• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 6 - jun 2011 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 08-06-2011, 20:17:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledećih pet priča

Bogdana
4 (14.8%)
Dah lokomotive
6 (22.2%)
Surfer
4 (14.8%)
Zvezdani Magelan
11 (40.7%)
G.H.O.S.T.
6 (22.2%)
Paprat
9 (33.3%)
Gvozdena vila
6 (22.2%)
Tragač rajskog sveta
4 (14.8%)
Miki Maus
9 (33.3%)
Slepac
7 (25.9%)
Prevrat
9 (33.3%)
Zrno
7 (25.9%)
Đavolji mozaik
4 (14.8%)
Bata u svemiru
1 (3.7%)
Ovaj krug sam smislio
10 (37%)
Jao! Gle! Čovek na Mesecu
5 (18.5%)

Total Members Voted: 27

Voting closed: 10-06-2011, 23:34:28

Stipan

E dobro je!!!
Lord nam se vratio, samo još Scallopa da nekako izmolimo da nas ne ignoriše.
Scallope, izvini! Vrati nam se!

Суба

Ма треба му наредити, какво извињавање.  xuzi

Josephine

Ja se sad prisetih da se i harvi raspitivao za broj karaktera, hteo da piše... al izgleda da mu je nestalo eurokrema nadahnuća...  :evil:

NdZodiac

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Third Eye

Cipiripi je jeftiniji a sličnog je kvaliteta.
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Tex Murphy

Pliz! Cipiripi ne može ni da se mjeri sa eurokremom! Osim toga, pravi gurmani ne pitaju za cijenu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

D. je direktno pitala, pa direktno i odgovaram:

Poenta kratke priče treba da bude vrhunac, razjašnjenje ili potpuni obrt. Prilično dobro vođena priča nam je potcenjivački ponudila plitku asocijaciju na Hitlera. Ja to ne mogu nazvati drugačije nego što sam nazvao. Henri Džej (bez Jr.) bilo bi bolje. Ako se ne uzdrži od beskrajnog komentarisanja komentara, onda neka mi odgovori - šta znači "opsesivna misao" kao pretposlednje što se briše? Takve misli nema u priči.

Drugo pitanje se odnosi na to kako mogu da istaknem i Bokija i Stevu. Steva se bavi impresijama (i dalje ne izbegava konstrukcije koje ne pomažu priči), a Boki je savršeno upotrebio teoriju konteksta u za mene pretvrdom pripovedanju. Mene ne dotiče "smaranje" i "sviđanje".

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: scallop on 20-06-2011, 11:57:29
D. je direktno pitala, pa direktno i odgovaram:

Pa samo direktno, kako drugačije?  ;) Hvala.  xjap

Ma dobro sad, kada mi vi kažete da je sranje, opraštam. No, problem je što drugi preuzimaju vaš stil, bez vašeg stava, znanja i iskustva...

Očito nisam mislila da je asocijacija plitka. Naravno, drugima može tako da deluje. Imala sam više opcija za kraj, ali nisam stigla da izvagam koja opcija je najmanje plitka. :)

U presudi se pominje Henrijeva "opsesivnost ideja i postupaka", te ponavljanje dela o opsesivnoj ideji treba da asocira na ključnu stvar koja se (u nagoveštajima/tragovima) prenela kroz crnu rupu - Henrijevu ideju da "pobije višak". To je radio usled prenaseljenosti vasione, i Hitler je to/će to radio/ti iz nekih drugih razloga; no, ideja je ista.

Priznajem da sam taj deo zabrljala i da je jasan samo meni. :)