• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Decembarska radionica - priče u Wordu

Started by Boban, 03-12-2011, 05:01:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Kakav bre pdf? Da je hteo da čitamo pdf, (ups!, izvinjavam se, po isteku roka kao ušminkane priče) davno bi ih okačio. Ko je šta pročitao, pročitao je. Na pamet mi ne pada da i po četvrti put čitam ovaj manji nasad Bilbovih putešestvija, uz tri nova zareza i šaku prispelih navodnika.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Stipan on 06-12-2011, 17:56:27
Čekaj ti malo. A Stipan? A šta je sa Stipanovim lepim stilom? A?!

Stipan trenutno menja stil, zar ne? :)

Džek

Počeo čitanje i komentarisanje. Do sada mi se ništa nije svidelo. Mislio sam da imam najgoru priču; zajeb'o sam se.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Quote from: D. on 06-12-2011, 18:37:29
Stipan trenutno menja stil, zar ne?

Svašta ti vidiš, pametnice malena.  :lol:

scallop

Možda i imaš. Ne gubi svaku nadu. I ja se nadam, pa šta ispa'ne. xdrinka
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Quote from: scallop on 06-12-2011, 19:05:45
Možda i imaš. Ne gubi svaku nadu. I ja se nadam, pa šta ispa'ne. xdrinka

Ma nema šansi kraj onih radova punih početničkog entuzijazma, natrpavanja bezvrednih objašnjenja i nakićene rečenice kao jelkice na Titaniku... sramno i bezobrazno na koje fore mi otimaju poslednje mesto.  Niski udarci. Mogao sam i ja tako da napišem neku budalaštinu, ali -jok. Morao sam tvrdoglavo da napišem lošu priču jako dobro... blah, idem se siliti da pročitam sledeću u nizu...

scallop

Bolje se siliti nego sliniti. 8)  Koji ti je vrag, Šefe?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Radim na svojoj aroganciji, evidentiran je nedostatak iste :)

scallop

A, ja mislio da si navukao nešto trbušno kombinovano sa povraćkom. Ne traje dugo, ali je intenzivno ko zombi film.

Džek

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 06-12-2011, 19:23:45
Radim na svojoj aroganciji, evidentiran je nedostatak iste

Gde je to evidentirano, moliću lepo?

scallop

Džek

Quote from: Stipan on 06-12-2011, 19:33:33
Quote from: Džek svih zanata on 06-12-2011, 19:23:45
Radim na svojoj aroganciji, evidentiran je nedostatak iste

Gde je to evidentirano, moliću lepo?

Neću da ti kažem, laganini izgaraj u znatiželji. :)

M.M

Posle ove radionice moćićemo da izvozimo Velike i Male. :-D
Nijedan poraz nije konačan.

Mariana Dan

Izvinte sto sam dosadna i zaboravna, nikako sve da pohvatam.
Jel do 15. rok za glasanje?
Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke

scallop

Javi i nama kad nađeš glasačko mesto. :mrgreen:

Mme Chauchat

Vrlo neobičan krug. Imam samo dve priče koje ću sigurno bodovati, a devet u širem izboru. A i od te dve samo je jedna ispunila formalni deo zadatka (očigledno postljudska Zemlja).
Kad se sve sabere, promašivanje zadatka je išlo ovako:
- nije određeno vreme
- nije određeno mesto
- likovi su previše ljudoliki (dobro, ovo treće verovatno samo meni smeta).

Milosh

Quote from: Jevtropijevićka on 06-12-2011, 20:33:28- likovi su previše ljudoliki (dobro, ovo treće verovatno samo meni smeta).

Veruj mi, ne smeta samo tebi...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Stipan

Huh?! A kakoliki su trebali da bidnu?!

scallop

Ljudolički samo u jednom slučaju, po ponašanju u nešto više, ali ćemo preživeti. Što se tiče bodovanja vrlo smo slični. I po užem i po širem krugu.

vimen

Svest. Da bi priča bila ispričana potreban je upliv svesti. Sve što poseduje svest približava se ljudima više nego bilo čemu znanom nam. Da bi se svest ogradila od ljudi potrebno je daleko više prostora da se postavi scena i uigraju protagonisti. Stoga - ljudolikost je neminovna.

Mme Chauchat

Naravno, samo neki od ovih ne-ljudi su kao oni monstrumi iz B-horora pedesetih, statisti u prefarbanom ronilačkom odelu. Takoreći.
Ne kažem da su svi takvi ni u ovom krugu, ima nekoliko baš uspelih pristupa - ali o tome posle kraja glasanja, tamo oko Nove godine.

vimen

Eto ideje za realizaciju, sve što se dešava je zapravo setap za Ed Vudov film :)

scallop

Komadić Kalija nije Kali. Kad ga samo kusneš nije on. Vimen je u pravu. Za potpuno razdvajanje je potrebno više nego komadić Kalija. Uostalom, kome to treba? Nećemo, valjda, nazad u Klarkove fantazmagorije?

Josephine

Quote from: Jevtropijevićka on 06-12-2011, 20:33:28
- nije određeno vreme
- nije određeno mesto

Da, i ja sam ovako definisala najčešće probleme u pričama. Kao da smo zaboravili na deo zadatka koji je govorio o Zemlji u budućnosti, bez ljudi. Nije akcenat zadatka na drugim bićima, stanovnicima planete, evoluciji itd. nego na tom bez ljudi delu...

Agota

Quote from: Boban on 03-12-2011, 22:05:36

Drugo, nemojte ove priče čitati kao konačne verzije, sačekajte da okačim PDF-ove, jer se sada sve ovo masovno prepravlja i doteruje.

Cekam PDF-ove.
Bobane, molim te. :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

vimen

Quote from: D. on 06-12-2011, 21:04:13
Quote from: Jevtropijevićka on 06-12-2011, 20:33:28
- nije određeno vreme
- nije određeno mesto

Da, i ja sam ovako definisala najčešće probleme u pričama. Kao da smo zaboravili na deo zadatka koji je govorio o Zemlji u budućnosti, bez ljudi. Nije akcenat zadatka na drugim bićima, stanovnicima planete, evoluciji itd. nego na tom bez ljudi delu...

Bez referentnog okvira sveznajućeg pripovedača, mislim da je nemoguće ispuniti te uslove.

scallop

Vimen, sada ga malo tupimo. Da nam prođe vreme. Ako pomeneš "posle ljudi", onda si povezao ljude sa pričom, ako ne pomeneš, onda ne znamo da li je posle. Zapravo, može se dogoditi i da je "pre ljudi"! :-?  Pu, pu, pu!

Stipan

E, ja posle svih ovih pametnih prigovora povlačim svoju priču!!!

Džekonjo, opklada ne važi! Ove oštrokonđe me ruiniraše!!!

Josephine

Quote from: vimen on 06-12-2011, 21:06:51
Bez referentnog okvira sveznajućeg pripovedača, mislim da je nemoguće ispuniti te uslove.

Neke priče iz kruga dokazale su da nije nemoguće. :wink:  Veoma mudre priče sa neosetnim referencama na prošlost Zemlje... U tome je i bila caka zadatka. Bar sam ga ja tako shvatila... :)

scallop

Neosetnim? Šta ćemo ako su tako neosetne, da ih ne osetimo? Hoćemo li posle prstom da pokazujemo gde se oseća? Ostavite se tog puritanizma, drage moje, samo plašite ljude naokolo.

Mme Chauchat

Bu.

Nije meni do plašenja. Meni je do zadovoljstva u tekstu. Može i u ronilačkom odelu, ali da se oseća neka radost u pisanju. Možda komadić Kalija nije Kali nego antilopska džigerica, ali se okvasio u Kalijevoj krvi. Što nije bilo to na igri pogađanja citata?

scallop

Otkud znam šta čitate. Kad vi pogađate, ja pojma nemam i obratno. Meni je ova tura fina, a sa finesama nikada sreće. Kad sam podmetnuo vreću soli zlata i bacio je u vatru, niko se nije trznuo na tu finesu. A radosti u pisanju je bilo, nije da nije.

Plut

Jedna priča mi je ulepšala dan! Vr', vr', špic brašo! xrofl

Mme Chauchat

O, Plut, da li i ti goriš od želje da podeliš utiske sa narodom? Ja više ne znam šta da radim, komentari su mi prešišali 13 000 karaktera, treba se dostojno oprostiti od radionice...

Plut

Ću izgorim! xrofl

Sipaj, Jevtro, ne žali prostora. Biće mnogo zanimljivo čitati komentare.

vimen

Quote from: Jevtropijevićka on 07-12-2011, 00:24:56
O, Plut, da li i ti goriš od želje da podeliš utiske sa narodom? Ja više ne znam šta da radim, komentari su mi prešišali 13 000 karaktera, treba se dostojno oprostiti od radionice...

Oprostiti?

Plut

Verovatno računa s tim da posle njenih komentara niko od nas neće poželeti ni miris da joj oseti. :mrgreen:

scallop

Sledeća je dogodine. Možda malo izmenjena, sa dužom formom, štagod. 2012-ta je to, moje gospođe i gospodo.

pokojni Steva

A pa da, dogodine pišemo novele.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Plut on 07-12-2011, 00:11:22
Jedna priča mi je ulepšala dan! Vr', vr', špic brašo! xrofl

Da, ima nekoliko duhovitih, ali jedna je vrh. :)

Josephine

Glasala sam za 12 priča. Oprostićete ako ovog puta izostanu moji komentari. Na dial up-u sam i pucam pare u nepovrat...

Stipan

Takođe, glasao, takođe 12 priča.

Džek

D, komentare napišeš u word-u pa ih gurneš kroz taj dial-up na forum. Nemoj da se tako naivno pravdaš.
Ne znam samo kako će ti džep silne komentare na tvoju priču podneti... valja ih loviti po temi kužnim dial-up-om.

(ima u Telenoru fin (jeftin) paket preko 3G mreže, a mislim da je u VIP-u još bolji (jeftiniji). Ja koristim Telenorov :))

scallop

Veoma mudro glasanje za različite priče na različitim listama. :-o Zapanjen sam! :-?  Tako se obara i selekcija i nijansiranje. Sad ne moram ni da glasam.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Još pre tri meseca sam jasno napisao čemu dva načina glasanja, ali niti čitaju niti pamte. Razumem ja glas-dva manje u tajnom, ako nema dovoljno dobrih priča prema čitanju glasača, razumem ja i utešan glas ako postoji ozbiljna dilema, ali... Ma, Bobane, imaš pravo.

Stipan

scallop

Ko ti kriv? Kad neko kaže "Pazi, rupa!" ne znači da treba da u nju uskočiš.