• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uskoro: Srednjovekovni zamak Harolda Fostera

Started by marlowe, 13-06-2011, 12:04:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

Promocija 2. jula na Međunarodnom festivalu stripa u Kragujevcu.

Uploaded with ImageShack.us

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Ono što me jako interesuje je:

3 slike u kaišu (originalan format) ili
4 slike na strani ("Forum - Marketprint format")
?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

marlowe

4 (negde je to 3 ili 2) slike po strani, u dva kaisa.
Svi kadrovi kompletni, ispadne 2 strane stripa vise nego prvo MAAP izdanje.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Da li je u svetu uobičajeno da strip ide u toj formi? Da li si takve originale dobio (tražio)?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

kraken

Imam MAP-ovo izdanje pa nisam siguran da li cu i ovo uzeti (ne volim dupliranja) ali svaka cast na izdanju. Samo me zanima da li postoje neke razlike u izanju tako da se nadam nekom preview-u ili cu morati da idem do darkwooda da uzivo vidim :)

Anomander Rejk

Promotivna cena je 1100, ne znam koliko će biti kasnije ? Uh, ovo se mora imati. Kako je krenulo sa izdavanjem dobrih stripova, na ovogodišnjem BG Sajmu mogao bi pazariti više stripova nego knjiga  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

marlowe

Quote from: Alex on 26-06-2011, 01:19:35
Da li je u svetu uobičajeno da strip ide u toj formi? Da li si takve originale dobio (tražio)?

Ne moze se reci da je bilo sta u svetu uobicajeno, ovaj strip je izasao u tek par zemalja, prvo americko izdanje bilo je kao slikovnica, sa jednim kadrom po strani, na 250+ strana malog formata, negde je izasao ispod Valijanta, sa po tri kadra po strani, a smatram da je ovo najbolji format.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

Quote from: Anomander Rejk on 26-06-2011, 12:35:03
Promotivna cena je 1100, ne znam koliko će biti kasnije ? Uh, ovo se mora imati. Kako je krenulo sa izdavanjem dobrih stripova, na ovogodišnjem BG Sajmu mogao bi pazariti više stripova nego knjiga  :).

Bice promocija u NS-u 8. jula. Racunam da se vidimo.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

Quote from: kraken on 26-06-2011, 10:44:45
Imam MAP-ovo izdanje pa nisam siguran da li cu i ovo uzeti (ne volim dupliranja) ali svaka cast na izdanju. Samo me zanima da li postoje neke razlike u izanju tako da se nadam nekom preview-u ili cu morati da idem do darkwooda da uzivo vidim :)

Osnovna razlika je u tih nekoliko kadrova koji su u mpizdanju skraceni ili izbaceni. I u sitnim promenama u tekstu - jedan od dva glavna lika zove se Arn sto je u onom izdanju promenjeno u Anri. Uz pogovor Brajana Kejna (autora Hal Foster: Prince of Illustrators) napisan za ovo izdanje.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

kraken

Tek sad primeth da je ovo na cirilici, dakle kupuje se cim izadje pa i da mi je stoto izdanje koje imam u kolekciji :) Inace, ima li sansa i za nas iz BG-a da uzmemo ovaj strip po promotivnoj ceni?

Alex

kraken

A, dakle tako se budze postovi na 3000+. Get a life...

Axle Munshine

Svaka cast Komiku za ovo kapitalno izdanje,ovo svakako nabavljam...meni jedino smeta,mada nije nista strasno,sto se insistira na tom zastitnom omotu...to mi smeta i kod Macka Frica,i smatram ga nepotrebnim...ali ok,tako izdavac zeli i to je njegova volja...ono sto bih predlozio je da i naslovna ispod omota bude ista u celosti kao i omot,sto kod Frica nije slucaj,nazalost...i jos jedna primedba,na rikni ovog naslova izostavljeno je ime autora,sto je propust...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

marlowe

Ime je svesno izostavljeno. Takvo je likovno resenje.
Zastitni omot - ja ga volim. Nemaju ga sva izdanja, tek poneka.
Dragane - nisi u Le?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Axle Munshine

Quote from: marlowe on 27-06-2011, 01:28:03
Ime je svesno izostavljeno. Takvo je likovno resenje.
Zastitni omot - ja ga volim. Nemaju ga sva izdanja, tek poneka.
Dragane - nisi u Le?

Znam da volis omote,ne bi ga ni koristio da je drugacije...;)
A to za izostavljanje imena autora sa rikne mi nije jasno,ali ok,you're the boss...:)
I ne,nisam u LE,nazalost,sta da ti kazem...:(

marlowe

Pa, kao "knjiga starostavna". Takav je vizuelni identitet Zamka.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Axle Munshine

Quote from: marlowe on 27-06-2011, 02:25:25
Pa, kao "knjiga starostavna". Takav je vizuelni identitet Zamka.

Ma ok,nije to nista strasno,dizajn je inace extra odradjen...:)

opauri

Quote from: marlowe on 26-06-2011, 14:28:34

Bice promocija u NS-u 8. jula. Racunam da se vidimo.

Cini se da sam totalno neobavijesten pa moram da priupitam: Sta je to osmoga u Novom Sadu i kako tamo pazariti Zamak. Hvala!

marlowe

Prva promocija je 02. jula na Medjunarodnom festivalu stripa u Kragujevcu, a u petak 8. jula ce biti novosadska promocija u Klubu obozavalaca stripa.
Jos cu napisati detaljnije o tome kasnije.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

JAH WOBBLE

U NAJAVI ZA PETI TOM FANTAGRAPHISCOVOG IZDANJA PIŠE:
Half the strips in this volume also include the delightful "The Medieval Castle,"
http://www.amazon.com/Prince-Valiant-1945-1946-Vol/dp/1606994840/ref=sr_1_10?s=books&ie=UTF8&qid=1310456576&sr=1-10
Komikovo izdanje treba da mi stigne za dan-dva.
Nemam reči za dizajn korica i omota...

Alex

Izdanje je kandidat za izdanje godine (u žešćoj konkurenciji, ovaj put).

Anomander Rejk

Odličan strip. Panoramski prikaz života u srednjovekovnom zamku. Crtež odličan, tekst nije u oblačićima  :). Što se tiče opreme stripa, sve je već rečeno-jednostavno, vredi imati ovaj strip. Nisam zažalio što sam ga kupio  8-).
Tajno pišem zbirke po kućama...

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.