• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 13 - januar 2012

Started by Boban, 15-12-2011, 01:37:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plut

A bre, vataš se za svaku riječ...

Stipan

Ma živ meni Hobit bio! Koliko sam se samo bodova od njega nadobijao otkad se aktivir'o.  :lol:

Josephine

Ma Hobit bi napisao ekstra priču sa ovim krajem... Nije istina da pitam svakog.  8-)

Hobit

Quote from: D. on 22-12-2011, 20:12:45
Ma Hobit bi napisao ekstra priču sa ovim krajem... Nije istina da pitam svakog.  8)

Možda
Ali, ne bi bila F ili SF... to mi ne ide...
Ideja bi bila... možda... nešto kao Razgovor u paklu, Makijaveli... Monteskije... hm... ko bi bio Makijaveli??? Pogađaj...
I, ne znam kako bi se uklopila ova, poslednja rečenica. Opravdao bi me nedostatak municije....    :cry:  Pred ''samim sobom''

Za Stipana:

Ima nepismenih i među ''starim lavovima''...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Josephine

Quote from: Hobit on 23-12-2011, 11:36:37
možda... nešto kao Razgovor u paklu, Makijaveli... Monteskije... hm... ko bi bio Makijaveli??? Pogađaj...

Pa to jeste fantastika... :)

Hobit

Pa, ne baš
Ako priču zamisliš kao opis događaja u sadašnjem vremenu i sa realnim (ne izmišljenim) likovima
To bi bio... hm... politički triler  :lol: , i, ne bi se uklopio u vašu radionicu...

Stipan

Hobite, ti si sam za sebe... hm... politički triler.  :mrgreen:

Hobit

Stipan

Nego, ja naškrabao nešto za januar. Niko da nije ni sanjao o dnu tabele ako ja ovo pošaljem.

Još neko?

Savajat Erp

Шта за јануар? Не контам.... :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Ja imam priču u glavi, samo da je napišem. A mogu Bobanu i glavu da pošaljem, na PP, pa nek' vidi kako će je okačiti za glasanje...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

Ej, ako je do pihtija ja ću papke i uši poneti! Kolagen, kolagen kolageen!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Džek

Aha, kolagen. Ono "e" izgovoriš razvaljenih žvalja (izvini, odgovarajući termin od "žvalja" ne postoji, jer na to liče usta kada ih tako razvališ) da dobiješ pravu boju i intonaciju reči.

Josephine

Napisaćemo nešto posle ponoći...

Skalar

:!: Написано једва, а послано ко од шале, једном руком! И нема шта да се ко меша, овај пут озбиљно јуришам на последње место. Оградио сам се од квалитетног писања у прошлом месецу, подигао оградицу, а сад је само премештам у јануар.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Džek

Samo se vi otimajte oko poslednjeg mesta, dok ja elegantno uzimam prvo...

Stipan

Svejedno Džekonjo, važna je samo igra.  :lol:

NdZodiac

Sretan doček NG svim Radioničarima i Radioničarkama xD koji sada dočekuju...  xcheers xdrinka

Stipan

I svakome bar po deset objavljenih knjiga ove godine!!!

Josephine

Hajde da se pravim da ne vidim gornji post...

Josephine

Quote from: Boban on 15-12-2011, 01:37:45
"Da moji sunarodnici znaju da sam držao revolver uperen u tvoju glavu i da nisam pucao, prezreli bi me; nadam se da zbog ovakvog izbora neću biti u prilici ikada da prezrem sam sebe."

Ovo bi smisleno zvučalo samo u nekoj stimpank varijanti...

Boban

ma dobro, pištolj, pucaljku... irelevantno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Quote from: D. on 01-01-2012, 13:55:55
Hajde da se pravim da ne vidim gornji post...

Zbog deda mraza ili zbog novogodišnje želje mojim sapatnicima?

Josephine

A jel mora ta rečenica baš da bude poslednja, ili su dozvoljene sitne varijacije?

Ovo je konceptualno najteži zadatak dosad, ne zato jer ne mogu da smislim zaplet, priču sam već završila; već zato što mi se rečenica iz zadatka stilski ne uklapa...

Stipan

scallop

Moj savet: Tvist ugraditi ispred zadate rečenice.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Savajat Erp

Аух....скроз заборавих на ово....
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Ni ja nisam mislila da šaljem, bila sam u nekim frkama. Ali jutros sam je napisala, a i zadatak je bio preveliki izazov da ga ne bih ispunila.

Quote from: scallop on 03-01-2012, 09:51:45

Uradih baš to, hvala.  xjap

Džek

Prevelik izazov? Ha... :)

Meni je prevelik izazov pronaći vreme da ispišem u miru priču koju sam skontao ravno za 7.9 sekundi nakon pročitanog zadatka.

Nadam se da ću danas to da odradim... one Stipanove deda mrazice mi ne daju mira... moram se zabunkerisati i staviti sopstvenu umrlicu na vrata, samo da me popuste.

Šta li je to sa ženama i NG? :) :)

D., sviđa mi se tvoj ava, zaista.

Stipan

Još nisi odaslao priču?!   :shock:
Doduše meni je trebalo punih 18,4 sekundi od postavljanja zadatka - ali imajte u obziru smetnje na wirelless internetu...  :oops:

Džek

Nisam još, znaš mene, sfušerim sve u 5 do 12 :)

Josephine

Poslala priču Bobanu na mejl.

Džek, avatar je ideja nekoga ko kaže da ova agresivna devojka liči na mene... :)

Džek

Ne interesuje me poreklo avatara, nego sam izneo impresiju i pitam se da li bi se ta slika mogla negde skinuti u dovoljnoj rezoluciji za pozadinu ekrana... i uzgred, ja volim agresivne devojke, svaka, kad-tad, prede kao mače u kandžama Tigra :) :)

Boban

scallop

Kad bih ja to mogao da vidim...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Skinuo am sliku koja se ne vidi na forumu, a bogme ni u kompu. Pokušao sa WPFV i ofisovim pic menedžerom, ništa.
Ipak, naziv fajla mi bi dovoljan da vidim šta je u pitanju.

Enki Bilalova Sacha. Malo google images i 'voila, krasi opasnica moj desktop. Lagao bih kada bih rekao da me savest grize što tako bezdušno izrabljujem njegov rad, bez dozvole...

THX, Bobane.

Josephine

Pa možeš i preko slika da pretražuješ net... Nisi pitao šta je/ko je, nego da li ima wallpaper... ;)

Džek

Pa naravno... to što sam naknadno saznao ko je cenjeni autor, samo potvrđuje moj dobri ukus. Kad nešto valja, onda valja...

Tigar, uistinu :)

Boban

Slika je običan JPG... vi ste slepci i kompjuteri su vam neupotrebljivi.

Skalar

Quote from: Boban on 03-01-2012, 14:30:36
Slika je običan JPG... vi ste slepci i kompjuteri su vam neupotrebljivi.

xrofl

Напокон неко ко се разуме. Али бих унео исправку - компјутери су употребљиви, али корисници нису  :!: !

Džek

Onda ste vi neki žestoki hakeri... evo šta meni izbaci kada želim u novom tab-u da je otvorim...

QuoteForbidden

You don't have permission to access /wp-content/uploads/2009/08/sacha-enki-bilal.jpg on this server.

Josephine

Mislim da će biti malo priča u ovom krugu baš zato što mnogi ne mogu da iznađu način da se uklope stilski sa Bobanovom rečenicom... Sa druge strane, ni to ne može svako.

Boban

Zadatak jeste težak i naoko besmislen, ali šta biste vi hteli? da pišete o leptirićima i zalasku sunca.
Najveći problem najvećeg dela radioničara nije nizanje reči u rečenice i rečenica u koliko-toliko smislene celine, već koncepcijski pristup onome što pišete.
Ja neću nikoga da učim kako da izgrađuje sopstveni stil, već želim da vam ukažem koliko je važan koncept i svest unapred o tome o čemu ćete pisati. Večina sedne i kuca dok ne nakuca 6000k, pa gde stignu proglase da su tako baš hteli.
Ovaj zadatak vas potpuno razoružava, jer bez koncepta i jasne zamisli od početka i, što je još važnije, potpune kontrole onoga o čemu pišete nećete stići do cilja.
Ovogodišnje radionice će sve biti u nekim zajebancijama jer šta nam znači da tema bude "opisati susret dva poznanika na novom mostu"... Ja prosto podrazumevam da vi to znate i sada idemo dalje, mučiću vas najstrašnije ove godine i mnogi će odustati, ali ću iz nekoga iscediti suvu drenovinu.

Quote from: Džek svih zanata on 03-01-2012, 15:14:32
Onda ste vi neki žestoki hakeri... evo šta meni izbaci kada želim u novom tab-u da je otvorim...

QuoteForbidden

You don't have permission to access /wp-content/uploads/2009/08/sacha-enki-bilal.jpg on this server.

Pa dobro, ja verujem da je većini ljuudi odavde zabranjen pristup na svim pristojnim mestima.

Josephine

QuoteOvaj zadatak vas potpuno razoružava, jer bez koncepta i jasne zamisli od početka i, što je još važnije, potpune kontrole onoga o čemu pišete nećete stići do cilja.
Ovogodišnje radionice će sve biti u nekim zajebancijama jer šta nam znači da tema bude "opisati susret dva poznanika na novom mostu"... Ja prosto podrazumevam da vi to znate i sada idemo dalje, mučiću vas najstrašnije ove godine i mnogi će odustati, ali ću iz nekoga iscediti suvu drenovinu.

Pa dobro, ja sam baš zato sela rano jutros i napisala... Ali neću da tvrdim da sam baš tako htela. Htela sam samo da kako-tako ispunim zadatak.

mac

Kako će novajlije da se priključe, ako će zadaci biti sve teži?

Josephine

Na muci se poznaju junakinje i junaci.

Skalar

Ако неће да се отвори слика у новом табу (то је до мотора (софтвера) који погони овај форум, а не до оног ко је слику поставио), онда десни клик, па копирање урл адресе слике, па онда отварање новог таба и пејст копиране адресе... Три секунде укупно...

Коме је компликовано, нек ископира овај линк и оде на њега.

http://www.blog-bazar.com/wp-content/uploads/2009/08/sacha-enki-bilal.jpg

Не само кликнути, него копирати у новом табу!

Skalar

Quote from: scallop on 03-01-2012, 09:51:45

Опрости мени неуком, а можел' појашњење у једну-две реченице?

scallop

Budući da si "nov" ovde, hajde.

Boban je uslovio rečenicu koja bi, po logici pisanja kratke priče, trebala da nosi poentu. Ona sadrži i dilemu glavnog lika, tako da sve gura ka priči "sa pevanjem i pucanjem". Dobili ste i zaplet i rasplet. Kako, onda, izbeći da se ne završi u kutiji sa 20 istovetnih cigareta? A, baš bismo da budemo različiti. Tu preostaje jedino varijanta sa twistom. To znači da priča mora u jednom trenutku da se "izvije" tako da poenta postane lični rezultat pisanja, a da završna rečenica deluje kao - epilog. "Rašomon" ima više tokova priče i različita značenja, ali je ishod uvek isti. To treba postići.

Mene tema nije impresionirala. Mnogo mi liči na prošireni Savajatov potpis. :mrgreen: