• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sajam knjiga 2011

Started by Melkor, 29-09-2011, 17:11:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

HAL

zakk

Anđela, kad kažeš VODIČ ja pomislio na AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU, ne zbunjuj poštene scifi  geekove!  :lol:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Plut

Quote from: zakk on 12-10-2011, 01:45:45
Anđela, kad kažeš VODIČ ja pomislio na AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU, ne zbunjuj poštene scifi  geekove!  :lol:
Da. :)

angel011

Quote from: zakk on 12-10-2011, 01:45:45

To je i meni palo na pamet, al' me mrzelo da menjam.  :lol:
We're all mad here.

Son of Man

Quote from: angel011 on 11-10-2011, 22:22:59
Hoće li tamo biti u prodaji novo izdanje Vodiča?

Naravno bre, pa zar ti zaista misliš da bi ja pohodio taj sajam samo radi kupovanja knjiga ?  :lol:

Марко Мелнибонејац

Ja dodjem rano ujutru pre nego sto postave naplatu na kapije.

sodomizer

e, kazu da ce prvog dana biti simbolicna cena ulaznice od 100din. el se isplati doci tad, odnosno da li su svi izlagaci tad funkcionalni, ili se neki tek spremaju i namestaju standove?

tomat

uglavnom se svi postave prvog dana. međutim, nekoliko puta se dešavalo da dođem prvog ili drugog dana i nenađem knjige koje su najavljivane za sajam, jer su se one pojavila na štandovima izdavača trećeg ili četvrtog dana. takođe, prošle godine sam skuplje platio Vonegatov komplet u izdanju Belog puta, a dan ili dva nakon moje kupovine se prodavao značajno jeftinije.

na primer, nova Mekdonaldova knjiga će se naPaladinovom štandu pojaviti tek od utorka, kada izlazi iz štamparije.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

sodomizer

e, takodje, koji bus/tramvaj najbolje da uhvatim do sajma od glevne zeleznicke? kolko sam skapirao tu ide 13-ca? koliko je od prilike stanica do sajma?

Meho Krljic

Otprilike tri. Ali ne možeš da promašiš jer stanica PRE sajma je ispod Mostarske petlje, dakle, ispod nadvožnjaka. Kad vidiš da si prošao tu stanicu, siđi na narednoj.

angel011

Da li se pod prvim danom (kad je ulaznica 100 dinara) računa nedelja ili ponedeljak?
We're all mad here.

smrklja

nedelja, a kao i svake godine par  nas će biti tamo od samog otvaranja tj 15h, pridružite nam se  :lol:

Melkor

Ili bolje nemojte. Mi cemo da izvidimo pa cemo javiti valja li stogod ;-)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Anomander Rejk

Barouz jedan od 5-6 najbitnih pisaca 20 veka ??
Razumem i lični ukus, i subjektivnost, ali dajte makar malo objektivnosti. Pada mi na pamet barem desetak imena koja su značajnija od dotičnog.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Anomander Rejk

Mihail Bulgakov
Horhe Luis Borhes
Gabrijel Garsija Markes
Herman Hese
Džejms Džojs
Tomas Man
Ivo Andrić
Boris Pasternak
Vladimir Nabokov
Tomas Pinčon

Melkor

Meho Krljic

Ali Barouz je napisao tolike lepe knjige o Tarzanu!!! To se valjda broji!!

Perin

Gul je zaboravio da pomene da je izašao drugi deo od Barouza....

http://www.fabrikaknjiga.co.rs/more.php?book=186

Knjiga koju sam trebao pazariti...da sam išao/idem na sajam  :cry:

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 23-10-2011, 13:09:07
Herman Hese
Tomas Man
Ivo Andrić
Boris Pasternak
Tomas Pinčon

:)
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

bio sam danas, neplanirano, a i nisam se dugo zadržao. pazario sam:

MEIN KAMPF - s.basara, laguna, 490 din.
GETE NA SSSAMRTI - t.bernhard, l.o.m., 290 din. roman GUBITNIK  imam na rvackom te mi trenutno nije prioritet, inače cena je 390 din.
SUDAR - dz.g.balard, čarobna knjiga, 450 din, čito sam rvacko izdanje, sad posedujem domaće, ne znam kakav je prevod.
SIORAN razgovori - kao što i naslov govori razgovori sa sioranom, objavila dereta, 520 din.
ĐAVO - alfonso m di nola, clio, 1060 din, ovo tek sad kupih, grom me spalio !

inače, perin je u pravu izašao je novi barouz, MESTO MRTVIH PUTEVA, cifra je malo jača, 1100 dinara, kupiću tijekom sajma. takodje, razmatram kupnju i romana SMRT NA KREDIT, od selina u izdanju logosa, to je friško izdanje, al malko ipak previše košta, pa ću razmisliti. cena je sa popustom 1200 dinara.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

HAL

Sačekaj idući sajam, to je uvek najbolje rešenje ako nije hića da se pročita određeni naslov.

Alexdelarge

heh, listam sioranove razgovore, i nasumce čitam, ovo je ludak svoje vrste! :!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Perin

Quote from: Alexdelarge on 23-10-2011, 20:38:58
bio sam danas, neplanirano, a i nisam se dugo zadržao. pazario sam:

GETE NA SSSAMRTI - t.bernhard, l.o.m., 290 din. roman GUBITNIK  imam na rvackom te mi trenutno nije prioritet, inače cena je 390 din.
SUDAR - dz.g.balard, čarobna knjiga, 450 din, čito sam rvacko izdanje, sad posedujem domaće, ne znam kakav je prevod.

inače, perin je u pravu izašao je novi barouz, MESTO MRTVIH PUTEVA, cifra je malo jača, 1100 dinara, kupiću tijekom sajma. takodje, razmatram kupnju i romana SMRT NA KREDIT, od selina u izdanju logosa, to je friško izdanje, al malko ipak previše košta, pa ću razmisliti. cena je sa popustom 1200 dinara.

Ja ću sad zvanično da obolim od ovakvih cena...Balard manje od deset maraka, Bernhard samo 6 markica.....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Mislim da ću da zaobiđem ovaj topik ubuduće.... :cry:

angel011

Ali je Barouz skup!  :cry: :cry: :cry:
We're all mad here.

Perin

Pa, kod nas u knjižari GRADOVI... dođu 1500, tako da je ovo ok cena za novo delo... :)

sandjama

malopre sam se vratio iz stete, pa evo nekoliko, nadam se, korisnih dojava:  na "rad"-ovom standu sioranovi "silogizmi gorcine" za 200 dinzdi, a na "cigojinom" standu "(I + II) knjiga ezrina" za 100 dindzi (prevod novice petrovica, edicija bibliotheca hermetica); takodje "sluzbeni glasnik" je izbacio prvi od planirana cetiri toma benjaminovih izabranih dela ("jednosmerna ulica", berlinsko detinjstvo" i "o fotografiji i umetnosti"), cena oko 500 dindzi; na "stylos"-ovom standu (sjajna) burkhartova "alhemija" za 400 kinte.

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Melkor

Posto sam u "stedljivom" modu pazario sam, uglavnom, knjige za decu. I jos ponesto. Izdvojio bih samo "Habibi" koji sam uzeo u Vulkanu za smesnih (za ovo izdanje) 1700 din i jos dobio knjigu na poklon. I uclanili me u klub citalaca (5% na kupovinu kod njih). Standardni shoping, ZS & Paladin, Komiko, obavicu neki drugi dan.

Guzva je, inace, bila necuvena za prvi dan. Za to krivim nedelju i cenu ulaznica. Majku mu, pa zar i prvi dan Sajma da ispustimo iz elitistickih, snobovskih i hipsterskih ruku.

Paladin

Inace, kao taze korisnik Wi-Fi radosti samo da primetim da doticni nije dostupan posetiocima a izlagacima se besramno mnogo naplacuje.

Anomander Rejk

Nakot obavezno overiti. Lep štand, a i fina prodavačica  :).
Ako slučajno svratiš još tamo pre petka, subote, daj nam malo informacija o stripovima, kakve su cene, šta ima povoljno ?

Melkor

Beli put jos malo pa dele :) Salim se, ali stvarno daju popuste na popuste, posebno na vece kolicine. Komiko ima sve sto je i ovde na forumu najavljivano. Ostale stripove nisam ni gledao posto sam bio na Salonu stripa a i strane sam zagledao trazeci Locke & Key 4 pa je Habibi bio srecni nalaz. Inace ga vise nema tamo  8) Zaboravio sam malopre da pomenem i Orfelinove Buntovnike koji su, za 1700 din, must have izdanje.

Perin

Ako bi neko od posetilaca bio ljubazan da svrati do štanda TANESI izdavača i overi šta su novo izdali od japanskih pisaca, bio bih veoma zahvalan.

sandjama

@Perin

ja sam samo usput pogledao njihov stand - pritom moje poznavanje japanske knjizevnosti je krajnje oskudno - cini mi se da ima neki tanizaki koji nije "kljuc" i da ima neka antologija japanske price xx veka i mozda jedan novi misima. zapravo ima vazdan, ali stvarno pojma nemam sta je od toga novo, mozda cak i za ovo gore gresim.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Perin

Hvala.

"Žena u pesku" - Kobo Abe
"Veština senčenja" - Najbolje japanske priče XX veka
"Veština senčenja" 2 - Najbolje japanske priče XX veka

"Četiri novele" - Oe Kenzaburo
"Duša/Kokoro" - Nacume Soseki
"Ključ" - Đunićiro Tanizaki
"Lepota i tuga" - Kavabata Jasunari
"Ispovest maske" - Mišima Jukio
"Lično iskustvo" - Oe Kenzaburo

Ovo je staro. Sve ostalo je novo...Boldovani autori me najviše interesuju. Dakle, bilo šta od boldovanih autora ali da nije na ovom spisku.

sandjama

mislim da je od kavabate bila samo "lepota i tuga", a cini mi se da ni od kobo abea nije bilo niceg novog .
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

angel011

Pazarila:

30. februar, Jelena Đurović
Vrtovi nestvarnog, Sava Damjanov
Svi ti lepi konji, Kormak Makarti
Tomas Bernhard, Gete na sssamrti
Abraksasov vodič niz dokumentarni film, 2. prošireno izdanje, Bojan Pandža
Tradicionalna japanska pozorišta No i kabuki, priredile Sonja Višnjić Žižović i Jovana Stojanović Veličković
Skrivena mana, Tomas Pinčon
Poslednja straža, Sergej Lukjanenko (kad sam već nabavila i prethodne; uzgred, na Alnarijevom štandu uz kupljenu knjigu dobijete i limenku Zero Coca-Cola, čokoladicu i kesicu kafe)

I, last but not the least, Okvir i retrospektiva, Norman Spinrad (pokupila autorski primerak).
We're all mad here.

Stipan

Quote from: angel011 on 24-10-2011, 20:30:47
I, last but not the least, Okvir i retrospektiva, Norman Spinrad (pokupila autorski primerak).

Ti se u RL zoveš Norman Spinrad?!  :shock:

angel011

Quote from: Stipan on 24-10-2011, 20:36:04
Quote from: angel011 on 24-10-2011, 20:30:47

Ti se u RL zoveš Norman Spinrad?!  :shock:

Autorski primerak prevoda.  xfrog
We're all mad here.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

We're all mad here.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

We're all mad here.

Melkor

Perine, svratio sam danas do Tanesija:

- Dobar dan, sta vam je novo za sajam?

- Uf, 15 knjiga!

- Nista onda, hvala.

Update-ovace sajt posle sajma  :)

Perin

Quote from: Melkor on 25-10-2011, 00:49:25
Perine, svratio sam danas do Tanesija:

- Dobar dan, sta vam je novo za sajam?

- Uf, 15 knjiga!

- Nista onda, hvala.

Update-ovace sajt posle sajma  :)

Sjajno, hvala.

sandjama

andjelija, 'de si nasla pincona? ko je to izdao uopste? i kol'ko pare?
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

Quote from: Alexdelarge on 23-10-2011, 20:38:58
ĐAVO - alfonso m di nola, clio, 1060 din, ovo tek sad kupih, grom me spalio !

Prevod je očajan. Bar je mene potpuno odbio od čitanja. Brrr

Ili nešto sa mnom nije bilo u redu. Uglavnom, za sve optužih prevod. Dojavi šta misliš o njemu.

Mme Chauchat

Za Perina, a preko Cobissa:

1.Елити, Одисеј, 1911-1996Песмеtypeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
2.Акутагава, Рјуносуке, 1892-1927Pakao i druge pričetypeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
3.
The Serbian Epic Ballads : an anthologytypeнарод.књижев.eng; scc2011аваилабилитыу штампи
4.Огава, Јоко, 1962-Bazen : tri noveletypeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
5.Мишима, Јукио, 1925-1970Zlatni paviljontypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
6.
Vrapčeva priča : izabrane haiku pesme iz Edo periodatypeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
7.
Бајке старог Јапанаtypeбајкеscc2011аваилабилитыу штампи
8.Ендо, Шјусаку, 1923-1996Ćutanjetypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
9.
Večita smrt od ljubavi jača : antologija hispanoameričke priče. 1typeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
10.Куројанаги, ТецукоМала Тото : девојчица на позоруtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
11.
Knjiga o samurajimatypeкњигаscc2011аваилабилитыу штампи
12.Симоновић, Симон, 1946-Коначна верзија : песме 1968-2008typeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
13.Мишима, Јукио, 1925-1970Žeđ za ljubavljutypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
14.Нагаи, Кафу, 1879-1959Suparnice : priča o životu, ljubavi i spletkama gejši u četvrti Šimbašitypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
15.Ибусе, Масуђи, 1898-1993Crna kiša. Crna kiša nad Hirošimomtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
16.Наоја, Шига, 1883-1971Dug put kroz mračnu noćtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
17.Дазаи, Осаму, 1909-1948Sunce na zalasku. Sunce na zalasku ili Rađanje novog bićatypeроманscc2011аваилабилитыу штампи

Što se tiče ostalog, referišem da sam od stvari zanimljivih za sagitaše kupila Spinrada, Mačje snove i Abraksasov vodič.  :lol: Od Angel sam dobila i autogram, a Sin očekivano nije bio na štandu... ali sam srela i Melkora sa potomčetom, tako da je za mene ovaj sajam bio pristojno zsovski.

angel011

Quote from: sandjama on 25-10-2011, 12:16:30
andjelija, 'de si nasla pincona? ko je to izdao uopste? i kol'ko pare?

Čarobna knjiga. 650 dinara ili tako nešto.
We're all mad here.

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!