• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene

Started by Boban, 12-10-2011, 05:26:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Mariana Dan

Quote from: Savajat Erp on 13-10-2011, 18:56:52
Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 18:53:58

Meni je stvarno dosta, kad idem na forum, idem da se zezam, da nesto naucim

За почетак, научи да се зезаш, јер ти то очигледно најслабије иде.  :mrgreen:

Pogledaj prvo postove, i od sinoc i od danas, i kakvo je bilo ponasanje prema meni, i kako sam se ja sve vreme usiljeno smeskala i stiskala zube dok mi sa razlogom nije pukao film. Morala bih da budem mazohista i ludak da
sa takvim ljudima i dalje komuniciram.

Hvala zenskim clanicama foruma, bio je to odlican pokusaj da ilustrujete zensku miroljubivost i toleranciju
o kojoj sam pisala. Na forumima na kojima su uglavnom zene ovakve se stvari ne desavaju nikada.

Hobit i Skalopp su mi se u jednom trenutku ucinili kao normalni ljudi,
ali se pokazalo da su samo terali segu i da su licemeri.
Mislim da u tu druzinu spada i Boban.

Nemam razloga da ostajem ovde.

Ako je moguce, zamolicu da mi se ugasi nalog i obrisu postovi.
Mogu ja sama u svet svojih knjiga.
Ne treba mi niko za to.
Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke

Mariana Dan

QuoteTA NE POSTOJI
[/b][/size]

Postojim, itekako.
Nemas pojma koliko.
Onoliko koliko ti i slicni tebi necete nikada postojati.

Odoh sad, i zamolicu da mi se iskljuci nalog.

Stipan

Jbt. ti si luđa i od Princeze, majke mi! Nažalost i mnogo ranjivija.
Nije ovo mesto za tebe, devojčice...

Edit : Princezom ja zovem D.

Savajat Erp

What he said.

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 19:17:31

QuoteTA NE POSTOJI
[/b][/size]

Postojim, itekako.
Nemas pojma koliko.
Onoliko koliko ti i slicni tebi necete nikada postojati.

Постојање је у оку посматрача. :) Послушај песму.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

mac

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 19:17:31
Odoh sad, i zamolicu da mi se iskljuci nalog.

Tja, forumaš suzama ne veruje. Mi ne vidimo tvoja skrivena osećanja, i da ti smeta naše propitivanje. Mi smo samo znatiželjni varvari koji ispituju kvalitet novog mača tako što cepaju stećak na pola. Da mi smeta ovakvo ponašanje i ja bih sigurno odavno otišao... da imam gde.

Stipan

A kad si se ti to pridružio varvarskoj hordi? Mora da sam štogod propustio...

Mariana Dan

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 19:21:07
Jbt. ti si luđa i od Princeze, majke mi! Nažalost i mnogo ranjivija.
Nije ovo mesto za tebe, devojčice...

Edit : Princezom ja zovem D.

Nisam samo ranjiva. Volim i da gledam kakvi su ljudi.
I dokle su u stanju da teraju.

Hocu da mi se ova zemlja smuci do kraja, da je omrznem.
Mesecima vec skupljam podatke za zgadjenost.

Stipan

Ovakvim ponašanjem ćeš brzo nakupiti potrebne podatke. Ovde gadno šamaraju.

mac

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 19:28:48
A kad si se ti to pridružio varvarskoj hordi? Mora da sam štogod propustio...

Pitali u šali svetog čoveka kuda će on kad umre, u raj ili u pakao. Čovek odgovori "U pakao, naravno". Svi se začudiše, kako to u pakao. Čovek odgovori: "Ko će drugi da izbavlja odande vas ostale?"

Mariana Dan

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 19:32:06
Ovakvim ponašanjem ćeš brzo nakupiti potrebne podatke. Ovde gadno šamaraju.

Stvari se ne menjaju, znas?

Pamtim dobro da nikada nisam mogla da odem ni na jednu promociju,
ni najedno knjizevno vece, ni na jednu pesnicku radionicu, a da atmosfera nije bila upravo ovakva,
usijana, napeta, mucna, neiskrena, krajnje neprirodna i umisljena...
Ja mislim da bi mi par puta puta izlomili kosti, samo da sam musko, jer sam burne naravi.

Vecito sam izlazila sa tih mesta tresuci se kao prut i sa suzama u ocima.
Nikada nisam smela da kazem svoje misljenje o bilo cemu, bilo cemu,
ma cini mi se ni o vremenskoj prognozi, da ne krene zlostavljanje i maltretiranje.
Uvek sam se osecala lose u drustvu ljudi sa knjizevnim ambicijama.
Zbog toga sam reagovala ovako burno. Vratila sam se vremeplovom u svoju mladost...
Fuj! I dalje imam osecaj zgadjenosti.

To vazi za svaki 'kruzok ' koji pretenduje na kakvu-takvu
intelektualnost ili znanje...uvek je to konzervativna tvrdjava, uvek se zlostavlja onaj ko misli, pise
ili govori drugacije i to jeste tipicno za ove prostore! Nisam ja za to. Ja sam onaj romanticarski otpadnik
i buntovnik...

Citacu vas, verovatno, ali to je sve.
Bilo je hrabro od mene sto sam ponovo pokusala
da se prilagodim nekoj grupi...

Stipan

Ko te tera da se prilagođavaš?! Stegni zube i šutiraj unaokolo...

Džek

Jebte, slučajno provirim ovde i gle belaja! Šta radite ženi, pobogu? Zar ti Savajate brate? Aj' svi u čošak, sram vas bilo. Posle pranje ruku, večera i spavanje!

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Meho Krljic

Pa, dobro, i žena je osetljiva više nego što je poželjno za razgovaranje na Internetu. Mislim, em percipira zajebanciju kao maltretiranje em ima potrebu da bude buntovnik i da burno reaguje na svašta. Mislim, pošteno, niko joj ne može oduzeti to pravo ali onda zaista Internet forumi nisu za nju. Na njima takta i uvažavanja uvek manjka.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 13-10-2011, 18:52:23
Mislim da je pošteno reći da je za sve kriv Father Jape koji je promišljen i uljudan odgovor iz čiste lenjosti zamenio povraćanjem.

:cry:
A jeste tačno kad kažu da te uvek povrede oni koje najviše voliš.

U ostalim vestima, ode još jedan topik u čist off, spam i apsurd. A još je krenuo i smisleno...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Krenuo je potpuno besmisleno, ako ćemo pošteno, ali sa Jevtropijevićkinom intervencijom bilo je nade da će se povesti kolko-tolko smislena rasprava. Ali kad te je mrzelo da nečije teze ljudski pobijaš nego si posegao za uvredljivim smajlijem... Sigurno ćeš danima misliti o svojoj nesmotrenosti.

Džek

Očito forumi nisu ni za mene. Na Krstarici imam (mislim) preko 100 banova, od dva do deset dana (pola mog vremena tamo sam pod vaspitnim uklonom sa foruma, i imam mnogo "obožavatelja);  nemate pojma kako je teško nekog ubediti da pripada gej populaciji... strašno.

Elem, ajte sad budite fini, neka padne koje izvinjenje i suza niz leđa, budite pristojni dok se ne opusti; nakon te navlakuše, - cirkus Colorado sve u full-u :)

Mariana Dan

Quote from: Meho Krljic on 13-10-2011, 20:13:30
Pa, dobro, i žena je osetljiva više nego što je poželjno za razgovaranje na Internetu. Mislim, em percipira zajebanciju kao maltretiranje em ima potrebu da bude buntovnik i da burno reaguje na svašta. Mislim, pošteno, niko joj ne može oduzeti to pravo ali onda zaista Internet forumi nisu za nju. Na njima takta i uvažavanja uvek manjka.

Kako gde.
Ja imam mesta gde se druzim, ovde sam da bih nesto naucila o zanrovskoj knjizevnosti,
a ne da bih se druzila, jer nemam s kim.

Ostacu kao posmatrac, hocu da iskoristim ono sto znate, to je sve.

A to sto kazes je nije istina - zaviri u postove i promisli,
da li je to bas bila prijateljska zajebancija ili ne.

Imam potrebu da kazem sta mislim.
Necu da cutim, to sigurno, ako ucestvujem u forumskim prepucavanjima.

Zato je pametnije da se povucem i da vas posmatram i citam...ukoliko mi se nalog na iskljuci.

Bye, bye...

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 13-10-2011, 20:18:57
Ali kad te je mrzelo da nečije teze ljudski pobijaš nego si posegao za uvredljivim smajlijem... Sigurno ćeš danima misliti o svojoj nesmotrenosti.

Ne znam da li ti je ovo iko rekao, ali bio bi sjajna učiteljica.

Stipan

Što da se izvinjavam Džekonjo?! Dao sam joj najbolji mogući savet!

Ma udri bre bagru, Tristran, ne žali. Jedini način da preživiš Sagitu!

Boban

TT, tebe niko ovde nije napao; jednostavno ćaskamo i zabavljamo se.
Simpatična si nam i malo te čačkamo, uglavnom bezazleno.
Nemoj da se ponašaš kao histerična kokoš, nego se opusti i prepusti... ceo ovaj topik je zajebancija, mene boli kurac za ravnopravnost bilo koga jer su to samo iluzije.
Ne možeš dobiti nešto od nas a da ti ništa ne uzmemo; ne možeš očekivati samo lepe stvari da slušaš; ko ne ume da istrpi oluju, ni pesmu neće prepoznati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mariana Dan

QuoteU ostalim vestima, ode još jedan topik u čist off, spam i apsurd. A još je krenuo i smisleno...

Jao, kako si licemeeeeran i pokvaren, jaooooo...

Ti ces o smislenosti i spamovanju, posle onog mog posta?
Vi ste temu ispamovali i niko sem one dame sa komplikovanim prezimenom i Bobana nije ni prokomentarisao moj post!

I nije bio problem u tvom povracanju, nego uopste u komentarima i maltretiranju od sinoc pa sve do sad.

A najveci je problem bio u Hobitovom licemerstvu i javnom spominjanju inicijala zene za koju se nadao da sam to ja, verovatno zbog njegovih etnickih stereotipa.

E, odoh ja, stvarno nisam normalna, gora sam od vas kad se sa vama raspravljam.

Džek

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 20:25:17

Budi bolan džentlmen, jebem mu ljeljak... dama u nevolji, iskoristi to i budi heroj! Sada! Ne oklevaj!

Father Jape

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 20:33:02

Jao, kako si licemeeeeran i pokvaren, jaooooo...

Ti ces o smislenosti i spamovanju, posle onog mog posta?
Vi ste temu ispamovali i niko sem one dame sa komplikovanim prezimenom i Bobana nije ni prokomentarisao moj post!

I nije bio problem u tvom povracanju, nego uopste u komentarima i maltreturanuju od sinoc pa sve do sad.

A najveci je problem bio u Hobitovom licemerstvu i javnom spominjanju inicijala zene za koju se nadao da sam to ja, verovatno zbog njegovih etnickih stereotipa.

E, odoh ja, stvarno nisam normalna, gora sam od vas kad se sa vama raspravljam.

Deder, oprosti se još jedared za one sa jeftinijim ulaznicama, pa da zatvaramo.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 13-10-2011, 20:34:52
Budi bolan džentlmen, jebem mu ljeljak... dama u nevolji, iskoristi to i budi heroj! Sada! Ne oklevaj!

Jes', pa i ova k'o i Princeza uši da mi zavrće čim se odomaći. 

Mariana Dan

Ziva istina, najbolji moguci savet, u skladu sa mojom omiljenom zveri na tvom avataru!
Manite ono dete sa povrackom, kao da promisli o svemu, ahahaha, pa klinac bi jedva cekao da me otera...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hobite, kad sam jos bila mladja i ludja gospodja V.S. mi je odbila izvanredan dramski tekst sa obrazlozenjem da je ironican i nije angazovan, a ja sam bila toliko luda da tekst nisam zastitila, i jos se plasim da ce biti zloupotrebljen i ocerupan. Uradila je to iz ciste sujete i pritom me tako izmaltretirala, da sam celo vece plakala u parku drugarici na ramenu...

U to vreme, ona je bila jedini nacin da nesto svoje vidim na sceni i nisam odolela da se ne bakcem s idiotom,
mada sam znala da je idiot.

Kad si spomenuo njeno ime, pao mi je mrak na oci.
Dakle, ovo nema veze sa povracanjem, vec sa Hobitovom glupom provokacijom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, Bobane, necu vise da kokodacem. :)

Džek

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 20:39:26
Quote from: Džek svih zanata on 13-10-2011, 20:34:52

Naj ti je bolje da postupiš kao ja; uveriš žene da one uvrču uši, a da pri tome ne znaju da su njihove odavno uvrnute...

Boban

TT, bićeš ti super Sagitašica, koliko prekosutra...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 13-10-2011, 20:44:14
Naj ti je bolje da postupiš kao ja; uveriš žene da one uvrču uši, a da pri tome ne znaju da su njihove odavno uvrnute...

Ćut' tamo budalo! Zar ne vidiš da prisluškuju! Pa valjda ponešto mora ostati tajna...

Mariana Dan

QuoteDeder, oprosti se još jedared za one sa jeftinijim ulaznicama, pa da zatvaramo.

Vazi, al moras jos jedanput da povracas za kraj. :) _
Pred spustanje zavesa...

Meni za ljubav...Moze?

Ajde klinac, 1, 2, 3... xqqd

Meho Krljic

Pošto Father Jape često hotlinkuje slike i one se često zbog toga ne vide, evo:

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 20:23:42
Quote from: Meho Krljic on 13-10-2011, 20:13:30

Kako gde.
Ja imam mesta gde se druzim, ovde sam da bih nesto naucila o zanrovskoj knjizevnosti,
a ne da bih se druzila, jer nemam s kim.

Ostacu kao posmatrac, hocu da iskoristim ono sto znate, to je sve.

A to sto kazes je nije istina - zaviri u postove i promisli,
da li je to bas bila prijateljska zajebancija ili ne.

Imam potrebu da kazem sta mislim.
Necu da cutim, to sigurno, ako ucestvujem u forumskim prepucavanjima.

Zato je pametnije da se povucem i da vas posmatram i citam...ukoliko mi se nalog na iskljuci.

Bye, bye...

Prvo, ne preterujmo sa napadima na Fathera Japeta, fini je to čovek i tvoja reakcija na njegov doduše pomalo nesmotren postupak je preterana, pogotovo što se izvinio nekoliko puta.

Drugo, jesi preosetljiva za raspravljanje bilo gde na Internetu. Što opet nije nikakva stvar zbog koje bi trebalo da tražimo da iko ide u zatvor, ali ako od onoga što ti je ovde rečeno vidiš toliko maltretiranja, zaista bi trebalo više da radiš na građenju deblje kože i relaksiranijeg pristupa komunikaciji. Internet neće biti mekši od ovoga sve dok nas ne nateraju da koristimo prava imena svuda gde se oglašavamo.

I treće, ili idi ili ostani, ali nemoj da pričaš da ideš a da ostaješ. Tako izgledaš gore nego što želiš, sigurno.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 13-10-2011, 20:49:24
I treće, ili idi ili ostani, ali nemoj da pričaš da ideš a da ostaješ. Tako izgledaš gore nego što želiš, sigurno.

Pa zar to nije legalna i široko prihvaćena strategija na Sagiti?

A Jape je stvarno fin dečko i grešiš dušu što se sa njime kačiš Tristran...

Mariana Dan

Neeeecu, ne diram one sa vucjim usima. :)
Cak mi i macak ima vucje ime.

U očima kralja bukti kamen.
Pri svetlosti sveća, vidim da su mu zalisci
oko vučjih ušiju prosedi.

scallop

Imam ponudu za Hobita. Da nam središ sa Batom?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 20:56:09

Neeeecu, ne diram one sa vucjim usima. :)

Je, i ona priča da me gotivi, al' čim malo ne pazim - uvrće li uvrće...

Father Jape

Dobro, nisam baš toliko fin.

Ali za svaki slučaj, ako nije bilo sasvim jasno, moj vomit emote se odnosio isključivo na sadržinu posta, odnosno na neke od stavova iznesih u njemu. Suludo je pomisliti da je bilo išta lično upućeno posteru (čiji je to prvi post koji sam pročitao, te nikakav stav o njemu nisam ni imao), a nekako računam da po forumima (posebno ovom) vise ljudi koji se ne vređaju tako lako. Očigledno sam uzeo to zdravo za gotovo.

Caveat scriptor: svi oni koji ostanu na forumu su u jasnoj i neposrednoj opasnosti da ako napišu dosta stvari sa kojima se radikalno ne slažem budu od mene počašćeni vomit smajlijem. You have been warned.

Mariana Dan

QuotePrvo, ne preterujmo sa napadima na Fathera Japeta, fini je to čovek i tvoja reakcija na njegov doduše pomalo nesmotren postupak je preterana, pogotovo što se izvinio nekoliko puta.

Drugo, jesi preosetljiva za raspravljanje bilo gde na Internetu. Što opet nije nikakva stvar zbog koje bi trebalo da tražimo da iko ide u zatvor, ali ako od onoga što ti je ovde rečeno vidiš toliko maltretiranja, zaista bi trebalo više da radiš na građenju deblje kože i relaksiranijeg pristupa komunikaciji. Internet neće biti mekši od ovoga sve dok nas ne nateraju da koristimo prava imena svuda gde se oglašavamo.

Ko ga napada?
Jel sam ga molila da povraca ponovo, i on nece!  :cry:

A da je licemeran, licemeran je, kad prica da sam ja kriva sto je spamovana tema.
I kacicu se sa kim ja hocu i koliko hocu.
Takodje, otici cu ili ne, kako odlucim sutra, i moja nedoslednost je samo moja stvar.
Mrzim dosledne ljude, zivi smorovi.

A vidim, vec me neko zna sa neta...i zna da volim da se svadjam i da sam preosetljiva.

Bobanu se nesto javilo sinoc, da ce biti kao sa D.
Pa, videcemo jos...

Mariana Dan

Quote from: Father Jape on 13-10-2011, 21:02:05
Dobro, nisam baš toliko fin.

Ali za svaki slučaj, ako nije bilo sasvim jasno, moj vomit emote se odnosio isključivo na sadržinu posta, odnosno na neke od stavova iznesih u njemu. Suludo je pomisliti da je bilo išta lično upućeno posteru (čiji je to prvi post koji sam pročitao, te nikakav stav o njemu nisam ni imao), a nekako računam da po forumima (posebno ovom) vise ljudi koji se ne vređaju tako lako. Očigledno sam uzeo to zdravo za gotovo.

Caveat scriptor: svi oni koji ostanu na forumu su u jasnoj i neposrednoj opasnosti da ako napišu dosta stvari sa kojima se radikalno ne slažem budu od mene počašćeni vomit smajlijem. You have been warned.

Rekla sam vec, ovo nema veze sa tobom, nego sa opstom atmosferom otkako sam dosla, a narocito sa Hobitovim prozivanjem sa inicijalima. Vratite se nazad. Kad sam eksplodirala?
Posle Hobitovog posta. To je bila kap u casi.

Stipan

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 21:04:49

QQ, Meni se javlja večeras.
A ja baš gotivim malu blesavicu.

Anomander Rejk

Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 20:41:23

Ziva istina, najbolji moguci savet, u skladu sa mojom omiljenom zveri na tvom avataru!
Manite ono dete sa povrackom, kao da promisli o svemu, ahahaha, pa klinac bi jedva cekao da me otera...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hobite, kad sam jos bila mladja i ludja gospodja V.S. mi je odbila izvanredan dramski tekst sa obrazlozenjem da je ironican i nije angazovan, a ja sam bila toliko luda da tekst nisam zastitila, i jos se plasim da ce biti zloupotrebljen i ocerupan. Uradila je to iz ciste sujete i pritom me tako izmaltretirala, da sam celo vece plakala u parku drugarici na ramenu...

U to vreme, ona je bila jedini nacin da nesto svoje vidim na sceni i nisam odolela da se ne bakcem s idiotom,
mada sam znala da je idiot.

Kad si spomenuo njeno ime, pao mi je mrak na oci.
Dakle, ovo nema veze sa povracanjem, vec sa Hobitovom glupom provokacijom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, Bobane, necu vise da kokodacem. :)

TT, ajd opusti se malo. Misliš da ovde niko od nas nije doživeo nepravdi i muke u životu ? To treba samo da ti bude motiv više. Meni kad neko kaže ,, nikad nećeš napisati dobru priču '' prva reakcija mi je e bogami, pokazaću baš i tome što me napuši da MOGU. Prema tome, mani se malodušnosti, suze ok, isplačeš se, ideš dalje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mariana Dan

I meni je super, ono sto sam videla.
Pametna je i zanimljiva.

Josephine

Samo da dobacim da se ne blamirate dokazivanjem ženskih prednosti primerima da je ženama dozvoljeno da nose kratke suknje i da im policajci ne naplaćuju kazne.

Stevina slika objašnjava zašto je to blam.

SVE je patrijarhalni sistem i dokaz neravnopravnosti. Uključujući i dozvolu za kratke suknje i nenaplaćivanje kazni.

Stipan

Josephine

Ne ide mi dosta toga večeras. Quote je najmanje smrtonosan...

Stipan

Šta si opet smandrljala, za ime boga?!

Josephine

Quote from: Stipan on 13-10-2011, 21:16:15
Quote from: Tristran Trn on 13-10-2011, 21:04:49

QQ, Meni se javlja večeras.
A ja baš gotivim malu blesavicu.

Ma jok. Tristran ima potpuno drugačiju vrstu osetljivosti u odnosu na mene.

angel011

Tristran, probaj da se ne živciraš mnogo, to što si doživela je uobičajeni prijem na Sagiti, nema veze s tim što si žensko. Takva ti je atmosfera ovde. Navikneš se vremenom.  :)
We're all mad here.

Mariana Dan

Necu, izdramila sam malo vise nego sto treba, al stvarno su bili dosadni.
Valjda su hteli da vide kakva sam kad me provociraju i kad skinem rukavice
i valjda je sada dosta.

Osecam se kao da sam 200 godina ovde, tako se opusteno svadjam. :)

Stipan

Quote from: D. on 13-10-2011, 21:44:03
Ma jok. Tristran ima potpuno drugačiju vrstu osetljivosti u odnosu na mene.

Nema veze. I dalje si blesavica. A Tristran ti se primiče nadsvetlosnom brzinom.

Ček' dok je se dohvate Bata i ekipa. Zažaliće ona za Japeom i Scallopom.

Mariana Dan

Nadam se da cu i dalje psovati u sebi, a ne tipkajuci, ako ima gorih. :)
Inace cu imati kratak rok trajanja na ovom forumu.

angel011

Ima gorih, ali dosta zavisi i od tebe. Oni koji preterano reaguju (muški ili ženski, sasvim je svejedno) su ti koji će biti provocirani i podjebavani.
We're all mad here.