• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Idi i smotri (Come and see) 1985

Started by Truba, 24-11-2003, 15:51:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

jel ikto gledao ovaj fenomenalni sovjetski film o ratnim strahotama u Bjelorusiji 1943

sa IMDB-a

(Chetnik75@yahoo.com)

Date: 6 January 2003
Summary: BRUTAL

This film is far from being a Hollywood movie. In fact, its something you would never see from a Hollywood studio. So with that said, I think it earned a 10! This was not only a brutal film, but a haunting film. It was at times spooky. Imagine the soundtrack of Texas Chainsaw Massacare (You know, that weird humming and sound affects that was the score?) and have that play in the background. Imagine weird scenes where people stare into the camera like in some kind of Kubrick film. Imagine a film where the main character seems to age before our eyes. The film starts off so normally, but slowly it gets darker. Until the last 20 minutes where it becomes almost horrific.

This is a story of a village herded into a barn and then set on fire so they can burn to death. Women, little children.... burning to death. And to have Germans laughing and playing music to this was even harder to take. But it had to be told.

Wars are often made to look great. War is not John Wayne movies. War is watching people burn alive. I'm glad also that a story about Russians being killed in a sick manner was made only because we don't see enough stories of what some of the other people in WW2 went through. Remember, Chinese were brutally killed. Serbs were slaughtered. Poles were murdered. So to see a film about how Russians died is important. A good movie of the other side of the war.

A must see. But be warned... its hard to watch.
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Fantom Tenej (1492-2003)

Fantom Tenej (1492-2003)

Više volim komedije. :)  Kod filma mi se dopada filmski trik, ustvari više tonski trik, koji dočarava gluhoču glavnog junaka ovog partizanskog easterna pucačine. :?:

Truba

znači naš legendarni Slovenac je gledao film iz CCCR-a

pohvalno

a kako ti se sviđa ona djevojka što je plesala u šumi za vrijeme kiše?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Fantom Tenej (1492-2003)

Dopada mi se, obožavam je, podsječa me na Milenu Dravić u svojim boljim godinama i Anicu Dobru zajedno. Ma lažem, film sam gledao davne godine 1989 pa se uopšte ne sječam njenog lika. Beloruskinje su slatko bucmaste činimise. Kad smo več kod glumica, juče sam gledao Hitchcockov Manxman snimljen 1929, dopada mi se ona glumica plavuša neverovatno mada ima 104 godine još uvijek je vrlo vrlo sexy. :roll:

Truba

tipično legendarno MIHIjevski

Truba

Fantom Tenej (1492-2003)

Ne valja, grozna je fotka. Teško je reči na prvi pogled, možda samo nije dovoljno fotogenična, to je ustvari verovatno zbog fotografa tako, poznati su sovjetski treneri i režiseri po svojoj strogosti pa su djevojke, kad uopšte igraju, uvijek obično malo ukočene. Bodujem 1:0 za Holivud kod fotogeničnosti glumica. I ostale fotke su morbidne sav sam se naježio, što nisi nešto ljepše stavio? Jesli li gledao Andrei Rubljov film, dobar je to spektakl, bolji od ovog po mom mišljenju.

Truba

gledao sam skoro sve Tarkovsove filmove
pa i andrej rubljova

film o umjetniku koji cijeli film ništa ne slika :cry:  :o

Rommel

a da li je ko gledao SOLDAAT VAN ORANJE (ne nema veze sa kopanjem u vrtu  :wink: ) i kako to nizozemci rade...poglavito Verhoeven, dok nije naucio kako se zaradjuje lova ali je usput zaboravio kako se rezira...
film je jednom davno bio prikazan i u ondasnjoj Jugi pod naslovom Vojnik Nizozemske...

Fantom Tenej (1492-2003)

Jel' to onaj južnoafrički film pun predivnih pejsaža, krcat hiljadom statista, gde se dim pustinje meša sa topovskom paljbom? Slagao bi ako kažem da sam ga gledao. :)

Rommel

Quote from: "fantom"Jel' to onaj južnoafrički film pun predivnih pejsaža, krcat hiljadom statista, gde se dim pustinje meša sa topovskom paljbom? Slagao bi ako kažem da sam ga gledao. :)
to sto mi je nick rommel ne mora znaciti da sam opsjednut pustinjom.... :lol:  :lol:  :lol:

Fantom Tenej (1492-2003)

To je izgleda mene asociirala maršalova šapka sa orlom na pustinju. No pogrešno, kad razmislim, Nizozemski ratovi u Oranju su se vodili valjda u zelenim prerijama Oranja, nije Afrika samo Sahara (mada če usled globalnog otopljenja i učinka ozonske rupe uskoro možda to i postati), siguran sam da se radi o filmu vrijednom ogleda, samo još kad bi stigao na TV. Bila je pre neko vreme i retrospektiva Tarkovskog, nije uopšte problem odgledati sve njegove filmove, čovek jih je snimio može jih se na prste obe ruke prebrojati. I nije tačno da Rubljov nije ništa naslikao tokom fima, napravio je jedan zamah bojom u naletu, samo to nije bila freska, meni se činilo ko da Jason Pollock crta po zidu u onoj crkvi.

Ghoul

Quote from: "Rommel"Verhoeven, dok nije naucio kako se zaradjuje lova ali je usput zaboravio kako se rezira...

jao bre, rommele...

KAD je to tacno, i GDE, Verhoeven zaboravio kako se rezira?

sve drugo moze, ali- ne diraj mi Verhoevena!
https://ljudska_splacina.com/

Rommel

Quote from: "ghoul"
Quote from: "Rommel"Verhoeven, dok nije naucio kako se zaradjuje lova ali je usput zaboravio kako se rezira...

jao bre, rommele...

KAD je to tacno, i GDE, Verhoeven zaboravio kako se rezira?

sve drugo moze, ali- ne diraj mi Verhoevena!
pa cim je oso preko bare...ajde flash & blood je izuzetak...ali sve poslije....no comment....mislim sharon bez gacica...vidjao sam i zgodnijih cura....nazalost sve je ostalo na vidjanju....DAMN DAMN DAMN (da sam commie sad bi stavio  :x ali kako nisam necu  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: )
iza DE VIERDE MAN VErhoeven radi da skupi lovu za penziju...mozda je i prije ali su mu filmovi imali jos nesto.....nakon toga corak

Ghoul

I tend to wildly and VIOLENTLY disagree!

Kako bre mozes tako nesto da kazes za remek dela poput robocopa i starshipa, za odlicne filmove poput instincta i recalla, za neasvrsenu, a opet vrhunsku zabavu of hollow man & showgirls? :?

sem 4. coveka nista od holandskih radova nije TOLIKO savrseno kao robo i troopers!
https://ljudska_splacina.com/

Rommel

Quote from: "fantom"To je izgleda mene asociirala maršalova šapka sa orlom na pustinju. No pogrešno, kad razmislim, Nizozemski ratovi u Oranju su se vodili valjda u zelenim prerijama Oranja, nije Afrika samo Sahara (mada če usled globalnog otopljenja i učinka ozonske rupe uskoro možda to i postati), siguran sam da se radi o filmu vrijednom ogleda, samo još kad bi stigao na TV. Bila je pre neko vreme i retrospektiva Tarkovskog, nije uopšte problem odgledati sve njegove filmove, čovek jih je snimio može jih se na prste obe ruke prebrojati. I nije tačno da Rubljov nije ništa naslikao tokom fima, napravio je jedan zamah bojom u naletu, samo to nije bila freska, meni se činilo ko da Jason Pollock crta po zidu u onoj crkvi.
marsalska sapka ne postoji....svi oficiri kopnene vojske su imali jednake sapke....jedino po cemu si mogao razlikovati marsala od najnizeg generalskog cina (General-majora) kod njemaca je palica koju rommel NIKADA ! nije nosio a jedina slika koja postoji  a da on ima tu palicu u ruci je kada ju je dobio....to je povjesna cinjenica....a Soldaat bi mogao pogledati interesantan je iz vise razloga i jako je dobar...

Fantom Tenej (1492-2003)

Mogao ili morao pitanje je sad...
Ako gledam sistematično, nije valjda da nije taj film na TV uskoro? Ili da skoknem u kinoteku, eh, Romele, pa ne živim ja u gradu gde ima taj kino što svira Soldaata. Naša kinoteka nema starih filmova. A kladim se ta taj film valja vidjeti na velikom platnu. :roll:

Rommel

Quote from: "fantom"Mogao ili morao pitanje je sad...
Ako gledam sistematično, nije valjda da nije taj film na TV uskoro? Ili da skoknem u kinoteku, eh, Romele, pa ne živim ja u gradu gde ima taj kino što svira Soldaata. Naša kinoteka nema starih filmova. A kladim se ta taj film valja vidjeti na velikom platnu. :roll:
ono s morao ili mogao....odgovor je whatever.... :wink: , jednostavno nisam moga odoliti....sorry... :wink:
a sto se soldaata tice....nije neophodno veliko platno nema puno masovnih scena...usredotoceno je na petoricu prijatelja koji se nadju na razlicitim stranama u vihoru rata.....odlicna gluma, rezija i fina fina mjuza....
da se nabaviti na divX a bolje ti je ako naidjes na nizozemsku verziju s engleskim titlom nego na sinhroniziranu na engleski.....

Rommel

Quote from: "ghoul"I tend to wildly and VIOLENTLY disagree!

Kako bre mozes tako nesto da kazes za remek dela poput robocopa i starshipa, za odlicne filmove poput instincta i recalla, za neasvrsenu, a opet vrhunsku zabavu of hollow man & showgirls? :?

sem 4. coveka nista od holandskih radova nije TOLIKO savrseno kao robo i troopers!

my oh my aren't you a touchy one.... :wink:
sve sto si naveo kod mene je dijametralno suprotno....Soldaat, Keetje Tippel, De Vierde man su izvrsni.....starship troopers nikad nisam mogao smisliti a o basic instictu i showgirls necu ni trositi rijeci....sto ces kol'ko ljudi tol'ko cudi  :wink:  :wink:

Fantom Tenej (1492-2003)

Mene ne bi čudilo kad bi Basic Instinct napravili za kazalište, možda bi tad i kupio kartu i sjeo u prvi red, stara bi mi zapalila cigaru a ja jeo sladoled. A što se tiče muzike u filmovima, pa to i je glavno i najbitnije kod filma, a najbolje prolazi orkestarska za moj ukus. Posle gitarska a nakraju meksička truba. Filmove sa sintesajzerskom muzikom uopšte ne gledam.  :wink:

Rommel

Quote from: "fantom"Mene ne bi čudilo kad bi Basic Instinct napravili za kazalište, možda bi tad i kupio kartu i sjeo u prvi red, stara bi mi zapalila cigaru a ja jeo sladoled. A što se tiče muzike u filmovima, pa to i je glavno i najbitnije kod filma, a najbolje prolazi orkestarska za moj ukus. Posle gitarska a nakraju meksička truba. Filmove sa sintesajzerskom muzikom uopšte ne gledam.  :wink:
zato ja obozavam mauricea jarrea....
a sto mislis o stvari de guello (cini mi se da se tako pise ) meksicka pjesma smrti iz rio brava....

Fantom Tenej (1492-2003)

Sačekaj momenat da je skinem.

...

Upravo je skidam (De Guello) ali ona neće da se skine u cjelini. Samo dopola, (do 1 mega bajt hoće više od toga neće) ali ja sam uporan momak, skinuču je dogodine. :wink:

I'll be back.

Rommel

ja je imam skinutu...ako ne uspijes dobiti ces je od mene...
a ako uistinu volis trubu preporucam od srca joe dassina i njegovu africu...

Fantom Tenej (1492-2003)

Imam Rio Bravo na divx. Ali eto ga problemćić, ne radi. Šta da radim, BSPlayer kaže wrong format, WinAmp daje crnu sliku a drugi softver nemam? Da bacim film? Imam i neke filmove u OGM formatu, koji je to đavo .ogm? I sa subtitlovima imam poteškoće, nigdje jih nema, neki savjet ne bi bio naodmet. :roll:

Rommel

Quote from: "fantom"Imam Rio Bravo na divx. Ali eto ga problemćić, ne radi. Šta da radim, BSPlayer kaže wrong format, WinAmp daje crnu sliku a drugi softver nemam? Da bacim film? Imam i neke filmove u OGM formatu, koji je to đavo .ogm? I sa subtitlovima imam poteškoće, nigdje jih nema, neki savjet ne bi bio naodmet. :roll:
moguce je da ili ti fali neki od codeca ili si stavio vise razlicitih pa ti se kolju medjusobno....ako ti nesto od codeca fali probaj staviti ili nimo codec pack ili K-Lite codec pack......vecinu codeca mozes naci na www.doom9.org
a sto se tice subtitlova...
probaj na
livada.pondi.hr
www.divxsubtitles.net

Fantom Tenej (1492-2003)

Hvala, pomoglo je. Ne znam što je bio razlog ali sasvim je moguče da su codeci bili u pitanju, nisam obračao pažnju koje verzije imam, no ova 5.11 verzija codeca izgleda spašava stvar... i proradilo je. Sve osim zvuka. Sad moram samo restartovati pc, evo karate vježbe za mene :x  

Bajdvej poslušao sam Joe Dassina al' je čovek Francuz, ništa ga ne razumem, dobro, možda razumem ponešto naprimeroooooo Champs-Elysees o solei sula pli...a mi dui o ami nuit ... ali to sasvim slučajno bio sam u Parizu, a ima nekih poznatih komada. Doduše medju his 23 greatest hits nema De Guello, ipak moraču izgleda odgledati film da je čujem.  :?:

Rommel

Quote from: "fantom"Hvala, pomoglo je. Ne znam što je bio razlog ali sasvim je moguče da su codeci bili u pitanju, nisam obračao pažnju koje verzije imam, no ova 5.11 verzija codeca izgleda spašava stvar... i proradilo je. Sve osim zvuka. Sad moram samo restartovati pc, evo karate vježbe za mene :x  

Bajdvej poslušao sam Joe Dassina al' je čovek Francuz, ništa ga ne razumem, dobro, možda razumem ponešto naprimeroooooo Champs-Elysees o solei sula pli...a mi dui o ami nuit ... ali to sasvim slučajno bio sam u Parizu, a ima nekih poznatih komada. Doduše medju his 23 greatest hits nema De Guello, ipak moraču izgleda odgledati film da je čujem.  :?:
de guello je ipak tiomkinova stvar ne joe dassina....africu sam spomenuo radi trube u njoj fenomenalna stvar i vrlo vrlo poznata