко са камена да нам дође и стреља по селима и да се курчи 50 година како је ослободио земљу, а да није било Руса, ослободили би кур мој...а да притом ухвати одличну прилику да се ували на неку функцију и заувек напусти родну груду, па постане нека врсте црвеног газде, што сваки голуждравац потајно жели...у праву си, зајебао се Александар, јбг, хтео човек да буде империјалиста.

sandjama

bato,
od tebe goreg egomanijaka nema, zato bolje cuti. ako je ljustika (najobicniji) fasista, ti si onda hitler.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Loni

Quote from: Anomander Rejk on 27-05-2011, 01:20:43
,, Spasi Srbiju i ubij se, Borise...''

Dakle voše su ipak bolji od Beograđana.
Na našem trgu pevalo se ,,Nož, žica, Srebrenica''.

sinisa123

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 27-05-2011, 01:18:03
Epi, sve si pogrešno shvatio.

naravno, vojvođani su sve sami pederi.

najbolje od svega da se uopšte nije skrivao, nosio svoju ličnu kartu isao na mobe i sl.
vojvođani ne bi prepoznali generala ni da im svrši na čelo.

@Bata Bolikitolog, mudro zboriš

Stipan

Quote from: Anomander Rejk on 27-05-2011, 01:04:25
Stipane, ja uopšte nemam ništa protiv Vojvodine , ali mi je malo stvarno dosadila ta priča po kojoj smo mi otuda za sve isključivo krivi.

Ma znam ja Anomanderu da si ti to rekao u afektu, samo nisam mogao da se suzdržim.
A Steva k'o Steva - potpali vatru, pa se pravi naivan. Uvek nađe nekoga ko se navuče.

Anomander Rejk

Evo malo vesti-u Beogradu na snazi zabrana javnih okupljanja!
SRS najavio miting u nedelju.

varvarin

http://www.vijesti.ba/hot-news/41726-Mladic-drzak-Sta-bojite-ubiti.html

Mladić drzak: Šta je, bojite se da ću se ubiti?

"BEOGRAD - Nakon što je jučer u večernjim satima Radio-televizija Srbije objavila prve snimke Ratka Mladića nakon hapšenja, iza ponoći srpska je Politika objavila i fotografiju lica ratnog zločinca. Mladića je teško prepoznati: Mladić izgleda vrlo staro, nema bradu, ima malo kose koja je potpuno sijeda. Jako teško hoda, a navodno mu je zbog moždanog udara oduzeta i ruka..."

Father Jape

Kako to misle teško prepoznati, izgleda kao Mladić 15 godina kasnije. Za razliku od zakamufliranog Karadžića u Dabić izdanju.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

varvarin

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Rusenje-hajducke-legende.sr.html

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Snimaj-sve-ces-to-prodati-Nemcima.sr.html

Lešinari. Svuda.
Puno onih koji kažu da Srbija mora da bude kažnjena, za ono što je učinila. Valjda je jedina činila zločine...
Potražio sam one koji znaju više.
Na linkovima gore, lični pogledi. Ova dva čoveka lično su poznavala Mladića.
Ljubodrag Stojadinović u klasičnom mrziteljsko-zavidljivom stilu umanjuje sve sposobnosti i zasluge Mladića. (Ovaj Ljubodrag najpoznatiji je po tome što posle više decenija oficirskog staža, danas ne prestaje da pljuje vojsku - i onu pre, i ovu sada. Od čijeg je hleba živeo.)

A Lazanski krotko kaže: Ma, i Mladić će biti zaboravljen za tri dana. Život ide dalje...

Samo, nemaju baš svi tako kratko pamćenje.

Stipan

Po ranjenom tigru se i miševi pišaju...

mac

Quote from: varvarin on 27-05-2011, 10:50:29Puno onih koji kažu da Srbija mora da bude kažnjena, za ono što je učinila. Valjda je jedina činila zločine...

Ako su tačne ove brojke što ih je Lom izvukao iz vikipedije (33 hiljade bosanskih civila, nasuprot 4 hiljade srpskih) onda nije ni čudo što nas svet gleda kao jedine zločince.

Father Jape

Quote from: Stipan on 27-05-2011, 11:15:39
Po ranjenom tigru se i miševi pišaju...

Ne ne, sve si pobrkao, Arkan je ranjeni (tj. miropočivši) tigar. Mladić bi u toj konstelaciji ispao kakav ocvali bosanski međed.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Stipan

Dakle istina je! U Bosni je zaista postojalo 33.000 civila! Koliko ih je sada?

@FJ - I po međedima pišaju. Kad su mrtvi.

scallop

Relevantnije bi bilo da se daju podaci o nastradalim ženama i deci. U građanskim ratovima svi su borci dok ne poginu, a onda su civili.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Vikipedija podaci su otprilike u rangu priča sa radionice (igraonice).
Fantastika po slobodnoj volji...

akhnaton

Quote from: Stipan on 27-05-2011, 11:47:21
Vikipedija podaci su otprilike u rangu priča sa radionice (igraonice).
Fantastika po slobodnoj volji...

Kao i uostalom sve ostalo. ki ki ki ki
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

68 000 poginulih Muslimana.
22 000 poginulih Srba.
Ovo su podaci Haga. Setimo se da se govorilo 0 100-200 000 poginulih Muslimana.

Lord Kufer

"The only thing new in the world, is the history you don't know."   ~ Harry S. Truman

Hobit

200.000
68.000
8000
800

........

muslimana
srba
hrvata
albanaca
roma
.....

LJUDI, jebote,   LJ U D I !!!!

Govorimo o ljudima.
Koji su poginuli.
Zbog KOGA? Zbog ČEGA?

A sada, da se vratimo u neka vremena od pre 25 godina, to za one koji imaju DUGO PAMĆENJE

Srbija je zapalila fitilj.
Srbija je menjala Ustav i otvorila Pandorinu kutiju
Srbija je PRVA ''upala'' u ''monetarni sistem'' zemlje, i sjebala Antu Markovića
Srbija je ''svojatala'' vojsku, postavila proruske generalčiće, ''elitne oficire'', a,  kao ljude - govna.
Srbija je ŽELELA da se napravi kermez, da se KONAČNO najebe keve svima, da ''vrati milo za drago'', da bude do Karlovca, Ogulina, Karlobaga, Virovitice...
Pa da svi jedu SRPSKIM VILJUŠKAMA...

Onda popovi preko noći postadoše vladike... majorčići isto tako, preko noći, postadoše generali...
Prema ''zaslugama''....

I poginu onoliko ljudi... 10.000  ... 50.000 ....  200. 0000 ...   LJUDI!

Na kraju... nismo pobedili
Ponovo im se nismo najebali mamice mile

I, svet je kriv.
Klinton, Olbrajt, Klark, Del Ponte, Bramerc, Jeljcin, Kim Džong Il, Jebemligakosve....
Uvek neko... drugi
NIKADA Srbi

Ma, biće prilike, ''prvosrbi'', dolaze nove snage, novi klinci, novo ''topovsko meso''
Najebaćemo se mi svima njima.... kad - tad
Naoštrite noževe...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

akhnaton

Hobbite? Jeli ti to zoveš na Noć Dugih noževa.....??????

Hobit

Ma, ova zemlja je otišla u krasni kurac

lilit

Quote from: varvarin on 27-05-2011, 10:28:08
http://www.vijesti.ba/hot-news/41726-Mladic-drzak-Sta-bojite-ubiti.html

Mladić drzak: Šta je, bojite se da ću se ubiti?

"BEOGRAD - Nakon što je jučer u večernjim satima Radio-televizija Srbije objavila prve snimke Ratka Mladića nakon hapšenja, iza ponoći srpska je Politika objavila i fotografiju lica ratnog zločinca. Mladića je teško prepoznati: Mladić izgleda vrlo staro, nema bradu, ima malo kose koja je potpuno sijeda. Jako teško hoda, a navodno mu je zbog moždanog udara oduzeta i ruka..."

ej bre varvarine,
ti opet linkujes ove mudzahedinske izvore.
kakve su ovo gluposti oko naocara? pa u diopti mogu da mu naprave za 15 minuta naocare na koje se ne moze ni poseci, a kamoli se ubiti njima.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

gdje je uhicen mladic:

"... Lazarevo je prije Drugog svjetskog rata bilo "švapsko" selo. Ali onda su, nakon 1945., svi Švabe protjerani ili poubijani pa su se doselili ljudi iz drugih krajeva, uglavnom iz Bosne i Hercegovine.

Danas selo ima oko 4000 ljudi, a jedan čovjek na biciklu kaže mi da je 1990-ih "80 posto ljudi iz sela išlo na ratište, i u Hrvatsku, i u Bosnu, svi su se odazvali kad se išlo". ..."
link

nimalo iznenadjujuce. no uhicenje kao takvo uopce nije zanimljivo. mladic uspjesno provodise stoljetnu fasisticku politiku srbije. srebrenica je, poput lazareva, posrbljena. i mladic odavno vise nije bitan.
potrebna je denacifikacija srbije. no tek kad fasisticka srbija shvati da vise ne ce biti nagradjivana osvojenom teritorijom te dodatno kreditima ili drugim povlasticama za uhicenje, za nju vise nebitnih, fasista, tek onda se moze pristupiti denacifikaciji naroda duboko ogrezlog u fasizam.

akhnaton

Quote from: Hobit on 27-05-2011, 12:56:33
Ma, ova zemlja je otišla u krasni kurac

Ehh, da je bar tamo otišla, nego je u crnoj rupi, i to već poodavno! :? :? :?

Hobit

Zosko
Ne seri sada i ti
Počisti prvo svoje dvorište, i tamo ćeš naći đubreta koliko voliš, pa tek onda gledaj preko ograde

džin tonik

slazem se hobite, ali ako opet ispalimo koju granatu, opet ce se razbjezati i ona dva-tri normalna srbina...

Lord Kufer

Što je više nezaposlenih, to je više Srba i Hrvata. To ste mogli do sada da shvatite...

lilit

Jadno 90% vojvodjanskih Svaba. Nit luk jeli, nit luk mirisali, a ti odvratni Srbi ih eto nicim izazvano proterase.  
Zosko postaje sve neozbiljniji. U stvari mu je krivo sto ce sad Srbija uci u EU zajedno sa Hrvatskom. Vidje li ti sta pise Die Welt?  :lol: :lol:

Stipan

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 27-05-2011, 13:10:08
Jadno 90% vojvodjanskih Svaba. Nit luk jeli, nit luk mirisali, a ti odvratni Srbi ih eto nicim izazvano proterase.  
...

ne samo da ih protjerase. poslije, kad su im se svapske kuce od starosti pocele rusiti na glavu, otidjose za njima u bec ili na druge antisrbske lokacije.

lilit

Pa Bec je uvek bio srpski.  Tu tezu smo valjda zajedno zastupali? Ti, ja & nas prijatelj HC Strache. Pre nekoliko dana je rekao da Austrija mora intenzivirati svoje veze sa Srbijom, posto se Hrvati ne suocavaju sa svojom prosloscu (posebno kad krenu da pricaju o domovinsko-odbrambenom ratu zaboravljajuci etnicko ciscenje) i nisu ozbiljan partner na Balkanu.

Mislim, kad vidim koliko fale Srbiju poslednih nekoliko meseci po novinama, prosto mi neprijatno. Treba biti oprezan.  :lol:

džin tonik

izvoz srbkinja na zapad luci prve rezultate.

džin tonik

lilit

Quote from: Josipovitch Broznjev on 27-05-2011, 13:20:49
izvoz srbkinja na zapad luci prve rezultate.

hrvati su rano shvatili da je propaganda najbolje oruzje u svakom ratu. problem je samo sto su poceli da veruju u svoje lazi. zato su danas srbi u prednosti.  :lol:
juce slusam naseg predsednika i ne mogu da verujem kako je lep i kako lepo i odsecno laze govori.  :lol:

lilit

Quote from: Josipovitch Broznjev on 27-05-2011, 13:23:23
lilita regairaj!

ma to lord odgovara na moj post, a ne na tvoj.
iako, nije da ne zvuci zanimljivo. mozda se radi o nekoj crnogorskoj/jugoslovenskoj/vatikanskoj zaveri?!  :idea:  :lol:

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 27-05-2011, 13:26:09ma to lord odgovara na moj post, a ne na tvoj.
...

samo se ti tjesi!

lilit

samo ti ne odgovaraj ni na jedno pitanje.  :lol:

pokojni Steva