• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Чујте, Срби!

Started by SIMERIJANAC, 17-09-2011, 18:22:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

džin tonik

rusija je velika zemlja. preselite se vi rusofili lijepo u rusiju, a ovo tu neka opet bude ndh kako bog zapovijeda.

Father Jape

E, ali vidiš ako se ta NDH proširi na teritoriju Srbije i obuhvati neke preostale Srbe (one rusofobne, jel) onda nikad neće ući u EU!!!  :cry:

džin tonik

varas se. prostrli bi nam crveni tepih da najurimo srbofile pa srbe gdje im je mjesto.

Джон Рейнольдс

Genijalan govor, veoma istinit. Dopada mi se i histerisanje šljama koje je usledilo, bilo je samo pitanje koje će đubre brže da se oglasi, LDP ili neka NVO. Mislim da je Čeda bio prvi, jbg, izbori se bliže, kad je onako odbrusio afričkim divljacima, može i azijatskim hordama.

Ali je veoma važno gde je gospodin ambasador održao ovaj govor i pred kim. Jer ti likovi tamo što horski viču "ne" trebalo bi da imaju dve slike na pameti, s potpisom "kako to radi ozbiljna država":

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alexdelarge

je l' ovo slika pre i posle korišćenja preparata za kosu? :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Джон Рейнольдс

To je bre univerzalni melem, leči sve!  :!:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Quote from: John Reynolds on 17-09-2011, 23:05:01
Ali je veoma važno gde je gospodin ambasador održao ovaj govor i pred kim. Jer ti likovi tamo što horski viču "ne" trebalo bi da imaju dve slike na pameti, s potpisom "kako to radi ozbiljna država":

Mislis ubije whistleblowera tako da ceo svet sazna, i time ucvrsti svoju reputaciju neototalitarne drzave? :lol:

Джон Рейнольдс

Pa tako se to radi. I ona Politikovskaja se malo saplela o koru od banane i šta je poruka? Nema brale zezanja. Niko nije blesav da hasa cezijum. Mnogo poštenije nego Zapad koji svoje trpa po ludnicama i bolnicama, pa se odatle naprasno bacaju s prozora, a da ne spominjem američko glupiranje oko Adama Gadana. Njima su bre i izdajnici na nivou cirkuzanata!  :)

#Τζούτσε

Meho Krljic

Evo, za fanove, još malo ruske kaubojštine.

Alexandre Lebedev punches another CEO on Live Russian TV

Lebedev, je, kao što znamo, vlasnik Ivning Standarda i Noveje Gazete. Evo celog brejkdauna krtzi of čovek koji je postovao klip

QuoteRussian billionaire Alexander Lebedev, owner of two leading British newspapers, punched a man in the face during a television debate on the financial crisis to be aired on Sunday.

A clip posted on the NTV television channel's website shows Lebedev, a former KGB agent who has made a fortune in banking, landed a right jab to the face of ex-real estate baron Sergei Polonsky.

Lebedev knocked Polonsky off his chair, and threw another punch as Polonsky tumbled off the back of the studio's elevated platform, but the second punch failed to connect.

Just before Lebedev pounced, Polonsky told the other guests he wanted to "stick one in the mouth."

On his blog, Lebedev justified the assault by saying Polonsky had behaved in an aggressive, threatening manner throughout the debate.

"In a critical situation, there is no choice. I see no reason to be hit with the first shot. I neutralised him," the owner of Independent and Evening Standard newspapers said.

Lebedev also co-owns liberal Russian newspaper Novaya Gazeta with ex-Soviet leader Mikhail Gorbachev.

Polonsky, who used to head the Mirax Group real estate firm, got up quickly and did not appear injured, but later published online pictures of a cut on his arm and his torn trousers.

Polonsky's business nosedived after the onset of the 2008 global financial crisis, forcing him to abandon work on Muscow's Federation Tower, which he hoped would become the tallest building in Europe.

džin tonik

nikako da povjerujem kako postoje ne-rusi odusevljeni zivotnim uvjetima u bilo kojoj rusiji. i to jos ljudi na pragu europe. bar geografski. stvarno vam se spc posteno nakenjala u mozak.

Nightflier

Quote from: Father Jape on 17-09-2011, 23:24:48
Quote from: John Reynolds on 17-09-2011, 23:05:01

Mislis ubije whistleblowera tako da ceo svet sazna, i time ucvrsti svoju reputaciju neototalitarne drzave? :lol:

Niko ne koristi radioaktivni izotop da bi nekoga ubio neprimetno. Nemoj da si naivan. Misliš da FSB ne ume da otruje čoveka tako da se to ne vidi? To je bila jasna pokazna vežba o tome šta biva kada preterano ideš Putinu na gladiole.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Pa to je FatherĐape i rekao.

lilit

to su sigurno te nijanse između srpskog i hrvatskog o kojima sam slušala.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Nightflier

First 666

Father Jape

SIMERIJANAC

Известија: Погоршање односа Београда и Москве због односа према Александру Конузину       
среда, 21. септембар 2011. 

Москва- Савезнички односи Београда и Москве могли би отићи у прошлост, оценио је лист Известија поводом инцидента руског амбасадора Александра Конузина у Београду.

"Велики дипломатски инцидент, који може имати озбиљне импликације на руско-српске односе" наводи лист који кривицу сваљује на организаторе скупа и председавајућег седницом Ивана Вејводу.

Конузин је прошлог четвртка у неуобичајено оштром тону, оптужио учеснике првог Београдског безбедносног форума из Србије да не бране интересе своје земље у вези са Косовом и након 15-минутног, врло гласног говора љутито напустио дворану у Дому Војске Србије.

Известија преноси речи секретара за штампу руске амбасаде у Србији Светлане Шевченко да је "реплика председавајућег тог дана на скупу имала увредљив карактер, недопустив у обраћању према опуномоћенику једне суверене државе".

Лист додаје да је председавајћи тог дана био Иван Вејвода "бивши саветник за спољне послове у влади Зорана Ђинђића који је, као и његов покојни шеф, познат по радикалним прозападним ставовима са оријентацијом приближавања Србије САД и НАТО".

Преносећи речи организатора да нису желели да увреде амбасадора Русије који је у наступу одступио од дневног реда, тражећи да се уместо о најављеној теми говори о Косову, Известија истиче да "ситуација на граници самопроглашене републике Косово са Србијом свакако заслужује дискусију".

"Ситуација је поново, као и током лета, на граници отвореног оружаног сукоба" и Конузин је "управо на то покушао да скрене пажњу присутних на Форуму" а, као одговор, председавајући га је оптужио за "лобирање за интересе Кремља на Балкану", пише лист.

Нелогичне оптужбе

Известија истиче да је "заштита интереса сопствене земље једна од дужности амбасадора" и да оптужбе на рачун Конузина "звуче мало нелогично". То је, додаје се, карактеристичан тон за Београд који већ неко време сматра да је допустиво на такав начин разговарати са руским дипломатом.

Влада Бориса Тадића, пише лист, не скрива своју прозападну оријентацију. Београд је предао Хашком трибуналу Радована Караџића, Ратка Младића и многе друге Србе, који су учествовали у рату на Балкану 1990-их.

Последња препрека на путу Србије у ЕУ је признање суверенитета Косова и посебно односи који постоје са Русијом. Судећи по карактеру инцидента и по томе што није било реакције из Министарства спољних послова Србије савезнички односи између Москве и Београда могу отићи у прошлост, закључује руски лист.

Глас Русије у извештају поводом инцидента на Безбедносном форуму у Београду пита "шта је то тако страшно урадио руски амбасадор па да га београдски режимски медији, а њих је бар 90 одсто, окарактеришу као скандал-мајстора".

По оцени Гласа Русије "скандалом би пре требало да се назове такозвани Безбедносни форум у организацији Нато и његових београдских сателита" и то у Дому Војске и у присуству председника државе.

(Бета)

Meho Krljic

Ahahaha, kakav urnebes. Znači, domaćin je kriv što se gost ponašao mimo diplomatskih standarda?  :lol: :lol: Dobro, nije da smo mi neki carski domaćini, ali ipak... Rusi žešće jedu govna. Nije bilo nikakvog zvaničnog reagovanja, nikakvog demarša, ničega i sad kao "odnos prema Konuzinu" ne valja. Ma dajte.

scallop

Štos je što u ovoj zemlji sve diplomate nekontrolisano kenjaju, a samo se ostrvljujemo na Ruse. Podseća me na vreme kad je princ Pavle Karađorđević naginjao Hitleru, a Englezi muvali na drugu stranu. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Dok smo mi jebali majku Natu, Rusi su ladili đoku u permavotki  xdrinka

scallop

A, da svratiš? Šljivka ne mora da se ladi u permafrostu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ali ne ostrvljujemo se na Ruse, to je poenta. Nije bilo NIKAKVE zvanične reakcije i čitao sam bar dva novinska teksta u kojima su zvaničnivi obrazlagali zašto reakcije nema i ne treba da je bude. I sad se javlja Izvestija i kuka kako je odns prema Konuzinu loš. Mislim... bulšit.

scallop

Ti si, Meho, samo folirant. Znaš ti vrlo dobro kako se plasiraju reakcije, a da ne budu zvanične.

Meho Krljic

Možda i znam, ali kakve to veze ima sa ovim o čemu pričamo? List iz Rusije se žali što je predsedavajući skupa bio nepristojan prema ambasadoru koji je bio nepristojan prema skupu. Big faking dil!!!

lilit

urnebes.
jos veci urnebes je sto to neko i ozbiljno dozivljava.

scallop

"List iz Rusije" je isti rang. Ništa zvanično.

lilit

ma kao i E televizija pre nekoliko meseci. ali, jbt, ima ljudi koji to sve prilicno ozbiljno dozivljavaju, al j*** dozivljaj nego se i potresu.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: scallop on 22-09-2011, 13:43:42
"List iz Rusije" je isti rang. Ništa zvanično.

Pa ja nigde nisam napao zvaničnu Rusiju nego Ruse kao gradivnu imenicu. Dakle sve je u redu.

SIMERIJANAC

Konuzinu ljubili ruke u Topoli 

Aleksandar Konuzin, ambasador Rusije, dočekan je juče u Topoli ovacijama,
a građani su mu prilazili i ljubili ruke.

Svaka rečenica ruskog ambasadora tokom govora povodom dobijanja plakete Presvete Bogorodice, prekidana je aplauzima, piše "Alo".

Konuzin je to priznanje dobio povodom dva veka Topole i krsne slave Karađorđeve varošice - Male Gospojine.

"Znam da je moj srpski užasan, ali želim da vam se obratim na vašem jeziku. Ovo je praznik istorije, pravoslavlja i srpstva. Odlikovanje koje sam dobio smatram priznanjem poslovnih odnosa Rusije i Srbije. A ja se trudim da lično doprinesem razvoju tih odnosa", rekao je Konuzin.

Nadahnuti govor ruskog ambasadora u Topoli ispod spomenika Karađorđu bio je prvo javno pojavljivanje u javnosti njegove ekselencije nakon nastupa u Domu Vojske na Forumu za bezbednost, kada je izgovorio rečenicu: "Ima li ovde Srba? Tači osvaja sever Kosova, a vas baš briga".

Ipak, tim povodom juče nije želeo da daje izjave novinarima. Kratko je odgovorio da je "za sada dosta izjava".

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, podsetio je u govoru na 200 godina razvoja kraljevog grada na Oplencu, a najpoznatijem Rusu u Srbiji je poručio:

"Ovde ima Srba, vaša ekselencijo! Pozdravljamo našu braću na barikadama na Kosovu i nadamo se da će im Srbija pomoći", rekao je Jovanović.

(MONDO)

džin tonik

ovog nema ni u najzatucanijim africkim kolonijama.

Savajat Erp

Гласам за Јапанце. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Nightflier

Treba nama par konc logora, ali za Srbe...
First 666

džin tonik

jok, balkanu je potrebna donatorska konferencija gdje bi se prikupila sredstva za trensfer srba u rusiju. da se skupi po 20k eura po osobi sigurno bi se trajno rijesili zla sa balkana.

lilit

trebalo bi promeniš nick u - "vispreni". :mrgreen:

džin tonik

sto, tutniti svakom srbinu 20k eura i uputiti u majcicu rusiju po rusko drzavljanstvo. siguran sam da je to za zemlje iz sadasnjeg okruzenja srbije dugorocno isplativije. srbija je parazit, ide joj sve gore, bolje ovako nego da se opet razgmizi po susjedima.

Savajat Erp

Зоско је латентни Србин! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Ovi naši bi dali manje da se ode.

Plut

Rusi vape za ajvarom i pečenom paprikom.

scallop

Ma, vidiš da jedu i ljude.

Plut

Ukusnije je kad se uzme i koja kašika ajvara i to onog od pečene paprike.

Usul

Što će im srpski ajvar, pa to mogu i od jermena da uvezu.
God created Arrakis to train the faithful.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

neki ruski vojnik upravo peva kakaljinku na RTSu, a meni srce zaigra.
bice da se to zove - rana indoktrinacija. :lol:

Father Jape

Ne ne, vidi, evo, mene niko nije ranoindoktrinirao, a opet se ložim na te ruske 'narodne'.  :oops:

Mada, sad mislim, jedna od omiljenih mi je Korobushka, a to je muzika iz Tetrisa (za poneti). Rana indoktrinacija via  капитализм!

scallop

Ne znaš ti šta je rana indoktrinacija. Poslednjih sat vremena sam sedeo sa Larom i gledao Baby Channel. Dete već zna engleski i gotovo sve o američkim vrednostima.

lilit