• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Problem sa igrama na Steamu

Started by Josephine, 07-01-2012, 20:03:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Na Steam nalogu imam neke igre koje sam ranije igrala i lepo su šljakale (konkretno - Segine za PC). One se sve instaliraju na jednu platformu Sega Genesis & Mega Drive Classics. Sve se otvaraju jednim klikom, pa se igra bira iz menija. Imala sam dve koje sam igrala, čini mi se, pa mi je Meho dokupio i ja sam ih probala kada sam ih dobila, lepo su radile.

Međutim, sada, posle mesec dana, ne samo na Segine već i na neke novoinstalirane nezahtevne igre, dobijam ovu poruku:

QuoteD3D could not be installed. Please updare your DirectX installation and graphic card drivers.

Sumnjam da mi zato i Thief ne radi, mada mi tu Steam jednostavno izbacuje poruku da je igra "trenutno nedostupna" i da probam kasnije. 

Neke igre, opet, rade (KOTOR, Isaac, CaveStory+...).

Reinstalirala sam drajvere, instalirala sam najnoviju verziju DirectX-a, i dalje ne rade. Nisam reisntalirala sistem u poslednjih godinu dana, nisam imala problema sa kompom, nisam nikome davala komp (ništa nije brisano ni instalirano), koliko znam - nemam virus.

Ne bih se udubljivala u tematiku i problematiku DirectX-a (smara me i bolesna sam), pa bih volela da me neko prosvetli o činjenicama u vezi sa njim. Možda mi ne treba najnovija, nego kompatibilna verzija? Uopšte ne mogu da prokljuvim šta se u međuvremenu promenilo, pa su igre masovno prestale da šljakaju.

Ostaje mi restore opcija, ali bih, pre toga, volela da rešim problem drugačije.

Imam laptop HP 550 i Windows XP.

Josephine

Melkor

Probaj da prebacis Steam u offline mode pa tako da startujes. Ja sam tako resio problem sa Skyrimom posle nedavnog update-a Steama. Doduse, ja sam imao problem sa sinhronizovanjem.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Hvala Melkore, ali Super Meat Boy mi je pomogao da rešim problem. Kada sam ga startovala, izlazila mi je sledeća poruka:

QuoteCould not create graphics device
Failed with error: - 2005530518
Format: 22
Res: 640x480
Windowed: 1

Ovaj tip na Steam-u ima isti problem, ali bez rešenja:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=27924710

Malo sam guglovala i ovaj odgovor sa jednog foruma mi je pomogao, pa neka stoji za sve koji imaju sličan problem (ne znam samo kada su se i zašto promenila podešavanja na mom kompu, misterija):

QuoteRun DxDiag.exe, by clicking on the Windows Start Button, selecting Run and entering "Dxdiag" in the open box.

Now click on the Display tab. In the centre of the screen there is a section called DirectX features. Below there, you should have Direct3D and Direct Draw 'Acceleration Enabled'. If it says 'Acceleration Disabled' click on the button called Enable. If it says No Acceleration Available, then go to Control Panel - System - Performance and make sure that 'Hardware Acceleration' is set to full. Then restart your PC and run DxDiag again and check that both Direct Draw and Direct 3D say 'Acceleration Enabled'.

Josephine

Jeeeej, i Thief mi radi!

xremyb za Mehu. :)

Perin

Meni KOTOR često krešuje. Mislim, prvo sam instalirao patch, pa mi onda igra nije radila; car Meho mi je objasnio da to nisam treb'o raditi i da ponovo skinem igru i tako to, što sam i učinio. Sad sve šljaka, ali je problem što ponekad krešuje. Pretpostavljam da je to zbog Win7 64bitne verzije, ali šta ja znam...

Josephine

Sad mi radi i Terraria!!!  :|

Josephine

Quote from: Perin on 07-01-2012, 21:30:45
Meni KOTOR često krešuje. Mislim, prvo sam instalirao patch, pa mi onda igra nije radila; car Meho mi je objasnio da to nisam treb'o raditi i da ponovo skinem igru i tako to, što sam i učinio. Sad sve šljaka, ali je problem što ponekad krešuje. Pretpostavljam da je to zbog Win7 64bitne verzije, ali šta ja znam...

Potraži rešenje na stimovom forumu? :)

Meho Krljic

KOTOR je prva prava 3D igra koji je BioWare pravio i kao takav je... sklon krešovanju. Mislim, bio je i Neverwinter Nights pre KOTOR, ali nije to bilo to.