• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Atinski pas protiv kerova

Started by Джон Рейнольдс, 27-06-2011, 14:53:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Ovo zaista nisam znao i već pola dana brljam po netu tražeći fotke ovog megacarskog psa:

U pitanju je Lukanikos, atinski pas lutalica koji redovno učestvuje u sukobima ljudi i žandara, na strani ljudi.

Na "jutjubu" postoji gomila klipova s njim, samo tražite kao "greek riot dog".

Ako sam dobro shvatio, Atina ima tradiciju protestnih pasa lutalica, jer je postojao i stari Kanelos koji je živeo kod univerziteta. On je, kažu, uginuo 2008. Meni nekako liče i veoma je moguće da je riot dog kompozitni lik, nešto kao snajperisti Vasilij Zajcev i Đuba.

Bilo kako bilo, genijalno:

http://libcom.org/gallery/loukanikos-greek-anarchist-dog

http://www.buzzfeed.com/akdobbins/kanellos-the-greek-protest-dog

I tako dalje. Pretrage Loukanikos i Kanellos daju mnogo toga, pa izvolite.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cornelius

U Atini zivi mnostvo pasa lutalica koji su stacionirani na jednoj lokaciji gde ih, najcesce, hrane ljudi iz okoline. Ponekad, trgovci ih redovno hrane, te psi ne mrdaju od vrata i na taj nacin bivaju neka vrsta obezbedjenja protiv lopova i nasilnika. Inace, ovi psi nisu agresivni i ne napadaju ljude. Tokom leta kada idemo za Atinu, ja svako jutro istrcim 10 km obalom od marine Flisvos, preko marine Alimos, pa do starog aerodroma, prema Glifadi. Naidjem na mnostvo pasa lutalica i nikada nisam imao ikakvih problema.

Ovaj riot pas, verovatno brani i teritoriju i "svoj copor", tj. ljude sa kojima je obicno. Kerove vidi kao agresore i ni malo se ne vara u proceni.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Lord Kufer

Lukanikosa ću da ubacim u roman. Još prošle godine je bio na naslovnim stranicama svetskih glasila.

Josephine

Quote from: John Reynolds on 27-06-2011, 14:53:34
U pitanju je Lukanikos, atinski pas lutalica koji redovno učestvuje u sukobima ljudi i žandara, na strani ljudi.

A žandari su vanzemaljci?

Truba

grci će izgleda morati malo više da rade :) a malo manje da primaju pare ni za šta :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Lord Kufer

Da rade a da ne primaju pare za to... Enteresantno.

Cornelius

Quote from: Black swan on 27-06-2011, 15:58:22
grci će izgleda morati malo više da rade :) a malo manje da primaju pare ni za šta :)

Pre dve nedelje sam citao zvanicne evropske statistike u kojima se vidi da Grci godisnje rade vise casova od Nemaca i od Francuza. Znaci, nije to sto ti mislis.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Lord Kufer

Nemci i Francuzi im prodaju kredite koje su dobili od IMF-a povoljnije... Baš onako... prijateljski!

morbius

Atina je puna pasa lutalica, ljudi često ostavljaju hranu i vodu za pse i mačke bez gospodara. Prolaznike uglavnom ne diraju, ali pojedini hoće da jure vozila, a često se potuku i sa mojim psom kad ga vodim u šetnju. Treba to da se pokupi i pobije, predstavljaju ogroman zdravstveni rizik ako se besnilo opet pojavi ovde.
Why me?

pokojni Steva

Nagradno pitanje za 100g šunkarice - koja je Corniliusova maratonska ruta kad se istrčava u Atini? I bez gvirkanja gore!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Truba

Quote from: Cornelius on 27-06-2011, 16:14:04
Quote from: Black swan on 27-06-2011, 15:58:22

Pre dve nedelje sam citao zvanicne evropske statistike u kojima se vidi da Grci godisnje rade vise casova od Nemaca i od Francuza. Znaci, nije to sto ti mislis.
koga rade? :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Cornelius

Quote from: Black swan on 27-06-2011, 18:05:11
koga rade? :D

Iako godisnje imaju manje casova nego Grcka, Francuska i Nemacka imaju bolju organizaciju i prilagodjeniju tehnologiju, sto im omogucava da imaju bolje rezultate. Kada je Francuska presla sa radne nedelje od 39 casova na radnu nedelju od 35 casova (za iste plate), nije doslo do pada u efikasnosti, nego se ekikasnost podigla. Naime, francuska preduzeca su se bolje organizovala u svim pogledima, te su se poboljsali rezultati. Sad, ti mozes u to da verujes, a isto tako mozes da ne verujes. Svakako, to nece promeniti tok istorije, niti zakonitosti u ekonomiji i proizvodnji.

Tex Murphy

Quote from: D. on 27-06-2011, 15:11:17

:x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: morbius on 27-06-2011, 16:35:30
Atina je puna pasa lutalica, ljudi često ostavljaju hranu i vodu za pse i mačke bez gospodara. Prolaznike uglavnom ne diraju, ali pojedini hoće da jure vozila, a često se potuku i sa mojim psom kad ga vodim u šetnju. Treba to da se pokupi i pobije, predstavljaju ogroman zdravstveni rizik ako se besnilo opet pojavi ovde.

Zašto da se pobiju? Treba jednostavno da se izvezu u U.S. and A.
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Harvester on 29-06-2011, 02:46:51
Quote from: D. on 27-06-2011, 15:11:17

:x

Opet ti... Idi zabodi glavu u eurokrem.

Tex Murphy

Upravo sam pojeo 90g eurokrema.
Genetski četnik