• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

koje napajanje uzeti?

Started by tomat, 08-12-2011, 00:13:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

ovo postojeće broji poslednje dane (neko JNC, ako se ne varam), pa mi treba pomoć oko izbora novog, pošto sam ispao iz fazona.

dakle, procesor je Intel Core 2 Duo E7400, 3GB rama, ATI Radeon sa giga rama, 3 hard-diska (80, 320 i 1000 GB), DVD uređaj i Creative live zvučna karta. Igre slabo igram, teram XP i retko kada koristim zahtevnije aplikacije.

dakle, šta preporučujete? nemam para za razbacivanje, pa preferiram dobar odnos cena/kvalitet.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

tomat

uh bre, pa to košta oko 80€  xfoht

nemam ja te pare trenutno, dajte neke alternative.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

Pa, to je napajanje koje ja imam i veoma sam zadovoljan njim. Sve zavisi šta planiraš sa računarom. Ako imaš na umu neki apgrejd grafike u skorije vreme, onda nemaš mnogo izbora, a da je pametan. Gledaj da ne uzimaš ništa ispod 550 W.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

W-ati ne znače ništa.
Može napajanje da bude i 1000W, glavni podatak je koliko ampera daje u istom trenutku, dakle, tu treba loviti bar 28-30 ampera.
naravno, jedno vuče drugo, ali loša napajanja se prepoznaju po tome što imaju ispod 20 ampera (taj podatak takođe stoji na nalepnicama)

Zašto su bitni amperi?
Recimo, matična ploča vuče 5A, svaki hard disk po 3-4, grafička ponešto, razni dodatni kuleri, CD-romovi, sve to traži neku amperažu i ukoliko se desi da nekim slučajem sve mora istovremeno da radi, svi hard diskovi, npr. kopiraš nešto s CD-a, a paralelno uključiš zajtevniju grafiku, napajanje crkne ko sijalica.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.