• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

D,
razumeš li da ovim kopaš rupu koja se zove "neravnopravnost na svim frontovima"? :cry:
Ako su žene "privilegovane" u smislu da ne učestvuju "organizovano u neredima ove vrste" (što je netačno - pogledaj samo vedete RAF-a, meni vrlo simpatične, btw. i da je idem dalje...  :lol:), s kojih pozicija ćeš da braniš "vekovno neučestvovanje žena u nauci, umetnosti & co."? Muškom diskriminacijom?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Uopšte ne razumem vaš post.

Priča se o Srbiji i "neredima ove vrste" od pre nekoliko dana. O navijačkom nasilju.

Ne razumem zašto sada uvodite vedete RAF-a i vekovno neučestvovanje žena u nauci, umetnosti & Co (što ću, naravno, pravdati vekovnom kulturološkom i svakom drugom (trenutno u opadanju, hvala bogu) represijom nad ženama).

lilit

Btw, Johne,
zar Džimi Karter (moj omiljeni USA predsednik  :lol:) nije pričao španski kad god je mogao (i odgovarao na pitanja tokom pres konferencija)? Kome se on uvlačio?  :lol:

lilit

Quote from: D. on 31-05-2011, 15:06:31

Priča se o Srbiji i "neredima ove vrste" od pre nekoliko dana. O navijačkom nasilju.

Ne razumem zašto sada uvodite vedete RAF-a i vekovno neučestvovanje žena u nauci, umetnosti & Co (što ću, naravno, pravdati vekovnom kulturološkom i svakom drugom (trenutno u opadanju, hvala bogu) represijom nad ženama).

Pa zato što kad napišeš da žene ne učestvuju u organizovanom nasilju i ne specificiraš da misliš isključivo na Srbiju (a na topiku sve vreme potežemo različite primere iz Srbije i ostatka sveta), onda pomislim da pričaš in general, a ne getoizirano.

Father Jape

QuoteBtw, Johne,
zar Džimi Karter (moj omiljeni USA predsednik) nije pričao španski kad god je mogao (i odgovarao na pitanja tokom pres konferencija)? Kome se on uvlačio? 

Pa spanskogovorecoj manjini, za koju je znao da ce za koju deceniju u trecini drzave postati vecina!!!!

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:09:51

Pa zato što kad napišeš da žene ne učestvuju u organizovanom nasilju i ne specificiraš da misliš isključivo na Srbiju (a na topiku sve vreme potežemo različite primere iz Srbije i ostatka sveta), onda pomislim da pričaš in general, a ne getoizirano.

Mislila sam da nije neophodno da pomenem da je u pitanju Srbija, s obzirom da je cela diskusija potekla od one sa sinom o navijačima u Srbiji. A i topik je o Srbiji. A i ne usuđujem se da pričam o onome što ne znam. Zato pričam o Srbiji jer ovde živim. :)

lilit

Quote from: D. on 31-05-2011, 15:12:52
Mislila sam da nije neophodno da pomenem da je u pitanju Srbija, s obzirom da je cela diskusija potekla od one sa sinom o navijačima u Srbiji. A i topik je o Srbiji. A i ne usuđujem se da pričam o onome što ne znam. Zato pričam o Srbiji jer ovde živim. :)

OK, da li to znači da tvrdiš da žene u Srbiji ne učestvuju organizovanom nasilju, a u ostatku sveta, složićemo se, učestvuju?

Hobit

Quote from: Father Jape on 31-05-2011, 15:10:11
QuoteBtw, Johne,
zar Džimi Karter (moj omiljeni USA predsednik) nije pričao španski kad god je mogao (i odgovarao na pitanja tokom pres konferencija)? Kome se on uvlačio?  

Najebasmo i mi
Ujutru upisujem ubrzani kurs Albanskog... mislim, ako me tresne neka press konferencija...

Pa spanskogovorecoj manjini, za koju je znao da ce za koju deceniju u trecini drzave postati vecina!!!!

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Josephine

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:15:35
OK, da li to znači da tvrdiš da žene u Srbiji ne učestvuju organizovanom nasilju, a u ostatku sveta, složićemo se, učestvuju?

Ako pričamo o građanskoj neposlušnosti (a pričamo), da, svakako.

Ja samo tvrdim da je navijačko nasilje samo to - navijačko nasilje. Neke argumente zašto je to tako dao je već Meho, pa sam ja uvela samo još jedan, dodatni - taj o neučestvovanju (organizovanih) žena u takvoj vrsti nasilja, kao dokazu da nije reč o građanskoj neposlušnosti, već o militarizaciji celokupnog društva. 

Hobit

Quote from: D. on 31-05-2011, 15:12:52
Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:09:51

Topic uopšte nije O SRBIJI
Topic je o hapšenju Ratka Mladića

O Srbiji postoji drugi topic  -  SRBIJA DANAS

Father Jape

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 15:17:26
Najebasmo i mi
Ujutru upisujem ubrzani kurs Albanskog... mislim, ako me tresne neka press konferencija...

Ih, zakasnio si koju deceniju, taj deo zemlje je sad druga zemlja.  :lol:

lilit

Back on topic:

Ratni zločini | utorak 31.05.2011 | 07:07 -> 14:00
Odbijena Mladićeva žalba
Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je danas kao neosnovanu žalbu branioca Ratka Mladića.

Danas? Sutra? Prekosutra?

Btw, biću malo emotivna i reći da mi je uglavnom muka od komentara čitalaca srpskih novina koji se mogu pročitati i prosto ne mogu da verujem da se svaki put iznenadim srpskom zaboravnošću. Od kovanja u zvezde do bacanja u blato, nikad ne protekne više od 15 godina.
Muka mi je i od onih koji su pozivali Mladića na samoubistvo, kao i od onih koji misle da je morao biti u uniformi kad se predao. Muka mi je i od Mladićevih (ne)dela, da se razumemo.

Hobit

Quote from: Father Jape on 31-05-2011, 15:23:09
Quote from: Hobit on 31-05-2011, 15:17:26
Najebasmo i mi

Ih, zakasnio si koju deceniju, taj deo zemlje je sad druga zemlja.  :lol:

Jeste
Ali, širi se, i to me brine...
Kako da se sporazumemo....?

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 31-05-2011, 14:07:39
Quote from: Meho Krljic on 31-05-2011, 11:12:36
Pritom, ne želim da kažem da su obezbeđivanje održavanja parade ponosa ili odluka o ekstradiciji Mladića pitanja koja nemaju strateški značaj jer su prilično očigledno vezana za našu stratešku orijentaciju pridruživanja EU, samo da nisu tog nivoa da bi se o njima izjašnjavali direktnim putem.

S druge strane, odluka o pridruživanju EU ili NATO alijansi - ovo bi mogla biti pitanja o kojima treba da odlučuju građani direktnim izjašnjavanjem. Problem je što kada referendum kreneš da potežeš za svako (relativno) malo pitanje koje se može bez mnogo sumnji rešiti drugim procedurama onda ne samo što slabiš sve druge institucionalizovane oblike odlučivanja nego i rizikuješ izuzetno malu izlaznost na referendum na kome će se odlučivati o nečemu zaista bitnom.

Prvo napišeš da je naša strateška orijentacija pridruživanje EU, a onda da bi se referendumom moglo odlučiti samo pridruživanje? Meni je to besmisleno, pa nećeš se najaviti da ćeš nekome doći u kuću a živi, recimo, u Niškoj Banji koja nije baš blizu Senjaka, povučeš ženu sa sobom i onda je ispred kuće domaćina pitaš - "A hoćemo li mi kod Gula?" Mislim, nije li logičnije da napravite cost/benefit analizu kod kuće, dogovorite se, pa onda krenete?

Švajcarska veoma često pribegava referendumima, čak i za pitanja koja su čak i za srpske pojmove nevredna referendumisanja. Čak bude po nekoliko odluka odjednom. Parada je izuzetno važna lokalno, u Beogradu, jer se tiče velikog broja njegovih građana, mišljenja u ekstremno polarisana i velika je mogućnost za izbijanje nasilja. Ako TO nije dobar razlog za lokalni referendum, ja ne znam šta je.

Što se izlaznosti tiče, pa šta? Kod nas ni izlasci na izbore nisu obavezni kao u Grčkoj i Belgiji, recimo, zemljama EU. Ako neko neće da učestvuje u odlučivanju, njegova stvar, odluku će doneti drugi. Baš kao i izbori. Izašao neizašao, neko će biti izglasan. Na kraju krajeva, mislim da tebi ne moram da objašnjavam koliko su ovde ljudi zainteresovani za boljitak svoje zajednice. Ispred moje zgrade je danima stajao znak izvaljen iz zemlje - ne kriv, nego izvaljen i sklon padu. Nikome nije palo na pamet da pozove da se to sredi, dok to nisam uradio ja i Beogradput je došao sutradan. Mislim da bi referendumi čak više zainteresovali ljude za odlučivanje jer bi bilo češće, lokalno, a pri tome bi moglo biti i proširivano znanje o mehanizmima učestvovanja i pomaganja - razmišljam, možda gomila i ne zna da treba pozvati Beogradput da popravi znak, kamoli da nađe način da ih kontaktira. Referendumi bi razvijali SVEST o tome da se nešto može promeniti, a to - složićemo se - nedostaje. Znam da si ti protiv, ali meni deluju kao mnogo bolje rešenje od postojećeg mehanizma.

A navijači... Pa ja i nisam rekao da su oni nekakva zvezda vodilja, samo da su bauk i kao takve ih podržavam. Iako nisam dosad, to je na ZS dokumentovano. Pa čak ni građanska neposlušnost ne mora biti konstruktivna per se (iako ima tu zvučnu reč "građanska").

Pa, pomenuo sam da nam je ulazak u EU strateška orijentacija jer je to činjenično stanje na polju ne samo planova vlade nego je i proklamovani prioritet skoro svih većih partija.

Ali sam posle toga naglasio da bi bilo sasvim kul i po mom mišljenju demokratski da se o tome građani pitaju direktno BAŠ zato da ne dođemo u situaciju koju opisuješ sa vizitom Gulu u Nišku Banju. To jest da su se pitali pre nego što smo podneli kandidaturu. Mislim, ovde se mnogo priča o EU ali se zaista nije uradilo dovoljno na informisanju javnosti o tome šta pristupanje EU donosi a šta oduzima pa se tako sa jedne strane rvemo sa emisijama tipa Zdravo Evropo koje mnogi smatraju za ljigavi agitprop a sa druge sa paranoičnim poluistinama o zabrani pečenja rakije itd.

O referendumima imam mišljenje koje sam već izneo, pa da ga ne ponavljam. Švajcarska je konfederacija i sasvim je moguće da je njima to zbog toga nužan metod proveravanja volje građana po nekim pitanjima koja druga vrsta državnog uređenja može brže i jeftinije da reši.

Ja se naravno sa tobom slažem da je nužno kod građana razviti svest o tome da se može nešto promeniti, to jest da se njihova volja zaista materijalizuje u nekakvoj promeni i da je njihovo oglašavanje bitno. Ali sam gore već rekao da mislim da su referendumi skupa i neudobna tehnika da se to postigne, to jest da je od njih efikasnije i svakako za dnevni život relevantnije rešenje direktno odlučivanje na nivou zajednice, dakle ne društva. Sad, ovo će nekome svakako da zasmrdi na samoupravni socijalizam - poštujem, ja sam ionako samo neuki forumski nakucavač teksta koji je jedinu sistematsku političku naobrazbu imao iz Markszma.

Hobit

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:23:29
Back on topic:

Odbijena Mladićeva žalba
Beograd -- Krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je danas kao neosnovanu žalbu branioca Ratka Mladića.

Btw, biću malo emotivna i reći da mi je uglavnom muka od komentara čitalaca srpskih novina koji se mogu pročitati i prosto ne mogu da verujem da se svaki put iznenadim srpskom zaboravnošću. Od kovanja u zvezde do bacanja u blato, nikad ne protekne više od 15 godina.
Muka mi je i od onih koji su pozivali Mladića na samoubistvo, kao i od onih koji misle da je morao biti u uniformi kad se predao. Muka mi je i od Mladićevih (ne)dela, da se razumemo.

danas

Father Jape

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 15:24:58
Jeste
Ali, širi se, i to me brine...
Kako da se sporazumemo....?

Pa pricacete na engleskom.  :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:07:28
Btw, Johne,
zar Džimi Karter (moj omiljeni USA predsednik  :lol:) nije pričao španski kad god je mogao (i odgovarao na pitanja tokom pres konferencija)? Kome se on uvlačio?  :lol:

Ne znam koliko je Karter govorio španski i u kojim prilikama. Imaš li konkretan primer da je govorio španski na konferenciji značajnoj za SAD (a nije neki susret sa stranim državnikom koji govori španski ili kulturnom događaju), u SAD, a da se ne tiče manjina koje govore španski?

Španski je maternji jezik mnogim građanima SAD, kome je ovde maternji engleski?

Borhanovo ponašanje je čisto podaništvo, za šta Karter nije imao razloga.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Hobit

lilit

Quote from: John Reynolds on 31-05-2011, 18:03:38
Btw, Johne,

Ne znam koliko je Karter govorio španski i u kojim prilikama. Imaš li konkretan primer da je govorio španski na konferenciji značajnoj za SAD (a nije neki susret sa stranim državnikom koji govori španski ili kulturnom događaju), u SAD, a da se ne tiče manjina koje govore španski?

E sad, pojma nemam da li su se te pres-konferencije odnosile na Špance u USA, ali se sećam da mi je "Karterov španski" jedna od dve legende o Karteru još iz doba kad sam bila mala (druga je majci koju je poslao na sahranu :lol:).
Uglavnom, sad sam i guglala u pokušaju da nađem nešto konkretnije, ali nađoh ovaj članak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidents_of_the_United_States_who_knew_a_language_other_than_English , koji se sasvim lepo uklapa u: "The years passed, mankind became stupider at a frightening rate. Some had high hopes the genetic engineering would correct this trend in evolution, but sadly the greatest minds and resources where focused on conquering hair loss and prolonging erections. "
Jebeš ga, USA je nekad imala žestok potencijal. Šteta.  :lol:

Takođe, ne mislim da se Borhan uvlačio ikome, prosto mislim da trenutno nema potrebe da to radi, a što se tiče jezika delim stav Father Jape-a. Plus, teško je porediti srpski i engleski u ovom kontekstu. Već napisah na prethodnoj temi, u austrijskim i nemačkim medijima, to što Tadić "zna" engleski se prilično pozitivno vrednuje. Pišu da je pametan, pro-western, obrazovan i da govori jezike. Još samo nisu napisali da je visok, lep i plav.  :cry:  :lol: :lol:

lilit

I navodno:

Ratni zločini | utorak 31.05.2011 | 17:23 -> 17:29
Ratko Mladić izručen Hagu
Izvor: B92

Beograd -- Ratko Mladić u avionu za Hag, saznaje B92. Sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla avionom je poleteo pre nekoliko minuta.

Hobit

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 15:27:37
Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 15:23:29
Back on topic:

Odbijena Mladićeva žalba

danas

Father Jape

Borhanovo ponašanje je čisto podaništvo

Ali podanistvo spram koga? Amerike? NATOa? 'Zapada'? Jer engleski kao sto rekoh vise nije ekskluzivno vlasnistvo nikog od njih*, i govorenje engleskog nema nikakve simbolicne vrednosti u tom pravcu.
Da je konferencija bila u Japanu, a novinar iz Singapura, opet bi razgovor bio na engleskom. To sto se zadesilo da je konferencija na srpskom tlu nema nikakve veze (mada tebi ocigledno ima). Prosto pravilo je, ako postavljac pitanja ne zna maternji jezik politicara (ovde srpski), politicar ce odgovoriti na engleskom (ako ga zna). Bez obzira gde su i ko su.

*Ne, ozbiljno - vecina engleskog koji biva govoren na planeti u trenutku dok ovo kucam je od strane ljudi kojima engleski nije maternji jezik. Jesu svi oni podanici?

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 18:43:03
I navodno:

Ratni zločini | utorak 31.05.2011 | 17:23 -> 17:29
Ratko Mladić izručen Hagu
Izvor: B92

Beograd -- Ratko Mladić u avionu za Hag, saznaje B92. Sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla avionom je poleteo pre nekoliko minuta.

Evo, javlja i RTS. Brzo su mu odbili žalbu.

tomat

Btw, Johne,
zar Džimi Karter (moj omiljeni USA predsednik  :lol:) nije pričao španski kad god je mogao (i odgovarao na pitanja tokom pres konferencija)? Kome se on uvlačio?  :lol:

kakva bi bila reakcija Srbije da predsednik prozbori koju na albanskom (ili mađarskom), pričajući na konferenciji za štampu o "situaciji" na jugu Srbije (ili u Vojvodini)?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

harvi,
sledeći put, molim te, stavi i dodatno upozorenje u vidu šifre "S.A.". čisto da blokiram prstić pre no pristupi činu kliktanja.  :lol:

no, ajde, meni se ovaj članak dopada (miloš vasić...upozorenja radi :lol:): http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/mit_o_ratku_mladicu_.882.html?news_id=216289

Albedo 0

Quote from: D. on 31-05-2011, 14:47:44
Da. Kada nemaš argumenata, preostaje ti samo da kažeš da su mi tvrdnje nezdrave. Smešno.

npr, ja još uvijek čekam imena i prezimena autora koje sam plagirao...

Stipan

Nek se stide autori koje si ti plagiro!  :lol:

Albedo 0

ne znam ja ni zašto se obraćam osobi koja je na desetine puta pokazala da ne može da mrdne dalje od opštih fraza i glupog prepucavanja. Kao i uvijek, lupi da je nešto plagirano, da bi mogla da nabroji niz autora koji su o tome pisali, a onda ne spomene nijedno jedino ime. Ta neozbiljnost prelazi u iskompleksiranost 8-)

PTY

Quote from: Bata Bolikitolog on 31-05-2011, 20:28:32
ne znam ja ni zašto se obraćam osobi koja je na desetine puta pokazala da ne može da mrdne dalje od opštih fraza i glupog prepucavanja.

Možda zato što je smatraš sebi ravnom?  :evil:

Cornelius

Quote from: Meho Krljic on 31-05-2011, 15:26:33

Pa, pomenuo sam da nam je ulazak u EU strateška orijentacija jer je to činjenično stanje na polju ne samo planova vlade nego je i proklamovani prioritet skoro svih većih partija.

Ma, Srbija nikada nece uci u Evropsku uniju. Sta ce njima jos jedna siromasna zemlja bez ikakvih mogucnosti, a sa jedinim nacionalnim blagom - korupcijum. Imaju oni toga napretek i ne znaju sta ce sa njima. Nego, sad ce oni da kazu, ako hocete u Evropu, onda uhvatite Hadzica, priznajte Kosovo, pomozite da Vojvodina postane samostalna drzava, dajte autonomiju Sandzaku, prekinite kontakte sa Srpskom, radite za jos manje plate da bi nase firme zaradjivale vise, uzmite nase nuklearno djubre, testirajmo nove pesticide kod vas, etc...

Medjutim, to mrsenje muda sa ulaskom u EU sluzi jedino ovim politickim mafijasima da mazu narod govnima po glavi, jer nemaju nista pametno da im ponude. Znaci, mi vas perusamo, ali vam obecavamo bolju buducnost. Glasajte za nas! Jebote, da l jos neko moze da se pali na ovakvo balavljenje?!
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Stipan

Josephine

Quote from: LiBeat on 31-05-2011, 20:47:43
ne znam ja ni zašto se obraćam osobi koja je na desetine puta pokazala da ne može da mrdne dalje od opštih fraza i glupog prepucavanja.

Možda zato što je smatraš sebi ravnom?  :evil:

Ili zato što večito lupeta, kao i ti, uostalom. Već je smešno to tvoje povremeno, iskompleksirano podbadanje.  :)

Ne pada mi na pamet da se udubljujem u rasprave sa životinjama (pogotovo ne kada su u (s)paru).

Ko želi da zna šta i koga je plagirao, neka progugla po netu. Neki su pisali i političke kolumne pod nazivom "Zidanje Skadra", mnogi su istovetno poređenje pravili po forumima i u časopisima. A deo o ćutanju naroda je najčuvenija moguća metafora za njegov težak položaj u Srbiji.

Neoriginalan i potpuno bezvezan tekst. Tačka.

Tex Murphy

QuoteNeposredno pred operaciju ,,Oluja", Mladić vezuje svoje najbolje trupe i resurse za nekakvu tamo Srebrenicu koja je mogla i da sačeka i tako gubi Krajinu i Zapadnu Bosnu, zamalo čak i Banja Luku, koju su mu spasli Amerikanci svojom diplomatskom intervencijom. Tu se već postavlja pitanje uračunljivosti, ja se izvinjavam. Mladićevo vojevanje bilo je samoubilački nepromišljeno.

Pa ako ćemo tako da se igramo, onda možemo da kažemo i da je međunarodna zajednica svojom diplomatskom intervencijom spasila Sarajevo još početkom rata. A što se tiče "neke tamo Srebrenice", "koja je mogla i da sačeka", pitam se šta o tome misle porodice onih koje je Orić poklao.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

"Tako tvrde uspaljene lucprde" - ово му је добро.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Anomander Rejk

Ovaj tekst Miloša Vasića je opet čist primer ostrašćene propagande, i vrvi od neistina.
Autor je mogao makar uzeti najobičniju statistiku o broju stanovništva, pre nego što izvali neku glupost.
Citiram : ,, Mladić je na početku rata u BIH imao veliku nadmoć u LJUDSTVU ... ''
Da li je moguće da nikom u uredništvu ovakva stvar ne zapadne za oko ?
Pa Bihać je imao više vojnika nego maltene celi Drugi krajiški korpus, a gde je Sarajevo još, tačno je da je na početku rata VRS bila tehnički nadmoćnija, ali Armija BIH je oduvek imala više ljudstva. Dovoljno je uzeti običan geografski atlas, i pročitati brojke o stanovništvu. Jel to tekst vrha srpskog novinarstva ??
U sagledavanju jedne ličnosti, treba videti sve aspekte. I crne i bele. Mladić je svakako imao grešaka i loših procena, ali imao je i uspeha, mnogi zaboravljaju da je VRS u jednom dugom periodu ratovala protiv HV, HVO, Armije BIH, plus je trpila direktne NATO udare, plus što su sve tri vojske protiv kojih je ratovala naoružavane intenzivno sa Zapada- uz konstantno manje ljudstva. Pravo je čudo da se sačuvalo i to što se sačuvalo, i da RS uopšte postoji.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Father Jape

Ovo nema previse veze s Mladicem, ali je manji off nego neki drugi delovi teme, pa evo ga ovde:

http://www.fastcompany.com/1756507/serbian-digitized-military-archives-mladic-knight-foundation-jefferson

Джон Рейнольдс

Quote from: tomat on 31-05-2011, 19:17:28
kakva bi bila reakcija Srbije da predsednik prozbori koju na albanskom (ili mađarskom), pričajući na konferenciji za štampu o "situaciji" na jugu Srbije (ili u Vojvodini)?

Da se pitam u vezi sa "pi-arisanjem", predsedniku bih savetovao da to uradi kao dobar PR-stunt. Pod uslovom da to ne bude tarzanski jezik a la srpski Ace Gice, nego da ima nekog smisla, uz pripremu i tako to. Mađari i Šiptari, ukoliko su lojalni građani Srbije, bar ja tako gledam na stvari, od predsednika bi zasluživali čak i više od nabubanih fraza na maternjem; od predsednika bih očekivao da zna i lokalnu istoriju, običaje, pa čak možda i detalje koji bi mu pomogli da eventualne posete budu nešto više od uobičajenih (meni užasno ititantnih) protokolarnih paunovskih paradiranja.

Ali ko šta mene pita.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Cornelius on 31-05-2011, 20:50:00
... uzmite nase nuklearno djubre, testirajmo nove pesticide kod vas, ...

:|

Albedo 0

ta  glupača navodi tekst Čedomira Antića, sa kojim zajedničko imam samo dio naslova, a mala je toliko glupa da ne vidi da pišemo o različitim stvarima, štaviše dokazuje da niko nikad i nigdje nije spomenuo Zidanje Skadra u onom kontekstu u kojem sam ga ja iskoristio. Mislim, u suštini me boli uvo, napisao sam par rečenica tek toliko da se javim, a što se ostalog tiče - mala mi nije ni do koljena. Jedva je izguglala tog Antića, a razne ''autore'' koji su ''knjige pisali'' o ovome što sam ja kao fol plagirao nikako da spomene, pretpostavljam da bi prvo morala da ih pročita.

Ali kao ne bi da se udubljuje u rasprave, iako je izbljuvala bar 300 karaktera u prošlom postu, dok joj za tri imena ne treba ni sto karaktera. Sve zbog neudubljivanja, naravno 8-)

sodomizer

Quote from: Father Jape on 31-05-2011, 21:23:37
Ovo nema previse veze s Mladicem, ali je manji off nego neki drugi delovi teme, pa evo ga ovde:

http://www.fastcompany.com/1756507/serbian-digitized-military-archives-mladic-knight-foundation-jefferson

tipičan zapadnjački tekst, pun predrasuda, i flat-out lupetanja. Nek cia izbaci na net svoje arhive, pa ćemo da pričamo.

lilit

PTY

Quote from: Bata Bolikitolog on 31-05-2011, 21:51:00

Možda zato što je smatraš sebi ravnom?  :evil:

ta  glupača navodi tekst Čedomira Antića, sa kojim zajedničko imam samo dio naslova, a mala je toliko glupa da ne vidi da pišemo o različitim stvarima, štaviše dokazuje da niko nikad i nigdje nije spomenuo Zidanje Skadra u onom kontekstu u kojem sam ga ja iskoristio. Mislim, u suštini me boli uvo, napisao sam par rečenica tek toliko da se javim, a što se ostalog tiče - mala mi nije ni do koljena. Jedva je izguglala tog Antića, a razne ''autore'' koji su ''knjige pisali'' o ovome što sam ja kao fol plagirao nikako da spomene, pretpostavljam da bi prvo morala da ih pročita.

Ali kao ne bi da se udubljuje u rasprave, iako je izbljuvala bar 300 karaktera u prošlom postu, dok joj za tri imena ne treba ni sto karaktera. Sve zbog neudubljivanja, naravno 8-)

:evil:

Enivejz, mene ti ovde izvesna 'ignore' funkcija lišava mnogijeh smehotresa, ali... verujem ti sve na reč.  xrofl

Father Jape

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 22:04:00
Da ne budeš jedini koji oftopikuje: http://www.cbsnews.com/8301-502443_162-4254480-502443.html

!!!!!

Zapravo, zna on malo indonezanskog iz detinjstva, iskoristio ga je onomad u poseti. :lol:

lilit

i španski...celih 15 reči.
tomas džeferson se u grobu okreće.  :lol: :lol:

Josephine

Quote from: LiBeat on 31-05-2011, 22:12:24
Quote from: Bata Bolikitolog on 31-05-2011, 21:51:00

ta  glupača navodi tekst Čedomira Antića, sa kojim zajedničko imam samo dio naslova, a mala je toliko glupa da ne vidi da pišemo o različitim stvarima, štaviše dokazuje da niko nikad i nigdje nije spomenuo Zidanje Skadra u onom kontekstu u kojem sam ga ja iskoristio. Mislim, u suštini me boli uvo, napisao sam par rečenica tek toliko da se javim, a što se ostalog tiče - mala mi nije ni do koljena. Jedva je izguglala tog Antića, a razne ''autore'' koji su ''knjige pisali'' o ovome što sam ja kao fol plagirao nikako da spomene, pretpostavljam da bi prvo morala da ih pročita.

:evil:

Enivejz, mene ti ovde izvesna 'ignore' funkcija lišava mnogijeh smehotresa, ali... verujem ti sve na reč.  xrofl

Ne stoji ti, Lidija, prepucavanje sa anonimnim devojkama sa foruma. Tužno je. Ostaju zapisane te gadosti i gluposti...

A što se tiče ostatka, već rekoh, ne pada mi na pamet da ispunjavam životinjske zahteve i odgovaram citatima koje traži. Dala sam mišljenje o neoriginalnom tekstu, i ne bih se ni udubljivala više, da Lidija nije prosto jedna tužna žena, a životnja jedan umišljeni klinac koji retko kad napiše nešto autentično i svoje. Zato sam mu i dozvolila učešće u radionici. Da nauči nešto, a ne da plagira tuđe.

Albedo 0

i dalje mnogo palamuđenja, a nigdje imena i prezimena 8-)

PTY

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 22:18:17
i španski...celih 15 reči.
tomas džeferson se u grobu okreće.  :lol: :lol:

Pa, dobro, ali možda je tu u pitanju i smer njegovog okretanja...  :lol: Džeferson je -  ipak - samo žonglirao između silovitih učinaka Džona Adamsa i Benždamina Frenklina...  a da pri tom niti jedna od tih zaostavština nije bila ni izbliza izmrcvarena hipokrizijom koliko Džeferosnova...  :evil:

Джон Рейнольдс

Čituckam sad malo forum srpskih nacionalista, pa iskopah nešto zanimljivo. Smrdljanovićka i b92 uskaču jedno drugom u usta.

http://www.pescanik.net/content/view/6964/129/

QuotePS: Sećate se onog plavokosog deteta, što ga, na jednom od bezbroj puta ponovljenih snimaka, "general" miluje po glavi? Godinama predsednikovi ljudi privatno tvrde da mu je lobanja nađena samo nekoliko stotina metara dalje. Kladim se da će sada, po prvi put, o tome da progovore i javno, da zapečate ispravnost predsedničke odluke. Isplatiće se njima svaka, pa i ta glava.

Kad ono međutim...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_category=64&nav_id=515708

Naravno, ovim drugima treba verovati na reč o osam soma, mada Luis Mekenzi (čisto da podsetim) kaže drugačije:

http://www.transnational.org/SAJT/features/2005/MacKenzie_Srebrenica.html

#Τζούτσε