• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sajam knjiga 2011

Started by Melkor, 29-09-2011, 17:11:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

Quote from: Jevtropijevićka on 25-10-2011, 12:29:13
Za Perina, a preko Cobissa:

1.Елити, Одисеј, 1911-1996Песмеtypeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
2.Акутагава, Рјуносуке, 1892-1927Pakao i druge pričetypeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
3.
The Serbian Epic Ballads : an anthologytypeнарод.књижев.eng; scc2011аваилабилитыу штампи
4.Огава, Јоко, 1962-Bazen : tri noveletypeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
5.Мишима, Јукио, 1925-1970Zlatni paviljontypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
6.
Vrapčeva priča : izabrane haiku pesme iz Edo periodatypeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
7.
Бајке старог Јапанаtypeбајкеscc2011аваилабилитыу штампи
8.Ендо, Шјусаку, 1923-1996Ćutanjetypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
9.
Večita smrt od ljubavi jača : antologija hispanoameričke priče. 1typeкратка прозаscc2011аваилабилитыу штампи
10.Куројанаги, ТецукоМала Тото : девојчица на позоруtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
11.
Knjiga o samurajimatypeкњигаscc2011аваилабилитыу штампи
12.Симоновић, Симон, 1946-Коначна верзија : песме 1968-2008typeпоезијаscc2011аваилабилитыу штампи
13.Мишима, Јукио, 1925-1970Žeđ za ljubavljutypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
14.Нагаи, Кафу, 1879-1959Suparnice : priča o životu, ljubavi i spletkama gejši u četvrti Šimbašitypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
15.Ибусе, Масуђи, 1898-1993Crna kiša. Crna kiša nad Hirošimomtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
16.Наоја, Шига, 1883-1971Dug put kroz mračnu noćtypeроманscc2011аваилабилитыу штампи
17.Дазаи, Осаму, 1909-1948Sunce na zalasku. Sunce na zalasku ili Rađanje novog bićatypeроманscc2011аваилабилитыу штампи

Što se tiče ostalog, referišem da sam od stvari zanimljivih za sagitaše kupila Spinrada, Mačje snove i Abraksasov vodič.  :lol: Od Angel sam dobila i autogram, a Sin očekivano nije bio na štandu... ali sam srela i Melkora sa potomčetom, tako da je za mene ovaj sajam bio pristojno zsovski.

Hvala, hvala, hvala.

Nanny Ogg

Kod Alfonsovog Đavola (mrzi me da quotujem) nije problem u prevodu, već u tome što ima previše nabacanih informacija. Knjiga je napisana za one koji se već bave tom temom, i samo žele da prošire to znanje

Da li zna neko koliki su popusti na strane knjige u Delfiju?  :lol:

Josephine

Meni su neke rečenice potpuno neshvatljive, a neke veoma iritantne. Mnogo informacija sređuje se sistematizovanjem istih u prevodu (odvajanjem interpunkcijom, fusnotama i sl.), pa ima manje problema.

Ghoul

Quote from: D. on 25-10-2011, 12:24:00
Quote from: Alexdelarge on 23-10-2011, 20:38:58
ĐAVO - alfonso m di nola, clio, 1060 din, ovo tek sad kupih, grom me spalio !

Prevod je očajan. Bar je mene potpuno odbio od čitanja. Brrr

Ili nešto sa mnom nije bilo u redu. Uglavnom, za sve optužih prevod. Dojavi šta misliš o njemu.

http://ljudska_splacina.com/2010/11/avo-alfonso-m-di-nola.html

https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Znači, nisam bila dovoljno strpljiva.

Savajat Erp

Ако се добагељам до сајма биће то само зато да купим приручнике за факинг правосудни...ако ме нису слагали да је попуст од 30%....ако ме неко препозна, нек се не узбуђује ако га искулирам, погубљеност је чудо! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

kresha

Na Delfijevom štandu su zaista velikodušni, što se tiče stranih knjiga i stripova.
Jedna knjiga - 15%
Tri knjige - 20%
Pet knjiga - 25%
10 i više knjiga - 30%
Tako da se isplati i praviti dogovore za zajedničke kupovine. :)
Skromnost je grah prema sebi.

Agota

WITTGEINSTEINOV NEĆAK
Thomas Bernhard
Neki Hrvati, u Hali 2
  700 d.

Ghoul jer MEANDAR MEDIA?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

angel011

Jeste Meandar Media. Pazarila i ja, kao i Brisanje. Raspad.

Pazarila i Praško groblje by Umberto Eko, Rehnic by Elfride Jelinek i Paranoju u Las Vegasu Tompsona.

A mogu i da potvrdim ovo što GHoul kaže na blogu, naime da je LOM digao neke cene (Bernhard). I to ne samo za Gete na sssamrti (koji je bio 290 a sada je 390) nego i za Gubitnika, koji je bio 390 a sada je 420.

Ako neko želi da pazari Bernharda na Sajmu, možda je bolje da požuri, pre nego što još povećaju cenu...  :roll:
We're all mad here.

Alexdelarge

izgleda da ja, iz nekog razloga imam popust kad je bernhard u pitanju. hoću da kažem da sam danas pazario BRISANJE.RASPAD. za 1200 din., a ne 1500.din koliko je platio ghoul. WN sam platio kao i ostali za 700 din. i još mi prodavačica reče: danas samo prodajem bernharda i to kombinaciju baš te dve knjige. mislim se is that so? tko bi se tomu nadao. takođe, kad sam danas bio na štandu LOM-a, GETE... je bio 350 dinara, juče 390 din, a ja ga pazarih za 290 din. očigledno je da cene variraju, npr. prvog dana sajma poove sabrane priče u izdanju izdavačke kuće tanesi koštale su 2100 dinara, a danas 1700 dinara.

pored bernharda pazario sam još i :
NAKOT, g.skrobonja, paladin, 700 din.
TRI STIGMATE PALMERA ELDRIČA, f.k.dik, ZS, 500 din.
OKVIR I RETROSPEKTIVA, n.spinrad, 400 din.
RAĐANJE KLINIKE, m.fuko, mediterran publishing, 800 din.

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

Quote from: Alexdelarge on 26-10-2011, 19:52:59
izgleda da ja, iz nekog razloga imam popust kad je bernhard u pitanju. hoću da kažem da sam danas pazario BRISANJE.RASPAD. za 1200 din., a ne 1500.din koliko je platio ghoul.

I ja imam isti popust.  :lol:
We're all mad here.

Alexdelarge

angel011

Vala baš!  :!:

Nego, javi utiske za Spinrada kad pročitaš.  :-D
We're all mad here.

Nightflier

Što se mene tiče, na Sajmu sam potrošio mnogo više novca nego što sam se nadao - i to mahom na knjige koje su na sumanutim popustima. Nameravao sam da ostavim pet-šest hiljada na štandu Čarobne knjige, ali odustao sam od toga kada sam shvatio da je njihov vansajamski popust 35% a sajamski 20%. I još mi u vansajamskoj varijanti sve dolazi na kućnu adresu, za bednih 200 RSD.

Moj ulov izgleda ovako:

"Srska etnomitologija", S. Zečević (Službeni glasnik) - 2000 RSD, 40% popusta
"Pribori i tehnike kuvanja", Vilijems - Sonoma (Laguna) - oko 750 RSD, 80 odsto popusta
"Julije Cezar", Z. Rebšer (Laguna) - 190 RSD, 90 odsto popusta

Tu je i gomila antikvarnih knjiga, koje sam kupovao po ceni od 100 dinara, ali i "Grof Monte Kristo" u izdanju Novosti, po istoj ceni. Ostavio sam nešto para na štandu hrvatskog Algoritma, da bih kevi obezbedio novi fix vampirskim ljubićima i pazario jednog kolekcionarskog DD na štandu Veselog četvrtka.

Sve u svemu, nisam bogzna kako oduševljen sajmom, ali to je iz dva razloga: Najpre, većinu knjiga koje me zanimaju kupujem van Sajma i po drastično nižim cenama (kao što je bio slučaj sa "Srpskom etnomitologijom", koju sam zapravo kupio u knjižari SG u Zemunu, i to po staroj ceni ali sa sajamskim popustom :-D ), a potom - imam utisak slabije posete i nekako odsustva praznične atmosfere koja je pratila sajam. Nezadovoljstvo izdavača je palpatibilno, što bi rekao Meho, a nad celom feštom se ozbiljno natuštio oblak moguće eskalacije sukoba na liniji izdavači - organizacija sajma.

Videćemo šta će od svega toga biti.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

Za te pare smo mogli gladni da se najedemo i siti da se napričamo o srpskoj etnomitologiji i tehnikama kuvanja. Da možemo da navabimo Julija Cezara imali bismo i trećeg za preferans. 8)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

Bojim se da te nisam razumeo: Da li hoćeš da sam dao previše para, ili da sam ih potrošio na loše stvari?
First 666

scallop

Još si pod stresom. Zašto jednostavno nisi pomislio da su nam etnomitologije i kulinarstvo bliske teme za razgovor u kojima ćemo se bolje složiti nego sa knjigama koje si kupio? Cezar je tui samo zato što su dvojica par, a trojica, recimo, zavera. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Quote"Pribori i tehnike kuvanja", Vilijems - Sonoma (Laguna) - oko 750 RSD, 80 odsto popusta

[/size]
[/size]Scallopa grize savest što je posredno doprineo stanjivanju tvog novčanika...
Mica

Nightflier

Quote from: scallop on 26-10-2011, 23:36:47
Još si pod stresom. Zašto jednostavno nisi pomislio da su nam etnomitologije i kulinarstvo bliske teme za razgovor u kojima ćemo se bolje složiti nego sa knjigama koje si kupio? Cezar je tui samo zato što su dvojica par, a trojica, recimo, zavera. :lol:

Zapravo, jedva čekam da ti pokažem knjigu i da čujem tvoje mišljenje o njoj. A "Etnomitologiju" nisam ni počeo da čitam, ali opet bih voleo da popričam sa tobom o toj temi. Sasvim si u pravu - još sam pod stresom.
First 666

Agota

Quote from: angel011 on 26-10-2011, 17:22:11
Jeste Meandar Media. Pazarila i ja, kao i Brisanje. Raspad.

hvala  angel  xremyb

Quote from: Alexdelarge on 26-10-2011, 20:43:04
bernhardmania! :!:

Ti si prvi poceo. :)  Ja idem poslednji dan sajma.Nadam se da ce ostati nesto i za mene u nedelju , i racunam da nece biti velika guzva.
Inace tvoje preporuke su u mnogome uticale na moj ovogodisnji izbor knjiga, na koje sam se nameracila.

EDIT:  E jer moze neko da mi proveri kolko kosta na sajmu   ''Zivot '' Kit Ricards ?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

HAL

Agota

Alexdelarge

znači, ovo je ipak objavljeno.

QuoteСубота 29. октобар

16.00–17.00 – Представљање књиге Пољска књижевна авангарда
О књизи ће говорити Бисерка Рајчић и Гојко Тешић

ajd ako je danas neko na sajmu da vidi pošto je knjiga i vredi li čemu.

Agota

Ako neko svrati do izdavacke kuce  ''Rende '',nek mi baci pogled posto Razgoliceni drzavni sluzbenik -Kventin Krisp.

Son of Man

Bio danas, potpisivo, biću i u nedelju od 16h pa do ende. C-ya !

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Melkor

Da li je ono gore desno autorski primerak?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Melkor

xcheers (u svakom slucaju)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Nightflier

Jupi! ZS! Ima li me u tom broju?
First 666

Milosh

Ima. Dva tvoja prevoda, koliko videh prelistavajući, a ima još dosta zanimljivih stvari u ovom broju, otvoriće valjda Boban topik kad stigne i okačiće sadržaj...

Milosh

Ima greška u imenu autora u sadržaju, Boban Knežević je postao Boban Knežecić!  :evil:

scallop

Nek se žali uredniku i izdavaču.

Mr. Hyde

Da li je neko kupio mekdonaldovu "reku bogova" u paladinu? Ako jeste, zanima me da li još neko ima problema sa otvaranjem knjige, ovaj moj primerak ima toliko lepka da su neke stranice jedva čitljive!

HAL

Quote from: Agota on 27-10-2011, 12:18:02
laguna
Lagunini sajamski popusti su 25%, koje možeš dostići putem njihovog čitalačkog kluba. A te cene su istaknute na sajtu, nema potrebe da se iko cima.

Nightflier

Ima nekih stvari koje su na popustu po 50% i više. Doduše, to su inače knjige koje se slabo prodaju, ali ima šta da se probere. Od fantastike sam primetio samo ranije Edingsove romane i "Barajar", doduše.
First 666

tomat

Quote from: Mr. Hyde on 27-10-2011, 22:48:48
Da li je neko kupio mekdonaldovu "reku bogova" u paladinu? Ako jeste, zanima me da li još neko ima problema sa otvaranjem knjige, ovaj moj primerak ima toliko lepka da su neke stranice jedva čitljive!

nemam problema, dosta sam birao dok nisam našao zadovoljavajući primerak.

inače, kupio sam (kako mi je rečeno) poslednji primerak Nekronomikona. dugo sam vagao da li da kupim njega, ili Tabernaklov komplet Lavkraftovih kniga (5 ili 6 ih ima ukupno), i na kraju sam se ipak odlučio za Nekronomikon. vreme će pokazati da li sam pogrešio. a sada, ako je ovo zaista bio poslednji primerak, očekujem da trenutno vredi mnogo više od 1950 koliko sam ga ja platio  :lol:

sve što sam pazario prošle godine sada ide po mnogo nižim cenama  :x
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zakk

Nisi se zeznuo, Nekronomikon je mnogo bolje urađen.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mo

Vidim da će za mene biti posan ovaj sajam. Poskupelo gorivo, poskupele knjige, poskupele ulaznice, smanjio mi se budžet, e pa nista od one atmosfere ekskurzije kao ranijih godina  :(. No sta je tu je, kriza je, pa shodno tome i idem u posan lov...

Father Jape

Ko ono reče, što da idem na sajam kad su u mom kraju bolje pljeke?  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

Pa, zbog:

13:00 PREDSTAVLJANJE IZDAVAČA: VESELI ČETVRTAK, govore Marko Šelić i Dušman Mladenović, urednici, Strip sala

13:00 - 14:00 Druženje sa piscem: Ilija Bakić, štand Agora, hala 1 arena

14:00 - 15:30 Šetnja kroz roman: Mirjana Novaković, predstavljanje romana TITO JE UMRO, sala "Slobodan Selenić"

14:00 PROMOCIJA: Konstantinovo Raskršće, govore Dejan Stojiljković, književnik i strip-scenarista i Dragan Paunović, strip-autor, Strip sala

15:00 - 16:00 Everest Media: "30 februar", roman, Jelena Đurović, sala "Beogradski sajam"

15:30 - 17:00 Paladin: Nova urbana proza i filmsko televizijske knjige: "Nakot" Goran Skrobonja, "Talas vreline" Ričard Kasl, učestvuju:Goran Skrobonja, Ilija Bakić i Pavle Zelić, sala "Slobodan Selenić"

16:00 PREDAVANJE: Žarko Milićević, očigledan slučaj RASTROJSTVA! - Web comics: digitalna adikcija, Strip sala

:-x

Perin

LOM objavio novu knjigu od Hamsuna...PO ZARASLIM STAZAMA.

Son of Man

Joj kako mi se slošilo kad sam izvalio Marčela kod Dušmana na štandu  xuss

Anomander Rejk

Pa nekako nije atmosfera kao ranije, neverovatno ali prosto mi nedostaje ona gužva od prošle i pretprošle godine  :) . No da ne bude monotono, pobrinuli su se srpski prevoznici. U želji da izbegnem naše moderne železnice, opredelih se za bus, neki skrnavi Feniks koji je tačno dva sata išao od NS do BG. No to je još mila majka u odnosu na povratak, BG-NS sa nekim Pavlović ... Kasnili su pola sata na beogradsku stanicu, a onda im je nakon pola sata gmilenja ala traktor po putu autobus crkao. Onda se majstori kod benzinske dovatiše posla, da ga poprave, ali sic! nemaju alata. Pozajmiše od nekih kamiondžija, i nakon skoro sat popravljanja, umesto za sat i po, za tri sata se dokotrljašmo u NS  :-x .
Elem za sebe pazarih :
Grof Monte Kristo 1 , 2 i 3 deo, svaki po 100 din
Pesma- Oskar Davičo
Južno od granice, zapadno od sunca- Murakami
Sputnik ljubav- Murakami
Prvi zakon magije, drugi deo- Teri Gudkajnd
Stablo ljeta- Gaj Gavrijel Kej
Lutajući plam- Gaj Gavrijel Kej
Najmračniji put- Gaj Gavrijel Kej
strip Vekovnici- Bajka i druge istine.

I neke poklone za familiju, ko i obično.

Sem Dime ( kod Novosti ) i Pesme ( kod antikvara ) ja baš i nisam našao nekih jeftinih stvari. Mislim, ima knjiga i po 50 i 100 din, ali te su bezveze. Antikvari cepaju po 500, 600 dinara stari sf, fantastiku i horor. To se ne isplati, na to mogu naleteti u gradu kod raznih ulično pijačnih prodavaca mnogo jeftinije. Vrhunac je bio kad mi je tip nudio Kingovu Potpaljivačicu za 1000 din  :idea: .
Video sam da je izašlo Isijanje, ali ne diram dok ne čujem je li normalan prevod, ili Alnari opet izigravaju majmune. Skrobonjin Nakot ne pazarih, doće nekom drugom prilikom na red.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Nightflier

Quote from: Anomander Rejk on 29-10-2011, 01:02:51

Grof Monte Kristo 1 , 2 i 3 deo, svaki po 100 din

Najbolje je što je reč o starom prevodu. I ja sam pazario knjige, premda ga imam u 250 izdanja. Ali šta ću, kad ga volem. To mi je treća po redu na spisku omiljenih knjiga EVAH,
First 666

Anomander Rejk

I ja ga volim, iako je prošlo toliko godina od prvog čitanja.
Imao sam zadovoljstvo da upoznam na sajmu još jednog sagitaša uživo, Miljana  xjap .

Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Nažalost, ja sam upoznao samo Hala, a i to sasvim slučajno. Premda, pokazalo se srećnim susretom, valjda. :)
First 666