• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ELM STREET PITANJE...

Started by Pajke, 20-11-2003, 10:47:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pajke

Na koji se nastavak ELM STREET serije nadovezuje prica Freddy vs. Jason? Naime, iz te serije sam gledao samo 1&3(jos '80-ih) a sada i ovaj dvoboj. U ovom filmu se govori o tome da je u prethodnom nastavku Freddy unisten tako sto su zaboravili na njega ili su neki odvedeni u mentalnu ustanovu gde su ih kljukali tabletama protiv snova. Logicno sam pomislio da se to desilo u New Nightmare pa sam ga uzeo, odgledao, ali se nista slicno nije desilo?! Da nije onda to bilo u Freddy's Dead: The Final Nightmare? Da li je te price bilo uopste?

Ghoul

Quote from: "Pajke"U ovom filmu se govori o tome da je u prethodnom nastavku Freddy unisten tako sto su zaboravili na njega ili su neki odvedeni u mentalnu ustanovu gde su ih kljukali tabletama protiv snova. Logicno sam pomislio da se to desilo u New Nightmare pa sam ga uzeo, odgledao, ali se nista slicno nije desilo?!

pajke, precenjujes logiku producenata ovakvih filmova.

to o ustanovi i tabletama je aluzija na 3. deo, ali to o zaboravu je 'izum' scenariste f. vs j. kako bi uopste stavio u pogon ovu pricu [koja i pocinje tako sto fredi gubi svoje moci jer je 'zaboravljen' i treba mu dzejson da decu podseti na njega :x ]

ako nista drugo, bar si bio nateran da ponovo pogledas znatno bolji film od f.  vs. j.
https://ljudska_splacina.com/

Pajke

Pomislio sam i na tu mogucnost, otud i moje pitanje na kraju posta gde se pitam ima li takve price uopste. Steta, bas me je zaintrigirala ta moguca prica gde bi pokusali da srede Freddy-ja na taj nacin.  
Morao sam ovim topicom proveriti stvar koliko god male sanse bile. :)

Ghoul

u  stvari, na neki nacin je borba zaboravom direktno suprotna od metoda primenjenog u 1. delu,  gde Nensi resenje vidi u KONFRONTACIJI sa Zlom, a ne u bezanju od njega i zaboravu.

istina, sumnjivi uspeh njene borbe, na kraju tog filma, mozda daje malo validnosti ovom novom metodu.

mada, poenta u celom ovom serijalu jeste= kako god se borili protiv fredija i dzejsona, i koje god nove metode nalazili, oni ce se vracati dok god filmovi zaradjuju pare!

dakle, jedini pouzdan nacin borbe protiv njih je= ne gledati te filmove.

evo, pogledajte sta se desava= uprkos ocajno losem 8. delu halloweena, ipak se sprema 9. [jer je prethodni zxaradio dovoljno za tako nesto]

cak i oni leprechaun filmovi su toliko jeftini da je zarada uvek u plusu, i snimaju se dalje [iako oni idu direct to video]

Pajke

Quote from: "ghoul"

dakle, jedini pouzdan nacin borbe protiv njih je= ne gledati te filmove.

hahahaha...ova ti je dobra! :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

Draza

Quote from: "ghoul"evo, pogledajte sta se desava= uprkos ocajno losem 8. delu halloweena, ipak se sprema 9. [jer je prethodni zxaradio dovoljno za tako nesto]

Zato ja nisam i necu gledati Revolutions.  :twisted:

Lurd

Quote from: "Pajke"U ovom filmu se govori o tome da je u prethodnom nastavku Freddy unisten tako sto su zaboravili na njega ili su neki odvedeni u mentalnu ustanovu gde su ih kljukali tabletama protiv snova.

Upravo su to aluzije na prvi i treći deo. Ovo o zaboravu (ne znam kakav je prevod ili da li je to u pitanju) je nešto slično metodi borbi iz prvog dela, gde Frediju oduzimaju snagu (scena na mostiću, kada su odlučili koji je najbolji način borbe) kada ga se ne boje, a on pred sam kraj bukvalno nestane kada mu Nensi okrene ledja i kaže nešto tipa "ma jedi, bre, govna!" (dobro, bez "bre").

Treći deo se dešava u mentalnoj instituciji.

Pajke, to ti je veliki propust inače. Ako iole voliš horor, moraš da pogledaš sve nastavke, jer to je definitvno najbolji (mrzim tu reč, ali sada moram) horor serijal uopšte. Samo mi je drugi deo malo smetao, ali morao bih ponovo da ga pogledam. Uz tu ogradicu, svi filmovi su dobri uz poneki odlični i prvi koji je remek-delo.
My trees...They have withered and died just like me.

sandman

Quote from: "Pajke"U ovom filmu se govori o tome da je u prethodnom nastavku Freddy unisten tako sto su zaboravili na njega ili su neki odvedeni u mentalnu ustanovu gde su ih kljukali tabletama protiv snova. Logicno sam pomislio da se to desilo u New Nightmare pa sam ga uzeo, odgledao, ali se nista slicno nije desilo?! Da nije onda to bilo u Freddy's Dead: The Final Nightmare? Da li je te price bilo uopste?

da, ona dva lika u ludari, instant reminder na (meni najboljshi) treci deo. ma nema tog filma, taj storyline je sasvim nov...

...ili je mozda poenta da smo i sam taj nastavak svi zaboravili?   :idea:

Pajke

Uskoro cu nabaviti 3 deo pa cu ga ponovo pogledati....mmmm, posle 14-ak god. cini mi se. Keca sam skoro ponovo gledao, vredelo je! Secam se u trojci da je neki bucko imao super moci....valjda, jebem li ga... :wink:

Tex Murphy

Quote from: "Pajke"Secam se u trojci da je neki bucko imao super moci....valjda, jebem li ga... :wink:

Zar to nije bilo u Petak 13 šesti dio?  :) Ah, ne, tamo je bila ona neka cura.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

u 3. delu svi oni, na neki nacin, imaju moci = zato se film podnaslovljava kao DREAM WARRIORS...