• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slatkiši

Started by Mims, 28-09-2011, 20:27:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mims

Za sve nas koji nećemo da imamo decu da ne bismo morali da delimo slatkiše s njima.  :!:

Evo, upravo jedem ovaj Juhu krem, i ok je. Crno je kao Cipiripi, a belo je blisko Linoladi, mada je Linolada ipak najbolja jer podseća na Kinderladu.

Mada, jako sam zadovoljna svim Juhu čokoladicama, i zahvalana Bambiju na kombinaciji bele čokolade i plazme.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Dacko

Linolada je stvarno najbolja, a cokoladice juhu malo preslatke, svidjaju mi se crne bambi s jabukom.
A na decu se može gledati i kao na razlog da kuhinja bude prepuna slatkiša, i to onih skupih jer 'ništa nije dovoljno dobro za naslednike', pa kad se maleni uspavaju... ti navališ. :wink:

Josephine

Ima i Juhu krem? :)

Ja volim čokoladne torte i kolače. I volim sladoled. I volim čokoladni keks.

Mims

Da, i crne Bambi s mentom su lepe. I s narandžom....

Neubedljiv mi je argument da je s punom kućom dece kuhinja puna slatkiša, ali, ako me budete nekada videli sa detetom, biće to zbog onih velikih gumenih zamkova i trambolina i tako tih divnih čudesa. Sebični razlozi i da se imaju, i da se nemaju deca.

Ali je ljubav prema slatkišima bezuslovna, večna i nepromenljiva!

sheep happens.

Mims

Quote from: D. on 28-09-2011, 20:33:15
Ima i Juhu krem? :)

Ja volim čokoladne torte i kolače. I volim sladoled. I volim čokoladni keks.

Ima, novo novo i senzacionalno!!!

Mada ja ipak najviše volim scottish shortbread i slične puter keksove.
sheep happens.

Melkor

A Juhu krem sam danas kupio i spremam se da ga dam deci za veceru  :lol:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

simpatična "bananica" porukica...:)

lilit

ja sam se jedva svukla sa 300g milke i 1 kg sladoleda dnevno.
no, juce na nekom kongresu sam pojela 6 (potankih :lol:) strudli od jabuke, 2 kolaca sa sirom i jedno 7 sitnih kolaca. ne pamtim kad sam jela takve strudle, kad malo bolje razmislim.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

Bananice su zakon, ali samo Štarkove. Svi ostali proizvođači su golo...

Savajat Erp

Ах, ала смо се профинили! Не постоје лоше бананице.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mims

Ja nisam neki fan bananica, ali volim prave banane u kombinaciji sa čokoladom/medom i cimetom.

I da, volim neke danske pite koje se prodaju u lokalnoj pekari, ali mi se čini da nikad nisu sveže i da su baš zbog toga super.
sheep happens.

Plut

Quote from: Savajat Erp on 28-09-2011, 22:18:04
Ах, ала смо се профинили! Не постоје лоше бананице.
E baš postoje, probaj Swisslion.

Ostalih proizvodjača ne mogu ni da se setim.

Mme Chauchat

Čekam nekog da zađe u perverziju i pomene Leonidas praline. Te ne bi ni u ludilu u našem domaćinstvu završile kod nedužne dečice koja misle da je Milka dobra čokolada.
(Izvinjavam se svim ljubiteljima dece, požrtvovanijim majkama i ljubiteljima Milke.)

Što se tiče domaćih proizvoda, ja sam oduvek cenila sve od Galije do Bajadere...

Mims

U vidu školjkica od belgijske čokolade?   :!: xfoht
sheep happens.

Plut

Čujem da deca luduju za Barnijem. To je onaj odvratni mečak što dolazi iz zemlje žita... Aaaaaaaaa :x

Nightflier

Milka je šit od čokolade, ma koliko ja voleo noazet varijantu. Mislim da su im Bambi i Štark izašli na crtu samo tako.

Mada, moram priznati da mi je linolada antipatriotski porok. Sjajna stvar.

Mmmm... Odoh da pravim 'činke.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mims

Palačinke!!!

Naravno da mislim da treba ceo topic posvetiti palačinkama, ali kad smo već ovde ja volim i one sa nutelom, plazmom, lešnicima, čime već, ali su super i kombinacije - kremsir i neki voćni preliv. Ili sa ukusom jafe. Mmmmm. Sva sreća pa ne znam da ih pravim.
sheep happens.

dunja

Ne postoji to lose raspolozenje koje euro blok (najprostiji, najstariji, mali, od 10g  u crvenim, plavim, zelenim i belim pakovanjima sa likovima zivotinja na sebi) ne moze da mi popravi.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

дејан

Quote from: Nightflier on 28-09-2011, 22:36:12
Milka je šit od čokolade....Mislim da su im Bambi i Štark izašli na crtu samo tako...
...Mada, moram priznati da mi je linolada antipatriotski porok. Sjajna stvar.

потписујем и додајем...летос сам први пут јео фул белу линоладу...то задовољство је неописиво.
...barcode never lies
FLA

Nightflier

Meni je u palačinkama bitnije testo od premaza/nadeva. Pravim ih isključivo bez vode i u smesu stavljam otprilike malo manje ulja nego mleka. Pošto volim da testo bude masno i slasno, obavezno stavljam šećer (i so) i ulje, ali ne premazujem tiganj prilikom pečenja, sa izuzetkom premazivanja pred prvu palačinku.
First 666

Savajat Erp

Море, палачинци су увек добри, чак и у poor man варијанти - шећер или џем :)

Својевремено сам рокао доста оне чоколадице Sweet и РумБар (не знам да ли РумБар још постоји)...Свит сад има чак 4 варијанте....Сећам се да сам једном приликом, пар недеља пошто сам бацио пљуге (неуспешно, како се касније испоставило), ишао неком улицом пуном дрвећа, мрнџао Свит и помислио - life is good...не каже се џабе да живот чине мале ствари:)

angel011

Palačinke iz lokalne palačinkarnice: med, cimet, orah i jabuka ili ananas, Plazma i Eurokrem. Ima i slanih, naravno, ali to ne spada u slatkiše.

Mada, što se mene tiče, dobre su i samo sa medom.  :lol:

Linolada, uglavnom kupujem belu. Nađe se i Milka čokolada, a neretko i Heidi čokolada sa medom i orasima.

Ako se i Pionirovi Cookies računaju u slatkiše, oni sa kakaom su jako dobri.

@Savajat: ima i dalje RumBar.
We're all mad here.

lilit

moje omiljene.
iako ni broj 34. u keopsu nije los. :lol:

angel011

Keops kod Palate Albanija?
We're all mad here.

Nightflier

A šta ide u te omiljene? Daj sastav... :)
First 666

Savajat Erp

lilit

omiljene:
HEIDELBEEREN CRÊPES
mit Heidelbeer-Fioccoeis, Heidelbeeren und Schlagobers
Crespelle con gelato mirtillo, fiocco, mirtilli e panna montata
Crêpe with blueberry, fiocco ice-cream, blueberries and whipped cream

http://www.zanoni.co.at/pages/crepes/crepes_01.html

@angel,
keops na dunavskom keju. btw, letos sednem u kafanu i vidim poznat mi konobar, ali pojma nemam odakle. dolazi on i kaze: - znamo se s keopsa, stalno si narucivala palacinku broj 19.

toliko o hrani i opsednutosti. :lol:

Nightflier

Nije loš Keops - ali nekako mi je najslađe u domaćoj radinosti.
First 666

angel011

Keops kod Palate Albanija ima bednu higijenu (čitaj: izbaci čovek đubre, ne opere ruke, i odma' radi s hranom).
We're all mad here.

Netochka Nezvanova

Ja sam fan LINDT PRALINA (svih!!!), MOCART KUGLI, ĐOTO KUGLICA i neko je već spomenuo BELGIJSKE PRALINE (školjkice). Nisam patriota. Uopšte.  :lol:

Palačinke: one sa džemom od kajsija + pavlaka+cimet. Mmmmm

Plut

Samo domaći pekmez od kajsija i to onaj nakiseo!
Kakvi ste vi pozeri. xuzi

Josephine

Ja volim cipiripi.

Hiperhik

Ja ne volim slatkiše..

:cry:

Savajat Erp

Ти несрећни, несрећни човече. :)

Hiperhik

zakk

Dajte meni neupućenom opištite detaljno ali  d e t a lj n o  kako se prave te palačinke, ne umem ja sa testom pa ni kad je tečno. Prošli put kad sam rekao da ću ih praviti morala je 'rvatica iz Zagreba da dođe da se prihvati miksera mesto mene.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Počnite od kupovine brašna, koje ide za palačinke?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Savajat Erp

Ја сам једном пробао соло да их сочиним....резултати су били ужасни...али су ишли уз џем, свеједно.

Mims

Kod mene uspeva samo onaj recept: Odeš do 1 palačinkarnice, kažeš 1 dobar dan, daš pare i gotove palačinke!
sheep happens.

dunja

Pozovi opet devojku iz Zagreba, pa moze valjda toliko da se zrtvuje?
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Nightflier

Dva veća ili tri manja jaja
Pet prevršenih kašika mekog brašna (na pakovanju od kilogram obično piše "za najfinije kolače")
dve ravne kafene kašike šećera
dva prstohvata soli
0,8-1,2 dcl ulja
1-1,2 dcl mleka

Umutiti tako da nema gromuljica. Ja koristim šejker. Idealna stvar.

U tiganj pre prve palačinke staviti jednu ravnu supenu kašiku ulja. Nakon što se tiganj zagreje, sipati testo i peći dvadeset sekundi po stranici, tako da ringla bude na "dvojci".

Repeat.
First 666

Meho Krljic

Ja ih pravim bez mleka, i sa vodom. Dovoljno sam debeo i ovako.  :cry:

Mims

Da, pošto je mleko najkaloričniji sastojak u celoj postavci.  ;)
sheep happens.

lilit

ubedljivo omiljeni:

zakk

Hej, prevara! to su šnenokle!

Nightflier

Moja draga pravi kick ass šnenokle. :)

Bojim se da sam ja malo više challenged kada je o slatkišima reč. Više sam zadužen za pečenice i gulaše. Što će reći da su palačinke i voćna salata moj krajni domet u slatkoj kujni.
First 666

zakk

A ako treba da se izjašnjavam za omiljene kolače, to će biti salnjaci (salčići), jer su sa svinjskom mašću, to se ne da pobediti maslacem i jajima.

lilit

polako letacu, tako je govorio i moj muz pre vise od 10 godina. danas je ekspert!

lilit

Quote from: zakk on 29-09-2011, 00:14:45
A ako treba da se izjašnjavam za omiljene kolače, to će biti salnjaci (salčići), jer su sa svinjskom mašću, to se ne da pobediti maslacem i jajima.

ej zakk, gde me nadje. samo sto ih moja mama vise ne pravi. :(

pokojni Steva

Palačinke pravim od brašna kojeg u kući ima,nisam primetio neku razliku.Moguće da je čovek u pravu,T400 meko za one sa istančanim nepcem.Kod palačinki je najvažniji prvi korak - mućenje jaja sa šećerom dok se ne ulupa fina skoro pa pena a šećera ne nestane.Ja nalupam 4-5 jaja,3 uvr supene kašike šećera,1 kafena soli,umiksati.Dodaje se u nastavku malo brašna, malo mleka, na smenu, uz stalno miksanje dok se ne dođe do zadovoljavajuće gustine/tečnosti (da kaplje sa prsta al da ne curi).Uljim tiganj pre svake.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?