• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za oktobar - rok 1. oktobar

Started by Boban, 18-09-2011, 12:16:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Po običaju, niko nikog ne razume. Ja se ne bojim da li ću biti zadnji, ili iskritikovan, te sam dečje strahove ipak prošao. Radi se o tome da mislim da mnogi jesu napredovali u Radionici, uključujući i mene. Želim sam sebi da postavim ciljeve- da ne idem ispod tog nivoa do koga sam napredovao, da ne idem korak unazad i šaljem nešto lošije.

Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Bla, bla, bla...
Ćuti tamo i završavaj tu priču, babo jedna!  :lol:

Džek

Quote from: Jevtropijevićka on 25-09-2011, 18:10:11
Quote from: scallop on 25-09-2011, 18:06:16
Koje gaće?

Pa čim se pojavila mogućnost objavljivanja, krenulo je kukumavčenje, međusobno optuživanje sa opljuvavanjem, strahovanja opšte prirode i generalno podbacivanje na planu pisanja kao i odustajanje od datog kruga u strahu od lošeg plasmana...
... ili se to meni samo tako učinilo.

Zato sam i pisao neopterećen PZ; ono što na umu, to na drumu. Da sam izbacio politički i socijalni "prc" u priči, laktao bih se i ja za  objavu. Ovako je bolje, Srbomen rulz!  :-|
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Srbomen što alejom kontejnera hodi...  :lol:

Džek

Ne spominji ime njegovo uzalud!

Stipan

Heh kilavci. Ja odabrao i poslao! Kako vi?  :mrgreen:

Džek

Ja priču odavno završio! Samo da je još napišem :)

Nego, jedno pitanje... da li se predmet mora slučajno pronaći, ili se može poslati po njega iako se ne zna čemu služi ni gde se nalzi, tj, ako se konta da služi nekoj banalnoj svrsi, gluposti, a u stvari nije tako nego služi sasvim drugoj i mnogo ozbiljnoj svrsi koja se saznaje na kraju priče kada i bude upotrebljen?

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Anomander Rejk

Joj Džek, al si zapetljo. Što jednostavno, kad može komplikovano  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

Ništa to nije zapetljano za pažljivog čitaoca... :)

Stipan

Vidi, Anomander metnuo svoj prastari avatar!  :)

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 26-09-2011, 12:44:18
Jok.

xrofl

Pa šta si i pit'o?!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Nije, on je odgovorio. Džekonja je pit'o...

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 26-09-2011, 11:02:54
Heh kilavci. Ja odabrao i poslao! Kako vi?  :mrgreen:

Као и обично...I got nothing!  :cry:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Ono što me najviše za srce ujeda je da ćeš, čak i ovaki lezilebović kakvim te bog dao, da se plasiraš bolje od mene!  :-x

Savajat Erp

То је зато што сам увек био продана душа која подилази укусу најнезахтевније публике...али, fear not, не долази ми никаква идеја ни у најмањим назнакама :)

Džek

Eto, ne bi mi ljeno da je napišem i prepeglam... ipak, neka se 'ladi još koji dan, možda iskoči neki hajvančič od greške ili nonsensa... :)

Stipan

Nego, Bobane, stižu li te priče? Sem Džeka i mene svi se prave blesavi...  :roll:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

Или као ја, не раде ништа лармајући наоколо. :)

Plut

Govori glasno i nosi psa sa sobom!

Albedo 0

u bre, jel ovaj krug važi do subote u ponoć, pošto jebeno ne mogu da stignem, a i tada možda budem knap do ponoći?

Imam solidnu ideju, ali nemam vremena....

Džek

Sad ću Bobanu da šiljnem rad na mail, sve lepo formatirano i sređeno; sećam se da se raskukao koliko je imao posla sa vama dilberima da vam sredi tekstove da liče na nešto.

Ipak, da ne grešim dušu, kada kopiram rad u polje poruke, formatiranje se gubi i sve se sjebe.

Nadam se da mu neće moj literarni biser, vrh savremene književnosti, pretedent na Nobel-a i delo za kojim sam King žudi završiti u spam folderu; to bi bio neoprostiv zločin protiv čovečanstva i nenadoknadiv gubitak za srpsku a i svetsku fantastiku.

Ipak, ja ovako ubog i skroman ne bih se ljutio... :)

Stipan

Kažem ja - ovaj Džek nam je jedina uzdanica!  :)

Džek

Da, teško breme na mojim plećima; ipak, ko će drugi, moj Stipane, ko?

Stipan

scallop

Džek ima pravo kad se buni zbog načina formatiranja radionice. Ako smo se dogovorili da je i čitanje deo radionice, a nadam se da jeste, onda je manjak Bobanovog vremena ozbiljan nedostatak. Kad skinem sve priče, a skidam ih da bih mogao ozbiljno da čitam, prisiljen sam da ih ponovo formatiram da bih mogao da unesem svoja zapažanja u tekst kako bih ih komentarisao. U jednoj fazi radionice to je bilo moguće. Nije bitno gubljenje vremena, nego mogućnost da se ponešto "izgubi u prevodu". Verovatno postoji rešenje, a polaznici radionice bi mogli i da budu odgovorniji prema svojim radovima.

Sa druge strane, ni učesnici se ne ponašaju sasvim ozbiljno. Tri i po strane teksta za mesec dana nisu opterećenje. To je 10% onoga što je, naprimer, Asimov radio tokom čitave svoje karijere. Doći u tesnac sa vremenom je moguće samo ako je pisanje poslednja rupa na svirali. Zato razumem one koji pokušavaju da održe pažnju postovanjem na topiku. Ne kažem da se slažem. Imate još tri dana i to je sasvim dovoljno.

Molio bih da se radionica ne prati preko dva paralelna topika, to je disfunkcionalno. Možda da jedan bude samo za zvanične informacije po fazama radionice, a drugi za uobičajeno trtljanje i šepurenje.

Stipan

Quote from: scallop on 29-09-2011, 09:02:52
Džek ima pravo kad se buni zbog načina formatiranja radionice. Ako smo se dogovorili da je i čitanje deo radionice, a nadam se da jeste, onda je manjak Bobanovog vremena ozbiljan nedostatak. Kad skinem sve priče, a skidam ih da bih mogao ozbiljno da čitam, prisiljen sam da ih ponovo formatiram da bih mogao da unesem svoja zapažanja u tekst kako bih ih komentarisao.

Postoji ozbiljan razlog zašto radove prilažem na PM.
Slati formatiran rad mejlom, u slučaju moga provajdera, nosi ozbiljan rizik od gubitka.
Imam jako loše iskustvo na nekoliko mesta (pa čak i ovde, u prvom, januarskom krugu). Jednostavno priče ili ne stignu, ili odu u spam.
Sa druge strane, tačno je i to da su mi se jednom izgubila čitava dva reda priče zbog slanja na PM.
Jednostavno biram manje zlo.

Doći u tesnac sa vremenom je moguće samo ako je pisanje poslednja rupa na svirali.

E, sa ovime se potpuno slažem!
Leto je bilo period kada sam imao mnogo porodičnih obaveza i dosta privatnih poslova.
Osim toga pisao sam za neke konkurse i to duže forme, pa sam ipak učestvovao u svim krugovima.
Dobro, rastrzanost se odrazila na plasmane (u avgustu bejah zadnji), pa ipak se ne osećam posebno razočarano.

Nekako imam osećaj da je ovo što ovde radimo vredno truda. Pa čak i naših svađa i rasprava.
Bilo bi mi žao da neko od starog društva odustane ili izostane. Navikao sam se na ekipu.

Eto toliko. Valjda će mi Scallop oprostiti moje uobičajeno trtljanje i šepurenje.

scallop

Zašto meni uvek odgovaraju oni kojima pitanje nije upućeno? Ma, kako god ti poslao Boban formatira, pa ja skinem i imam probleme u daljem kontaktu sa tekstom. Stipane, ti si Rz Brzotrz i tebe treba kočiti, a ne ubrzavati. Komentar je bio upućen svima onima koji kukumavče poslednjih par dana da ne stižu da napišu.

Plut

Quote from: scallop on 29-09-2011, 11:12:03
Zašto meni uvek odgovaraju oni kojima pitanje nije upućeno?

Hm... ja bih se tu već zapitala do koga je problem. :mrgreen:

scallop

Džek

Nisam baš mirne duše poslao svoje delo, koje je l'-te, dah oduzima, preko maila, jerbo su mi poznate te kerefeke oko bulk-spam foldera, zatim nepristizanje priče, gubljenje među milion drugih mailova itd.
Ipak, drugačije ne bi stiglo u svom izvornom obliku, tj, ljudski formatirano da bude ugodnije za čitanje.

Mislim da u wordu ima neki cingi-lingi za tu namenu; ubaci nekakve bbc kodove u tekst i kada se pastuje na forum (ili PM) orginalna formatiranja se zadržavaju.

Mislim da sam eksperimentisao sa tim jednom i nisam uspeo. Šteta.

Albedo 0

Onda je ovo pretpostavljam meni upućeno 8-)

Sa druge strane, ni učesnici se ne ponašaju sasvim ozbiljno. Tri i po strane teksta za mesec dana nisu opterećenje.

kojih mjesec dana? Da sam znao 1. septembra koja je tema do sada bi bila napisana. Tema je određena, kada, prije desetak dana, a ja sam u stisci sa vremenom.

Dakle, ako se nešto dobro izrodilo iz ove polovične kritike, to je da bi tema za sljedeći mjesec mogla biti određena početkom oktobra, a ne da čekamo čitanje prethodnih priča (koje Stipan npr završi 3. u mjesecu), onda glasanje, anonimnu analizu, kasnije i otvoreno kakenje jedni drugima u labrnju.

Tema se može znati u ponedjeljak. AKo to neko želi da radi.

Da sam je ja znao prije 28 dana sad bih imao priču.

M.M

Pretpostavljam da bi se priča zvala 28 dana kasnije.  :!:
Nijedan poraz nije konačan.

Albedo 0

Stipan

Quote from: Bata Živojinović Karan on 29-09-2011, 21:06:14
koje Stipan npr završi 3. u mjesecu

Opet Stipan! Šta sam ja bogu zgrešio kad sam svakom za svašta kriv?!

Albedo 0

Stipane, tek sada mi postaješ kriv 8-)

samo kažem da kritike priča neće uvenuti ako se 3. u mjesecu bude znala sljedeća tema. Da li bi tebi smetalo da je tada saznaš?

Stipan

scallop

Bato, ti i sad imaš priču samo si cvet zanovet. Hajde napiši onu o rakiji koja leči rak, a pijandura nađe poslednju prirodnu šljivku i sa zadovoljstvom je pošljema. Dobre priče leže svuda naokolo, samo neki kopaju nosom po oblacima. 8)

Albedo 0

pričajte vi šta hoćete, ja sam 100 odsto uvjeren da kosovska loza liječi sidu 8-)

a ta priča o posljednjoj šljivi mi ne odgovara, pošto sam pobornik ideologije ''ne može na niko ništa, jači smo od sudbine'' 8-)

scallop

Da su svi koji su fasovali sidu pili kosovsku lozu, nikada je ne bi dobili. To je fakat. A, što ne napišeš tu priču? Ti si, bre, riznica, a drviš nas sa Fukoovim klatnom. 8)

Stipan

Quote from: scallop on 29-09-2011, 21:28:14
Hajde napiši onu o rakiji koja leči rak, a pijandura nađe poslednju prirodnu šljivku i sa zadovoljstvom je pošljema.

Nešto slično je Hiperhik već napisao u februaru. Predlog neorginalan!  8)

scallop

E, nije. I nemoj da me ometaš kad agitujem da Bata napiše priču. Evo i Najtflajer je odvalio dobru ideju sa generičkom rakijom i gibanicom. Taj topik o Paradi postaje tako gej i inspirativan...

Stipan

Dobro, nisam skapirao.

Bata i treba da piše. Kad malo poodraste ima dobre šanse da bude nešto od njega....

Albedo 0

scallop agituje da Bata napiše priču. Ovaj forum je otišao do đavola 8-)

Stipan

scallop

Ja sam samo nesrećno pogođena zamena. Međutim, niko nije sasvim izgubljen. Jel' znaš da i Čanak ima priču u Siriusu. Male misli u dobroj literaturi postaju velike.

Albedo 0

ovo sa Čankom me je demotivisalo 8-)

scallop

Ako ne napišeš, opet smo na dobitku. Napiši, bre, tu priču, tek da crknemo od muke. To ti je najbolji način da nas zezneš. 8)