• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pivo

Started by Mark, 14-09-2011, 18:52:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Kakve veze ima pivo, sa ovim našim baziliskom koji bi organsku čokoladu? Otvorite mu topik o čokoladi, pa ćemo tamo o čokoladi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

Quote from: scallop on 04-12-2015, 19:29:56
Naravno, ne zapazi se nešto što otkine od kvaliteta. Southern Pecan, proizvod Lazy Magnolije, obara s nogu bojom i ukusom.

super izgleda, ima boju kao Banana Bread Beer, nedavno sam probala, ekstra je.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

scallop

Takav komentar sam očekivao. Tim amber pivima svašta može zbog boje da se oprosti. Mi smo imali samo jednom takvo pivo. Pakovanje 0,33 l. "Sinđelić", iz Niša. Kupovao sam ga dok sve iz te radnje nisam potrošio, a onda, nikad više stiglo nije. Kod tih naših piva najlakše se zajebe dobro pivo. Loša piva dobiju dobar advertajzing.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

bre, bre scallope, pa ti si super mužić, ides na pijacu , kuvaš, u sve se razumes... tu si kad treba , nema te kad smetas , ubijaš vreme s Agot na forumu, tvojoj ženi mirna glava  xcheers

...aj, ć. moram napoljeeee
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Barbarin

Quote from: scallop on 04-12-2015, 21:09:03Kod tih naših piva najlakše se zajebe dobro pivo. Loša piva dobiju dobar advertajzing.

:-| :-| :-|

Lepo sročeno, to je to, objašnjenje industrije piva u Srbiji.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

scallop

U utorak smo flaširali pivo. Stići ću da ga probam pre nego krenemo kući.

Barbarin

Već neko vreme pokušavam da napišem da su piva iz pivnice Medvedgrad iz Zagreba odlična, nisam probao novija dva ali 5 starih je oslično, favorit je naravno Grička vještica sa 7.5 promila alkohola.

Probao sam i Punk Ipa od brew dog-a i sasvim je dobra piva, punog ukusa koji traje, dok mi se siera nevada nije toliko dopala.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Danas pazario, kasnije ću da probam i javim. Mala pivara iz Bukovca kod Petrovaradina.

Jeremy Clarkson:

Barbarin

Popio sam Stalkera i sasvim je dobra piva, malo osvežavajućeg mirisa i ukusa, malko i kisi i lagano udara. Black Rider je popila žena i njoj se dopada, moraću sledeći put i njega da uzmem za sebe, od jednog gutljaja ne može da se stekne utisak.
Jeremy Clarkson:

scallop

Znaš da IPA znači - India Pale Ale?

Barbarin

Da, u principu, odgledao sam sve epizode Brew Dog serije, tamo su lepo u par epizoda objašnjavali šta sve to znači, kako i zašto je nastalo itd.
Jeremy Clarkson:

Dybuk

When in Rome...ovde je odnos cene i kvaliteta piva mnogo nepovoljniji nego u slucaju vina pa se slabo sta novo probalo. Medjutim! Moj nedosanjani san o pivu ispred dragstora (podruma pica) :lol: ce se ostvariti, i to hipster vej. Naime u blizini postoji beer shop sa vise stotina raznih piva, belgijskih i ostalih po vrlo razumnim cenama. Delic atmosfere (ima jos nekoliko ovakvih coskova) sa stolovima unutra i vani.

ja sam seljak coek pa me nesto ne privlace razne besne vrste i ukusi ali etikete su savrsene :lol: utisci nesto kao Dybuk u Uradi sam.
Javljam kad isprobam nesto na ovoj vetrometini.

Dybuk

Dakle, etikete!!!!

A??  8-)

Mark

Zaječarsko Tamno je veoma dobro pivo. Lako je ko perce i mislim da ce mi ovog leta ono biti prvi izbor po kafanama ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

džin tonik

ne znam gdje mark nalazi zajecarsko tamno; mene od samog pogleda na te etikete hvata glavobolja. to je sve nesto za u vitrinu, nikako za konzum.

tomat

Nisam kušao zaječarsko tamno. Pravi li još ko kod nas tamno odim zaječaraca i nikšićana?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

hm. bah, mozda spavam...

Ugly MF

Ja kao rodjeni Zaječarac mogu se pohvaliti da sam prestao piti regularno i navuko se samo na crno,
nijedno drugo mu ne može prići, otkinuli ga!
'beš lokal patriotizam, ukus je bitan!

Barbarin

@Dybik aaaaaaaaaa fantastično

pio sam pre neki dan Edelmaister. Poljsko pšenično pivo, veoma je lepo, ukusno i lagano, cena je prihvatljiva u maxiju ispod 100 dinara u tempu ispod 90. ima 5.7% alkohola i pola litre je.
Jeremy Clarkson:

Dybuk

Upravo kusam ovog plavog skeletora sa prve slike. Bas lep, smekerski lager, baskijsko.

Barbarin

Iznenađujuće dobro.

Kad smo već kod piva, u Maxiju se pojavljuju raznorazna belgijska piva, pored već postojećih danas sam video još dva nova (zaboravih imena) jedno je crno jedno svetlo i oba koštaju 210 din, 0.33
Jeremy Clarkson:

Barbarin

Stiglo u maxi i ovaj mali patuljak je odličan.

Jeremy Clarkson:

lilit

she knows what I want :lol:

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Dybuk

Barbarine, oba odlicna! 8-)

Barbarin

patuljka sam ja pivo a trapist žena, tako da moraću još jednom u pazar, a sledeći put pijemo obrnuto ;)

ma setili se belgijanci da dovoze svoje pivo kod nas :)
Jeremy Clarkson:

Dybuk

I ja sam pila patuljka, trapist samo probala. Nije mi omiljeni tip piva, al ovaj je dobar. Sve, sve samo IPA ne mogu ocima da gledam :lol:

zgodan sajt za proveravanje rejtinga piva

http://www.ratebeer.com/

Barbarin

znam za sajt, al ne volim tuđa mišljenja ;)

pokušao sam par piva da ocenim, al nemam ja taj jezik ni da osetim sve to a ni da napišem sve to.
Jeremy Clarkson:

Agota

Quote from: Mark on 05-04-2016, 23:27:25
Zaječarsko Tamno je veoma dobro pivo. Lako je ko perce i mislim da ce mi ovog leta ono biti prvi izbor po kafanama ...
nije loše... nije kao tamni kozel, ali može... kozel je kao mleko

Dybuk

http://www.bombardierpub.fr/

Omiljeno mesto, engleski pab sa engleskim pivom i engleskom hranom :lol: sto se mene tice, John Bull lager je vrh, ali ko voli ima i nekih fenci vrsta, jacih, crnih piva itd.

Agota

Mi smo sinoc presli u Berliner, iz mladost- ludost ( posto me se slosilo od istog),i tu sam snimila da imaju patuljka :lol:  , mada je meni definitivno omijeno  Budweiser.

Agota

Dybuk, zaboravih da ti kazem da probas Banana pivo! Savrseno. Trebalo bi da imaju u tom engleskom pabu.

Oprosti, ako ti se ne dopadne. Ja sam imala zajeb sa kwakom, em grozno em skupo. Moj kolega samo to cepa, navuko se u Briselu.
Nista odvratnije nisam probala.

Dybuk

Ni meni se ne dopada kwak :)

U Berlineru nisam uspela da nadjem posteno pivo :lol: seljak coek, sta ces. U principu, sa lagerom nema greske, moze neki amber ale, to mi se u poslednje vreme svidja, a kod nas nema, ili nisam nasla.

Sto se tice banana piva, prici cu toj ideji oprezno, generalno ne volim pivo sa vocnim ukusom, ali hvala na predlogu :)

Agota

Quote from: Dybuk on 16-05-2016, 12:49:13

Sto se tice banana piva, prici cu toj ideji oprezno, generalno ne volim pivo sa vocnim ukusom, ali hvala na predlogu :)

Znam...zvuči bljak... ali NIJE! :)

Dybuk

Stvarno nije!!  :lol: Probala, iznenadjujuce prijatan ukus.

lilit

ja sinoć probala neko s višnjom i brže bolje se vratila na točeno :lol:

džin tonik

uzas, zaboli glava vec od pogleda na flashu, sve uz pomisao da pivo... samo guinness se broji. :lol:

lilit

guinness samo draught posebno kad ide sa sagitom, lakše se podnese ludilo palamuda :)

lilit

hm, duplo vidim.

Mica Milovanovic

Mica

lilit

in the meantime, našla sam nam 3 nova heurigen mesta, sad samo treba opet da dođete.
vom fass :lol:

džin tonik

oho! ovo je vec solidna mjera i svakako motiv za posjetu vienni.

lilit

ma u nemačkoj je sigurno i lepše i bolje a i toliko drugih mesta na planeti za posetiti...

Agota

Quote from: lilit on 17-05-2016, 17:44:07
ma u nemačkoj je sigurno i lepše i bolje a i toliko drugih mesta na planeti za posetiti...

tako je! pivo, jaka stvar... ali, kaiserkraner, pa  kad zagrizes, ona pukne, a sir suri sa svih strana, izbezumis se, nije ti dobro...eh :)

džin tonik

Quote from: lilit on 17-05-2016, 17:44:07

to se podrazumijeva! rajh ima najvecu burad na svijetu, ne tamo neka imperija!

Mark

Ko nije pio Kruger i Brent pivo ritiševske pivare, imaju ga kod Duleta Gluvakova u crepajačkom Banat Blues Cafeu. Imaju ga u flaši i točeno, svetlo i crno. Pivo je dosta jako pa nemojte preterivati. Mada zbog malih količina jačina često varira, ovo pivo je nekad više nekad manje jako. Inače ponedeljkom tamo sviraju Dead Mondays, grupa koja je odličan, pomalo bluesey Tribute to Grateful Dead. Svratite u Crepaju!

http://kovacica00-24.blogspot.rs/2014/04/koncert-banat-blues-cafe-crepaja-31-03.html
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Mark

Novi Jelen, nefilterisani, mutni, zidarska flaša, any reviews?
E NES NI TI U BECEJ!

Krsta Klatić Klaja

Пробо неко зајечарско црно, у чему је фора, сад само фарбају а није горко?

Прије кад узмеш тамно то је жуч, кида јачином ароме, а сада као да сипају оранжаду у све

Јел има хмеља у неком пиву...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Bio sinoć na festivalu zanatskih piva na dorćol placu (traje i večeras), i probao Salto i Svetionik. Oba su od pale ale sorte, nešto više od 5% alkohola sa aromom citrusa, lepo idu uz vrućine.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Da ipak predstavim jedno dobro krfsko pivo. Pošto je važnije da se dobro vidi, onda ova slika. Pivo se glupo zove RED, ali je očito amber i ima vrlo dobar ukus.

Agota

Ja sam sinoc prvi put probala fix dark - odlicno je! Doduse to je jedino tamno koje su imali ovde u ponudi.