• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 6 - jun 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 08-06-2011, 20:17:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledećih pet priča

Bogdana
4 (14.8%)
Dah lokomotive
6 (22.2%)
Surfer
4 (14.8%)
Zvezdani Magelan
11 (40.7%)
G.H.O.S.T.
6 (22.2%)
Paprat
9 (33.3%)
Gvozdena vila
6 (22.2%)
Tragač rajskog sveta
4 (14.8%)
Miki Maus
9 (33.3%)
Slepac
7 (25.9%)
Prevrat
9 (33.3%)
Zrno
7 (25.9%)
Đavolji mozaik
4 (14.8%)
Bata u svemiru
1 (3.7%)
Ovaj krug sam smislio
10 (37%)
Jao! Gle! Čovek na Mesecu
5 (18.5%)

Total Members Voted: 27

Voting closed: 10-06-2011, 23:34:28

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

Плут је бржа од Џесија Џејмса...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Third Eye

Quote from: Plut on 14-06-2011, 00:00:17
Ako nešto pitaš teško da je bez nekog povoda ili razloga.

A zaboga...sarkazam detektor pokvaren? Boban je pitao kako to da je Bata i dalje tu a Boban je admin pa.... zašto uopšte objašnjavam?
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Plut

boki77

Quote from: Third Eye on 14-06-2011, 00:12:09
Quote from: Plut on 14-06-2011, 00:00:17
Ako nešto pitaš teško da je bez nekog povoda ili razloga.

A zaboga...sarkazam detektor pokvaren? Boban je pitao kako to da je Bata i dalje tu a Boban je admin pa.... zašto uopšte objašnjavam?
Dobar je bata bobanu. Na svaki batin komentar pridođe još nekih 10. Održava forum živim, uprkos njegovim verbalnim vratolomijama. Pitanje ti je na mestu - da boban nekog hoće da šutne - zar to ne bi uradio? Boban retko kad šta koga pita na ZS.

Plut

Znači, Sagita preživljava zahvaljujući Bati. Baš mu dadoste veliku ulogu.

Savajat Erp

Наравно...додела ордена за те заслуге је сутра у 13h. Биће и неко наградно путовање, али о том потом.  :)

pokojni Steva

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-06-2011, 22:14:48
...svojim igrarijama sa 'top listama' i insistiranjem na 'komentarima' svako za svakog zamagljete cilj. Tako jeste lakše i zabavnije, al da me jebe čvorak ako Stipan i ja (izvini Stipane) imamo šta da naučimo jedno od drugog kad je do lepe književnosti. Još jednom, ako je škola onda je škola. Šta sam na umu imao, eto letnje pauze, mislim da je poželjno podebljavanje broja karaktera, a onda najesen - ispit za kalfu. Pa razdvajanje na šegrte i kalfe. Nek se Olimp dogovori ko će biti u komisiji, ovako...

Šta ovo tačno znači i koji je cilj toga? :)

Albedo 0

zadnjih par strana samo Bata pa Bata, šta vam je Bata skrivio bre? 8-)

pokojni Steva

Josephine

Pa vidi, ja bih možda podržala jer nazirem razuman predlog, ali ako oćeš da prođe, mora da bude osmišljenije, konkretnije i jasnije... :)

Savajat Erp

...и да се уради студија изводљивости, наравно :)

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

За састављање спискова неподобних...најзагриженији ће бити стрељани, а они други иду на...хм...преваспитање. Ух, погрешан форум, пардон.  :evil:

Albedo 0

Josephine

O, bože (nešto ga često prizivam u poslednje vreme), koliko nesporazuma i nerazumevanja ovde...  :roll:

Josephine

Pa dobro, hajd da čujemo sve predloge... Mi bismo voleli da je evolutivni, al bez devolutivnog procesa ne bismo znali šta je evolucija...  xwink2

A ja se slažem sa Lordom, da bude 1000k i da Lord smisli temu za jul... :)

Ne napuštajte nas tako (o)lako... Potrebni ste nam.

Lord Kufer

Recimo, rašomonijada. Jedan događaj ispričan iz nekoliko različitih uglova. Svaki deo po 1.800 znakova (jedna šlajfna). Maksimum 6 strana (10.800 znakova). Likovi, mesto radnja.

Josephine

Vau, Lorde... Očekivala sam ok predlog, ali iskreno, nisam očekivala da vam tako brzo na pamet padne sjajan! :)

Ja bih ovo volela da pišem. Veoma!  :!:

Ostali?

Lord Kufer

Pošto je letnja tema i ima dosta vremena, izbor je slobodan. Svrha vežbe je da se izvežba percepcija događaja koji je u zavisnosti od gledišta svakom učesniku različit. Opisi će se razlikovati, dinamika će se razlikovati, procena likova će biti različita u zavisnosti od toga ko priča o događaju.

Ovde autor neće moći tek tako da nam prodaje "svoje viđenje"  :twisted:

Josephine

Sjajno, sjajno! Lorde, moram da vas  xremyb  :mrgreen:

Boban

Mnogo je 10800 karaktera; treba to ispisati, pročitati, a opet teško da se na manje može ispričati šest verzija; ajde neka bude 4x1500 da ostanemo u okvirima naših 6000.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lord Kufer

Slažem se. Vremena ima dosta. Može da bude 3-4 različita gledišta. Više od toga bila bi gužva i verovatno neizvodivo. Ko hoće da vežba, imaće šta da radi. Cenim da će biti neočekivanih obrta i izvedbi ;)

Stipan

Uh, ja teško da i jednog jedinog junaka uspem da proteram kroz priču. Ako ovo bude tema, o'ma rezervišem zadnje mesto na tabeli, al' ima da pišem makar uz inat.

A Stevi i Princezi se izvinjavam. Mislim da oboje znaju zašto sam se iznervirao.

Hrundi V. Bakshi

Zbog nedostatka vremena u poslednjih dvadesetak i narednih desetak dana nisam pročitao niti ću pročitati priče, tako da ovog puta neću komentarisati. Priznajem da me začudio zbir glasova.

Predlog za julsku temu - rašomonijada - nije loš, ali može i bolje.

Savajat Erp

А шта је то рашомонијада? :)

Добро, није то лоша идеја, али волео бих да чујем још који предлог...ја засад немам ниједан, додуше.

Stipan

Jbt. Savajate, jesil' ti ikad pogledao ijedan filmski klasik? Krstarica Potemkin, sedam samuraja or something!  xtwak

Ah, evo i Hrundike! Ne priznajem nikakav nedostatak vremena, vrći se 'vamo!  8-)

Anomander Rejk

Moguće da me još drži pivo od sinoć, ali meni ovo ne ide u dobrom pravcu  :x.
Što ste taki brzotrzi ? Kukalo se danima na Bobana i rok, a sad ako očistimo topik od prepucavanja i zezancija, ima tek nekoliko komentara o pričama. D svaka čast za trud i komentare, ja ne umem tako da komentarišem, pa volim čitati njene prikaze, jer analizira i suštinu, ideju, i samu tehniku. Nismo ni za ovaj rok proanalizirali čestito šta i zašto nam ne valja u pričama, valja li šta i zašto, a već skačemo na juli, već bi komisije, konkurse, esnafe.
Ako se nastavi ovako, mislim da ću preskočiti jul. Jer počinje gubiti smisao.

Stipan

Nema povlačenja, nema predaje!
To posebno važi za lobi! Anomanderu nemo' da ti dođem tamo sa sve Zodiakom!

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 14-06-2011, 07:47:47
Jbt. Savajate, jesil' ti ikad pogledao ijedan filmski klasik? Krstarica Potemkin, sedam samuraja or something!  xtwak

Не, гледам искључиво Жикину династију и Тесну кожу...

Quote from: Third Eye on 14-06-2011, 00:12:09

A zaboga...sarkazam detektor pokvaren? .... zašto uopšte objašnjavam?

У праву је Аномандер Тихи...пребзо смо поскочили са следећом темом...али, не би требао да се повлачи тек тако.

Stipan

Ovog meseca sve kasni, valjda se zbog toga sve i pomešalo. Ali Anomander je rekao i nešto pametno. Princeza mi prednjači sa tim komentarima, a ja ne umem da sastavim ni tri suvisle reči da objasnim zašto sam glasao kako sam glasao.

Savajat Erp

Мени кажеш...коментари су ми толико бедни, осрамотио сам своје племе. Идем у брда да живим сам.  :(

Stipan

Bežiš a? Vraćaj se ovamo i bori se k'o muško!

Savajat Erp

Твоја наређења мање вреде од блејања козе...ми смо Атабаске са Северних снегова. Осим тога, твоје перо је на шеширу бледоликих. Постао си њихов! Ниси више црвени ратник. Остаје ти мало времена да измолиш Великог Духа да ти да снаге да као човек поднесеш мучење.

Мрзим да се понављам, али ето Стипан ме натер`о! :)

Stipan

Anomander Rejk

Već dve stranice niko ne komentariše priče. Sad već trčimo za jul  :x.

Stipan

Pa ja sam komentarisao kako sam znao i umeo. Lako je tebi da zafrkavaš.

Anomander Rejk

Ma ne zafrkavam, i ne prebacujem tebi već drugima koji ćute...

Savajat Erp

А кога још очекујеш да да опсежнији коментар? Лорд Куфер је почео пре времена, али није наставио...и ја бих радо погледао још неки коментар, али ето нема их.

Stipan

Zanima me Kufer, a i Jevroptijevićka je znala da navrati pa na brzinu išamara ekipu...

Savajat Erp

Чуј, да ишамара...да исече на комаде!

Stipan

Dobro, nisam 'teo da obeshrabrim ove što su nam se tek priključili.  :)

mac

Možda ljudi ne vole da šalju poruke sa komentarima priča, jer bi im se poruka izgubila u mnoštvu drugih.

Savajat Erp

Nice way to say: Shut up, motherfuckers!

boki77

Quote from: mac on 14-06-2011, 18:24:33
Možda ljudi ne vole da šalju poruke sa komentarima priča, jer bi im se poruka izgubila u mnoštvu drugih.

Па да - уместо да ово буде топик где ће се само писати о радовима/радионици, јулски топик, а и сваки претходни из радионице служи за гомилу безначајних зајебавања и подјебавања. Тако је било од почетка, и ево нас. Погледај само ову страну - колико има постова на тему, а колико несувислог четовања?

mac

Možemo da probamo jedan radikalan eksperiment, makar na nedelju dana, čisto da vidimo šta će se desiti. Šta mislite da šaljemo samo poruke koje su vredne za radionicu?

EDIT (da bih na svom primeru pokazao): a ako nemamo poruke vredne za radionicu onda dolazi radikalan deo: da ćutimo...

Savajat Erp

Ок, онда ти, као старији, удари први, тј. настави са својим порукама вредним за радионицу.