• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Klip (Maja Miloš, 2012)

Started by Kunac, 29-08-2011, 21:32:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ALEKSIJE D.

"Znaš, ovo je odlično, ali mi to nećemo staviti na scenu. Nije komercijalno."
Prva rečenica koju mi je upravnik pozorišta rekao pošto mi je isplatio honorar, pre nekih dva meseca.
Toliko o kulturi.

scallop

Dobro da ti nije rekao pošto ti nije isplatio honorar.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ALEKSIJE D.

Da se on pitao i ne bi. Ali, propozicije bile takve.

Alex

Klinci (poput yalgr-a) koji su odrastali posle 90-ih i koji su upili "uprošćenu - toliko da je netačna" priču o pop/mas.kulturno-političkim kretanjima poslednjih decenija, jer su je mnogi papagajski ponavljali, sada su već stasali da "iz pete ruke" počnu sami da tumače dešavanja i pišu i snimaju o njima, pa nas potencijalno očekuju i mnogo veće nebuloze od Klipa.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

yalgr

Ma uostalom sta se raspravljam,imam druga posla.

ALEKSIJE D.

Yalgr, ti beše nešto napisao juče malko drugačije. Zastave i slične fore? Izgleda nestalo hrabrosti pa brišeš napisano. I otkud tebi da se bilo ko sa tobom raspravlja?
Ljudi se, naprosto, sa tobom ne slažu.

scallop

Aleksije, i ja video. Pa, pomislio da odgovorim, a onda odustao. Ko može sa tolikim dupetom da se meri?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

vrlo zanimljivo, yalgr, sljedeći put kad te mrzi da raspravljaš potrudi se da te mrzi i da napišeš da te mrzi, čisto da bi bio uvjerljiviji

yalgr

Quote from: ALEKSIJE D. on 18-09-2012, 10:39:00
Yalgr, ti beše nešto napisao juče malko drugačije. Zastave i slične fore? Izgleda nestalo hrabrosti pa brišeš napisano. I otkud tebi da se bilo ko sa tobom raspravlja?
Ljudi se, naprosto, sa tobom ne slažu.

Hrabrosti nije nestalo,dakle brisem dupe vukom i lukom bojovicem,zastavom srbije,pravoslavljem,putinom,komunizmom-socijalizmom-antiglobalizacijom,gospodom bogom,vecim delom srba i moje familije(dabogda dobili rak kostiju ili nesto slicno),mislim moj prvi post je bio takav a onda bi se nakacili pojedini degenerici i ismevali engleski i nemacki jezik na koji mi je namestena tastatura,pa bih ja bio prinudjen da repliciram,pa bi oni onda opet nesto odgovorili iz udbaske komunisticko-fasisticke-gospodbogoljubive -otacnacijeljubive-putinoljubive-tradicijoljubive kuhinje itd.,a ja ipak imam druga posla i prilicno mi je dosadna ova diskusija(a i gubljenje vremena).Sad neko je tu u pravu a neko ne,a ko je u pravu to samo gospod bog zna (cijom bradom,sinom,svetim duhom i nebeskim carstvom(pogotovo) ja rutinski brisem guzicu).Ja sam uveren da sam ja u pravu ali nekom iscasenom bozanskom pravoslavnom crkvenom gospodbog logikom su mozda u pravu moji forumski neprijatelji,a mozda je taj odnos 51% : 49% ,mozda cak 50 % : 50% ?Ja licno pristajem da moji forumski neprijatelji budu u pravu ukoliko mi gopod bog uplati 100.000.000.000. EUR na racun,pa da mogu svoje neprijatelje da otpozdravim iz ferarija i kazem:"Svaka cast ,bili ste u pravu". Nikad se ne zna ko je u pravu i mene niko ne placa za ovo,a vreme je novac,imam pametnija posla i zato dostojanstveno napustam diskusiju sa konstatacijom da je sin pravoslavnog vuka bojovica,luka bojovic,glavni narko diler u srbiji i trovac omladine.

Albedo 0

ako je ovo bilo dostojanstveno molim te da nikada ne budeš nedostojanstven

a ja ću da zatvorim diskusiju prostim objašnjenjem uzročno-posljedičnog odnosa

dakle, prvo se JEBEŠ pa onda dobiješ sidu

kao što prvo dolaze očevi LDP-a pa onda narko dileri

bez očeva LDP-a nema droge u Srbiji, pa samim tim dileri nemaju šta da prodaju u Srbiji, šta da prodaju kad nema droge (koju su donijeli očevi LDP-a)?

i budući primjer kauzalnog odnosa:

LDP se zalaže za legalizaciju prostitucije, dakle kada budete okruženi kurvama sa fiskalnim računima nemojte da krivite makroe zbog toga, prosto je licemjerno

Джон Рейнольдс

Quote from: yalgr on 19-09-2012, 21:40:25
Hrabrosti nije nestalo,dakle brisem dupe vukom i lukom bojovicem,zastavom srbije,pravoslavljem,putinom,komunizmom-socijalizmom-antiglobalizacijom,gospodom bogom,vecim delom srba i moje familije(dabogda dobili rak kostiju ili nesto slicno),mislim moj prvi post je bio takav a onda bi se nakacili pojedini degenerici i ismevali engleski i nemacki jezik na koji mi je namestena tastatura,pa bih ja bio prinudjen da repliciram,pa bi oni onda opet nesto odgovorili iz udbaske komunisticko-fasisticke-gospodbogoljubive -otacnacijeljubive-putinoljubive-tradicijoljubive kuhinje itd.,a ja ipak imam druga posla i prilicno mi je dosadna ova diskusija(a i gubljenje vremena).Sad neko je tu u pravu a neko ne,a ko je u pravu to samo gospod bog zna (cijom bradom,sinom,svetim duhom i nebeskim carstvom(pogotovo) ja rutinski brisem guzicu).Ja sam uveren da sam ja u pravu ali nekom iscasenom bozanskom pravoslavnom crkvenom gospodbog logikom su mozda u pravu moji forumski neprijatelji,a mozda je taj odnos 51% : 49% ,mozda cak 50 % : 50% ?Ja licno pristajem da moji forumski neprijatelji budu u pravu ukoliko mi gopod bog uplati 100.000.000.000. EUR na racun,pa da mogu svoje neprijatelje da otpozdravim iz ferarija i kazem:"Svaka cast ,bili ste u pravu". Nikad se ne zna ko je u pravu i mene niko ne placa za ovo,a vreme je novac,imam pametnija posla i zato dostojanstveno napustam diskusiju sa konstatacijom da je sin pravoslavnog vuka bojovica,luka bojovic,glavni narko diler u srbiji i trovac omladine.

А да скупиш храброст да се најпре ухватиш у коштац с неким букваром?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

napokon sam našao ono o čemu sam govorio

''Preovlađivali su u dnevnicima, mnogo više na televizijskom dnevniku, negativni stavovi i komentari o mladima i njihovim temama. Ti stavovi vezivali su se za gotovo sve sfere njihovog života koje su uopšte pominjane u informativnim emisijama. To za posledicu ima negativnu reprezentaciju mladih ljudi od strane ostalih slušalaca i gledalaca. Krivo predstavljanje određene ciljne grupe u dnevnicima dovodi do stvaranja krivih predstava o toj grupi. Iako su razlog često problematične individue, javni servis to poistovećuje sa celom populacijom. Iz tog razloga čitava populacija mladih biva negativno reprezentovana. Ovaj podatak istraživanja u potpunosti dokazuje posebnu hipotezu ovog rada, odnosno da ima malo sadržaja namenjenog mladima i da su oni generalno slabo zastupnjeni u celini programske ponude RTS-a, kao i to da se kreiraju negativne asocijacije u vezi sa njima.'' - strana 65

''Informacije i stavovi u vezi sa mladima ili temama za mlade stizali su pretežno od države, odnosno republičkih funkcionera, i uglavnom je bila reč o negativnim komentarima. Mladi nisu uopšte govorili o tim temama i nije im pružena mogućnost da demantuju takve tvrdnje ili da odgovore na njih. Republički javni servis u Srbiji mlade predstavlja na nerealan način i gradi iskrivljenu predstavu o njima, jer izdvajajući nereprezentativne primere RTS kreira takvu sliku o svima. Negativne asocijacije koje postavlja javni servis u vezi sa mladima jesu vid negativne reprezentacije kojom celokupna populacija mladih osoba biva negativno predstavljena.'' 66-67

http://www.fpn.bg.ac.rs/wp-content/uploads/Radio-difuzija-u-Srbiji-sadasnjost-i-buducnost.pdf

dakle, kao što sam rekao: KLIP je filmska verzija Dnevnika 2 Radio Televizije Srbije.

Albedo 0

Rediteljka još jednom trijumfuje: ''Sadašnja generacija je puna besa i agresije'', grmi Miloševa u Kulturnom dodatku lista Politika

izgleda da joj nije niko javio da su to govorili i za nekoliko prethodnih generacija, i za Paklenu pomorandžu, i za britanske potkulture, i za generaciju Oskara Vajlda, i za romantičare, i za...

ali ne, gospođica je provela 6 godina istražujući fenomen da bi došla do tako ''epohalnih'' rezultata da slobodno parira Loniju po neobrazovanosti i neinformisanosti

Васа С. Тајчић

Ускоро и у високој разлучивости, значајан издавач

http://www.amazon.de/dp/B00DR7BJW6
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

ginger toxiqo 2 gafotas

U narednih nekoliiko dana očekuje nas TV  premijera Klipa Maje Miloš, kao i ponovna televizijska prikazivanja Pada Italije Lordana Zafranovića i Čarlstona za Ognjenku Uroša Stojanovića.

SUBOTA, 14.09. sa početkom u 22 časa na TV Prva - KLIP Maje Miloš
SUBOTA, 14.09. sa početkom u 23 časa na RTS1 - PAD ITALIJE Lordana Zafranovića
PONEDELJAK, 16.09. sa početkom u 21 čas - ČARLSTON ZA OGNJENKU Uroša Stojanovića
Uživajte!

http://novikadrovi.blogspot.com/
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Albedo 0

YOUTH CULTURE IN TRANSITION: ANALYSES OF FILMS TILVA ROŠ AND KLIP

by
Jovana Djurovic

Submitted to
Central European University
Department of Gender Studies

http://www.etd.ceu.hu/2014/djurovic_jovana.pdf

Dybuk

Svidja mi se Klip! Neocekivano emotivan film  ;)

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

rumuni 'rimejkovali' KLIP!

ili, kako ga opisa jedan moj fb frend (filmski kritičar itd):
the new Romanian film THE WORLD IS MINE, another entry in one of my favorite contemporary subgenres, the Depressing Eastern European Teenage Girl Miserablist Drama. The film hits all the usual notes -- parental abuse, excessive alcohol intake, slo-mo stroboscopic nightclub scenes set to generic Euro-techno, misguided adoration for a thuggish "boyfriend," salacious cell phone videos, sexual assault, empty materialism, etc. -- but doesn't add anything new to the mix, and as a result, the constant abuse heaped upon its heroine feels less like a plea for empathy, and more like casual sadism.

! No longer available
https://ljudska_splacina.com/