• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Razni konkursi - gomila odasvud

Started by Boban, 29-06-2011, 23:35:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Stipan

Evo novosti sa Art Anime (Bobanovog omiljenog sajta)  :lol:

Na promociji knjige "Apokalipsa juče, danas, sutra" nedavno održanoj u Nišu, priređivač Goran Skrobonja je obznanio da je rok za prijem radova za antologiju priča o vampirima produžen do kraja 2011. godine.U otvorenom pozivu piscima fantastike traže se priče dužine od 5 do 55 kartica teksta (9.000 - 99.000 slovnih mesta, uključujući i praznine), uz očekivanje da priče neće imati uobičajeni pogled na temu vampirizma:"Očekujem da ove mlađe generacije pisaca daju neki poseban pogled, neki spin na taj mitos o vampirima - da izostavimo Drakulu, očnjake i plaštove viktorijanskog doba, nego da  vidimo kako bi to izgledalo kroz neki naučni pogled, kroz biološki, ekološki itd", rekao je na promociji u Nišu Goran Skrobonja.Priče o vampirima mogu da se šalju na adresu: goranskrobonja@yahoo.com , a svi oni koji ne budu stigli da na vreme napišu priču na zadatu temu, mogu već sada da počnu sa pisanjem priča o teoriji zavere, što će biti tema pete "Paladinove" antologije slipstrim proze.

M.M

Da je Skrobonja umesto na Animu okačio poziv za konkurs na Znak Sagite, verovatno, ne bi bilo potrebe za produžavanjem roka za prijem radova.  :mrgreen:
Nijedan poraz nije konačan.

ivica

Tumačiću ovaj produžetak roka kao odličnu vest za priču koju sam poslao na isti konkurs pre 3 meseca.

Mark

RTV Vojvodina ima konkurs za otkup tekstova pogodnih za radio drame. Ima vise kategorija pa potrazite ... Mislim da konkurs traje do kraja godine.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

ivica

Da se nadovezem na ovo poslednje. RTV izmedju ostalog, trazi i:
''Radio minijatura dužine do petnaest minuta (do 2000 reči, do 12.500 karaktera, ili do 7 stranica standardno kucanog teksta). U obzir dolaze svi žanrovi (drama, komedija, groteska, triler, fantastika, zvučni eksperiment itd.). Cena otkupa za radio minijaturu je neto između 2.000 i 10.000 dinara.'' (ostatak teksta http://konkursiregiona.net/2011/11/konkurs-za-otkup-tekstova-radio-drama-radiodifuzne-ustanove-vojvodine/ )

Napisao bih nesto za ovo, samo me zanima da li imate neke preporuke za primer teksta minijaturne radio drame, na srpskom, pisane po aktuelnim standardima (ako uopste postoje)?

angel011

Evo ti primer kako izgleda radio-drama što se forme tiče. U primeru je puna dužina, minijatura je isto to, samo kraće.

http://balkanwriters.aforizmi.org/broj9/ivanamilakovic9.htm
We're all mad here.

ivica

Odlično! Hvala ti, tačno tako nešto sam tražio.

angel011

We're all mad here.

Dzimi Gitara

Evo nešto za Sagitaše koji znaju koji se to mesec zove svibanj. ;)

Natječaj za priče o vinu

Organizacijski odbor 11. Festivala fantastične književnosti u Pazinu raspisao je Natječaj za priče o vinu. Ovim se natječajem traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive vina.
[/color]
[/color]
"Po želji, ali nipošto vas na to nećemo obvezati, ako vas nadahnuće posluži smjestite radnju svojih priča u Istru i/ili pišite o istarskim vinima. Ako vam to ne odgovara, vinom se možete pozabaviti na bilo koji fantastičan način", navodi se u tekstu konkursa.

Primaju se priče napisane na hrvatskom jeziku ili na drugim jezicima s kojih ne treba prevoditi, duljine do 10 novinskih kartica (18.000 znakova, uključujući i razmake).

Priče moraju biti originalne, tj. neobjavljene. Neobjavljenom se pričom smatra ona koja još ni na koji način nije pružena na uvid javnosti u tiskanom ili u elektronskom mediju, uključujući i internet.

Priče treba slati u jednom primjerku otisnute na papiru, potpisane imenom i prezimenom autora, s detaljnim podacima o autoru u prilogu, uključujući kontakt-podatke, te kraći životopis i bibliografiju (materijal za bilješku o piscu). U koverti s pričom OBAVEZNO treba priložiti i CD s pričom u elektronskom obliku (u .rtf datoteci, bez posebnih formatiranja teksta).

Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 11. Festivalu fantastične književnosti koji će se održati u Pazinu i Brtonigli, u kolovozu 2012. godine.

Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku bit će pozvani da svoje priče predstave na spomenutom Festivalu.

Priče treba slati na adresu:

Pučko otvoreno učilište u Pazinu
(za priče o vinu)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52 000 Pazin

Rok za slanje priča je 10. svibnja 2012. godine.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Boban

Udruženje građana "Trablmejker" organizuje regionalni konkurs za kratku priču na temu "Kako sam ubio ljubav".

Nije bitno da li je tužna, nesrećna, kratka, večita, smešna, čudna ili prokleta – ubijena je!
Dakle... Koja je tvoja priča?

USLOVI KONKURSA:

U obzir dolaze priče svih žanrova.
    Jedan autor može poslati najviše tri priče, do 10.000 karaktera svaka.
    Tema konkursa ne podrazumeva samo priče pisane u muškom rodu.

Radove otkucane u Word-u, naslovljene imenom autora i imenom priče, kao i kratku biografiju i priložene u attachment-u poruke, slati na adresu: konkurs@trablmejker.com sa naznakom "Za konkurs Kako sam ubio ljubav".

U istom dokumentu obavezno navesti ime, prezime, adresu i broj telefona.

Konkurs traje do 1. maja, 2012. godine.

Pitanja vezana za konkurs slati na adresu izdavastvo@trablmejker.com

Zbirka će biti objavljena u formi štampane publikacije i distribuirana preko knjižara i u okviru planiranih književnih promocija.

http://www.trablmejker.com/whatsup/6/4886
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

zakk

Konkurs za Cetvrti  medjunarodni festival poezije i kratke price "Mihal Babinka",radove slati do 10.marta 2012.godinea kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do 10.marta 2012.godine na email stojan.simic.krpica@gmail.com.

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih slovackih  pesnika u Vojvodini ,Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji  Mihala Babinke, prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Cetvrti i međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina "Mihal Babinka", objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Cetvrti i međunarodni festival poezije i kratke price ""Mihal Babinka"
(za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje,iz zemalja bivse Jugoslavije i sveta.
Radove (do  tri pesme,odnosno  do tri price ) slati do10. februara 2012.godine .u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.
POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica. Radove slati do 10.marta 2012.godine
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alexdelarge

ЈП Службени гласник објављује конкурс за најбољу кратку причу на тему КЊИГА

- Право учешћа на конкурсу имају сви студенти који студирају у Србији
- Прича треба да буде написана на српском језику
- Тема конкурса је КЊИГА
... - Услов је да прича не буде раније објављена и не дужа од 10.000 карактера (максимум 5 писаних страна)
- Пријављивање се обавља уз важећи индекс на увид искључиво у књижарама Гласника (на територији Београда и Земуна као и у унутрашњости Србије), попуњавањем пријаве и добијањем идентификационог броја
- Пријављивањем за награду на конкурсу, аутори прича аутоматски уступају ауторско право ЈП Службени гласник да одабране приче објаве у књизи
- Избор најбољих 15 прича по одлуци четворочланог жирија, биће публикован у књизи у издању ЈП Службени гласник
- Сваки аутор може послати искључиво једну причу
- Прича може бити достављена:
* директно у свакој Гласниковој књижари, у штампаној форми у затвореној коверти са назнаком ,,За наградни конкурс КЊИГА"
* у електронској форми на адресу: marketing@slglasnik.com
* у штампаној форми на адресу Јована Ристића 1, 11000 Београд, са назнаком ,,За наградни конкурс КЊИГА"
- Рок за пријављивање: 29. фебруар
рок за достављање текста: 31. март
објављивање победника: 23. април (Светски дан књиге)

НАГРАДЕ:

Прва награда   30.000,00 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
Друга награда   20.000,00 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
Трећа награда   15.000,00 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
Четврта награда        10.000 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
Пета награда          5.000 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
Осталих десет награда     3.000 дин. + чланска карта Клуба читалаца + 5 књига
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

pokojni Steva

13. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza (Trst-Kopar-Umag, 23.-26. 5. 2012.) objavljuju: Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae 2012 za kratku priču na temu: SVECI ILI SMUTLJIVCI?

http://www.forumtomizza.com/
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Ebonheart

ok...
zdravo svima. prvi put sam na ovom forumu, pa mi je sve malo cudno i nabacano. iskreno, nisam imala vremena da ga detaljnije pregledam, no...
primjetila sam neke komentare na racun raznih konkursa...
zanima me, vezano za konkurs za kratke price, da li bi ste mi mogli preporuciti neki (na kojeg jos mogu stici aplicirati, s obzirom na to da je sada 27. februar :)

unaprijed vam hvala
:lol:

pokojni Steva

Radionica ZS, rok je do 3. III, valjda. Treba nam još poneki/a infinitivni/a :-)

Ebonheart

možda je to do mene i mog (anti)talenta za služenje internetom, no nisam našla ništa na tu temu.
ti neće biti problem da izbaciš i nešto detaljnije???

Hvaaalaaa :lol:  :mrgreen:  :!:
ako ti treba nekih još podataka o tome sa čim bih konkurisala, nema problema, objasniću...
samo reci(piši)
:mrgreen:

scallop

Naslov teme je KNJIŽEVNA RADIONICA.

Tu se malo upoznaj sa dešavanjima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ebonheart

dobro...

nego, zanima me da li postoji neki konkurs koji bi mogao znaciti pokroviteljstvo od strane izdavaca, nagrada, podsticaj, sto god
plus
imam lose iskustvo sa internetom, i apsolutno sam skepticna po pitanju objavljivanja svojih radova eto tako, na slijepo.
mozda zvuci malo umisljeno, ali nije. samo jedan mali trip (svi mi to imamo, na drugacije nacine, naravno)
ugl...
ako ima nesto te vrste, please please please, ako mozete da okacite negdje ovdje
hvala
:D  :!:  :mrgreen:

zakk

Iščitaj poslednjih 5 topika, ako ima i toliko, nemoj baš sve da ti crtamo...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Plut

pokojni Steva

Reč iz usta (misleći na studioznije iščitavanje topika)...

zakk

ivica

Rezultati konkursa ZECON 2012.

PRIČE ODABRANE ZA GODIŠNJU ZBIRKU PRIČA ,,BATON":

1.   RIMLJANKA, Jelena Štetić
2.   TAMO KRAJ VODE, PODNO VRBE, Stevan Šarčević
3.   TEUTE, Zdenka Mija Brebrić
4.   BELLUM BATONIANUM, Anto Zirdum
5.   BRONZANI BOG, Adrijan Sarajlija
6.   VEZANOST JE NJEGOVA NESREĆA, Želimir Periš
7.   ZLATNIK, Marela Zdenac
8.   GRANE DOMOVINE, Ivica Milarić
9.   DAR MRTVIH BOGOVA
10.   ZMAJEVI NISU POPUT DRUGIH, Adnadin Jašarević

Prepoznajem Sarajliju i Šarčevića.

Ghoul

zašto su mrtvi bogovi nepotpisani?
https://ljudska_splacina.com/

ivica

Iskreno, nemam pojma. Copy-paste sam vest sa FB stranice.

Stipan

Stipan

M.M

Knjizevni konkurs za nagradu "Mali Nemo"

Književni konkurs za nagradu "Mali Nemo" za 2012. godinu
1. Na konkurs slati neobjavljene rukopise knjiga na srpskom jeziku, u jednom primerku.
Pod terminom "rukopis" podrazumeva se neobjavljena knjiga u rukopisu, a ne na primer ciklus pesama ili deo knjige priča ili odlomak romana i slično.

2. Ne postoji ograničenje u pogledu broja poslatih rukopisa, što znači da isti autor može da konkurise sa više nego jednim rukopisom.

3. Delimično objavljivanje u štampanim medijima (na primer, u časopisu) ili elektronskim medijima (na primer, na blogu) ne računa se kao objavljena knjiga i ne smatra se razlogom za isključivanje rukopisa iz konkurencije.

4. Rukopise slati isključivo klasičnom poštom, potpisane šifrom.

5. U posebnom kovertu poslati rešenje šifre i kratku biobibliografiju.

6. Rukopis koji nije potpisan šifrom ili je potpisan šifrom ali šifra nije poslata u posebnom kovertu, neće se razmatrati.

7. Rukopisi poslati elektronskom poštom neće se razmatrati.

8. Konkursom su obuhvaćeni svi žanrovi.

9. Rok za slanje radova je 1. maj 2012. godine.

Radove slati na adresu:
Mali Nemo
Jadranska 17
26000 Pančevo

scallop

Dobro je ovo, ali je za veća pisanija kasno. :(
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ivica

Ovaj konkurs se održava već neko vreme, čini mi se. Nije loša varijanta za one koji imaju rukopise, a pojma nemaju šta da rade sa njima, pogotovu zato što se od pristiglih radova objavljuje preliminarna lista od 10-20 naslova koje komisija gurne u drugi krug. Tako, ako i ne pobede, ljudi koji prođu u suženi izbor dobijaju pozitivan signal, što je mnogo više nego što će verovatno dobiti od velike većine izdavača (bilo pozitivno ili negativno).

A verujem da je za autore, koji pokušavaju da objave roman u ovako čarobnom okruženju, mogućnost dobijanja i minijaturne količina povratne informacije od izdavača ili urednika puno.

Kunac

Ti iz Malog Nema jedino žele pare... Zato i organizuju ovaj konkus... Da namame pisce koji će platiti štampanje svoje knjige.
"zombi je mali žuti cvet"

ivica

Znači i tu se štampanje plaća? Nisam znao, iako, sada sam pogledao, i na prethodnim pozivima ne piše šta je (i da li uopšte postoji) nagrada za odabrani rukopis.
Predivno. Prosto predivno.

angel011

Možda se ne plaća ako pobediš na konkursu, ali uglavnom traže pare, da.

We're all mad here.

Ghoul

kolko ja znam, nagrada pobedniku ovog konkursa jeste = objavljivanje knjige (o njinom trošku) + neka plaketa il tako nešto.
dakle, dobitniku ovoga NE traže nikakve pare - al ako grešim, tu je MM da to demantuje.

u svakom slučaju, meni nisu tražili ništa kad su objavili STUDIJU STRAVE (iako su neki širili takve tlapnje).
dil je bio klasičan za srpske uslove - oni izdaju knjigu, a autor dobije 10% tiraža na ruke kao 'honorar'.

Kunac

Moguće je da prvoplasirani ne plaća štampanje knjige. Čak i izvesno. Imajući u vidu da na konkurs stigne trocifren broj najrazličitijih radova, zamislite samo koliko profitiraju ako uspeju da samo mali procenat od tog broja pisaca navedu da plate štampu i izdavanje. Mislim da zbog toga konkurs i postoji - neka me neko iz Malog Nema ispravi ako grešim. Uz pomoć ovog konkursa Mali Nemo dolazi do potencijalnih klijenata. Okej, to je sasvim legitimno... Ali ne treba se zaveravati. Mogućnost da se tođe do neplaćenog izdanja je minimalna. To, naravno, ne znači da ne treba pokušati... Mada, ne bih rekao da objavljivanje knjiga za MN donosi neki poseban prestiž i/ili boljitak... Uostalom, zaista, Miljan je objavio za njih pa neka iznese svoja iskustva... Da li je zadovoljan promocijom, distribucijom, medijskom zastupljenošću, da li je nešto bilo potrebno da se plati i slično.

M.M

Quote from: Ghoul on 07-03-2012, 16:05:45
kolko ja znam, nagrada pobedniku ovog konkursa jeste = objavljivanje knjige (o njinom trošku) + neka plaketa il tako nešto.
dakle, dobitniku ovoga NE traže nikakve pare - al ako grešim, tu je MM da to demantuje.

To znam i ja, da pobednik konkursa dobija objavljivanje knjige o njinom trošku.

Kunac

Okej, a ovo ostalo o čemu sam te pitao?

M.M

Quote from: Kunac on 07-03-2012, 16:50:11
Uostalom, zaista, Miljan je objavio za njih pa neka iznese svoja iskustva... Da li je zadovoljan promocijom, distribucijom, medijskom zastupljenošću, da li je nešto bilo potrebno da se plati i slično.

Eh, objavljivanje Tajne vile Moro za Mali Nemo se dogodilo u nekom čudnom trenutku. Urednik Malog Nema je u to vreme bio na relaciji Srbija-Australija (još uvek je) i tu je došlo do male nesinhronizacije. Inače, a to ću istaći kao jako bitno, urednik Malog Nema je ispoštovao apsolutno svaku tačku našeg dogovora.
Da li sam zadovoljan medijskom zastupljenošću, distribucijom!? Naravno da nisam, ali za to snosim i ja veliki deo krivice. Čekao sam da mi nešto padne s neba. Na primer, tek pre nedelju dana sam se vratio na fb i napravio stranicu Tajne vile Moro. Posle dve godine!?
Što se tiče plaćanja, složiću se sa Gulom, ni meni niko nije tražio nikakve novce i moj honorar, kao i u njegovom slučaju, bio je deo knjiga.
Kunče, ako sam te dobro razumeo ti stavljaš u pitanje kvalitet objavljenih knjiga, s obzirom na to da si napisao da njih interesuju samo pare, izdavačke kuće Mali Nemo?
Vidi ovako, pre nego što sam otišao na razgovor sa Milanom Orlićem, otišao sam do direktora Narodne biblioteke Kruševca, Sonje Veljković, kako bih se čuo njeno mišljenje u vezi sa tim kakva je izdavačka kuća taj Mali Nemo?
Ona mi je tada rekla da Milan Orlić jako vodi računa koga objavljuje i da Mali Nemo objavljuje jedan od prestižnijih književnh časopisa u Srbiji. Sveske. Meni je to bilo dovoljno da odem u Pančevo i dogovorim se sa Milanom.
Eto, naša saradnja se nastavila tako što je objavio set mojih priča pod nazivom "Šest kila karaktera" u 102. broju književnog časopisa Sveske.

Kunac

Ne dovodim ja ništa u pitanje. Da bih dovodio, bilo bi potrebno da detaljno proučim izdanja Malog Nema, što mi ne pada na pamet. Ali, evo, da ja nešto vas pitam... Ako neko zna. Da li je neka od knjiga koje su pobedile na dosadašnjim konkursima doživela bilo kakav uspeh? Eto, na primer, prošle godine je pobedio izvesni Rаdoš Kosović. Da li je neko čuo za njega?

Kunac

scallop

Pošto mi ovo izgleda kao nasumično fokusiranje, da malo proširim pitanje: Ima li ikakvog traga iza bilo kojeg izdanja fantastike malih izdavača?

M.M

Quote from: Kunac on 07-03-2012, 17:31:11
Eto, na primer, prošle godine je pobedio izvesni Rаdoš Kosović. Da li je neko čuo za njega?

Iskreno, nisam za čuo Radoša Kosovića. Samo, Kunče, ne razumem u čemu je problem!? Konkurs k'o konkurs. Neko mora da pobedi.

Stipan

Pa dobro, makar ovaj konkurs nije namešten.
Prošle godine sam ušao u širi izbor, ali,eto, taj Kosović je ispao bolji od mene.

Sunce li mu žarko, ako niko nije čuo za njega, šta onda tek ja da očekujem!

Kunac

Quote from: Miljan Markovic on 07-03-2012, 17:52:04Samo, Kunče, ne razumem u čemu je problem!? Konkurs k'o konkurs. Neko mora da pobedi.
Problem? Ko je pominjao problem?

M.M

Ghoul

Quote from: Kunac on 07-03-2012, 18:02:47
Quote from: Miljan Markovic on 07-03-2012, 17:52:04Samo, Kunče, ne razumem u čemu je problem!? Konkurs k'o konkurs. Neko mora da pobedi.
Problem? Ko je pominjao problem?

problem je u malicioznim komentarima, koji, kada budu demantovani, onda se priča širi u neke sasvim druge sfere.

krenulo se od decidiranih tvrdnji tipa

Quote from: Kunac on 07-03-2012, 15:42:44
Ti iz Malog Nema jedino žele pare... Zato i organizuju ovaj konkus... Da namame pisce koji će platiti štampanje svoje knjige.
a onda bude 'ok, možda i ne žele samo pare, ok, možda ne organizuju konkurs samo zato, ok nije više bitno šta sam reko, uostalom ja i ne znam šta oni objavljuju, al važno da sam pljuvao, nego ajmo sad o tome kakav je plasman, slava, mediji i ostali bla-bla truć...'

scallop

Ma, čovek je hteo da uporedi sa sopstvenim iskustvom u objavljivanju, pa da, eventualno, konkuriše...

Kunac

Ja i dalje mislim (a nisam ni prestajao) da Mali Nemo organizuje ovak konkurs prevashodno radi vrbovanja. Obrni-okreni, Mali Nemo je jedna sasvim minorna izdavačka kuća. Pretpostavljam da bar to nije sporno i ne radi se o uvredi, već o realnosti. Moguće je da idu na kvalitet, ali sudeći po odjeku pobedničkih romana ne uspevaju da pronađu tu zlatnu nit za kojom (u teoriji) tragaju.   

Ghoul

Quote from: Kunac on 07-03-2012, 19:32:50
mislim (a nisam ni prestajao)

prestao si, prestao, ako si ikad i počinjao.

u svakom slučaju, tema ovde uopšte nisu subjektivna 'mišljenja' o tome koji su izdavači veliki ili mali ili minorni.

ako se javite na ovaj konkurs s nečim valjanim i pobedite, neće vam tražiti pare za objavljivanje.
a ako budete na 2. ili 3. mestu, možda će vas 'vrbovati', ali valjda ste dovoljno zreli da eventualno nepovoljne uslove odbijete ako vam se ne dopadaju.
svakako vas neće 'vrbovati' s drogom u piću ili toljagom po glavi, šta god kunac 'mislio' o tome.