• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 7 . jul 2011 - PRIČE

Started by Boban, 04-07-2011, 10:16:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Ma, kuvam se i ja sa vama. Sinoć smo stigli kući i nevolja je što nema pušenja dok su ovde, a na terasu se ne može od vrućine. Ipak, spasavao sam siroti paradajz ceo sat, a kasnije čitao postovane brljotine. Danas sam uspeo da pročitam i priče. Mogu da odaberem i dve najgore za Gaffa, ali je pitanje da li bi ga to zadovoljilo.

Bilo bi lepo da Dacko konačno stavi tačku na još uvek i ovaj put, pa da se ili ja više ne spotičem ili da vas više time ne davim. Na tezgi opet ima zamenica na rasprodaji, a vrlo me zanima i da li je pogodbeni način primeren drugom delu složene rečenice ili sam ja u pravu kad verujem da mu je mesto u drugoj polovini.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Gaff

Pa bi, kada bi ste i obrazložili zašto su baš te dve najgore.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

M.M

Gaffe, sada si ga malo preterao.

Želeo sam da iskuliram, ali kada sam video kako čovečaš Stipana odlučio sam da napišem nešto povodom nesporazuma.

Evo inicijalnog posta čovečanja:
Quote from: Gaff on 10-07-2011, 19:58:20
E onda sam ti dao savet da čitaš pažljivije ono što pišeš. Koji nisi poslušao, pa sam pomoću sarkazma pojačao svoju poentu da si iskoristio reči koje se mogu shvatiti, čak i u kontekstu priče, veoma dvosmisleno.

U ovom postavljaš ona besmislena pitanja:
Quote from: Gaff on 10-07-2011, 15:13:49
Mene, Libe, više zanima koje su, po tvom mišljenju, dve najgore. I zašto.

A u ovom se od istih pereš...
Quote from: Gaff on 10-07-2011, 19:21:23
Postavio sam pitanje na koje (Miljane) nisam ni očekivao neposredan/konkretan odgovor.

Sada, imam i pitanje za tebe: ko ovde ne pazi šta piše?

@Scallop: Ljudi jednostavno vole da upotrebljavaju još uvek... :)
Nijedan poraz nije konačan.

Gaff

Quote from: Miljan Markovic on 10-07-2011, 20:26:21

U ovom postavljaš ona besmislena pitanja:
Quote from: Gaff on 10-07-2011, 15:13:49
Mene, Libe, više zanima koje su, po tvom mišljenju, dve najgore. I zašto.

Sada, imam i pitanje za tebe: ko ovde ne pazi šta piše?

Sve si u pravu ali nisam govorio o pljuvanju. Ja sam samo zato nastavio raspravu s D.

Stipan

Quote from: Gaff on 10-07-2011, 19:33:22
Ma meni je jasno da tebi svrbi što je Libeat rešila da komentariše priče.

A ja mislim da tebe svrbi što D. konta šta pokušavaš da izvedeš.

Gaff

A šta ja to pokušavam da izvedem?

Albedo 0

Ma Stipan je skontao da D. pokušava mjesecima da nas uvjeri da je ona sposobna da konta, samo nije skontao da imidž kontanja nije isto što i kontanje. Mada to ni D. još nije skontala...

Boban

Bato, da me D nije molila na kolenima da te poštedim, već bi visio...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

šta će ti veći dokaz da mala sporo konta? 8-)

pokojni Steva

Quote from: scallop on 10-07-2011, 20:17:30
Ipak, spasavao sam siroti paradajz ceo sat

Jadničak. Gazda mu nije čuo za godišnjoodmorsku kantu vode i spajajuću gurtnu?  :x
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Third Eye

Quote from: Boban on 10-07-2011, 23:15:45
Bato, da me D nije molila na kolenima da te poštedim, već bi visio...

Na kolenima? D.?  :mrgreen:
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

scallop

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-07-2011, 23:39:04

Jadničak. Gazda mu nije čuo za godišnjoodmorsku kantu vode i spajajuću gurtnu?  :x

Imao sam ja godišnjeodmorsku komšinicu koja je zdimila u petak u podne računajući da će paradajz da izdrži sa pobodenom zatvorenom (!!!) bocom vode dan i po. Na 37 stepeni!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 10-07-2011, 23:47:23
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-07-2011, 23:39:04

Jadničak. Gazda mu nije čuo za godišnjoodmorsku kantu vode i spajajuću gurtnu?  :x

Imao sam ja godišnjeodmorsku komšinicu koja je zdimila u petak u podne računajući da će paradajz da izdrži sa pobodenom zatvorenom (!!!) bocom vode dan i po. Na 37 stepeni!

xrofl xrofl xrofl

Tačnije,  :(
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Nego, pročitao ja priče i zabezeknuo se zbog uloženog napora da se promaši tema. Nikako da pogodim u kojim pričama je Lidija videla po jedan poen. Najviše mi je legla nova verzija priče "Nedorođen": izgleda dobro, a ne znam šta znači.

Суба

Добро је, ја таман помислио да сам луд. Све читам и контам, људи моји, па ово је бар јасно задата тема. Канда није.

Albedo 0

a koja priča je nova verzija Nedorođenog?

scallop

scallop

To sigurno nije nijedna od dve koje parafraziraju Prometeja i Vavilon.

Albedo 0

pa šta uvlačiš druge priče, ja te pitam samo za nedorođenu, kakav sad Vavilon...

Stipan

Stipan nije skontao ništa o imidžu kontanja, ali konta mnogo toga o prljavim namerama.
A ti Bato čak ni za prljave namere nisi sposoban. Ti si jednostavno bezobrazan.
Upao si nepozvan na liniju vatre.

Albedo 0

ne zaboravi da sam i nesnošljivo pravedan čovjek 8-)

Stipan

Albedo 0

Boban

Stipan

Ćuti Bato više dok nisam osuo paljbu i po tebi...

Albedo 0

Albedo 0

dajte više rezultate glasanja, kao da će još neko da glasa do sutra...

Stipan

Stvarno nisi slučajno gnjavator. Dogovoreno je kada će se objaviti liste.

Albedo 0

Lako je tebi, ti izoreš tikvice do podne i onda dođeš i vidiš rezultate, a ja ko zna kad... 8-)

Stipan

Albedo 0

šta će ti klipani kukuruza u sred ljeta, čovječe? 8-)

Stipan

Dobro kažeš. Još malo pa odoh ja u tikvice da čekam rezultate.

RedSonja

Postoji realna mogućnost da je do moje detinje no kao bajagi izopačene izvitoperene uobrazilje,
ALI
u priči ,,Ne prodajem nasmiješenog psa'' uočavam finoprugaste, iznijansirane, zakamuflirane naznake:

-homoseksualizma
QuoteDraganov lik jedva da pamtim. Prestao sam verovati u čuda

-pedofilije
QuoteTu sam subotu prošetao do parka, samo da bih gledao mlade i vesele ljude, u nadi da će njihova razdraganost i osmesi razvejati olujne oblake u mojoj duši.

-sodomije
QuoteUmesto ljudi, prišao mi je pas.
Lepi, veliki zlatni retriver sa krupnim i toplim očima, blagog pogleda. Nismo ispoštovali uobičajene forme upoznavanja, jednostavno mi je skočio u krilo

-fantazije predškolca vezane za zimske čarolije
QuoteJoš nisam shvatao šta se dešava, do pre minut sam hodao gradom sa Sneškom

Malo sam se prestravila jer sam naslućivala da će u nastavku priče biti i leševa, ali mi je donekle laknulo kad sam pročitala:

QuoteNe bih dalje o pojedinostima, izneću samo ono najbitnije.

Ovo naravno ne znači da je priča loša, jer nisam kadra to da procenim, samo znači da je za pojedine čitaoce višeznačna, što možda zapravo znači da je baš baš kvalitetna.  :oops:

Inače, dopadaju mi se priče , ovako sve komplet. :)

Savajat Erp

Интересантна запажња...:) Сад би неко требао рећи нешто типа - приче се коментаришу после објављивања резултата гласања...али то нећу бити ја, пошто ће резултати ускоро. Снешко или Смешко? :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

RedSonja

Quote from: Savajat Erp on 11-07-2011, 07:50:40
Сад би неко требао рећи нешто типа - приче се коментаришу после објављивања резултата гласања.
Stvarno?! Ih.
Iskreno, nisam očekivala da će iko mariti za taj post, to je više usputno trabunjanje, budući da sam odavno neaktivna na forumu i da sam samo slučajna prolaznica, ali kad sam već tu a i raspredate o gramatici, ovaj.... trebati je neličan glagol ;)

Savajat Erp

scallop

Savajat Erp

Touché, ma frère!  :)

Ето зашто сам имао једва двојку из француског!

scallop

Savajat Erp

scallop

Stipan

Šta sve ova dvojica neće smisliti ne bi li me sprečili da shvatim o čemu razgovaraju...

scallop

Malo mađarske gramatike na francuskom. Moj sestra i moja brat i... tako to.

Mme Chauchat

Sonja, komentar ti je... pa recimo da se radujem tvojim daljim komentarima ostalih priča.  xremyb Uskoro će valjda i ti rezultati glasanja pa onda pusti sebi na volju, treba nadoknaditi propušteno, a možda će i Dušman da se vrne.  :lol:

Anomander Rejk

Mislim da je ovo krajnje nekorektno.
Autor/ka priče koja je komentarisana, nema mogućnost da odgovori ili objasni nešto u vezi priče ( ako želi da poštuje pravila ) bar narednih nedelju dana, dok se ne objave imena autora, a izrečeno ostaje da visi, i utiče i na druga mišljenja.
Ako je neko usputni prolaznik, red je barem da pre postovanja, pogleda osnovna pravila radionice.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Boban

ma opušteno, ljudi, znate da uvek neko prekrši pravila, kakva god da su, a i nije načinjena velika šteta, s obzirom da je većina primedbi na nivou običnog trabunjanja; uglavnom su svi već glasali i za koji minut ćemo otvoriti rezultate.

NdZodiac

Quote from: Anomander Rejk on 11-07-2011, 11:58:45
Mislim da je ovo krajnje nekorektno.
Autor/ka priče koja je komentarisana, nema mogućnost da odgovori ili objasni nešto u vezi priče ( ako želi da poštuje pravila ) bar narednih nedelju dana, dok se ne objave imena autora, a izrečeno ostaje da visi, i utiče i na druga mišljenja.
Ako je neko usputni prolaznik, red je barem da pre postovanja, pogleda osnovna pravila radionice.

Slažem se sa Anomanderom, posebno kada je takva kritika u pitanju. Nisu ta pravila za džabe!

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

lilit

procitala sam price, ali necu glasati. samo jednom sam stigla da ih procitam, ne bih nekoga da ostetim, a malo sam u frci poslednjih dana.
u svakom slucaju, sa srecom.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.