• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 10 - oktobar 2011 - PRIČE

Started by Boban, 04-10-2011, 05:10:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Josephine

Cini mi se da je Boban dao dobre argumente zasto treba da se glasa za pet prica. Sa druge strane,ostavio je mogicnost da se u tajnom glasanju glasa za manji broj, za one koji se pitaju o tome mora li pet prica.

Sa trece i najvaznije strane,nikada ne treba zaboraviti da ovde ucimo i da glasanje ima edukativnu,a ne kompetitivnu i primarno kvalitativnu svrhu. :)

Plut

Da, ali te onda tera da glasaš i za neku koju ne smatraš vrednom svog glasa.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 08-10-2011, 20:38:51
Samo ti gari a ja ću ga šiljim.

Помињали смо већ једном да пре постовања треба мало поразмислити о присутности вулгарних умова који плутају свуда око нас у виртуелном простору.   :) :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Quote from: biljan@ on 08-10-2011, 20:27:04
ma razmišljam o tome treba li baš svaki put glasati za pet priča... 

Uh, meni ovog puta to nije predstavljalo problem, pre bih rekao suprotno - da je bilo više priča kojima bih dao bodove od onoga što mi je na raspolaganju.
Pa dobro, još uvek je tu tajno glasanje, a to još nisam ispucao.

Iako sam i dalje besan na jednu priču kojoj sam (ipak) dao bod. Ali samo jedan umesto tri...

Plut

Quote from: Savajat Erp on 08-10-2011, 20:42:07
Quote from: Plut on 08-10-2011, 20:38:51
Samo ti gari a ja ću ga šiljim.

Помињали смо већ једном да пре постовања треба мало поразмислити о присутности вулгарних умова који плутају свуда око нас у виртуелном простору.   :) :) :)

Ah da, stalno zaboravljam kakvo dejstvo Sagita ima na pojedine umove, budi ono najgore u njima.

scallop

Aman, Plut, baš si davitelj. Bodove daješ radi rangiranja, a ono drugo glasanje je za priče koje su ti prihvatljive.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: D. on 08-10-2011, 20:39:28
Sa trece i najvaznije strane,nikada ne treba zaboraviti da ovde ucimo i da glasanje ima edukativnu,a ne kompetitivnu i primarno kvalitativnu svrhu.

A možeš li ti ovo da kažeš na srpskom? Ništa te ne razumem, majke mi...

Josephine

Nije takmicenje,glasamo zbog fidbeka i ucenja.

biljan@

Quote from: D. on 08-10-2011, 20:50:56
ispoštovala sam glasanje kako je dogovoreno, ali imala sam problem kome dati tri boda.
Ni jedna priča nije  toliko odskočila, eto.   

Have no fear of perfection - you'll never reach it.        Salvador Dali

Stipan

Quote from: D. on 08-10-2011, 20:50:56

Jasnije. Hvala.  :)

scallop

Dok patite zbog bodova koje ste proćerdali, a ne mislite na bodove koje će proćerdati neko drugi, da vas častim jednim odlomkom iz pismenog zadatka dvanaestogodišnjaka. Dobio sam ga mejlom u nekoj razmeni i odvalio sam se od smeha.

I ove jeseni ptice su pošle prema jugu. Rode, vrapci i slavuji su ostali. Meni ih je ža jer su one male i nezaštićene, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo. Đed kaže da su one ptičiji proletarijat, a nije tako mislio kad nam se roda posrala na "fiću", pa je fata do špadijerskog vrha. Đed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dana poslije golijem rukama. On kaže da se branila ka čovjek. Meni je bilo ža a ža mi je i đeda koji je slomio nogu. Ali mi je žalije na rodu jer je đed živ, a roda ne. A mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomio nogu, a da je ona ubila đeda pod špadijerski vrh. Mada bi meni bilo mrznije. Ja isto mislim da bi najbolje bilo da se ujak Vlado posra đedu na "fiću" i da ga je đed ubio sjekirom, ka što je htio babu jedan put, a da se roda nemiješa. To je radi toga što me je ujak Vlado (rak ga izijo) ćlepio u glavu kad sam prnuo pred direktorom "Oboda" pa ga je bilo stid od mene. Od kad je ubio rodu još mi je mrzniji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Ako je to pisalo dete, ja sam Bora Ćosić. Ali gorko iskustvo me je naučilo da ne nudim opklade.

scallop

Nije bitno ko je pisao. Lepota je kako su zamešani deda, ujak i roda. xrofl xrofl xrofl

scallop

"Predmet" je središnje mesto ove radionice. Meni su se najviše dopali sledeći:

Rubikova kocka
MiraLAX
Džu boks
Licidarsko srce

Stipan

Bobanove reči behu :
"molim bez ikakvih komentara, aluzija, natuknica i svega ostalog što bi moglo da utiče na druge učesnike i regularnost glasanja."

scallop

De si ti video da se opominju učitelji?

Netochka Nezvanova

Quote from: scallop on 08-10-2011, 21:13:24

Dok patite zbog bodova koje ste proćerdali, a ne mislite na bodove koje će proćerdati neko drugi, da vas častim jednim odlomkom iz pismenog zadatka dvanaestogodišnjaka. Dobio sam ga mejlom u nekoj razmeni i odvalio sam se od smeha.

I ove jeseni ptice su pošle prema jugu. Rode, vrapci i slavuji su ostali. Meni ih je ža jer su one male i nezaštićene, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo. Đed kaže da su one ptičiji proletarijat, a nije tako mislio kad nam se roda posrala na "fiću", pa je fata do špadijerskog vrha. Đed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dana poslije golijem rukama. On kaže da se branila ka čovjek. Meni je bilo ža a ža mi je i đeda koji je slomio nogu. Ali mi je žalije na rodu jer je đed živ, a roda ne. A mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomio nogu, a da je ona ubila đeda pod špadijerski vrh. Mada bi meni bilo mrznije. Ja isto mislim da bi najbolje bilo da se ujak Vlado posra đedu na "fiću" i da ga je đed ubio sjekirom, ka što je htio babu jedan put, a da se roda nemiješa. To je radi toga što me je ujak Vlado (rak ga izijo) ćlepio u glavu kad sam prnuo pred direktorom "Oboda" pa ga je bilo stid od mene. Od kad je ubio rodu još mi je mrzniji.

Ovaj ''pismeni zadatak''(Jesen na Cetinju) nije napisalo dvanaestogodišnje dete, Jevtropijevićka je u pravu. :)

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,3538.0.htm

Boban

Elem, u tajnom glasanju, troje koji su prvi glasali, podelili su ukupno 6 glasova umesto 15.
Znam da je to po pravilima dozvoljeno jer glupi forum nema opciju da se odredi koliko glasova mora da se stavi, nego samo koliko najviše može, ali svejedno to nije lepo.
Što će reći da čak i bilja laže da je glasala za 5, možda je za četiri, a onda su druga dvojica za po jednu, sebe... stvarno ste neozbiljni, em nepismeni, em varate na glasanju, em svašta nešto mogu da vam nađem zasigurno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Boban

Dakle, Stipan je glasao za jednu, verovatno za sebe... jer ja ne vidim drugi smisao u ovakvom glasanju. Rz Brzotrz u akciji.

biljan@

na PM sam glasala za 5 priča, a na tajnom samo za jednu
sad gledam u svoje poruke, i pod sent items je ne nalazim, nije mi jasno
:cry:
ponovit ću glasanje, ako nije prošlo

Boban

Mislim da je po difoltu namešteno da ti ne snima poruke u odlazeće sanduće, pa treba da klikneš da snima.

Plut

Šta fali ako se u tajnom glasa samo za one koje nam se zaista sviđaju?

biljan@

Quote from: Boban on 09-10-2011, 13:42:32
Mislim da je po difoltu namešteno da ti ne snima poruke u odlazeće sanduće, pa treba da klikneš da snima.

sad ću provjeriti, ali čini mi se da si u pravu jer su mi zadnje poruke još od septembra.
Jel prošlo ili nije prošlo?

PS: sredila sam da se snima

scallop

Na tajnom glasanju dajem glasove samo za priče koje smatram da mogu da se doteraju za objavljivanje. Glasanje za sebe je sitno.

Boban

Quote from: biljan@ on 09-10-2011, 13:46:56
Jel prošlo ili nije prošlo?

Ne znam da li je prošlo; ne otvaram taj box do kraja glasanja.
Pošalji ponovo ako nisi sigurna, obrisaćemo duplo.

biljan@

Bila sam sigurna dok nisi počeo da tavrljaš

Plut

Biljo, de ponovi link sa svim tim smajlićima, mnoooogo su dobri. xrofl

Džek

Još nisam glasao a sve što više čitam, sve mi se manje glasa. Glasao bih za svoje jer znam da je najbolja, daleko ispred svakog pokušaja ovde, da se samo mogu setiti koja je... :(
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

biljan@

Plut

Josephine

Quote from: Stipan on 09-10-2011, 09:26:06
Bobanove reči behu :
"molim bez ikakvih komentara, aluzija, natuknica i svega ostalog što bi moglo da utiče na druge učesnike i regularnost glasanja."

Pa dobro. Scallopu su se dopali predmeti. Ne mora da znači da su mu i priče dopadiljive. :)

Plut

Čisto da se zna, Boban reče da je glasanje do srede u 20h, ali se izgleda tajno može glasti samo do 16:28:05. Tako barem piše.

Josephine

Piše da se tajno glasanje završava 12.10.2011. u 16:28:05. :)

Boban

Kakvi ste vi zaludni smarači.
Glasanje se završava onda kada sam rekao.

Josephine

Stipan

Quote from: Boban on 09-10-2011, 13:17:08
Dakle, Stipan je glasao za jednu, verovatno za sebe... jer ja ne vidim drugi smisao u ovakvom glasanju. Rz Brzotrz u akciji.

Stipan je glasao samo na javnom glasanju. Na tajnom verovatno i neće glasati.
Mada ne razumem otkal sam ti ja došao u pamet.
Počinjem da sumnjam da gajiš neku perverzno - sadističku naklonost prema meni.

Plut

Quote from: Boban on 09-10-2011, 15:37:42
Kakvi ste vi zaludni smarači.
Glasanje se završava onda kada sam rekao.
Znači ovako, Boban može da produži tajno glasanje neovisno od volje samog foruma, a ne može da ga natera da prihvati samo glasove za 5 priča, nikako manje od toga. Čudesno!

Savajat Erp

Ти баш волиш да се служиш тим штаповима...:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Rođena ušumi, štap mi je bio i knjiga i viljuška i način sporazumevanja. :mrgreen:

Džek

Onda znaš da samo gradska raja to zove štap.
Nazovi ga imenom svojim, kaži parmak i ne stidi se...  :)

(Čupaj kolac, 'ajmo na Sokolac :))

Stipan

Kolac (batina, direk, letva) je naša ravničarska reč. Taj tvoj parmak je odnekud importovan.  xtwak

Džek

Kolac nije ravničarska reč, jerbo je mnogo u upotrebi i u rečniku a i po leđima i tintarama u Bosni. Znači, mojne da svojataš :)

Parmak je njegov pandan, koriste ga krkani u višem ljakanskom obliku izraza a i u kafanama po Romaniji i podrinju kada belaj počne... a počinje otprilike ovako...

- Što me gledaš tako?
- A? -muzika uživo drma sve u 16, Baja MK je klasik.
- Što mi pogledom jebeš mater?
- Nisam te gled'o..
- A što nisi, to ja ono ružan, je l', matereti?
- Jok bolan, ne gledam u govno!
- A tako, a?
- Je's jarane, baš tako!

I naravno, palije, kolci i parmaci se vade i cirkus počinje. Naravno, samo naivni se hvataju za flašu ili pepeljaru, parmak je ipak duži!

Eto Stipane, da znaš kako stvari tamo hode; kad zaglaviš u Vlasenici ili Han Pijesku (Šoder Sitiju) u kakvoj mehani, da znaš kako da se ponašaš!

Stipan

Dobro, za kolac si verovatno u pravu, samo je i kod nas prihvaćen kao lagodna zamena za digitron u obračunima.
Tu su naravno brica i sekirica kad je račun poteži.
A u mehani dobro dođu kao zamena letva ili direk (ako nisi bio tol'ko pijan da si zaboravio da ih metneš pod kaput) - bar kol'ko je meni poznato.

Džek

Da, zaboraviti full kafansku opremu može imati dalekosežne i bolne posledice ako je čovek pijan pa ne može begati na dve noge. Opet, pijan može trpiti više batina, a prilikom deljenja istih je neumeren tako da efikasnije neutrališe protivnika (ili onoga za kog pretpostavlja da je protivnik)

Kako god, u svakom slučaju je zabavnije biti pijan pod full opremom, nego trezan džogirati iz mehane preko sedam polja...

Eto lepe teme za naredni krug: Kafanski kolac ; ima ugrađen alko tester, pozitronski mozak, žiroskop za preciznije udarce, LCD retrovizor da te ne može niko sa leđa opajdariti, teleskopski mehanizam da stane u džep i naravno sistem za samouništenje koji se aktivira prilikom hapšenja ili duboke nesvesti izazvane protivničkim parmakom nosioca AI Kolca...

Džek

Glasao, sve u full-u. Pet kom. u javnom, pet kom. u tajnom.  Komentari pripremljeni, čeka se samo amin pa da igre počnu!

Josephine

Glasala sam upravo za one priče za koje mislim da su ispunile zadatak: nepoznati predmet je, na kraju, rešenje za sve probleme junaka ili junakinje.

Različito mi je javno od tajnog glasanja, donekle. U drugoj, tajnoj rundi sam glasala za još tri (pored dve iz javnog glasanja) koje su zanatski bolje i za koje nije bilo mesta u javnom glasanju.