posto sam ovde bezobrazno isprozivan na bezbroj strana od strane jos jednog celavca

, palim 'carcinoma angels' pljugu i odgovaram:
to sto ja postajem neka referenca (kakva tragedija za coveka kome se sam pojam iste smucio!) i arshin - da imam malo smisla za humor i ludus mimesis, predlozio bih se za maskotu sajta. ovako, i'll just try to take it as a compliment (u prevodu na vas omiljeni jezik: it's hard to be a puss-spewing, foul-mouth-babbling, fast-talking/typing, gum-chewing, pill-popping, ass-wiping, eliptic-like-bloody-john-coltrane-structured-sentences-loving blasphemist/court jester and *not* get noticed around here

)
uf.
za sheparda se uglavnom slazem. nije novela toliko nesto posebno, ali gajim afekciju za tog coveka nekako.
otou sam prilicno brutalno skresao stvari koje su me u 'bateriji' namucile, a pri tom nisam ostavio dovoljno mesta za komplimente kako prica ima odlican ritam, redukovane opise i dobru poentu.
elem.
na recenicnom nivou mucili su me svi oni aoristi. aoristi mi jebase kevu. taman kad sam se navikao na aoriste, "dodjose" oni pluskvam perfekti, pa sam "bio citao" teskih grudi.
na nivou likova, dijalozi su mi izgledali da su tu samo da se nesto ne bi reklo u uzasnom neupravnom govoru.
na nivou glavnog lika glavna zamerka mi je to sto, osim jedne od poenti prica, ona nema mnogo vise razloga da bude zena. naime, sve mi je zvucalo kao da je to mogao i da isprica lik-muskarac. doimalo mi se kao propustena prilika sto cela stvar ne bi bila propustena dalje kroz jedinstvenu vizuru zene, narocito ona bitka. nesto sto me je oto naucio (eto ironije): kad radis/opisujes nesto sto je vec hiljadu puta ispricano, moras da nadjes dobar razlog za to, odnosno, nov nacin i/ili pogled kako da se to isprica.
primetio sam i ja uzdizanje lokalne teme na univerzalnu, pa i onu prilicno smelu odjavnu recenicu (ugh, fucking djordje balasevic, hehe), ali na kraju, imalo je to odredjenu tezinu i zbog toga je sva pretenzija uspela.
u svakom slucaju, oto treba da se vrati u rutinu pisanja, posto u svim aspektima ima potencijala da bude najbolji pisac na svetu, i to mozete da me citirate.
gargojl je vrlo lako do sada najbolja prica tamare lujak, u njenoj bibliografiji bolja i od 'grobara' i od one koja mislim da se zove 'kolacici uz kafu' koje smatram najuspelijima. ova moze biti gotovo neuspela, pa cak i nazvana *losom*, ali meni je lepo sto se vidi da devojka napreduje, tako da nemam razloga da ista tu pljujem. samo nek' se radi (ako ja vec to ne cinim).
inace, samo zato sto je nesto 'sissyass' ne znaci da je per se lose.
i btw, meni je harlequin valentine bila grozno losa, shmirashka prica, ispricana sa stilom samo zato sto gejmen pise vec deceniju pa moze da ozeze dobar stil i u prdenju.
a gejmen, mnogi na ovom sajtu se u to kunu, kad prdne - rak leci.
tja.