• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Autor koji je dobio posao na novom "Asteriks" albumu je Ferri!

Started by DušMan, 26-07-2011, 16:29:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Jean-Yves Ferri will be the third writer of Asterix, Albert Uderzo announced the monthly comic Casemate, in the number 40 on newsstands Monday, July 25 . Ferri succeeds René Goscinny and Albert Uderzo – who scripted ten albums of the little Gaul after the death of co-creator of the series.

Known for De Gaulle to the beach or scenarios for its return to Earth (drawing Larcenet), Jean-Yves Ferri is currently working on the next album of the adventures of Asterix and Obelix, designed by Frederic Mebarki, longtime collaborator Uderzo, ink and author of all the Asterix visual products. If no release date is announced for the moment, Uderzo has closely monitor the implementation of this first adventure-signed Ferri Mebarki!

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Eh... dobro? Ja ga nisam čitao pa nemam reakciju. Mišljenja?

DušMan

Prethodna dva Asteriksa su toliko smeće da ovo sigurno ne može biti gore.
Ne dozvoli da te zbuni moja potreba za pokretanjem ove teme. Hteo sam da šokiram ljude pominjanjem Asteriksovog imena i Ferijevog (onog Zagorovog, Meho) prezimena u istoj rečenici. Sigurno sam u tome uspeo, što se da videti po silnim reakcijama između moja dva posta.  :)

Meho Krljic

Da.. da. Prethodna dva Asteriksa su bila nepodnošljiva... Zaista, možda i ne može gore...

DušMan

Ko zna... možda mi percepiramo te epizode kao loše zbog prevoda u piratskim izdanjima. Možda bi bile bolje da ih je prevodio Đorđe D.? A možda se i ne može od izmeta napraviti pita.

Meho Krljic

Moreover, zašto uopšte raditi Asteriksa bez Gošinija? Mislim, da, pare, ali to na stranu (a ne verujem da Uderzo baš umire od gladi), kome bre to treba? Ovaj novi Spirou koji izlazi, hajde, u redu, njega su ipak radili različiti ljudi tokom godina, ali Asteriks je bio Gošinijeva bebica i u kvalitetu i tonu bio konzistentniji od svih njegovih drugih serijala (pa otud valjda i najpopularniji). Bezveze je da se uopšte trude...

DušMan

Pa kad rade Taličnog, Štrumfove, a u neku ruku i Gastona (rade malog Gašu), što ne bi i glavnu zlatnu koku...

Što se tiče Spirua, ovaj album što upravo izlazi u Zabavniku je vrlo kul. Jeste da je crtež prilično nekonvencionalan za moje shvatanje Spirua, ali epizoda je sveukupno simpatična. Jedino mi jede jetru to što ga Zabavnik lomi na 5 brojeva.

Alex

Quote from: DušMan on 26-07-2011, 22:30:20

Jedino mi jede jetru to što ga Zabavnik lomi na 5 brojeva.

Mislio sam da je na 4.  :cry:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

U ovom trećem delu na kraju piše "nastavak u sledećem broju", a ne "kraj u sledećem broju", pa na tome zasnivam teoriju.
Kako se tebi kao oldskuleru sviđa ovaj novi Spiru, Aleks?

Meho Krljic

Hoće li Zabavnik posle tog Spirua da objavi i kao album ili da naručujem američko izdanje?? Mislim, kapiram da neće ali eto, da pitam...

Alex

Quote from: DušMan on 26-07-2011, 23:30:45
U ovom trećem delu na kraju piše "nastavak u sledem broju", a ne "kraj u sledećem broju", pa na tome zasnivam teoriju.
Kako se tebi kao oldskuleru sviđa ovaj novi Spiru, Aleks?

Čekam zadnji deo da pročitam odjednom - pre toga se ne izjašnjavam. Mada se malo mrštim na crtež.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

Quote from: Meho Krljic on 26-07-2011, 23:34:59
Hoće li Zabavnik posle tog Spirua da objavi i kao album ili da naručujem američko izdanje?? Mislim, kapiram da neće ali eto, da pitam...

Ne mogu se baš predstaviti kao glasnogovornik PZa, ali mislim da je sigurica da ga neće izdati posebno, u formi albuma. Šteta.
U čijem izdanju ćeš ga kupiti? Cinebookovom? Ne, nije sigurno, jer oni su Englezi, a i izdali su samo dva albuma u zadnje dve godine.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

vec sam pomislio kako su kupili ferrija da spasi neduhovito-losnjikavog asteriksa. strip bez buducnosti. strip koji se mora citati uz ogromne vremenske stanke izmedju pojedinih albuma. sto nisam ucinio, vec procitao skoro 30 u, ako se dobro sjecam, dva dana. svi su isti. dovoljno je procitati jednog.

procitao sam i ca. 50 zagora u nekoliko dana. sve od "na dnu oceana" do "obracun kod big-beja" i razlika u kvaliteti je fenomenalna. kolike veze covjek mora imati da proda tako malo stripa, asteriksa, za toliki novac...

DušMan

Quote from: Alexdelarge on 26-07-2011, 23:56:53
vredi li libellusovo izdanje S&F?

Cena im je hiljadu i kusur dinara, što je u današnja vremena potvrda velike vrednosti. :)
Bez šale, u pitanju su vrlo kvalitetna izdanja, ali mislim da ih ima (samo) 6-7 komada. Spiru je zreo za neko essential izdanje.

Meho Krljic

Quote from: DušMan on 26-07-2011, 23:51:38
Quote from: Meho Krljic on 26-07-2011, 23:34:59

Ne mogu se baš predstaviti kao glasnogovornik PZa, ali mislim da je sigurica da ga neće izdati posebno, u formi albuma. Šteta.
U čijem izdanju ćeš ga kupiti? Cinebookovom? Ne, nije sigurno, jer oni su Englezi, a i izdali su samo dva albuma u zadnje dve godine.

Da, na Cinebook sam mislio, dakle ipak Britanci, ne Ameri i računam da će oni nastaviti izdavanje...

DušMan

Sumnjam u njihovu brzinu. Oni su izdali originalni broj 34 u 2009. godini i broj 39 u 2010. godini i to je to. Tim tempom nikad neće stići do ovog albuma koji se sad serijalizuje u Zabavniku, koji čak i nije deo redovne serije već drugi u grupi od 6 one-shotova koji funkcionišu odvojeno od kanona.

Meho Krljic

DušMan

Tebi sigurno religija zabranjuje kupovinu Zabavnika?

Meho Krljic

Ne, ali gde još i to da držim... Žena i ovako hoće da me izbaci iz kuće zajedno sa tonama stripova koji su makar u kulturno spakovanim trejdovima i HCovima i diže joj se kosa na glavi od mojih starih Eks-Almanaha i Konan Saga. Zabavnici bi bili kap koja preliva čašu.

DušMan

Meho Krljic

DušMan

Ha, situacija se razvija. Dobio sam danas neku vrstu zvaničnog demantija ove vesti, u vidu cirkularnog mejla firme koja drži prava na Asteriksa. Kažu da, iako je vest planula u ponedeljak, postoji još mnogo stvari koje treba rešiti i odluka koje treba doneti, te da nikako ne shvatimo to kao zvaničnu najavu.

Izgleda da je Uderzu izletela vest pre vremena.  :)

Alex

DušMan

Ne bih bio toliko neoprezan da podsvesno pokrenem temu preko koje se može naslutiti takva stvar.  :)
Doduše, po informacijama koje sam viđao po forumima u zadnje dve godine, VČ je bar tri puta do sada pokrenuo Asteriksa.

Bob Rok

Quote from: Alexdelarge on 26-07-2011, 23:56:53
vredi li libellusovo izdanje S&F?

Izdanje ko izdanje i da.

Strip ko strip i da, ako progutas par pasusa, recenica, stranica, scenarija u ime 50 i neke :)

Ima na lageru svih dosad izdatih brojeva. Potpuno potcenjen strip iz ne znam kojih razloga. Svakako bolji od Tentena  :)

Bob Rok

Quote from: DušMan on 28-07-2011, 22:10:33
Ne bih bio toliko neoprezan da podsvesno pokrenem temu preko koje se može naslutiti takva stvar.  :)
Doduše, po informacijama koje sam viđao po forumima u zadnje dve godine, VČ je bar tri puta do sada pokrenuo Asteriksa.

Dodaj trideset ispred te trojke. Nije hiperbola :D