• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Marvel vs. Madhouse

Started by ridiculus, 30-07-2011, 13:39:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ridiculus

Neki od vas verovatno znaju da se ove sezone (jul-septembar) emituje poslednji deo zajedničkog projekta Marvela i japanskog studija Madhouse. Do sada su prikazani Iron Man, Wolverine, X-Men, a sada je u toku Blade. Kažu da je Warren Ellis učestvovao u konstrukciji nacrta ovih priča, ali on se distancira od završnog proizvoda. Čuo sam da je Iron Man krš, ali ionako me nikad nije ni zanimao. Za razliku od toga, X-Men su mi u mlađim danima bili drugi po redu omiljeni Marvelov strip, zahvaljujući Chrisu Claremontu, i prirodno je da sam bacio pogled prvo na njih.

Dobra produkcija, kakva je potpuno očekivana od Madhouse-a. Dobro pogođeni standardni likovi - vizuelno me podsećaju na Marvel 90-tih. Sviđa mi se odjavna špica, na kojoj kamera prelazi preko ogromne ilustracije sa likovima i motivima iz serije. Osim toga, malo drugih stvari mi leži. Ali, sad sam tek na polovini, pa ću još dati šansu priči.

Eh, da. Priča počinje smrću Jean Grey/Phoenix-a. Od X-ljudi, na početku se pojavljuju Xavier, Cyclops, Wolverine, Beast i Storm, i kasnije im se pridružuje još nekoliko članova koji nisu standardni, ili možda i jesu u nekoj od kasnijih verzija Marvelovog univerzuma koje ne poznajem dobro. SPOJLER: Emma Frost i mala Japanka Hisako Ichiki.
Dok ima smrti, ima i nade.

Gaff

Da, naspram užasnog Iron Man-a  :x :x :x i donekle gledljivog Wolverina  :roll:, X-Men serijal je solidno prihvatljiv. Priča je dovoljno složena da se mogla proširiti na još nekoliko epizoda, al' 'ajd'. Likovi su verniji sebi i franšizi nego u ona druga dva serijala. Ako će saradnja da se nastavi, nadam se da će preživeti jedino X-Men Manga.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

cutter

To onda verovatno koriste Morisonove X-Mene kao polaznu tačku?

Gaff

Pa, zbog autfita i pošto je u serijal ubačena i Armor, rekao bih, tako nekako...
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Meho Krljic

Ako je Armor ubačena to pre asocira na Whedonov Astonishing. Saću da to uzmem da daunloudujem.

Meho Krljic

Pogledo prvu epizodu. Izmešano.  :lol:

ridiculus

Ja pogledo sve. Glavni protivnik u poslednjoj epizodi liči na nešto što bi izašlo iz radova Billa Sienkiewicza (New Mutants možda).  :)

Čudno mi je kada slušam Xaviera i ostale kako govore na japanskom (i ne razumem kako X-Meni komuniciraju sa lokalnim stanovništvom - možda bi bilo bolje da su njihove glasove uradili na engleskom). Mnogo stvari se dešava u polumraku, pa akcija nije baš jasna. Čini mi se da je Armor dobila veliku važnost u prvoj bici sa U-Menima, i praktično sama izvlači X-Mene i pored neiskustva.

Eto, to su neke zamerke, a ostalo mi je OK. Vredi pogledati, pogotovo ako ste fan Marvela ili franšize.
Dok ima smrti, ima i nade.