• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

rado ide srbin u vojnike

Started by Ghoul, 13-12-2003, 15:09:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Lurd

Ja sasvim razumem te besmislene drilove u vojsci, tipa skupljanja lišća na košavi ili kopajna rovova po pljusku. Kada te nauče da slušaš tako besmislena naredjenja bez pogovora, spreman si da poslušaš naredjenje i jurišaš goloruk na tenk. Valjda.

Slažem se da u vojsku treba ići ako hoćeš nešto da naučiš. 'Nači padobranac, ronilac, izvidjač, diverzant.

I ahem!...

Quote from: "phuzzy"Naravno, ako si oslobodjen trajno. Situacija je neshto drugachija ako si oslobodjen na po godinu-dve (kao što je Spajder pomenuo). Mene su tako neko vreme cimali jednom godishnje na pregled, dok na kraju definitivno nisu ustanovili da sam beznadezan slucaj, kada sam, napokon, dobio i trajno oslobadjanje i pasos na 10 godina. Pre toga su mi bobali produzenja pasosa od po 2 godinice...

Ja sam večno oslobodjen prošle, tj. 2003. godine. Pasoš sam na 10 godina dobio 2002. godine.

Je l' to opet neka zona sumraka ili sam ja jedini pravi roker na forumu?
My trees...They have withered and died just like me.

Sveti Filica

Quote from: "BladeRunner"

Ako je neko drustvo toliko negativno da se ne postuje nijedno 'ljudsko pravo', ono ce se urusiti samo od sebe. Nema potrebe da ti tu nesto pomazes bombama itd.

Kad ce se urušiti? Za 250 godina?
Pa da li ti znaš koliko bi godina bilo potreno ženama u Avganistanu da objasne muževima da im dopuste da se skinu pred doktorom jer ce jedino tako preživeti?
Ajd jednom mužu, nego celom sistemu?

Pa reci iskreno (mnogo si izgeneralizovao) DA LI JE BOLJE RATOVATI DVA MESECA (i to gadjati uglavnom samo vojne ciljeve, moraš priznati da su kod bombardovanja SRJ 1999. od 3 000 bacanja samo njih 20-tak promašili svoj cilj) ali zato posle tog rata zaista uciniti veliki pomak ili ih pustiti tek tako da se uruše sami od sebe.

- U Avganistanu živelo je oko 13 miliona žena. One su psihicki umirale svaki dan sve više i više (i muškarci naravno, ali da se zaokružimo na žene)
 U bombardovanju nek je poginulo i 10 000 (a nije ni 1 000 jer se gadjaju samo vojni ciljevi, al ajde)
 Znaci preko 12 i po miliona njih je SPAŠENO!
 Spašeno pakla, tiranije, muchenja.
 Pa JA BIH SE ŽRVOVAO PRVI AKO BIH MORAO recimo decu moje sestre i njihove vršnjake da spasem ropstva i takvog ugnjetavanja. NEKA! Nek stradam ja i jedan deo al njima da bude bolje!
 - I da paradoks bude veci, mnogi AVGANISTANCI i AVGANISTANKE jesu slavili Amerikance. Kad se setim tih dana kad su žene skidale mantzije, kad su muškarci imali pravo da se obrijaju kakvo je to bilo pevanje na ulici to je bilo divno.
Znaci to je manje zlo.

A što se tice nemešanja evo jednog pitanja:
- Probudio te je zvuk komšije koji preti svojoj ženi ubistvom. Pikslom je razbio prozor. Jedan je hitac potrošio u prazno i preti da ce je ubiti. Ti ceš uraditi sledece:

A) Umešati se, i ako je to tuj stan jer želiš komšinicu da spasiš. Umeštaceš se zvanjem policije ili na drugi nacin u cilju njenog spašavanja.

B) Neceš se umešati jer pobogu to je tudji brak, tudji stan. Pa nek je gadja pisklama, nek puca u nju, šta te briga.

Ja definitivno pod A. Ima sukoba i ratova koji su neizbežni.

Sveti Filica

I da. Ono za Islamsku policiju koja bichuje na ulici ko ne zna KURAN, pa nisam ja to cuo sa CNN-a vec od novinara, putopisca Politike koji je bio clan SPS-a. To o Islamskoj policiji prica je iz 1998. godine. Pa ne bi covek imao razloga da brani Ameriku koji i sam ne voli.
Kad je antiamericka vlada SPS-a pisala je tako o Avganistanu, onda šta tu ima više da se prica.

SPECIFICNOST DRUGE KULTURE DA al da se ne krše ljudska prava.

Fantom Tenej (1492-2003)

Jao Fil, nemoj da moj prijatelj Charles Darwin čuje ovu A-B pitalicu, u grobu če da se okrene. Naravno da je B pravilni odgovor ako se radi o preživljavanju sopstvene vrste, to je barem logično.  :lol:

drf

Ne mislim da je civilizacijska razlika (ne vrednujem!) ikakav razlog za rat.
Nije bio ni u Avganistanu. Svaka kultura ima svoj put; moze joj se pomoci, veoma pazljivo, ali ne i silom nametati.
Kako ti zvuci ono o prosvetljivanju divljaka u osvajanjima Amerika?
Zarazenim cebadima, naprimer.
File, procitaj knjigu "Sahranite mi srce kod ranjenog kolena". Ne mislim da ces naci nesto novo o genocidu nad Indijancima; zanimljiv je jezik u odlukama senata i kongresa i u izjavama prvaka. I danas je isti.

Ono o preciznosti? Nemoj...
U mom kraju imali su nekoliko briljantnih pogodaka, smatram da su ko zna kad bili markirani, i besomucno mlatinjanje. U sred bela dana, neometani, repetitor na Orlovcu su promasili za stotinak metara; pobili momke na Zlatiboru... Nemoj. Svadbe u Avganistanu? Bar dve. Kolone Shiptara? Bar dve.

BladeRunner

Prvo da odgovorim na pitalicu :

QuoteA sto se tice nemesanja evo jednog pitanja: - Probudio te je zvuk
komsije koji preti svojoj zeni ubistvom. Pikslom je razbio prozor. Jedan je
hitac potrosio u prazno i preti da ce je ubiti. Ti ces uraditi sledece:

A) Umesati se, i ako je to tudj stan jer zelis komsinicu da spasis. Umesaces
se zvanjem policije ili na drugi nacin u cilju njenog spasavanja.

B) Neces se umesati jer pobogu to je tudji brak, tudji stan. Pa nek je gadja
pisklama, nek puca u nju, Sta te briga.

C) Prvo izaci vani i pokupiti pikslu. Nakon toga, iznijeti par jastuka i
pravilno ih pozicionirati, u nadi da ce je komsija gadjati
televizorom. Prodati televizor. Kupiti kompjuter. Od piksle uplatiti Internet
sate.

Naravno, odgovor je A). Ali kad govorimo o medjunarodnoj politici, moje stanoviste je B). U politici nemas ekvivalent zvanja policije. Samo nereagovanja, ili slanja Alfa odreda u stan koji ce ubiti i tebe i komsiju i komsinicu. Ne postoji suptilna vojna intervencija. Ne mozes neku zemlju 'malo' okupirati. Ne mozes nekoga 'malo' bombardovati, tek toliko, da se prizove pameti. Ekstremne mjere izazivaju ekstremne reakcije. Po meni je bombardovanje Jugoslavije 99-e mnogo vise koristilo vlasti, nego sto joj je stetilo. Plus sve ovo sto gospodin drf kaze, a sa cim se potpuno slazem. I uzgred, ne znam nijedan primjer bombardovanja ili oruzane sile koji je donio dobro zemlji koja ga je trpila, kao sto jos nisam vidio vojnu intervenciju na kugli zemaljskoj koja se vodila u ime ljudskih prava, a da u svojoj pozadini nije imala naftu (Irak), osvetu i smirivanje sopstvenog javnog mnenja (Avganistan) i slicno. Mnogo je to podlije, lukavije i jednostavnije, a u ljudska prava i 'vrli, novi svijet' odavno ne vjerujem. Sto ne znaci da ne bi volio.

Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Sveti Filica

Molim?

Kažeš da je bombardovanje SRJ koristilo vlastima?
Pa što su onda pale tako brzo?
Nakon godine.

Pa taj Sloba ne bi nikad pao da nije bilo intervencije sa strane.
Ni Sadam, ni talibanski režim.
Slobodan Miloševic je naizgled, u danima pocetka pombardovanja imao 90 % pristalica uz sebe jer je logicno da se u coporu koji je ugrožen svi okrecu ka vodji copora ali šta je bilo posle?

Videli su da bombe nepogrešivo pogadjaju baš centar moci vlastodržaca. Da stradaju baš fabrike i firme cijih su oni vlasnici, da ih svet pritiska sa svih strana.
S jedne strane vlast SPS-a i SRS-a se urušila, imala je funkcionere koji su finansijski oslabili, koji nisu mogli napolje iz zemlje. S druge strane zapadne zemlje finansijski pomažu opoziciju i nevladine organizacije. Gde je novac okrece se sve.
Drugim recima:
NIKAD NE BI PRESTAO RAT NI U BOSNI, NI NA KOSOVU da mocne zemlje nisu zapretile i uslovile našu vlast.
- Nikad Sloba ne bi pao s vlasti niti priznao rezultate da nije izgubio podršku inostranstva.
U MALIM ZEMLJAMA UVE KCE VLADATI SAMO ONAJ KO ODGOVARA VELIKIM I MOCNIJIM SILAMA.

- Meni je žao žrtava bombardovanja i ovde i u republici Srpskoj ali je možda baš to bombardovanje spasilo narode (Bošnjake i Albance) koji bi bil ietnicki ocišceni i u 1000 puta vecem broju likvidirani da nam nije preceno bombardovanjem. Seti te se izjave Vojislava Šešelja: Bude li došlo do bombardovanja ni jednog albanca na Kosovu više biti nece!
- Dakle ko je neposlušan, ko se usudi da radi na etnickom cišcenju, na masovnim grobnicama, na Srebrenici mora da snosi SANKCIJE. A specificnost odredjene civilizacije niko i ne spori. Da li se ijednom narodu koji je ušao u EU zabranjuje folklor, obicaji, vera ili jezik? Nikome! Ali zato ljudska prava i zakoni mora da se poštuju. U protivnom  SANKCIJE!

Melkor

Retko mi se desava da ostanem bez teksta ali ovo gore... :x  :x  :x
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

drf

File, idealisticki gledas na to bombardovanje i Slobinu vladavinu. I na USA.

1. Ko je odrzavao Slobu na vlasti?
Kukavicka, prema narodu nesolidarna opozicija i mocnici koji se zalazu za ljudska prava.
2. Ko je srusio Slobu? Kukavicka, prema narodu nesolidarna opozicija i...
Traljavo izvedenim puchem.
3.O preciznosti i ranjavanju rezima - to je mit. Gde si bio kad je tuklo?
Razarana je buducnost Srbije. Razarane su komunikacije i energetika.
4. Ljudska prava JESU maska. Nisu tukli gomilu drzava, nisu skinuli gomilu diktatora - jer su kooperativni, uskladjeni sa petogodishnjim planom USA i satelita.
Jesi li primetio kako se menja ton kad god bi neko iz DOS odstupio od opstih prica? Seti se reci Djindjica pred streljanje o Kosovu, o drzavi, o suverenitetu, u nepodnosljivim pritiscima na stetu Srbije.
5.Zlo i nezgrapnost vlasti na Kosovu NE KOMPROMITUJU ispravnost razbijanja razbojnickih bandi; kompromituju zle i nezgrapne. Srebrenica (koja nije prosta prica) NE UKIDA PRAVO Srba na drzavu i zastitu; ukida pravo zlocincu.
6. Nemoguce je da nisi primetio dvojnost kriterijuma i ovde. Zar nije bilo logicno bombardovati jos ponekog, ako je do tih prava? Recimo, Zagreb, Tiranu i Prishtinu.
7. Demokratija i ljudska prava su danas dominantne, zvanicne ideologije; ne znaci to i da je ta ideologija superiorna, definitivna. Ne znaci i da ima ikakvog smisla, cak. Prosto je najjaca. Seti se proglasenog cilja na Kosmetu: vladavina prava, tolerancija, demokratija... Kako stoje stvari, nisu imali racun da spustaju avione.
9. Da li bi bombardovanje Sarajeva (od Srba) bilo pozdravljeno da je argumentacija bila savremena? Progon Srba, feredze i obespravljivanje zena, radikalni islamisti/mudzahedini, kriminalci kao pastiri, korupcija...
10. Ko to ima pravo da baci kamen? Ko daje taj ausvajs? Bog? Gruba sila?
11. Ponavljas opste mesto o patrijarhalnoj porodici, iz levicarske literature. Moja majka je iz velike, patrijarhalne porodice dinarskog tipa; bilo je sve u redu dok nismo pali pod oslobodjenje. Ali, zaista, i dobar model patrijarhalne porodice je proslost. Znaci li to da smo sigurni da je sadasnji model razudjene porodice, s brojnim pojedinacnim pravima, onaj pravi?
U principu, SVAKA DOBROSTOJECA PORODICA, ma kog tipa (sem u slucajevima izopacenja) nalazi nacin dobrog funkcionisanja; svaka materijalno ugrozena porodica (sem plemenitih izuzetaka) ima probleme, nepravdu i nesrecu.

BladeRunner

Fila... ne znam odakle da pocnem, kao sto ne znam da li da pocinjem uopste. Ovo zbog toga sto su nam stavovi toliko suprostavljeni, da ne postoji nista sto bi ja mogao da napisem, a da tebi bude blisko, i obratno.

Volim forume (ucestvujem samo na dva, Sagita i jedan o Linuxu), zato sto upoznajem razne ljude, naucim dosta toga, vidim kako razmisljaju, koji su filmovi dobri, koje knjige valjaju itd. Prije ovog tvog posta, ja sam mislio da su Petar Pan, Bas-celik i covjek koji zivi u Jugoslaviji, dozivio je i prezivio bombardovanje i sankcije i ODOBRAVA IH kao korisnu stvar, likovi iz bajke. Sad vidim da nisu. Da ti je nick Pinokio, a ne Fil Devil, ja bi te sad pitao kako je Djepeto i sto ima novo kod njega. Toliko mi je strano to sto si napisao.

Da ne idem dalje, pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Sveti Filica

Quote from: "BladeRunner"

Da ti je nick Pinokio, a ne Fil Devil, ja bi te sad pitao kako je Djepeto i sto ima novo kod njega.

O , ma drži se stari, pored Pinokia i mene pravi trece dete. Ovog puta sekicu od gume.

Elem, meni je jasno zašto vi ne možete da shvatite da se neko raduje to što ce mu zemlja biti protektorat stranih sila i što ce morati da pocne da igra po pravilima zapadnih sila. Zato što niste u okviru ovog sistrema bili ugroženi. Vi ne znate i ne možete zamisliti kako je to biti obespravljen u jednom društvu. Niko od vas na ovom forumu nije ni gej ni lezbejka u zemlji u kome bi vas 70 % stanovnika nataklo na kolac zbog neceg što vam je urodjeno, niko od vas ovde, predpostavljam nije rom i niko od vas ovde nije žena u Avganistanu koju su prodali mužu kad je imala 14,  koja mada je nešto boli nema pravo da ide na doktorski pregled i koja mada ne voli svog muža koga nije birala, vec drugog ne sme da bude z drugim jer joj stoji pretnja kamenovanjam do smrti.

Pa cemu bi ste se nadali u takvim situacijama sem da dodje neka civilizacija sa strane (na višem stupnju ljudskih prava) kazni ove vaše koji su vas potpuno obespravili i naemtne humaniji sistem.

ŽIVEO ZAPAD!

Lurd

Quote from: "FiL DeviL"Zato što niste u okviru ovog sistrema bili ugroženi. Vi ne znate i ne možete zamisliti kako je to biti obespravljen u jednom društvu.

Objasni nam, siroti mali mučeniče. Ne, niko nije bio, samo si ti siroma' patio dok smo se mi veselili i pevušili dok smo klali pedere, jer je to, jelte, najvažniji problem na svetu. Ne postoji ništa drugo osim pedera i njihovih prava, i ako nisi peder, onda nisi trpeo. Ma, daj, bre!

Odakle ti pravo da ovako budeš bezobrazan? Ja imam prijatelje cigane i ugroženima se osećaju samo oni koji to hoće. Takodje imam i prijatelje pedere i zua njih isto važi. Ljudi se tebi smeju zato što si kreten, a ne zato što si peder, kako bi ti voleo da veruješ. 70% ljudi nabilo na kolac! Eeee...gde, bre, ti živiš?

Što se tiče onoga od ranije, lepo sam se suzdržavao, ali ovo lupetanje prevazilazi svaku meru. "Zapad" je u Avganistanu podržavao Severnu alijansu, koju su Talibani pobedili 1994. godine.

Ovo su priče iz druge ruke, tj. pričali su mi ih novinari koji su tamo radili ili ljudi koji su išli preko Crvenog krsta ili UN.

Pre talibanske vladavine, Avganistan je bio zemlja sa najvećom proizvodnjom maka na svetu, zemlja potpunog bezakonja i bez ikakvih institucija, vladao je zakon jačeg i nisi smeo da izadješ na ulicu većih gradova bez oružja od straha od pljačke. Meni najgore od svega je to što je PEDOFILIJA BILA POTPUNO UOBIČAJENA. Dakle, ugovoriš kupovinu tri tone maka i dobiješ dečaka od osam godina da se zabavljaš.

Onda su došli Talibani i uveli strogi šerijat. Žene su morale da budu zabradjene (kao i pre njih), i nisu mogle da se školuju. Ali, zato: kriminal - 0, nula, ništica. Zabranjeno nošenje oružja na ulici, za kradju se sekla ruka, SILOVANJE ili bilo kakvo neprirodno opštenje - smrt, trgovina drogom opala je za 95 odsto. Ljudi su bili sigurni i nisu zaključavali vrata kuća.

Onda je došao Zapad i vratio Severnu alijansu, niko se nije obrijao, samo su neki skratili brade, a žene i dalje uglavnom nose burke. Da citiram mog druga iz Rojtersa koji je te propagandne priče o slobodama posle "oslobodjenja" posle smeha prokomentarisao kao "budalaštine".

Ne sporim ja gomilu loših strana Talibana, ali njihovi naslednici su daleko gori. "Zapad" za to nije nimalo briga.

phuzzy

Hm.

Ja mislim da nas nisu dovoljno bombardovali. Mnogo smo ludi, jel', sami protiv svih, sad cemo mi njima da pokazemo. Ha, ha.

Sa druge strane, ja mislim i da pedere treba na kolac. Ne, ne taj kolac, wipe that grin off your face.

Sa trece strane, za homoseksualce me iskreno uopste nije briga.

Talibani i treba da budu okupirani/isterani, ako nisu u stanju da odrze vlast. Zato postoje savezi, da nadjacas jaceg od sebe. I zebre su skapirale da im je bolje u krdu, nego da soliraju.

http://www.radicalapathy.com/rants/rant24.asp

Da.

Lurd

Slažem se to za saveze i to jeste to, a ne neka "ljudska prava" i sl.

eric cartman

ghoul , koji rod na Topcideru i koje godine?
Ja sam bio VP-Cot 94-95
Screw you guys I'm goin' home

Ghoul

Quote from: "jackdaniels"ghoul , koji rod na Topcideru i koje godine?
Ja sam bio VP-Cot 94-95

veza, telefonac-
topcider: dec.98-mart 99, djakovica: mart 99-mart99, pristina mart 99-jun 99, leskovac jun 99-dec 99.
https://ljudska_splacina.com/

eric cartman

Razlog sto te pitam je , cuo sam da je moja jedinica najebala na Kosarama, da je poginulo mnogo momaka koje sam licno poznavao , izmedjuostalih kap Kosanin (Kole) , onda  SV Komarica (Komarac) itd,...
Da li si znao neke od njih ?
Screw you guys I'm goin' home

Ghoul

nisam znao nikoga od pomenutih.

slusao sam jezive price o kosharama, ali srecom, niko meni poznat nije tamo zavrsio.

taurus-jor

Tek sam sad video da se ovaj topic produzio, koliko se produzio i na koju stranu se produzio. Potpisujem se ispod onog shto su Blade Runner i Monsinjor napisali. Alal vam vera, majstori.

I mene je, shto Phuzzy rece, briga za homoseksualce. Briga me je - dokle god me ne diraju, dokle god mi ne namechu bilo shta.

A svako nametanje, makar i pod plashtom "zashtite ljudskih prava" smatram agresijom i ekstremizmom. BRIGA ME shto su oni drugi koji se napadaju takodje ekstremisti. Prvo gledash sebe, pa tek onda druge.. No, pretpostavljam, File, da ti sebe smatrash BOLJIM od tih drugih, i da chesh, potpuno neupuchen u problematiku njihovog sveta, sa predrasudama koje nosish iz sopstvenog, vrlo udobnog, uspeti da im zaracem uturish boljitak?

Josh neshto:
Avganistan nikoga nije napao.
Irak nikoga nije napao.
Avganistan, sa ili bez talibana, mora da evoluira bez icijeg meshanja sa strane.

Svako meshanje zavrshava se katastrofom. I po onog koji je predmet meshanja, i po umeshaca. "Predmet paznje" najebe zato shto umeshac ne shvata kompleksnost njegove situacije. Umeshac zato shto trazechi svoj lik u drugacijem i sebi neshvatljivom svetu - pre ili kasnije nadje djavola.

O pravim motivima misionarstva (neshvatanje drugog i drugacijeg, sebicnost, strah, uobrazenost, fashizam) i posledicama po misionare i one koji su predmet njihove "paznje" vrlo lepo se moze citati u sledechim SF klasicima:

Arkadij i Boris Strugacki - Teshko je biti bog.
Den Simons - Hiperion/Pad Hiperiona
Stanislav Lem - Solaris

Dobar prilog materiji (poimanje nepoznatog i drugacijeg)
Arkadij i Boris Strugacki - Puz golach na urvini

Pomogao bi i film Planeta Majmuna (1968)

Jesi li citao te knjige, File?
Ako i jesi, kao da nishta nisi procitao.

Ne dao bog da ikada dodjesh na bilo koje rukovodeche mesto.
Plashio bih se za svaku stvarcicu i osobu koju ne razumesh, a koja bi bila u dosegu tvoje vlasti.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

taurus-jor

Pazi, moj Melkore, kad mi čovek deluje kao lik iz stripa.
Znam da takvi ljudi postoje, al' kad ih sretnem, kad čujem kako razmišljaju, uvek mi se desi da sebi kažem: "Ne, ne mogu da verujem da postoje..."

Melkor

Lagano se, i svesno, odricem verovanja u realnost takvih osoba i pocinjem da sumnjam da su one (tj.on) samo plod nase prljave maste... Ili pokvarene imaginacije odredjenih clanova :x

Ghoul

NICIJA masta, pa ni bobanova, ne moze da bude toliko prljava da zamisli... neke ovde.

ja sam jedno vreme mislio da je komi najgenijalnija virtuelna kreacija koju sam ikada video= avaj, stvarnost me je demantovala.

taj covek stvarno postoji. :x

kako izgleda, cak i Fil de Ville je 3D stvorenje. :shock:

taurus-jor

Ako je verovati Otaku - postoji.
Dakle, idemo svi zajedno:
:x  :x  :x  :x  :x
:cry:
:(

Ghoul

pitam ja jednog druga koji je trenutno u vojsci da mi opise neke od extremnijih kreatura koje srece tamo [posto iz iskustva znam da se u vojsci vide 'ljudi' kakve inace pismen covek nikad ne bi upoznao];
i pise on meni:

"Sve su tamo kreature ekstremne, i svi su kreature. Boze blagi, da nisam u vojsci, nikada ne bih upoznao sve te bolesnike, ludake i glupake... I ne bih bio nesto posebno uskracen. Evo ti ovo: klinac, 1984. godiste mazao je kitu mesnim nareskom da bi mu ga kasarnska dzukela pusila. Ima li ekstremnije od toga?"

dakle, stvaaarno... :roll:  :cry:

johnson bronson

pa nije klinac ima dvaes' godina.

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"pa nije klinac ima dvaes' godina.

nije klinac no je zrela i odrasla osoba kojoj je vojska scg poverila pusku.

taj ce da nas odbrani!

johnson bronson

pa ti si u ameriki. tamo je sve NORMALNO.

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"pa ti si u ameriki. tamo je sve NORMALNO.

ko te slaga?

milant

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "johnson bronson"pa nije klinac ima dvaes' godina.

nije klinac no je zrela i odrasla osoba kojoj je vojska scg poverila pusku.

taj ce da nas obrani!

Vala svakakvih bolesnika covek moze da sretne u vojsci.

I zalosno je sto takvi ljudi uopste dodju tamo.
Kod mene je bio covek (topograf!!!!) koji nije sa sigurnoscu mogao da izbroji dalje od 10, a trebalo je da shvata trodimenzionalne koordinantne sisteme, trigonomertiju i to zasnovanu na hiljaditim.

Ta slika drustva, kakva se moze videti u vojsci je neverovatna.
Ali nije vojska kriva za to. jedino sto nije trebalo tu da se nadje i da mu se da puska.

Zamisli sta je taj nesrcenik radio kuci...

Sveti Filica

Oh neeee!!!

Neko je opet odlučio da oživi sve te stare teme.

Mogu da kažem da sam se predomislio u vezi nekih stvari koje sam izneo od mog prvog posta o vojsci.

Bez obzira što vojska nije laka. Što mora da se sluša, što ste okruženi bezveznim ljudima nikog ne treba mrzeti.
Na šta bi ličilo kad bi mrzeli sve one koji nisu dovoljno obrazovani, koji nisu dovoljno urbani, koji nisu dovoljno zanimljivi.
Za razliku od Oskara Vajlda koji kaže NE DELIM LJUDE PO TOME DA L SU DOBRI I LOŠI VEĆ NA ZANIMLJIVE I INTERESANTNE, ja ih ipak delim na baš na dobre i zle. Ako ništa drugo dobar je onaj ko te ne zeza, ko te ne maltretira i ko ti vrati dobro za dobro.

Bilo je dosta i vojnika, i ljudi koje sam upoznao u životu koji su to osnovno pravilo isppoštovali. Danas ih ja častim pivom, sutra oni mene. Dobar ti prema njima dobri oni prema tebi. Slušali su Cecu i Sinana Sakića ali šta sa tim? Zar zbog toga i zato što se ne razumeju recimo u književnost treba da ih mrzim i da ih se gnušam.
Nemaju svi para da žive u velikim gradovima i da plaćaju stanove i fakultete. Ovo je poljoprivredna i industrijska zemlja i nema potrebe svi da budu ekstra intelektualci. I bolje da onaj ko živi u selu i kome je obezbeđen jedino posao poljoprivrednika nema neke velike ambicije ni kulturne prohteve jer bi u tom slučaju patio.

A ZA TEBE TAURUS, prošlo je dosta vremena od svakog mog prepucavanja s ikim na ovom forumu. Ovaj forum svidja mi se baš zato što mogu da polemišem o knjigama, stilovima pisanja  filmovima, serijama, animiranim filmovima, itd. tako da ću da nastavim ali znaj da imaš pogrešno mišljenje o meni. Daleko od toga da mislim da sam bolji od ikog. Daleko od toga da mislim da je iko bolji od druge jedinke. Pravolinijska inteligencija ne postoji. Kod tebe je razvijen kliker na 360 om stepenu koji je zadužen za literarnost a kod onog matematičara recimo na 180-tom. Svako ima svoju funkciju i svoju mestu na ovom svetu.

- A to što sam malo više branio gej prava nije niakkav bes. Da se tebi dasilo da ti se drug ubije u devetnaestoj godini jer otac nije hteo da ga hrani samo zato što mu se sin poverio da je gej, da ti se desilo da su ti drugaricu izbacili s muzičke akademije samo zato što je javno rekla da je lezbejka i da na neće da svira samo ''za intimne uši određenog profesora'', da ti se desilo da poznaješ ljude koji se izbacuju s posla, koji se batinaju zbog toga što vole toga koga vole, ne bi ti bilo lako da čitaš i olako pređeš preko nekih izjava punih mržnje i podcenjivanja.

To umišljanje da postoji nekakvo nametanje je smešno. To je kao kad bi se Španija utripovala da će Andora da je ugrozi, Kad bi Francuska mislila da će joj mali Monako nametnuti svoju kulturu na uštrb Pariza. Jednom godišnje na tv- u pojavi se jedna lezbejka i jedan gej koji brane one koje su roditelji izbacili iz kuće, koji se izbacuju s posla zato što su gej, koji pokušavaju da se ubiju zato što su gej itd. Ako je ta minimalna odbrana osnovne egzistencije nekom izgleda kao nametanje, onda je stvarno ne znam)

Zato ne diraj bolne tačke i ne diram te. I budi realan, gde je jedan moj post u kom vređam drugog člana foruma?

taurus-jor

Osim što si postao nedosledan i pokazao koji kliker, reaguješ na postove sa, hm, više od dva meseca zakašnjenja.
Ocenjivao sam te po onom što si pisao i SAMO po onom što si pisao. Sad, vrati se nazad, imaš preko 300 postova, pa vidi kak'ih sve tu genijalnosti nema i kakvu lavinu hvatanja za glavu si izazvao. Cena javne komunikacije. Jedno je kad pričaš sa drugom u četiri zida. Drug te poznaje, drug te razume, a možda je istomišljenik. Sasvim je druga stvar kad svoje stavove izneseš u javnost, pred gomilu NEPOZNATIH LJUDI. I to još u PISANOM obliku, na Internetu. I to još insistiraš na njima. Leleee... eksplozivna smeša. Osim što vređaš, a toga očito nisi svestan, izazivaš nevericu. Naprosto MAMIŠ ljude da reaguju, zbog upornog, konzistentnog pričanja gluposti. Pri svemu tome NISI vičan čitanju onog što ti ljudi napišu. To je najveća zamerka na tvoj račun. Ubiše se kolege diskutanti od objašnjavanja da im NE smeta tvoja seksualna orijentacija nego tvoja površnost. Pa i najtolerantniji među nama izgubiše strpljenje. Blade Runner je odmeren. Ne dira nikoga. Šta ti je napisao na ovom ovde topicu? Šta ti je napisao Lurd na ovom ovde topicu? Zar treba da ponavljam i njihove i sopstvene reči, ili ćeš se vratiti malo nazad,  konačno pročitati šta su ti napisali i izvući zajednički sadržalac? Mislim, stvarno mi je žao što su te ljudi kasapili, ali brate, šta da ti kažem, PONAŠAŠ SE KAO ŽRTVA. Grozna greška. Pogrešan metod za borbu, koja jeste vredna, ali ako ćeš na ovaj način da se boriš - bolje da zatvoriš radnju. I drugi pate, iz ovih ili onih razloga. Niti si ti jedina žrtva, niti su stradanja osoba koje poznaješ jedina na ovom svetu. Kad na ovakav način kreneš da kukaš, umesto da budeš dostojanstven, naravno da ostali kreću da te zezaju. I ponavljam - ne zezaju te zbog onog što si već zbog toga kako se ponašaš.

Vidiš, malo ko te ovde poznaje uživo, a kad se pojaviš na Internetu - svi o tebi sude samo na osnovu onog što napišeš. Odnos između tvoje percepcije tuđih muka (možda su, recimo, NATO bombe ubile voljenu osobu nekome od nas) i stalnog agitovanja za svoja prava bacio je na tebe drvlje i kamenje. SVE žrtve su važne, i ti, koji si bio nečija žrtva PRVI bi to morao da znaš. Kada si pisao ono o bombardovanu, brate - koliko si ljudi uvredio? Hajde, objektivno. Da li si uopšte svestan šta si napisao?

Evo ti citat: -

Quote from: "FilDevil"Meni je žao žrtava bombardovanja i ovde i u republici Srpskoj ali je možda baš to bombardovanje spasilo narode (Bošnjake i Albance) koji bi bil ietnicki ocišceni i u 1000 puta vecem broju likvidirani da nam nije preceno bombardovanjem. Seti te se izjave Vojislava Šešelja: Bude li došlo do bombardovanja ni jednog albanca na Kosovu više biti nece!

Kojim "nama"? I šta znači "prećeno"? Tvoja izrazito jednostrana priča imala bi nekog smisla da je NATO intervenisao samo na Kosovu, i da je, recimo, poslao nekoga da otme Šešelja i Miloševića. Razumeo bih čak da je bacio projektil na njih. Jok. Oni su po principu kolektivne krivice tukli po čitavoj Srbiji, ubijali ljude čiji je jedini "greh" što su iste nacionalnosti kao njih dvojica. Baš kao što je jedini "greh" tvojih prijatelja - njihova seksualna orijentacija.

Ne voliš kolektivnu krivicu? Vidiš, ne volim ni ja. A bio sam njen predmet ne samo tih 78 dana, već mnogo duže. Još od protesta 1996-7, kad su budući bombarderi kazali da će podržati antimiloševićevske demonstrante kada se utvrdi da nisu srpski nacionalisti!!!

Sveti Filica

Taj citat je samo hipoteza.

( Igra šta bi bilo kad bi bilo)

Ne vidim u njemu zlobu već promatranje predpostavki.

Isto tako možemo se pitati šta bi bilo da nije bombardovana Hirošima?
- Da li bi japanci bili oslabljeni i prestali da maltretiraju kineze i korejance.

Ne znači da ja tako mislim (koga bi spaslo bombardovanje itd) samo se u određenom momentu igram predpostavkama.
I još uvek mogu da se pohvalim da (ja koji ovo sad pišem a ne neko ko je ispisao s ovog nika) ne znam ni jednog jedinog forumaša uživo. Čak ni Libeat.

Za vojnike Srbije samo želim da se ogradim.
Ne prezirem njihovu primitivnost (ma koliko ona iritirajuća bila) ukoliko me ne ugrožava već samo njihovu zlobu.

Što se tiče JAVNOSTI, nemojmo preterivati ovaj forum nije javnost.
Na ovom forumu druže se intezivno 10-15 forumaša što je premalo da bi se nešto okarakterisalo kao javna reč. (Više ćete ljudi čuti kad tračariš u autobusu)
RADIO i TV za sada su jedini javni mediji u ovoj zemlji. Internetu želim puno sreće ali u ovoj zemlji, za sada, daleko je od važnosti.

Lurd

Quote from: "FiL DeviL"Isto tako možemo se pitati šta bi bilo da nije bombardovana Hirošima?
- Da li bi japanci bili oslabljeni i prestali da maltretiraju kineze i korejance.

Fila, ti znaš da te ja gotivim. I u tom smislu, nemoj, molim te, da pričaš o ovakvim stvarima.

varvarin

Lurd, izuzetno mi se dopada tvoj najnoviji avatar.
Sad nosimo sličnu garderobu.

Lurd

E, pa da! Kolege, zemljaci, saborci. Varvaski putevi su jedini pravi putevi, to stoji šta god bilo ko da priča.

Sveti Filica

Quote from: "Lurd"
Fila, ti znaš da te ja gotivim. I u tom smislu, nemoj, molim te, da pričaš o ovakvim stvarima.[/quote

I to što kažeš.
Politike nam je više preko glave.

Čak šta više mislim da su politika i političari naš zajedničkji neprijatelj.

Recimo naši animatori snimili su stupidan komjuterski crtani film PAROBROD SRBIJA u kome su glavni likovi naši političari plus Solana i Karla del Ponte.
Da Srbija snima 100 crtaća godišnje pa jedan i o političarima to je ok. ali kol'ko smo u animatorskom smislu siromašna zemlja  sninimo jedan, dva, tri godišnje i sve o političarima. Bude emitovano jednom i više nikad. (Jer već nakon mesec dnaa pola političara je ubijeno a cake su se istrošile)
Umesto da su raspisali konkurs za neku bajku, fantastičnu priču ili nešto duhovito (Barem kao hrvatski Baltazar), nešto što bi se repriziralo i nakon 20 godina i prodalo u inostranstvo oni cene samo cake s političarima.
Na TV PINK takođe lutke o političarima!

Ama dosta mi ih je!
SMRT POLITICI NA OVIM STRANICAMA!

taurus-jor

Ova ti je, File, bila jako dobra.  :)
Eto, sad te gotivim i ja. :lol:

Sveti Filica

Ne priznaj da se slažeš s onim, Tauruse kome je kontriranje fetiš.

Moje brzo menjanje stavova ne treba da te čudi.
Znaš mi, radio i tv novinari, (za novinare pisanih glasila to ne važi)
nije bitan toliko konstantan stav koliko da se snađemo u momentu i da uvek  smislimo nešto novo. Profesionalna deformacija.
Dakle, uvek izneti ubedljivo i s dobrom dikcijom stav pa makar ga promenio već za 4 dana.

Ono što hoću još da kažem u vezi vojnika i primitivaca po zemlji Srbiji je da se moramo pazii da ne postanemo nešto jako ružno a to su URBANOIDI (a neki se ovde kreću ka tome)
Urbanoid je čovek koji prezire i ne želi da imalo razume sve ono što nije sa asvalta, sve ono što je odraslo u sredini koja nije forisarala ''urbanu'' muziku, odbacuje i ismejavaju sve one koji odudaraju od ustaljenog bontona, koji nemaju bg dijalekt, koji nisu mogli da studiraju jer im prilike nisu dozvolile itd. URBANOIDI će ko i ostali snobovi da zamere to što neko nepravilno izgovara ili piše neku reč, što neko nosi demode odeću i što neko nepravilno drži viljušku a zanemaruje suštinu.
Hoću da kažem da su i brojni stanovnici sela, zemljoradnici, radnici podjednako vredni i ne traba ih se groziti. U ostalom šta bismo jeli da nam seljaci ne sade pšenicu, povrće i voće?

Ghoul

seljaci 'SADE' psenicu?

eh, fila, fila, s tobom nikad nije dosadno...

mada, da ne ispadne da sam u celom tvom postu video samo tu omashku, a promasio sustinu: da, apsolutno si u pravu za sve ostalo.
'urbani' snobovi su najgora sorta: fancy smrdljivchici koji misle da su samim rodjenjem u 'Gradu' u'vatili boga za muda.

sto me vraca na temu vojske: vidis, ja se nikad u zivotu nisam pobio s nekim [niti me je neko tukao, kad smo vec kod toga] - izuzev u jednom slucaju. bilo je to u vojsci, i bilo je to upravo sa jednim takvim smrdljivkom sa novog beograda. taj je toliko dizao nos i kurchio se da to nije normalno- naravno, ja sam koristio svaku priliku da mu ga spustim surovom upotrebom humora, ironije, sarkazma... on je bio suvise glup za pametniju vrstu odgovora od 'ma sta pa ti znas, ti si iz nisku banju' itsl.
za visinu me, istina, nije zezao buduci da je bio tek par cm visi.

i to je bio njegov fatalni greh.
da je bio znatno krupniji, verovatno bih iskulirao njegove svinjarije. no, buduci da je bio 'pero' kategorija kao i ja, jednog dana mi je puko film, i ja sam na momenat napustio svoj princip da ne prljam sebe u makljanju sa kretenima...

na zalost, drugari su nas ubrzo razdvojili, i nisam uspeo da mu nanesem vecu telesnu stetu [a ni on meni]; no, sve ovo pominjem samo zato da bih ti pokazao da se slazem s tvojom dijagnozom. jedina osoba koja me je u zivotu navela na nasilno 'resavanje' problema nije bio nepismeni gejak iz Lebana, vec fancy-schmancy smrdljivko iz N. Beograda. [on je, inace, za veliko postignuce svog zivota smatrao to sto je neko vreme ziveo u rusiji; buduci da je bio prevodilac sa ruskog pri komandi prisht. korpusa, zvali su ga Rus. Ja sam ga, naravno, zvao Buba-Rus.]

cela ta prica imala je i vrlo drazestan epilog.
posto me je ovaj bas zesce iznervirao, ja bacim kletvu na njega.
nekoliko dana kasnije, on ode na vikend kuci. i nikad se vise ne vrati. strefila ga neka paraliza koja mu je oduzela veci deo tela. vidjen je par meseci kasnije kada je na shtakama dosao u komandu po 'ratne dnevnice'. na zalost, nisam bio tu da ga vidim, ali pricali mi ljudi. zao mi je sto ga nisam svojim ocima video, ali sta se tu moze.

eto.
valjda ima neko naravoucenije u svemu ovome.

napr: don't fuck with ghoul or you'll be ghoulfucked.

Lurd

ghoule, da li si ti svestan šta si sve napisao gore?

On nije mogao da shvati tvoj inteligentni humor, pa si ga zato fizički napao, nisi stigao da ga prebiješ pa si mu bacio kletvu, čovek je dolazio sa štakama a tebi je bilo žao što nisi bio tu da vidiš njegovu nesreću. Ej?

Je l' tebi sve ovo zaista normalno i prihvatljivo? Mislim na logiku i ostalo.

A i za ostalo ti i fila pričate svašta. Svi znamo da snobizam nervira, ali nervira samo ako je nešto gde nemamo pokrića.

Zašto te ne nervira tvoj snobizam?

Ghoul

Lurd, tvoja uporna sklonost da sudis o stvarima [i ljudima] koje ne poznajes dovoljno [ili nimalo] cini izlisnim moje eventualno 'pravdanje' - ti ne samo sto ne znas mene, vec ne znas ni smrada koji je povod te anegdote, niti sve detalje naseg medjuodnosa; trenutno pisem neka druga poglavlja svoje autobiografije, i nemam ni vremena ni volje da ti opisujem u detalje cime je Buba-Rus zasluzio moj odnos prema njemu, ili gorku sudbinu koja ga je snasla.

Ako, na bazi predrasude koju imas o meni na osnovu ne znam ni ja cega, zelis da verujes da me je on nervirao zato sto 'nije shvatao moj inteligentni humor' - neka ti bude.

Nije bitno.

Da, iz moje perspektive, taj smrdljivko je dobio to sto je trazio, i ja u sebi nemam ni trunku hriscanskog ili drugog sazaljenja prema njemu. To me verovatno cini zlom osobom iz tvoje [i ne samo tvoje] perspektive, ali... son cosas de la vida!

Sveti Filica

Ghouly ti si kralj!

I ja se tuk'o u vojsci ali se ne setih kletve!  :x

Te 2002. na žalost bejah tako mršav i slab pa nisam ni mog'o da se tabam Drugi metod - GADJANJE PROTIVNIKA TVRDIM PREDMETIMA dušu je dao za tu priluku. Samo jedan ormarić u spavaoni sadžrao je obimne knjige tvrdog poveza.

Uzrok svega bio je moj zaborav da zatvorim metalna vrata mog ormarića (iliti kasete)  a bešika stokilaša desetara, na krevetu iznad mog, naterala ga je na brz skok odozgo.

- Stopalo! Moje stopalo! - bilo je krvavo k'o vagina nakon prvog udara
- Mater li ti ševim! Namerno ostavljaš otvorenu kasetu da se ja posečem a ti i svi ostali sladite ko svinje! Znam te. qrvo, znam te!  
- Baš mi je žao.
Objašnjavao sam probuđenim vojnicima posmatrajući posekotinu na nozi koja me je sekund potom zveknula u glavu.
I njegova glava dobila je zveket čašom koja ne beše čak ni prazna.
On mi uze pantalone.
Baci ih na drugi kraj spavaone, ja njegovu košulju.
On, moju beretku kroz prozor.  
Tada su poletele i moje tvrde knjige - pravac agresorksa glava.
Da mi je neko rek'o da će autostoperski vodič kroz galaksiju nekom izmamiti obični drveni nožić iz džepića sahranio bih se u staklnem kovčežiću al' baš to se dogodi.
Jurio me sve do mokrog čvora u kom je na moju sreću poslednja sijalica noć pre toga doživela kraj.  

(Hm, kakva koincidencija. Na komjuter kolege do mene upravo je stigla poruka Ivana Bevca koji sve medije obaveštava o najčitanijim knjigama u knjižarama)

Da nastavim... Ne sluteći u kom se mračnom odeljku wc-a nalazim  uš'o je u pogrešni a ja izletevši iz svog, iz fioke stola na hodniku ukrao ključ kapetnove prazne kancelarije i uleteo u nju, zaključavši se tri put.

Psiholozi kažu da afekat prolazi nakon 10 minuta. Ja iza vrata saslušah čak dvadesetominutnu pretnju paralelno ga paleći da mu svaku reč zapisujem u kapetanov zapisnik.

Drugi su ga dotad dobro smirili. Otključao sam nakon minuta tišine predstavljajući scenu brisanja navodno nesasušenim korektorom nevidljive reči tužakanja kao njegovu veliku pobedu razume, pomirenje i početak budućeg prijateljstva.  :lol:

Lurd

ghoule, stvarno se ne razumemo, zato vrlo uprošćeno.

Ne mogu da shvatim kako to da ti smeta tudje dizanje nosa kada ti sam to isto radiš.

Ghoul

MNOGO MOCAN TEXT O CIVILNOM SLUZENJU DANAS, + super komparativna analiza izmedju redovnog i civilnog sluzenja:

http://www.harizma.com/egzistencija/razno/prigovorsavesti/index.php

arya

evo da se i ja javim, jer sto se ove teme tice mogao bih da napisem celu knjigu.  ovlaz sam skenirao sva javljanja do sada i hocu da kazem da Lurd nije jedini roker ovde, ja isto nisam sluzio i ne planiram.

takodje i ja imam pasos koji traje 10 godina, to sa pasosem je bio problem za vreme slobine vladavine.

inace, necu da ulazim u detalje...samo da napomenem kako Turci koji zive u inostranstvu resavaju problem vojske.  To znam jer kolega sa posla ide u tursku na odsluzenje u petak.

vojni rok traje 6 nedelja.  za tih 6 nedelja mora da se plati $5400.  za te pare vojska obezbedjuje smestaj/hranu i predavanja o tome kako turska treba da se predstavlja u inostranstvu.

kad bude takav vojni rok kod nas onda cu i ja da dodjem da sluzim...do tada...nista.   samo da napomenem da je u pitanju Turska a ne neka ultra-moderna zemlja.

Bilja

Tek sad sam procitala ovo (vojska me ne zanima ali eto, nesto se nista ne desava na diskusijama) i prijatno me iznenadi ovaj Fil.
Danas sam, kao i juce, veoma lose raspolozena, ali me je tvoja prica zasmejala. Veoma duhovito napisano. Volim kad me ujutru nesto zasmeje.
Pozdrav, File, ako si jos tu!
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Bilja
----------------------------------------@

Ghoul

dakle, ko ima luda zbitija vezana za služenje vojske, za regrutaciju, za ljude viđene tamo i samo tamo itsl: evo vam topika, voskresnutog!  :!:

...

Zemlja Srbija je teatar apsurda, kao drzava , a vojska je jos smesnija, koliko je ratova izgubila?

Sluzila je da gazi tenkovima 9.marta po kioscima i kolima a i dan danas je ispolitizovana, a da ne ponavljam ovo da se zemlja brani TEHNIKOM a ne peshadijom .
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!