• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hajde da pričamo o radionici...

Started by Josephine, 14-08-2011, 23:14:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

D, nemoj me polegati na kauč, ok? :) Nađi bre drugog pacijenta...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Джон Рейнольдс

Probrani Bobovi citati:

QuotePišemo priču za POLITIKIN ZABAVNIK. Namenski; svi radovi koji zadovolje kriterijume biće objavljeni u PZ-u ( ... ) Dakle, fantastična priča koja će moći da se objavi u porodično-dečjem magazinu, to treba imati u vidu kada birate temu i pristup: bez eksplicitnog nasilja i seksa, bez eksperimenata u formi i strukturi, bez silovanja jezika i prezahtevnih konstrukcija. Ne postoje drugi okviri: bilo koji oblik fantastike, klasično pripovedanje, zanimljivo, originalno, lako čitljivo.

Quotea šta će biti objavljeno, odlučiće neko iz Zabavnika ko je zadužen za izbor tekstova.

QuoteNišta se ne menja u sistemu glasanja, kačenju i sve ostalo... PZ je ekstra bonus.

Ende.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Džek

Mouchette

Quote from: scallop on 14-09-2011, 00:14:02
Usput, nisam pročitao prvu priču na glasanju, možda jeste pravi izbor. Možda i nije.

Džon misli na priču 'Drugi čovek na Mesecu', koja je prva u anonimnom glasanju, a nju jeste pročitali  :)
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Josephine

Ja znam da biste vi voleli da ispadnem ljiga, da sve ovo radim da bih bila objavljena i slično.

Nažalost, još uvek ne znate koja je priča moja.

Ja sam se u ovom krugu svesno odlučila za eksperiment koji je, veoma očekivano, loše prošao. Mogla sam da pišem "politički korektnu" priču. Nisam. Igrala sam se. I izgubila. Što je ok.

Da želim da budem objavljena (i da to Bobo želi i hoće, jel), i da želim da mi Bobo u tome pomogne, to bi se odavno desilo. Ne bi mi bila potrebna radionica da se guram u Zabavnik. Našla bih put da to ide daleko od svih vas.

Ali to se nije desilo. Nisam objavljena dosad iz jednog razloga - ne žuri mi se. Ne želim da se blamiram. Nisam dovoljno dobra. Možda nikada ne budem objavljena.

Dakle, vaši argumenti padaju u vodu.

Ja ću, naravno, braniti svoj izbor prilikom glasanja. I to je jedino što ovom prilikom radim.

Ne opovrgavam ničije pravo da bude objavljen u PZ na osnovu rezultata glasanja u ovom krugu. Ne sviđa mi se, ali to je samo moj problem.

Lopov za svakog misli da je lopov.

Na kraju - ne brinite, Zabavnik vas čeka. Ja sam samo pitala - šta vi čekate? Na radionici, mislim. Hajde da je načinimo boljom. Ili ne.

scallop

Džone, a gde se pominje da odlučuje glasanje?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mouchette

Quote from: D. on 14-09-2011, 00:25:05

Ja ću, naravno, braniti svoj izbor prilikom glasanja. I to je jedino što ovom prilikom radim.

Niko ti to pravo ne uskraćuje, ali sopstveni izbor se ne brani tako što se nipodaštava tuđ.

Josephine

Mušet, polako kada gaziš preko leševa. Možda neki oživi.

Nemam pravo da uskraćujem bilo kome odlazak u Zabavnik, apsolutno. Ne bih ni probala.

Ali imam pravo da kažem da ti je priča (ako je tvoja) loša, naivna i puna rupa. :)

@Džekonjo, ne batrgaj se večito.  xremyb Šta te briga za mene. Samo se ti zezaj... :)

Džek

QuoteJa ću, naravno, braniti svoj izbor prilikom glasanja. I to je jedino što ovom prilikom radim.

A ko spori i napada tvoj izbor, pobogu? Iskreno, mene apsolutno boli briga za tvoj izbor; isto očekujem zauzvrat. Nije ti niko kriv što si napisala lošu priču, ne istresaj se na nas ovde.

Josephine

Pa ti? Na primer, mnogo loše si pisao o prvoj priči. A ona se meni dopala. :)

pokojni Steva

Izvinjavam se, možda grešim, jelil to ista ona Mušet koja prezire glasanje, ovde je da bi se zabavila a pisanje joj nije ambicija? Razumem lične animozitete, no ovde ima i po koja trula jabuka više.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Ne grešiš, Stevo. No, to je sve normalni deo procesa u ljudi. Svi imamo mane, sujetu, ego. Oprostljivo je to.

Moguće je da grešim kada hoću diskusiju o izborima, argumentaciju izbora.

Možda stvarno treba da ostavim sve kako jeste.

Odoh da spavam.

Poljubac svima.

Mouchette

Da, i dalje ne smatram da sam neki pisac koji zaslužuje objavljivanje. Ali, Stevo, sama sebi bih izgledala ljigavo kada bih dopustila da me neko ovako bezočno gazi.

Josephine

Ne smatram da je bezočno gaženje ako ti kažem da ti je priča loša. Daću ti i argumentovanu analizu zašto je to tako. :)

P.S.
Bezočno gaženje je bilo kada si aludirala na nekakvo pušenje i moj i Bobanov odnos. No, no u radionici takvo ponašanje. :)

Džek

Ali ja tebe nisam napadao što ti se dopala, princes krofnice,i sasvim mi je svejedno šta se to tebi dopalo u onom pokušaju, niti me interesuje tvoj kont jer očito nisi u stanju da išta prihvatiš.

Albedo 0

mislim da treba podsjetiti ovomjesečnu gubitnicu da to što je sinoć izbjegla puni mjesec, vrludajući ulicama grada ispijajući krv prolaznicima, ne znači da je teza o vezi Zemljinog satelita i psihopatologije pobijena, štaviše, i danas je Mjesec prilično razvijen, i period psihopatološke reakcije je duži od jedne noći 8-)

Josephine

Ni ja ne napadam nikoga. Iznosim stav. Ako vi to osećate kao napad, nije moj problem. :)

Svakako imate pravo na izbor. Slobodni ste da i moj izbor dovedete u pitanje, argumentovanim tvrdnjama, naravno.

Volim ja da diskutujem. :)

Ali kada ljudi sa mnom pričaju, a ne kada sve osećaju kao napad.

Zato odustajem, jer nemam nameru da napadam. :)

Srećno svima u objavljivanju u Zabavniku.

Džek

Plut

Kad smo već kod poente, mene samo zanima šta je poenta ove rasprave.

Tema sa komentarima je totalno zamrla jer se ovde razglaba o ne znam čemu. Bitnije je ko je kome šta rekao nego šta mislimo o pričama. Osim ako su već svi rekli šta su imali. Ja nisam, ali sam i izgubila volju.

Albedo 0

Mislim da je napokon red da vidimo famozne autore 8-)

Josephine

Pa, ponekad valja popričati o kriterijumima. :)

Kažu da je uspostavljeni (visoki) kriterijum osnova uspeha. :)

Plut

Pričati, slažem se, samo mi se čini da je ovde nemoguće pričati, brzo se sklizne u ružno.

Mouchette

Zar nije napad ona ucena 'ako ovo smatrate dobrom pričom, onda ja odlazim sa radionice'? Zar nije napad aludiranje na moje godine kada kažeš da me je pregazilo vreme i da se svet više ne bavi temama od pre 50 godina? (Uostalom, ti uvek napadaš na taj podmukao način, tamo gde veruješ da će najviše zaboleti: Lidiju zbog 'neprežaljene ljubavi' i njenog života bez dece, Ivanu zbog njenog fizičkog izgleda, itd. itd, mučno mi je da se prisećam). Ja se svojih godina ne stidim, naprotiv.
A taj detalj o tebi, Bobanu i pušenju si izmislila. Ili nisi?
Zaista ti se više neću obraćati, ne volim konflikte, prinuđena sam da se branim i da napadam kako bih se odbranila, a to je nešto što ne umem i ne želim da radim. Ok, pobedila si, raduj se.

Albedo 0

Pod hitno nam je potreban Nightflier  8-)

pokojni Steva

Ajd da se i topamo kad već serendamo - moguće je da će na kraju ispasti da je peglanje lokalnih sujeta najveće dostignuće Radionice. Ko glasa očekuje da bude izglasan. Ko postuje pisanje nada se pozitivnom odjeku. To je kao 'ako-onda'. Ko gazi u 'recenzijama' biće zgažen. Ekvivalencija. Trpljen može biti spašen al je uglavnom raspomamljen. To je tako normalno.
Radioničari se već (donekle) prepoznaju, malo šta iznenađuje, ovo sa PZ samo potencira razlike i neslaganja. Slabo ima novog mesa, to je jed.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 14-09-2011, 01:04:06
Ajd da se i topamo kad već serendamo - moguće je da će na kraju ispasti da je peglanje lokalnih sujeta najveće dostignuće Radionice.

Ja sam zranut ovako užasnim razlazom dosadašnjih saveznica Mouchette i D. 8-)

Josephine

O, bože, Mušet. Ako ti nije jasno nešto sam rekla - molim te pitaj me.

Kada sam imala konflikt sa Anđelom, ja pojma nisam imala kako ona zaista izgleda. Ni sada mi nije jasno što ste se svi zgranuli - rekla bih da je to neko vaše učitavanje. Meni je Anđela simpatična.

Nikada mi na pamet ne bi palo da ikoga zezam zbog "života bez dece". Ni ja nemam dece.

Rekla sam da ću ja prestati da pišem sf ako se tvoja priča objavi kao sf, jer očigledno nema svrhe (ti stvarno misliš da ti je priča dobra?).

Uopšte nisam aludirala na tvoje godine. Da me ispravno shvataš, znala bi i zašto.

Hajde, ne budi ružna. Otišla sam da spavam.

Želela sam da pričamo, ali nema ništa od toga. Kao i uvek.

Pozdrav Plut i Stevi. :)

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 14-09-2011, 01:04:06
Slabo ima novog mesa, to je jed.

E, da... Doduše, reče Boban da ima nekih novih, ali rekla bih da je to samo za krug o PZ...

Albedo 0

ajd na spavanje, a sutra da nam objasnite kako su se dosadašnje ortakinje pofajtale

Stipan

Quote from: Mouchette on 14-09-2011, 00:18:15
Svi smo mi bolje ili lošije prolazili na glasanju i niko od nas nikada nije 'pucao'.
Nije istina! Ja sam u prošlom krugu (bio sam zadnji jel') pukao u toj meri da sam se usudio da napadnem Bobana za Zabavnik.
To ti je otprilike kao kad se miš izvuče iz rakijske čaše pa krene da se bije sa mačkonjom.

Quote from: Bata Živojinović Karan on 14-09-2011, 00:45:07
mislim da treba podsjetiti ovomjesečnu gubitnicu

A ko je po tvome cenjenom mišljenju ovomesečna gubitnica?

Quote from: D. on 14-09-2011, 00:42:30
Svi imamo mane, sujetu, ego. Oprostljivo je to.

Uh bre, ovde se sve preliva od tih stvari. A nešto slabo vidim da neko nekom išta oprašta.
Jebo vas, jel' vam to mogućnost objavljivanja u Zabavniku pomutila pamet?

Džek

Sreća, ima ljudova koji nisu pisali za zabavnik (al' ako upadne, ne bi se žalili) nego onako radioničarski, malo odrešenijih ruku... mislim da se za zabavnik mogu odabrati priče i iz prošlih krugova.

Stipan

Evo ga opet ovaj optimista...

Džek

Naravno, Tigar sa kezom na licu i ready for rock and roll :)

ChikaLjuba

Quote from: D. on 14-08-2011, 23:14:33
Dobila sam neke privatne poruke, a i iz komentara redovnih učesnika u radionici, vidim da se većina pribojava raspada sistema kakav smo dosad poznavali.

Dobila sam žalbe da je avgustovski krug prošao gotovo nezapaženo i da ima malo komentara na priče.

Dobila sam i pribojavanja da će sada "masa nagrnuti u radionicu i da više ništa neće biti kao što je bilo".

Vidim izlive nekih emocija neslaganja sa povratnicima i novim učesnicima radionice, pa sam želela da ostavim prostora da se te emocije materijalizuju i verbalizuju do kraja jer je tako zdravo.

Što se Politikinog Zabavnika tiče, Boban je odavno najavio da će se u jednom krugu pisati za njega.

Smatram da je radionici potrebna infuzija adrenalina ovog tipa.

Ne mislim da će se pretvoriti u bilo šta drugo osim ovoga što je dosad bila, jer će, nakon ovog kruga, masa opet otpasti, a mi ćemo se vratiti na staro, sa možda nekoliko članova više i bitnim iskustvom iza sebe.

Postoji više razloga zašto smatram da će se sve vratiti na staro:

1. Većina nema istrajnost koju imamo mi koji već 9 meseci pišemo za radionicu.
Zato smo i spali na omanju (što je prednost!) ali stabilnu skupinu.

Zaštitničke namere redovnih i lojalnih učesnika su normalne.

2. Dosta ljudi nema motivaciju da piše za radionicu jer nemaju vremena, nemaju hrabrosti, nemaju discipline, smatraju da nije izazov ili jednostavno su tu samo kada ima nagrada/keša/objavljivanja priča.

3. Radionica je uspostavila sistem koji se neće prilagođavati drugima, već će drugi morati da se prilagođavaju njoj.

Dajte te izlive, predloge, komentare, pa da nastavimo sa pisanjem.

Mislim da o svemu ovom pod hitno treba izvestiti predsednika Tadica.

Stipan

Pa gde si ti dosad Soda - brate?! Samo si još ti falio pa da nevolja preraste u kataklizmu!   :x

Josephine

Kada bi on znao šta piše, možda bih i pročitala šta je napisao.

ChikaLjuba

Quote from: Stipan on 14-09-2011, 13:07:53
Pa gde si ti dosad Soda - brate?! Samo si još ti falio pa da nevolja preraste u kataklizmu!   :x

Nemam ja ovde sta da se mesam. Ovo je polemika za vas pisce.

Mi ostali se samo zavalimo, uzmemo kokice i koka kolu i umiremo od smeha. :)

Stipan

Quote from: D. on 14-08-2011, 23:14:33
Dobila sam neke privatne poruke, a i iz komentara redovnih učesnika u radionici, vidim da se većina pribojava raspada sistema kakav smo dosad poznavali.

Ovo beše rečeno negde u pred kraj dve hiljade jedanaeste, čini mi se.
Koliko samo danas zloslutno odjekuje. Kao Tarabići dvehiljadite...