• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Najjezivije scene u horor filmovima

Started by Tex Murphy, 30-11-2003, 00:26:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Unaprijed se izvinjavam ako je ovakav topic već bio (a pretpostavljam da jeste). Daklem, ovde navedite scene iz horor filmova koje su vas isprepadale, bez obzira da li je to bilo juče ili kad ste imali deset godina. Kod mene lista ide otprilike ovako:

THE OMEN - scena neposredno prije nego što dadilja baci Lee Remick kroz prozor. Prikažu joj lice sa nekim prilično gadnim satanskim osmijehom koji je uperen pravo u gledaoca. Jeza živa...

THE SHINING - Dvije djevojčice, what else?

THE HOWLING - Seks + pretvaranje (ovo me je prestravilo kad sam imao desetak godina, ali i sad je to definitivno jedna od najboljih scena transformacije u vukodlaka)

PRINCE OF DARKNESS - Scena kad ona "izabrana" cura sa totalno razvaljenim licem okreće glavu prema Kinezu koji je posmatra iz ormara i satanski se smije (cura, ne Kinez)

THE RING - Scena kad prikažu lice djevojčice na kraju filma (prilikom ubijanja onog tipa)

RINGU - Scena kad djevojčica tek izlazi iz ekrana i njeno neprirodno puzanje

POLTERGEIST - Kad onaj tip počne sebi da razvaljuje lice pred ogledalom (takođe kad sam bio mlad, sad se malčice izlizala)

SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT - Nekakav flashback iz dvadesetih godina, doktori koji rade u nekoj ludnici se napili i zaspali a ludaci provalili u prostoriju i pobili ih. Highlight ove scene je kad ludak razbije čašu i krhotinu iskoristi na oku jednog od doktora.

LEPTIRICA - Sjećam se da me je ČITAV film izbezumio kad sam bio mali, nažalost nisam imao priliku da ga pogledam poslije.

SVETO MESTO - Ako se dobro sjećam, ona cura je mrtva ali povremeno napušta sanduk bez obzira što je Dragan Jovanović čuva. Jeziva scena je kad se on u jednom dramatičnom trenutku okrene a ona se totalno nepozvana nacrta u kadru. Yuck!

THE OMEN (opet) - Demijen se na kraju okreće i svojim "nevinim" smješkom nam jasno stavlja do znanja da ih je sve zeznuo.

POZORIŠTE REJA BREDBERIJA - Okej, okej, nije film nego serija, ali nema veze. Sjećam se scene u nekoj od epizoda kad neki čova prolazi valjda pored obdaništa i onda odjednom na njega kidiše gomila podemonjene (šta kažete na ovu složenicu?) djece. Nisam stigao da vidim kraj scene jer sam se zavukao ispod pokrivača.

HALLOWEEN 4 - posljednja scena, kad se ona djevojčica pojavi s maskom i makazama nakon ubistva svoje sestre (valjda)

EVIL DEAD - Cura okrenuta prema prozoru pogađa karte koje druga cura okreće, onda odjednom ide slow motion i onda se dotična cura u demonskom obliku okreće prema kameri i prijeti "You're all gonna die!"

Eh, to je sve što mi trenutno pada na pamet, there might be more later...

EDIT: Uh, zamalo da zaboravim otkinuto uvo iz DAVITELJ PROTIV DAVITELJA

EDIT 2: RAISING CAIN - U mrtvačnici doktor podiže pokrivač i pokazuje prestravljen izraz lica mrtve žene. Aaaaaaaaaaaaargh!!!!!!!!!!!

RING & RINGU - Mrtva djevojčica u ormaru.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

hmmmda.

bio je vec topik na ovu temu, pa se ne bih ponavljao.

od onog sto sam u medjuvremenu gledao:

TCM 03= kad Leder 1. put izleti i juri onog plavushana testerom, prvo po sobi a onda napolju, kroz zice sa veshom...

svaka pojava duhova u INNOCENTS ['61]

itd.
https://ljudska_splacina.com/

iNCUBUs

Quote from: "Harvester"
RINGU - Scena kad djevojčica tek izlazi iz ekrana i njeno neprirodno puzanje

Takoreci savrseno :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Black Mamba

Quote from: "Harvester"LEPTIRICA - Sjećam se da me je ČITAV film izbezumio kad sam bio mali, nažalost nisam imao priliku da ga pogledam poslije.

auhh ...imam potpuno isti osecaj (traume) iz detinjstva sto se tice tog filma ..mozda je jedini problem sto smo ga gledali u tom usrastu ...sad bi mi verovatno delovao smesno

i da, EVIL DEAD ...jedan od najstrasnijih horora koji sam ikad gledala ....mozda mi opet tako deluje jer sam i njega gledala kao klinka, ali posle njega, ipak jos uvek nista me tako nije isprepadalo

Ghoul

verujte, LEPTIRICA [narocito zavrsnih 5-6 minuta] izgleda strasno i danas kao i bilo kad= to je vrhunski horor u svetskim razmerama.

pre 5-6 meseci je bio na tv-u, ne razumem kako to da ga mnogi nisu uspeli videti...

Tex Murphy

Quote from: "ghoul"

pre 5-6 meseci je bio na tv-u, ne razumem kako to da ga mnogi nisu uspeli videti...

Za mene je lako, jerbo ja ne gledam TV. A na kojem je programu bio?
Genetski četnik

Ghoul

ne gledam ni ja, ali em je ovde bio spec. topik za tv najave,
em je pokrenut POSEBAN samo za leptiricu, nedelju dana pred prikazivanje.

ko vam je kriv sto ne pratite ZS forum... :wink:

bio je na rts-u.

Truba

majstor KOMI ima VHS Leptirice
mada je vrijeme da to neko prebaci na DIVIX
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

priznaj, komi, koliko noci nisi smeo da spavas posle leptirice- i koliko noci od tada spavas sa upaljenim svetlom u sobi! :twisted:

Black Mamba

pa i ja takodje, ne gledam tv, posebno rts. a bas sam razmisljala skoro o tom filmu, volela bih da ga overim jednom posle xx godina, cisto iz radoznalosti. kao klinka sam obozavala horore a uvek sam ih se plasila...[confused]

iNCUBUs

Leptirica i nije nesto mnogo zastrasujuca, ako nisi klinac. Kontam da bi me mozda i isprepadala da sam je gledao kao mali, ali sada (tj letos), tesko... Doduse ni termin nije bio bas mnogo inspirativan (14:15 koliko pamtim), ali sve u svemu OK.
Ne bih tih poslednjih 5-6 minuta nazvao vrhunskim horrorom, ali nije ni lose...

Tex Murphy

Quote from: "komunjara"majstor KOMI ima VHS Leptirice
mada je vrijeme da to neko prebaci na DIVIX

Ne znam da li sam već spomenuo, ali Komi je moj najbolji drug  :D
Genetski četnik

johnson bronson

Komunjara? Jel to onaj sto razvodnjuje diskusije?

Ghoul

ma neeeee...

to je onaj sto ih oplemenjuje!

QGA

Nadam se da cu uspeti "provaliti" kako da skinem film sa VHS na DiVX, posto je moj prijatelj dobio Vivo (sta god to znacilo) graficku, pa cemo zajedno da pokusavamo. Elem, imam Leptiricu na VHS-u, tako da je ona u prvom planu za skidanje, samo ce stojati znak RTS-a u gornjem uglu. :D
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Boban

Za prebacivanje analognog u digitalni zapis treba ti konvertor koji je predvidjen baš za to. Svaka druga kombinacija rezultira priličnim gubicima u kvalitetu.
Moja preporuka: ukoliko imaš dobar snimak na VHS-u ne gledaj ga više ni na jednom videu dok ne nađeš nekoga ko će ti to prebaciti na pravi način.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

phuzzy

Poceli su po video klubovima da izvode tu uslugu... evo kod nas pre neki dan baja izlepio ulaz... "Prebacite vasi rodjendani slave i vencanja na CD-ROM! Sacuvajte uspomene od propadanja!"

Kapiram da ce uskoro to postati manje-vise uobicajeno... dok VHS definitivno ne odumre...

Truba

ja imam Omega man koji je ripovan s nekog VHS-a a u kutu stoji

Kanal 5
to ne bi trebao biti problem :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

iNCUBUs

Quote from: "komunjara"ja imam Omega man koji je ripovan s nekog VHS-a a u kutu stoji

Kanal 5
to ne bi trebao biti problem :idea:

Imam i ja taj i ne bih rekao da je sa VHS-a...

QGA

Prvo cemo probati sa Kronenbergovom Muvom (posto je imam i na DivX i na VHS-u). Snimak Leptirice na kaseti je prilicno dobar, osim na dva mesta gde na sekund-dva "susti". Videcemo kako ce ispasti, ako rip sa te kasete ne bude dobrog kvaliteta, nadam se da u NS-u postoji video klub koji ima Leptiricu.
Da li je postupak prebacivanja VHS-a na DivX slican kao prebacivanje DVD-a na DivX? Mislim, ne sam postupak, ocigledno je da nije (dva razlicita formata), ali da li se to moze odraditi na kompjuteru sa combo grafickom i slicno?
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum