• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

vprašanje za sigismundusa

Started by thor, 14-11-2003, 11:40:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

thor

imam eno vprašanje:
doma na podstrešju sem našel ostanek enega stripa, ker mu manjkajo platnice, ne vem kaj je to za ena izdaja. Strip je v slovenščini.
Prva zgodba: naslova ne vem. Glavni junak je ALVAR MAYOR.
On vodi španskega podkralja v skrito inkovsko mesto  Macchu Picchu, kjer ta želi najti neko čudežno drevo, da bi mu ozdravilo gobavost. Drevo najdejo, vendar je iz zlata in ko španci začnejo plenit zlato jih presenetijo inki in pobijejo.
Druga zgodba: KUNG FU-ZMAJEV  KREMPELJ

Format stripa je približno tak kot npr. CONAN od SLOBODNE DALMACIJE.

HVALA ZA ODGOVOR!

sigismundus

zdravo, prijatelju,

oba su stripa izašla kao prilog politikinog zabavnika. njegov središnji deo. onda su se savili na pola i otuda takav format. na slovenačkom, jer je u to vreme izlazio i na slovenačkom.
stripografija alvar majora je več napravljena, moram još dodati tekstič. malo ko zna, da je izašlo više od 50 priča alvar majora, koje je crtao enrique breccia. priča, koju pominješ, još je dva puta reprintovana u jugi.
isto ču početi i sa stripografijom shang chi-ja, kung fu, izašlo tako oko 130 epizoda, sa krosrefencijama na naša izdanja, a sledi i svih 700 izdanja conana. to ču raditi malo dulje. obuhvatiču conan the barbarian, savage sword of conan, conan saga, albume na engleskom i italijanskom i sva naša izdanja. nek mi se nebo smiluje. sa krosreferencijama.
samo da završim sa westernima i krosreferencijama.

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

thor

Hvala lepa za odgovor. sedaj se spomnim da smo pri nas kupovali Politikin zabavnik, samo na žalost imam samo še dva ohranjena. Škoda.
Še enkrat hvala.